Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x17 - Talion

2010. szeptember 04. 17:00 - Llew

Ködös éjszakán, egy meglehetősen rendetlen táborban bóklászik pár zseblámpás alak. Valáék azok, pár szanitéccel kiegészítve, és egy jaffa táborban lehetnek, legalábbis a holttestekből ítélve. Megvan Bra’tac, a helyi szokásoknak megfelelően véres fejjel, de még életben. Teal’cet is megtalálják, nyilván ő sem halott. Kifizetődő dolog főszereplőnek lenni. Flashbackelünk és egy ötsátras jaffa tábort látunk, gyerekekkel, szekerekkel, meg a többi kellékkel. A legnagyobb sátorban már megint a dicsőséges jaffa nemzet sorsa a téma.

Éppen egy frissen érettségizett homloktetkós gyerek hergeli a többieket az Ori ellen, mikor Bra’tac és Teal’c megérkezik. Az öreg rögtön neki áll fejmosást tartani, de Teal’c már ismeri a szöveget, így unalmában inkább a tábort lesi. Rögtön ki is szúr egy rosszarcot, aki most szó szerint is az, mert egy nagy vágás van a képén. Utána indul, de ekkor a sátor, amibe a fazon bement, felrobban, Teal’c meg magához tér a gyengélkedőn. Két hét, meg pár összefoltozó műtét után. Dr. Lam tájékozatja a többieket, és mire Teal’c újra magához tér, már az egész csapat ott figyel az ágya körül.

Aztán mivel nem tudnak titkolózni, kénytelenek elmondani, hogy harminckét halott, tizenkét súlyos sérült, meg egy rakás szét szaladt ember az eredmény. Teal’c meg flasbackkel, amiből kiderül, hogy az első sátorrobbanás után volt még pár, aztán meg szokás szerint ki akar ugrani az ágyból, mit neki gerincműtét. Bra’tac túlélte, de elég rosszul fest. Ráférne egy borotválás, na meg kómában is van. Felépülése után Teal’c tájékozatja Landry tábornokot, hogy megszerzett információi alapján egy Arkad nevű jaffa áll a merénylet hátterében. Ő természetesen ismeri, és a fazon egy szemét mocsok, akinek nincs becsülete. Ha pedig ez nem lenne elég, titokban (=Teal’c nem tudott róla) beszervezte magát jaffa vezetőnek, és szimpatizál az Orial.

Ez szép és jó, de a jaffa hírszerzés megbízhatósága egy szinten áll egy falusi fodrászéval, a CSK-1 meg különben sem orgyilkos osztag. Szóval Arkad likvidálása le van szavazva. Teal’c, a Nagyon Dühös azonban leordítja Landry haját, hogy akkor majd ő megteszi, majd tunikát ölt és kemény nézéssel elindul. Miután a merénylet helyszínén erőt gyűjtött, és a bosszúról csevegett egy kislánnyal, egy négybódés díszlet falucska helyett egy húsz házas festmény falucskát látogat meg, hogy szemöldökráncolás után falra kenéssel megtámogatva érdeklődjön a robbantásról egy, a jaffákat nem nagyon kedvelő illetőnél.

Eközben Bra’tac magához tér, hogy Arkadról mesélhessen Danielnek. A történet a legzsébb nindzsafilmek közhelyeit idézi. Teal’ckel együtt voltak a tanítványai, de később ellenségek lettek. Az okok a mút homályába vesznek. Lényeg, hogy Arkad többre értékelte a bőrét, mint a jaffa becsületkódexet, ezért rendre megszökött a vesztes csatákból. Az egyik ilyen után valószínűleg ő volt az, aki bosszúból megölte Teal’c anyját. Reynolds ezredes hírei szerint pedig mostanra olyannyira sikeresen benyalta magát az Orinál, hogy fegyvereket gyárt az engedélyükkel, mondván majd ő meghódítja a többi jaffa bolygót. Előtte azonban piros pontokat akar gyűjteni a Föld legyőzésével.

Teal’c, a Nyomozó, kemény munkával megszerzett információi segítségével a vágott arcú geciember nyomára akad, és mivel ő nem elég óvatos és nem elég kemény, ezért már a sátrában várja, és egy jobbossal el is intézi. Aztán egy izzó fadarabbal böködve ébreszti, hogy beszélgethessenek. A fazon viszont nem túl segítőkész sem a kiszedett kukaca ellenére, sem a hír hallatán, hogy az Ori bizony nem fogja felemelni. Egyedül az kelti fel a figyelmét, mikor megtudja, hogy némi robbanóanyag került a kukaca helyére az erszénybe. Ez azonban már nem fenyegetés, hanem utolsó tájékoztatás. Így, miközben Teal’c, a Bosszúálló elsétál, rosszarc felrobban a háta mögött.

A bázison a csapat eközben azon agyal, hogy miért akarja Arkad megtámadni a Földet, mikor az érintett bejelentkezik, mert személyesen szeretne tárgyalni. Bra’tac szerint rossz ötlet átengedni, biztos csak a megmentő szerepében akar tetszelegni, de az NFB nyomására csak beszélnek vele. Jaffa létére meglehetősen értelmesen tud beszélni. Azt állítja a követőinek egy radikális csoportja felelős a merényletért, és hasonlókat terveznek a Föld ellen is. Szeretne segíteni megállítani őket, cserébe hagyják, hogy aki csatlakozni akar az Ori követőkhöz az megtehesse. Az állítja nincs szüksége merényletekre, mert nagyobb flottája van, mint a goa’uldoknak volt. Csak tudnám, hogy hol gyártják ilyen ütemben a ha’takokat, hogy a szokásos veszteségek ellenére mindenki sorra rángatja elő a zsebéből az eddig még sosem látott méretű flottákat.

Teal’c, a Nyomozó visszatért bajszos informátorához a falucskába és a korábbiaknál drasztikusabb módon igyekszik szóra bírni. Az NFB hozza a formáját, és úgy döntenek, nem kéne összeakaszkodni Arkaddal, hagyni kell, had játssza a jótevőt. Viszont Teal’c jaffa bosszúját földi támadásnak fogják tekinteni, és jön a flotta. Az meg nem tenne jót a közhangulatnak, szóval bármi áron meg kell állítani a hallgatag izomembert. Arkad jól csőbe húzta őket. Nyilván való volt, hogy a barátjuk után mennek, így később úgy tüntetheti fel a helyzete, mintha a Föld indított volna ellene támadást.

Carter pajzsgenerátorokat állít fel, és neki állnak kempingezni, mert nem tudják Teal’c mikor jön. Aztán eszükbe jut, hogy mi van, ha már itt is van, de addigra Reynold ezredes csapata már békésen szunyókál az erdőben. Miután szóval nem tudják meggyőzni Teal’cet, Mitchell megpróbálja elfogni, de ahelyett, hogy messziről lezattolná, a háta mögé oson, aminek bunyó lesz a vége, és hiába a sodan kiképzés, alaposan lepofozzák. Arkad eközben az Orihoz imádkozik, majd neki áll edzeni, és ebben az sem zavarja, hogy az előtérben Teal’c, a Terminátor öngyilkos rohamot indít az őrség ellen. A túlerő végül legyűri, és félig hullaként Arkad elé viszik, aki ekkor már elég bátornak érzi magát, hogy botpárbajba kezdjen vele, és közben hosszasan szónokoljon neki a múltról meg az egyik csatában elvesztett családjáról.

Addig-addig hergeli ellenfelét, míg az egy időre megtáltosodik, de végül csak padlóra kerül. Arkad ekkor egy szamuráj karddal hasba döfi és elmondja, hogy ő ölte meg az anyját. Ez elég nagy hiba, mert Teal’c, a Halhatatlan úgy rúgja hasba fektében, hogy az újdonsült jaffa vezér egyből felugrik a fegyverállványra. Aztán felkel, és a hasából kihúzott kardot vértől csöpögő szájjal, hosszában keresztüldöfi a fogason lógó Arkadon. Na, ekkor jön meg a CSK-1. Mitchell jelentése aztán arról szól, hogy Arkad fogságba ejtette őket, de szerencsére Teal’c arra járt és kiszabadította a csapatot, közben meg a jaffa vezér meghalt. Nesze neked NFB. Dr. Lam újfent összefoltozta Teal’cet, Bra’tac pedig elmondja neki, hogy nagyon büszke, és a sosem volt fiaként tekint rá. Így ér véget a Csillagkapu legvéresebb epizódja.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2010.09.04. 19:13:50

Az van, hogy a rész egy erős kettes, a hv pedig egy derék ötös. :thumbs up:

Llew 2010.09.04. 19:51:58

Kösz kolléga. Kicsit nehezen akart elkészülni, igyekeztem legalább jóra írni.
Christopher Judge teljesen Steven Segal nyomdokaiba lépett ebben az epizódban.
Teal'c, a Sok Melléknevű szerepében Christopher Judge, az Ezerarcú :D
süti beállítások módosítása