Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 8x03 - Toxic

2010. szeptember 03. 14:00 - Tipca

Clark és Chloe buliznak egyet, jobban mondva Oliver jótékonysági partiján őgyelegnek, és az árakat szidják. Persze szóba kerülnek más témák is, úgy mint Lois, akivel Clark mostanában feltűnően sok időt tölt, és Tess, akit meg Clark egyelőre nem tart gyanúsnak, ám Chloe szerint az érzéki szempár és a vörös fürtök mögött egy Luthor klón rejtőzik. Végre befut az este fővédnöke, Oliver is, aki a fotósok előtt felhajt egy pohár pezsgőt, majd esni-kelni kezd, mintha hulla részeg volna. Clark tudja, hogy nem ez a helyzet, úgyhogy már oda is szalad a barátjához, vinné kórházba, ám Oliver elutasítja. Nem beteg ugyanis, hanem megmérgezték, és 12 órája van hátra.

Kórház helyett az Íziszbe viszik annak ellenére, hogy Clark mindenképpen orvost akar neki. Hogy megnyugtassa a fiú lelkét, Chloe odahívja Davist, aki az előző rész óta szerzett magának ruhát, és most nem túl boldog, hogy mindenféle titkos gyógyítgatással kell kockára tennie az állását. Mindenesetre Chloe kedvéért megteszi. Clark addig visszamegy a partira, hátha megtalálja a lányt, akivel Oliver a rendezvényre érkezett. Elkésett, mire odaér, a csajt már éppen egy mentőbe tuszkolják be. Összeesett a mosdóban, jó ha a kórházig húzza.

Lois a legújabb vezércikkét lobogtatva ront be Szörnyella irodájába, majd látványosan eltátja a száját, mikor az asztalon megpillantja a csetlő-botló Oliverről készült fotósorozatot. Tess pedzegetni kezdi, hogy Lois biztos örül neki, hogy a volt pasija kezd lecsúszni a lejtőn, de Lois – aki ugyebár ismeri Ollie másik alteregóját – megvédi őt. Mikor azonban Tess megemlíti, hogy eredetileg neki szánta a sztorit, ám a nyilvánvaló elfogultsága miatt lehet, hogy mást keres, Lois jóformán úgy tépi ki a kezéből a fényképeket.

Oliver, gondolom, a méreg hatására beflessel, képzeletben visszatér akkorra, mikor hajótöröttként egy kis lakatlan szigetre mosta ki a tenger, ahol hogy ne haljon éhen, íjat faragott magának, és addig gyakorolt, amíg profi íjász nem vált belőle. Egy napon aztán idegenek érkeztek a szigetre, Oliver odaosont, hogy kilesse őket, ám megszúrta egy rózsabokor, vagy mi, amitől rosszul lett, és összeesett. Időközben befut az Íziszbe Lois is, és már szalajtaná is Chloét energiaitalért, ecetes uborkáért meg kávéért, mikor a szívmonitor miatt gyanítani kezdi, hogy Ollie nem a pia miatt fetreng kómásan, verejtékben úszva és egy bizonyos Mercyt emlegetve. Vissza a múltba. Mikor Oliver magához tér, egy rahedli piócát talál a mellkasán, egy Szörnyella de Tesst meg az ágya szélén. Az izzadtan és kócos hajjal még sokkal dögösebb későbbi főnökasszony mondja el neki, hogy a növény, amibe beletenyerelt, nagyon mérgező, a piócák látják el a gyógyító enzimmel. Anélkül 12 órán belül meghalna, ha meg a kórházban telepumpálnák adrenalinnal, néhány perc is elég volna. Olivernek ekkor feltűnik a mellettük heverő megkötözött nő, és a sátor bejáratánál ücsörgő puskás emberke. Mikor rákérdez, Tess csak annyit mond, hogy őt és a barátját elrabolták.

A kórházban Davis két marékkal pakolja táskájába az adrenalint. Befut Clark és Oliver barátnője felől kérdez. Őt is megmérgezték, de kapott adrenalint, és most már kutya baja, mutat az egyik kórterem felé Davis. A lány láthatóan valóban jobban van, de csak addig, amíg hirtelen rohamot nem kap, és meg nem hal. Akkor már nincs jobban. A múltban Tess beszámol róla, hogy éppen a tengeren kutatgattak a csoporttársaival, mikor két férfi egy motorcsónakkal rájuk támadt, mindenkit megölt, azóta ő meg a barátnője foglyok. Hamarosan a másik gazfickót is megismerjük, mikor besétál a sátorba, és elhinti, hogy tudja, ki Oliver, hát még hogy milyen gazdag. Így a tengerbiológus tanoncokra már nem is nagyon van szükségük. Agyonlövi Tess barátnőjét, aztán Tess felé fordítja a pisztolyt, de Oliver a cső elé ugrik, mondván, csak a holttestén keresztül. Marcos, a kalóz enged, úgyhogy egyelőre megkegyelmez Szörnyellának.

Lois Olivert siratja, jobban mondva azt, hogy anno szakított vele. Clark visszaér az Íziszbe, ahol addigra Chloe már tisztára kiokosította magát a természetes mérgekből, mérgezésből, meg mindenből, hála az új képességének. Úgy darálja az orvosi szakkifejezéseket, hogy Clark köpni-nyelni nem tud, aztán rákérdez: Brainiac miatt van, ugye? Chloe nem tagadja, hogy azóta tud egyet, s mást, de ő adománynak tartja, amivel megmenthetik Ollie életét. De ehhez Clarknak az oroszlán barlangjába kell bemerészkednie, hogy elkérje Szörnyellától az ellenszert, ugyanis a Luthor Corpnak van belőle. Clark nem tököl sokat, kiteríti a lapjait Tess előtt: Oliver Queent megmérgezték, ennek és ennek a virágméregnek az ellenszéruma kellene. Tess, aki eleinte tagadja, hogy volna bármilyen méreg is a birtokukban, mikor meghallja, hogy Olivernek kell, már mást mond. A kutatóbázist áthelyezték Brazíliába, onnan pedig, ha telefonálna is, már nem érne Metropolisba időben az ellenszérum. Kérdem én: legutóbb nem egy marék piócával gyógyította meg?

Visszaér Davis az Íziszbe, ahol mostanra már csak Lois maradt. Síri hangon közli a lánnyal, hogy Oliver haldoklik, mire Lois a képére mászik, hogy márpedig most csodát fog tenni, különben… Oliver a csodatételt azzal kezdi, hogy jól belevilágít a nagybeteg szemébe, aki ettől megint beflessel. Tess a barátnőjét siratja, aztán emlékül magához veszi annak karkötőjét, amit még tőle kapott ajándékba. Oliver sem tétlenkedik, fogja Tess hajgumiját, valami biztostű szerűséget és egy botot, és nyilat eszkábál belőle, amivel villámgyorsan ártalmatlanná teszi a kalózokat, Marcost pedig ott hagyják a virág által megmérgezve. Közben a jelenben Ollie rohamot kap és leáll a szíve, úgyhogy Davisnek szívmasszázst kell adnia, de hiába. Clark az utolsó utáni pillanatban állít be az ellenszerrel, amit alighanem egyenesen Brazíliából hozott. Davis beadja a szert, egyenesen Oliver szívébe, aki ettől magához tér, és szól Clarknak, hogy figyelmeztesse Mercyt, azaz Tess Mercert, mert ő a következő.

Tess éppen megy haza a Planetből, azaz csak menne, mert a kocsiját meglékelték. Ha eddig valaki nem találta volna ki, Marcos áll a mérgezések mögött, mert hogy nem halt meg, sikerült neki lekúszni a piócákkal teli tóhoz. Tess azonban már nem az a rémült diáklány, mint annak idején, kis híján kiüti a kalózt, míg az le nem kever neki egy akkora pofont, amitől Szörnyella elveszíti az eszméletét. Gyakorlott Smallville néző tudja, hogy ez nem jelenthet mást, csak hogy hamarosan érkezik Clark, hogy megmentse a napot. Most sem történik ez másként, hőlátással ráomlaszt Marcosra egy villanytrafót, vagy mit, aztán szevasz. Valamivel később Oliver meglátogatja a kastélyban Tesst, és nem túl boldog, amiért részeg disznónak állítják be a Planet hasábjain. Beszélgetésükből kiderül, hogy régebben együtt voltak, de nem volt túl szép a szakításuk, konkrétan Oliver búcsú nélkül lelépett. Ám Szörnyella nem ezért hívta, hanem hogy átadjon neki egy aktát, ami Lionellel kapcsolatos. Oliver belenéz, és nem kicsit ledöbben attól, amit benne lát.

Lois egy macskakiállításért szóló cikkért lemondott a nagy „lezüllött Queen ifjú” leleplezésről, amiből Clark arra következtet, hogy a lány még mindig szereti Olivert, de ez nem is baj, mert ha már nincsenek is együtt, az érzelmek nem szűnnek meg olyan könnyen. Ő is rongyosra nézte Lana búcsúvideóját, és… Hála az égnek Lois ennél a pontnál leállítja Clarkot, és biztosítja, hogy boldogul a saját érzelmei helyretételével, köszöni szépen. Ó, és mellesleg ő allergiás a macskákra, úgyhogy nagylelkűen átadja Clarknak a cikket. Mikor Chloe beér az Íziszbe, Davis már ott van, és egészségtelen érdeklődést mutat a szuperkompjúter és a kamionnyi mérgekkel kapcsolatos szakkönyv iránt, amiket Chloe az asztalon halmozott fel. Chloe először próbál hárítani, de hiába, ő nem Luthor, úgyhogy végül beszél Davisnek a mutáns IQ-járól, majd megkéri a férfit, hogy lehetőleg ne nagyon szóljon erről a vőlegényének, mivel ő nem tud róla. Davis megígéri, hogy hallgatni fog, elvégre mindenkinek vannak titkai, még neki is. Na ja, ha azt Chloe tudná…

Oliver a bárban iszogat, azaz hát mit szépítsünk, vedel. Clark próbálja mértékletességre inteni, de Ollie-nak pillanatnyilag nem éppen az a legfontosabb. Az aktából, amit Tesstől kapott, az derült ki, hogy Lionel Luthor ölette meg a szüleit, miattuk zuhant le a repülőjük. Clark már tudott erről, úgyhogy nem nagyon tud mit mondani, mire Oliver monológba kezd. Ő két évig raboskodott azon a szigeten, de amit ott átélt, a sok nehézség, csak erősebbé tette. Clark talán sebezhetetlen, ám jóformán mindentől fél. Fél megbízni a barátaiban, fél szembenézni a saját sorsával. Clark még nem találta meg a maga szigetét, de az valahol már vár rá kint, a világban. Marcosért letették az óvadékot, úgyhogy gyorsan taxiba száll, hogy a reptérre hajtasson. Mielőtt azonban becsukná a kocsi ajtaját, Tess megkarcolja a virággal. Ő hozta ki a börtönből, mert az szerinte túl jó lenne Marcosnak. A férfi elveszti az eszméletét, Szörnyella pedig a kórházba küldi a taxisofőrt, hiszen az utasának „szívrohama” van. Ott majd kezelésbe veszik – nyilván egy nagy adag adrenalinnal.

Címkék: smallville
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trancelate 2010.09.03. 17:20:29

nagyon szeretem a Smallville hogyvoltjaidat.ÉS ne aggódj, lehet hogy nem kommentelnek sokan, de szerintem rengetegen olvassák;)

u.i: ez a rész alapból nem volt kiemelkedő, de máskor nyugodtan vihetsz bele több humort;)

Tipca 2010.09.04. 09:58:39

Köszönöm! :) Általában több szokott lenni (már legalábbis szerintem), de van az úgy néha, hogy nem jön az ihlet.
süti beállítások módosítása