Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vámpírnaplók 1x06 - Tékozló lányok

2010. szeptember 14. 10:00 - Annácska5

Az előző rész végén Elena rákérdezett Stefannál arra, hogy mi is ő valójában, azonban még nem kapunk választ. 1864-be kerülünk hirtelen, ahol Stefan gyönyörűen kiöltözve egy lovaskocsit fogad, ahonnan kiszáll Katherine, aki valóban megszólalásig hasonlít Elenára, hogy is lehetne másképp, hiszen mindkettőt Nina Dobrev személyesíti meg. Majd hirtelen visszacsöppenünk a jelenbe, ahol Elenának nem nagyon tetszik az igazság, miszerint Stefan vámpír, és ijedtében elmenekül. Azonban mire hazaér, Stefan már a szobájában várja. Hát nem a legbiztosabb módja, hogy megnyugtassa. Elena elküldi, a vámpír szót is fogad.

A temetőben Damon Vicki után megcsapolja a többi drogost is, majd azokat felgyújtja, miközben telefonon Stefantól követeli a gyűrűjét. Vickit is meggyújtaná, de a lány éledezik, ezért elviszi magával. Eközben Stefan a Gilbert ház előtt vár. Úgy tűnik, sikerrel jár, mert másnap Elenával találkozik, aki kíváncsi minden apró részletre. Pár kérdésre felel is a fiú, de egy napot kér, hogy ügyes-bajos dolgait elrendezhesse.

A seriff és Logan az erdőben vizslatják az elégett hullákat. A nő hamar rájön, hogy ez csak a vámpír lehetett, és egy fedősztorit kell kiagyalni, ami hamar meg is lesz, egy rosszul sikerült drogügylet lesz az álca, ami csak picit sántít. De örömhír az, hogy Logan megszerezte a zsebórát Gilbertéktől. Közben megtalálják Vicki táskáját is, a seriff erősen bízik benne, hogy a lány nincs a holtak között. Nincs is, mert Damonnál van, aki még mindig Stefant vegzálja, nagyon kéne neki az a gyűrű, mert így még az ablak közelébe sem mehet. Igaz, Vicki még él, de nagyon rossz bőrben van, ezért Damon megitatja a saját vérével, bár ő is tudja, hogy ezt később nagyon meg fogja bánni.

Stefan elviszi Elenát a régi Salvatore ház romjaihoz. Itt árulja el a lánynak, hogy 1864 óta vámpír, tehát azóta 17 éves. Kis életképet kapunk az 1800-as évekből is, kész idill volt a testvéri szeretet Stefan és Damon között, de Katherine már szította köztük a viszályt. Mindkettejükkel kacérkodott, de Stefan kísérte el a lányt a bálba, ami Damont felbosszantotta.

A Salvatore házban Vicki már jobban van, és csodálkozik, hogy a nyakán lévő harapásnak nyoma sincs, mire Damon felvilágosítja, hogy ez a vámpírvértől van. A lány jó drogoshoz méltón kér még a vérből, de cserébe Damon is megint megharapja. Ezt gyönyörűen összefűzik Stefan mondanivalójával is egyébként, és így megint a múltban járunk, amikor az is kiderül, hogy egyik testvér sem csábította el a másiktól Katherine-t, hanem a lány csábította el mindkettejüket, és esze ágában sem volt választani, mindkét Salvatorét akarta. Katherine volt a vámpír, aki a testvéreket átváltoztatta, és együtt akart élni velük az örökkévalóságban. Stefan előveszi a romok közé elrejtett gyűrűt, amit vissza akar adni Damonnak, de Elena ezt nem akarja, ám a vámpír meggyőzi, hiszen mégis csak a lány élete a tét.

