Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Merlin kalandjai 1x02 - A lovagi torna

2010. szeptember 14. 12:00 - Annácska5

Egy gyanús kinézetű alak sétálgat sötét falak között, és egy még gyanúsabb férfihez igyekszik, aki egy különös pajzsot készített neki. A pajzson három kígyó tekeredik, amik a készítő mágikus szavaira életrekelnek. Mint kiderül, az első férfi lovag, és a Camelotban megrendezendő lovagi tornán akarja használni a pajzsot. A kígyókat arra utasítja, hogy öljék meg a készítőt, így megtudjuk, hogy a lovag gonosz fickó. Vitéznek hívják, ugyanis így mutatkozik be, mikor jelentkezik a lovagi tornára.

Artúr Merlinnel gyakorlatozik, ám a fiatal szolgáló nem brillírozik, Artúr mégis megdicséri, ahogy mondja, a legtöbb szolgáló az első ütés után kidől. De még akkor sincs vége Merlin megpróbáltatásainak, mikor a földre kerül. Este Gaiushoz emiatt kimerülten, és sajgó tagokkal érkezik, de pihenni nem lesz alkalma, ugyanis reggelre meg kell tanulnia a lovagi tornák etikettjét is, de Gwen némi segítséget nyújt neki, legalább a páncél felépítését elmagyarázza Merlinnek.

Másnap kezdődik a lovagi torna, ám Merlin még ügyetlenkedik Artúr páncélba öltöztetése közben. A torna Uther beszéde után, Artúr, aki egyébként a bajnok, és egy másik lovag összecsapásával kezdődik, és amiben természetesen Artúr győz. De nem csak a herceg menetel előre, Vitéz is sorra győzedelmeskedik. A nap végén Merlin sem marad feladat nélkül, Artúr alig győzi sorolni a fiú teendőit. Merlin, hogy egyszerűsítse dolgát, mágiát használ hozzá, a fegyverek szépen éleződnek maguktól, a ruhákat egy láthatatlan kéz mossa, miközben a fiú az ágyon fekve olvasgat. Ezért persze Gaiustól újabb fejmosást kap.

A trónteremben is zajlik az élet, minden lovag tiszteletét teszi Uthernek, valamint Morganának. Vitéz is ott van, és pár bókkal leveszi a lábáról Morgánát, aki ezután csipkelődik Artúrral, ám mégis ő van felháborodva, mert a herceg visszavág neki, sőt, az is elhagyja a száját, hogy örülne, ha Vitéz nyerne, nem pedig a herceg.

Merlin másnap a fegyverraktárban észreveszi Vitéz különös pajzsát, még látja is, hogy az egyik kígyó pislog, ám mielőtt jobban megvizsgálhatná, a lovag belép. Artúr meglepődik azon, hogy Merlin minden munkával végzett, sőt, pillanatok alatt fel is öltözteti. A küzdelem folytatódik, mind Artúr, mind Vitéz megállíthatatlan, ám egy pillanatra Vitéz meginog, de gyorsan felülkerekedik ellenfelén, és amikor az földre kerül, utasítja a kígyókat, hogy marják meg a másik lovagot.

A sérült lovag Gaius lakhelyére kerül, ahol az öreg gyógyító észreveszi a lovag nyakán lévő marásnyomot, de addig nem tud segíteni rajta, amíg nem tudja, milyen kígyó volt, hogy kikeverhesse az ellenszert. Merlin sejti, hogy Vitéz pajzsa lehet a titok nyitja, ezért beoson a raktárba, ahol meglátja Vitézt, amint a pajzsán lévő kígyóknak egy egeret ad eleségül, és kishíján le is lepleződik. Rohan is Gaiushoz, de az öreg figyelmezteti, hogy a király nem fog neki hinni, hiszen egy szolgáló szava áll szemben egy lovagéval.

Gyorsan kell tenni valamit, mert kiderül, hogy a döntőben Vitéz és Artúr fog összecsapni. Már Gaius is azon gondolkodik, hogy csak úgy lehetne bizonyítékot szerezni, ha Ewan lovagot meggyógyítják, rá már hallgatna Uther. Merlin el is szalad, és nemsokára az egyik kígyó levágott fejével tér vissza, így Gaius megcsinálhatja az ellenszert, míg Merlin Artúrhoz szalad, hogy elmondja neki, Vitéz mágiát használ. A herceg nehezen, de végül hisz szolgálójának, és másnap meghallgatást kér apjától, ahová tanúként Ewant is vinni akarják, aki közben már magához is tér, ám a lovagot egy másik kígyó a pajzsról ismét megharapja, mikor egyedül marad, és ebbe már belehal. Így már senki sem hisz Artúrnak, és Vitéz győzedelmesen vigyorog, miközben a herceget apja gyávának nevezi. De Merlint is meg akarják büntetni, ám Vitéz lép közbe, hogy ez ne történjen meg, de ezzel is csak jobb színben akarja feltűntetni magát Artúrral szemben.

Artúr hatalmasat csalódott Merlinben, hiszen ő megbízott benne, ezért kirúgja őt. A fiatal varázsló a sárkányhoz fordul segítségért, de az megint rébuszokban beszél. Újból és újból kihangsúlyozza, hogy Artúr és Merlin sorsa egy, és ez ellen egyikük sem tehet. A fiú nem lett tőle okosabb, és még Gwen is azt mondja, hogy az ő feladata megoldani Vitéz problémáját. Ám ekkor megvilágosodik, bevonszol egy kutya alakú szobrot a szobájába, előveszi a Gaiustól kapott varázsigés könyvet, majd próbálkozni kezd.

Morganának rémálma van, azt álmodja, hogy Vitéz legyőzi, és megöli Artúrt, aki éppen a várudvaron gyakorol. Merlin hiába mondogatja a varázsigét fáradhatatlanul, nem jár sikerrel, ezért inkább megpróbálja lebeszélni Artúrt a csatáról, ám a herceg hajthatatlan, ezért Merlin nem tehet mást, mint tovább próbálgatni a varázslatot. Eközben eljön a reggel, Artúr már készülődik, Morgana a segítségére siet, mert aggódik érte.

A harc elkezdődik, de Merlin még mindig a szobájában kántálja a varázsigét, már hullafáradtan. Ám hirtelen a szobor megelevenedik, és egy igazi kutya áll a fiúval szemben. A varázsló már szalad is, hogy felfedje Vitéz titkát, és ezzel megmentse Artúrt. Megvárja a megfelelő pillanatot, amikor mindenki láthatja, hogy mi történik, majd elmondja a varázsigét. A kígyók életre kelnek, Vitéz, és az egész udvar legnagyobb döbbenetére. Viszont ha már így történt, a lovag utasítja kígyóit, hogy öljék meg a herceget. Morgana azonban egy kardot dob Artúrnak, amivel levágja a kígyók fejét, majd tovább harcol Vitézzel, és végül le is győzi.

Este a lakoma már Artúr tiszteletére szól, ahol Uther kifejezi mennyire büszke a fiára, ám elnézést nem kér azért, mert nem hitt neki. Egy ideig Morgana és Artúr barátságosan beszélgetnek, de hamar előtör valódi személyiségük, és vitázni kezdenek. Artúr máris bizonyítja, hogy ő sokkal nemesebb atyjánál, ő nem szégyell bocsánatot kérni Merlintől, aki csak egy szolga, majd visszaveszi maga mellé, de hogy ne hazudtolja meg önmagát, sorolni kezdi Merlin leendő feladatait.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása