Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 8x05 - Committed

2010. szeptember 06. 12:00 - Tipca

Nagy este a mai, Jimmy és Chloe eljegyzését ünnepli Smallville apraja és nagyja, meg egy seregnyi idegen ember, akiket még sosem láttunk. A bárpultnál Lois már alaposan felöntött a garatra, szerinte, mivel józanul sokkal kiállhatatlanabb, Clark szerint viszont mert féltékeny, amiért az unokatestvére előbb áll az oltár elé. Clark szavain felbuzdulva Lois elhatározza, hogy tósztot mond, ami még józanul sem lenne jó ötlet, de így meg pláne, ennek ellenére Clark csak akkor lép közbe és hoz ki valami könnyfacsarót a dologból, mikor már majdnem megtörtént a baj. Úgy tűnik, végre Jimmy is kezd megbékélni Clarkkal, aminek éppen itt a legfőbb ideje. A buli után a leendő ifjú pár kikíséri a vendégeket, aztán egy kocsi reflektora világít a szemükbe, végül pedig egy árnyékba burkolózó idegen elkábítja őket.

Lois mocskosul másnaposan ébred a farmon, de Clarknak alig jut ideje körberöhögni, már menniük is kell, mivel Loisnak és Chloénak ruhapróbája lesz. Azaz csak lenne, ha Chloe és Jimmy nem tűnt volna el nyomtalanul, érintetlenül hagyva a leveleket, Lois Clarkról áradozó üzenetét a rögzítőn, a rózsaszirmokkal telehintett ágyat sőt, még a kikészített rózsaszín bolyhos bilincset is. Oliver továbbra is fűzni próbálja Szörnyellát több-kevesebb sikerrel. Kevesebb, mert Tess jól az arcába mondja, milyen behízelgő kis pöcsnek tartja, és több, mivel ennek ellenére belemegy egy vacsorába. Chloe és Jimmy magához tér, de nem sok köszönet van benne. Egy hang közli velük, hogy szeretné tudni, ők ketten tényleg összetartoznak-e, aztán felkapcsolódik a villany, és a megkötözött párocska egy másik pár társaságában találja magát – akik már az örök búzamezőkön kaszálgatnak.

Míg Lois és Clark kiderítik, hogy az elmúlt két hétben még három pár tűnt el nyom nélkül, akik ugyanazokban az esküvői üzletekben vásárolgattak, mint Jimmyék, addig azok ketten elég kellemetlen perceket élnek át a maguk kis Fűrész világában. A maszkos ismeretlen egy-egy székhez láncolta őket, majd rákötötte őket egy hazugságvizsgálóra meg az áramra. Ezután felteszi az első kérdést: Jimmy, megcsaltad-e valaha a menyasszonyodat? A válasz nem, ám az a kis kaland legutóbb Maxima úrnővel bejelez, úgyhogy Chloénak megrázó élményben van része. Jimmy mindent bevall, Chloe egyébként is tudott róla, úgyhogy megbocsát. Következő kör, vajon mennyi titkok rejteget Chloe? Ajjaj, Jimmy, nagy szarban vagy… Clarkék nem találnak semmit a közeli papírboltban, így hát Loisnak jön a fergeteges ötlete: az emberrabló párokra vadászik, járják körül a boltokat úgy, mintha össze akarnának házasodni!

Mókuci és Nyuszómuszó első útja az ékszerészhez vezet, ahol a gyűrűpróba közben egyenesen Oliverbe botlanak, aki csak tátog, mint Aquaman a sivatagban, mikor megtudja, hogy a barátja és a volt csaja összeházasodnak. Kínos. A cukrászat után azonban Clark megunja a színjátékot, s mikor Lois éppen nem néz oda, fogja magát, és elhussan. Chloe a „megcsalásos” kérdést a kisujjából kirázza, ám jön a következő: „szerelmes-e valaki másba?” Jimmy rögtön közbekiabál, hogy a lány ne válaszoljon, de ennek csak egy kiadós kis áramütés lesz a jutalma. A kérdés marad, Chloe pedig válaszol: nem. A hazugságvizsgáló igazat ad neki, ezzel meggyőzi Jimmyt és a rosszfiút is, akiről időközben kiderül, hogy a felesége folyamatosan csalta és hazudott neki, úgyhogy egy idő után alighanem eltette láb alól. Végül a maszkos férjnek és feleségnek nyilvánítja kettejüket, és elsüti a fegyverét. Oliver megérkezik a randira Tesshez, aztán előbb botcsatába, majd csókcsatába keveredik.

Lois éppen Clarkot hívja, mikor a maszkos rá is felkapcsolja a kocsija reflektorát, aztán elkábítja. Eközben Jimmy és Chloe a Talonban ébrednek, a rózsaszirmos ágyban, úgy néz ki, ők tényleg egymásnak rendeltettek. Hívják a zsarukat, ám nem azok, hanem Clark jön rá, ki rabolta el őket. Nem találja Loist, csak annyit tud, hogy a lány valami fényszórót emlegetett a telefonban. Jimmy rávágja, hogy őket is így rabolták el, úgyhogy Clark megkéri őket, mondjanak el mindent. Chloe elmeséli, miket mondott a fickó, és Clark a kötelék fontosságáról szóló monológról ráismer az ékszerész dumájára. Odahussan az üzlethez, hegyezi kicsit a fülét, és máris rátalál Loisra. Éppen kiszabadítaná, mikor a maszkos leüti egy csőfogóval, és mivel kriptonitos karóra van rajta, Clark el is ájul.

Kezdődik a játék második fordulója, melyben Loisé az első kör. „Megcsalta valaha a vőlegényét?” hangzik az első kérdés, de mivel nincs vőlegénye, így tök mindegy, mit válaszol, megy az áram Clarkba. Második kérdés: „Szereti ezt a férfit?” A Lois és Clark shipperek lélegzetvisszafojtva várják a választ, mindenki izzad, Lois szája sírásra görbül, majd: „igen”. Clark már várná az áramütést, ám legnagyobb meglepetésére a hazugságvizsgáló nem reagál. Most ő jön: „Szereti ezt a nőt?” Mielőtt azonban Clark válaszolna, ügyesen magához csalja a maszkost, aki azóta levette a maszkját, letépi kezéről az órát és a csatornába hajítja. Egy kis hőlátás a csöveknek, hogy mindent beborítson a gőz, aztán már csak pár ütés, és az emberrabló kiterül, Lois pedig kiszabadul. Valamivel később Lois már a partin készült felvételt nézegeti, és azt sem tudja, hogyan kérjen bocsánatot. Chloe nem nagyon haragszik, az a kis tószt ahhoz képest, amit Lois Lana eljegyzési partiján művelt igazán nem volt nagy szám, de arra azért megkéri unokatestvérét, hogy a jövőben lehetőleg tartsa távol magát az ilyesfajta rendezvényektől.

Befut Jimmy is, Lois üdvözli őt a családban, aztán távozik. Jimmy komoly beszélgetésre készül, bevallja Chloénak, hogy az apja nem dúsgazdag bankár, hanem egy alkoholista autószerelő, az anyját meg sosem ismerte, de a lányt még ez sem tudja eltántorítani az esküvőtől. Oliveréknek jól alakult az estéje, a reggel azonban már annál szörnyűbb. Az ágyból kikelve Ollie szeretné átadni Tessnek a karkötőt, amit az ékszerésznél vásárolt, ám Szörnyella cseppet sem kedvesen visszautasítja, beszólogat néhányat a férfinak, aztán jóformán kirúgja a kastélyból, mint macskát szarni. Akárhogy is próbálja kerülni, Lois a liftben mégis összefut Clarkkal. A kínos feszengésnek a fiú vet véget, mikor megjegyzi, hogy nem is tudta, hogy Lois ilyen jól tud hazudni. Még a gépet is sikerült átvernie. Lois kapva kap az alkalmon, helyesel, majd hozzá teszi, hogy azért szerencséje is volt, mivel egyrészt a gép ősöreg volt, másrészt sikerült észrevétlenül lecsúsztatnia ujjáról az érzékelőt. Bármilyen átlátszó is a trükk, aki régóta nézi a sorozatot, tudhatja, hogy Clark van olyan hülye, hogy bevegye. Most is ez történik, a srác kicsit el is szontyolodik, de csak amíg Lois be nem viszi a végső döfést, mikor megjegyzi, hogy még szerencse, hogy övé volt az első kör, mert hát Clark és a titkok három különböző dolog. Márpedig ki tudja, hol tartanának most, hogy az ékszerész neki teszi fel azt az ominózus kérdést.

Címkék: smallville
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EA 2010.09.06. 16:31:20

"...már az örök búzamezőkön kaszálgat"
óriási respect a vektoros poénért! :)

Tipca 2010.09.06. 16:41:04

@EA: Tényleg, a Vektor! Tudtam, hogy ezt valami filmben hallottam, de nem emlékeztem, melyikben. :D

trancelate 2010.09.06. 17:31:42

"tátog mint Aquaman a sivatagban.."...hát ez nagyot ütött:D

grat, ismét egy remek hv.

nevar 2010.11.17. 18:16:15

Gyakorlatilag közel 1 óra, mire elolvasom egy rész leírását. Annak nagyobbik része amíg összekaparom magam a röhögésből xD!
Nagyon jó vagy!
süti beállítások módosítása