A seriff a polgármesternek mesél az összeégett hullákról, akinek tetszik a drogos leszámolásos sztori, és Logan is betoppan a zsebórával. A polgármester(emlékeztetőül Tyler apja) kiveszi a számlapot belőle, és egy iránytűvel helyettesíti. Damon és Vicki iszik, bulizik, és táncol, mindezt úgy, hogy igen magas az eyecandy faktor. A lányon mindössze egy kis bugyika van atlétával, a férfinek pedig a mellkasa szabad. Ügyes apró kis húzások ezek. Eközben szétverik Stefan szobáját, de Damon kezébe akad Katherine fényképe, amitől elérzékenyül.

Hogy még erősebben átérezzük, hogy Damon most szomorú/romantikus, istentudja mi, lassúznak Vickivel, miközben a lány csak mondja és mondja, csak panaszkodik, csak sír. Damon hamar ráeszmél, hogy a lánynak semmi önbecsülése, és erre tudja is az orvosságot: kitöri a nyakát. Ettől mi még nem ijedünk meg, hiszen a vámpírsztorikon nevelkedett népség már jól tudja, hogy vámpír lesz belőle, hiszen ivott Damon véréből. Míg Vicki magához nem tér, Damon eljátszik unalmában, többször is megégeti a kezét a nappal. A lány feltápászkodik, de már a bulizáshoz nincs kedve, egészen szét van csúszva, ezért haza indul. Még Damon picit befolyásolja, hogy Jeremyhez menjen elsőként.

Logan vadászatra indul, a zsebóra segítségével, de a felszereltséghez hozzátartozik egy tárnyi fatöltény, és egy karó is. Vicki megfogadta Damon szavait, már Jeremynél van, ahol felzabálja a hűtő tartalmát, miközben igazán gyönyörűen beszél a fiúval. Jeremy hívja Mattet, akinek a nyomában Elena is megérkezik, Stefannal. A vámpír srác rájön, hogy Vicki már átváltozás alatt van, és nemsokára vámpír lesz belőle, de csak akkor, ha emberi vért iszik, mert ha nem, akkor meghal. Persze dulifuli van, mert Elena rájött, hogy Stefan annak idején maga döntött úgy, hogy emberi vért iszik, ahelyett, hogy meghalt volna. Én valamiért nem tudom hibáztatni érte.

Jeremy szobájában nagy összeborulás van, Vicki sír, hogy jaj de szégyelli, hogy ennyi gondot okoz, eközben az étvágya is megjön. Jeremyre. De ahelyett, hogy megharapná, inkább elszalad. Matt a nyomába ered, de Stefan is, és ő jóval eredményesebben. Eközben Damon meglátogatja Elenát, és rájön, hogy Stefan már mindent elmondott a lánynak. Logan is Stefanékre talál, miközben a vámpír győzködi a lányt, hogy nem kéne embereket harapdálni, szép csendben ki kéne múlni helyette. Vicki még hajlana is a dologra, de Logan pont ekkor puffantja le Stefant.

A riporter készül megkarózni Stefant, de Damon megjelenik, és megharapja a férfit, majd kiszedi öccséből a fagolyókat. De bátyó nem ám a testvéri szeretet miatt mentette meg, azt mondja, ha valaki majd megöli öcsit, az majd ő lesz. A gyűrű visszakerül a gazdájához, de nincs öröm és boldogság, ugyanis Vicki nekiállt Loganből falatozni. Tehát hiába minden, Vicki vámpír lesz.

Ennek a hírnek Elena nagyon nem örül, Stefan hiába fogadkozik, hogy majd ráveszi az újszülött vámpírt, hogy legyen vega. Aha, persze. Elena nehéz döntést hoz, nem bírja tolerálni ezt a vámpírdolgot, ezért szakít Stefannal. Sírás-rívás, szomorúság, úgy tűnik ez a rész erről szól, valaki mindig sír, ha kell, ha nem. Így hát kötelezően az a vég, ahogy a sírástól reszkető Elena összerogy a házban.

Címkék: vámpírnaplók
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása