Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x02 - Alatta

2010. szeptember 02. 13:00 - leeann

A második rész is nagy rohanással kezdődik. Egy lányt kergetnek Frankfurtban, és hiába ugrik, mászik és fut remekül, hasonló fickók ölik meg ugyanúgy, mint a török lányt. Kiderül, hogy a lány halálát Buffy látta álmában. A lány azt mondja, mielőtt meghal, hogy alulról jön és elnyel, ami biztos, hogy nem a metróra vonatkozik. Buffyt Dawn rángatja éber állapotba, mert a nővére sikítozására ébredt ő is. Dawn csak álomnak gondolja a történteket, de Buffy érzi a jól mászó, ugró, futó lányok csoportját és tudja, hogy mind halálos veszélyben vannak.

A halott német lánynak teljesen igaza van, mert valami tényleg nagyon nyomul a föld alatt, valami Buffynak való csemege. Közben őrült William éppen patkányra vadászik, de a nagy földrázkódástól a vacsora elszelel, és ép elméjét némileg elveszítő vámpírunk nem viseli jól az erős rázkódást. A másnap jól kezdődik Buffy számára, hisz ott fog dolgozni, ahol annak idején tanult. Az igazgató azonnal megmutatja, hol fog dolgozni, és elmondja, hogy mit kell csinálni, de kedvenc szőkénk első körben büntetéseket osztogatna a tinik között, mégiscsak úgy izgalmas a dolog.

Buffy örül az új állásnak, de nem érti az okát, ezért gyorsan rákérdez, mielőtt nagyon beleélné magát, hátha csak tévedésről van szó. Nem, szerencsére nincs szó tévedésről ővé a munka. Buffy az első napját körülnézéssel kezdi, és az alagsorban szemlélődik, hisz ott már volt némi játék, és jobb a továbbiakat megelőzni. Miközben Buffy Spike-ot keresi, Will még mindig Angliában van, de már indulásra készen áll hazafelé. Kicsit félelmetes számára a visszatérés, de az előzetes jelek alapján szükség lesz Willre otthon. Giles ad egy kis útravaló beszédet, és Will elindul haza.

Egy lánynak az úton felfalják a kutyáját, és hogy, hogy nem, menekülés közben Xanderbe fut, ami egyenes út Buffyhoz. A lány elmeséli, mit látott, majd a csapat-maradék rájön, hogy muszáj megkeresni és megtudni, hogy mi a bánat van a föld alatt, ami ölebeket eszik. A csapat hamar bővül egy roppant lelkes taggal, a még mindig szőke Williammel. A vámpír a segítségét ajánlja fel, de nem fogadják túl szívélyesen, ahogy az várható volt. Spike kapott egy percet Buffytól mindenki más ellenkezése ellenére. Spike nem vezekelni jött, hanem segíteni, hisz mindenkinél jobban érzi, hogy valami készülődik a felszínre bukkanni.

Buffy nem érti, hogy mi ez nagy barátkozás Spike részéről, de ennek kiderítése várhat, mert valami nagyszabású dolog van készülőben, és minden segítség elkel. A lányt hazavinni Xander dolga lesz, Buffy pedig Spike-kal megy bejárni a környéket, mint a régi, szépnek nem mondható időkben. A járőrözés előtt Dawn útravalóul befenyíti Spike-ot, aki nem is ellenkezik, nincs is neki miért. A járőrözés közben azért esik egy-két szó a sötét múltról. Spike tudja, mit tett, és tudja, hogy nem érdemel érte megbocsátást, de szemmel láthatóan megváltozott, és ezt Buffy is látja, sőt el is hiszi, ami sokkal fontosabb, mint bármi.

Buffy azt is tudja, hogy valamit elhallgat előle Spike, amit a vámpír elismer, de nem árulhatja el, mert már nem állnak egymással baráti vagy „olyan” viszonyban. Spike-nak egyéb dolga nincsen, ezért felajánlja Buffynak a mindenkori segítségét. Miközben Buffy és Spike nyomoz, Xander hazaviszi a lányt, aki azonnal randit kér a megmentőjétől. Természetesen Xandernek nincs ellene kifogása, de a randi megbeszélést a földalatti lény szakítja félbe. A páros azonnal futásnak ered, mielőtt a lény őket szakítja félbe. A rémisztő szörny elmegy, de egy kis beszélgetésnek itt van az ideje, mert a szörny láthatóan a lányt támadja.

Hamar kiderül, hogy van egy kívánság a dologban, ami Anya kezére utal. Információk alapján Anya a Bronze-ban tart fogadóórát a pasijukra kívánni vágyó lányoknak, ezért nem nehéz rátalálni ma este sem. Természetesen Xander erősítéssel megy az exhez, hisz egy démonnal kell beszélniük, még ha az régen velük játszott egy csapatban, most akkor is démon. A nagy összevisszaságban Anya megérzi Spike-ban az embert, ami azt jelenti, hogy látja a lelkét. Anya azonnal tudja, hogy a vámpír lélekkel rendelkezik, és majdnem el is pofázza a megrökönyödött csapatnak. Spike megüti Anyát, aki azonnal felölti a démon arcát, és szembeszáll a vámpírarcúvá vált vámpírral.

Természetesen Buffy is beszáll a bunyóba, mert úgy az igazi, ha elpüfölheti Spike-ot úgy istenesen. Spike direkt rá is játszik és beszólogat Buffynak, hogy teljesen felhúzza a vadászt. Miközben a „családi” csetepaté zajlik, a lány lelép, és a bazi nagy féreggé vált exe még mindig elég nagy fenyegetést jelent, úgyhogy ideje megkeresni. Természetesen hamar veszélybe kerül a lány, de Buffy most is időben érkezik nyomában Spike-kal. Xander közben próbálja rávenni Anyát arra, hogy változtassa vissza a fiút, de a démonnak ezt nem szabad megtennie, mert jelenleg elég kevés, amit démonként kiad magából, és ha ezt is visszaváltoztatja, a démon barátok ellenségekké válhatnak rövid időn belül.

Buffy megmenti a lányt, Spike pedig a démont akarja megölni, de a varázs elmúlik, és a rudat már a srácba szúrja. Spike nehezen jut túl azon, hogy lelke van, és megint bekattan, majd a képzeletbeli barátaival kezd társalogni, ahogy azt a föld alatt is tette. Spike a sok sületlenség között megismétli az alulról jön és elnyel mondatot, majd elszalad. Hamarosan Anya és Xander is a helyszínre ér, Buffy pedig a furán bekattant vámpír utána szalad. Közben Xander elmondja Anyának, hogy a visszaváltoztatással jót cselekedett, és ez bátor, de emberi tett volt tőle.

Buffy a temetőben keresi meg Spike-ot, aki nincs jól, nagyon nincs jól. Spike a mostani ködös módján elmondja, hogy mi történt vele, és Buffy azonnal megérti, hisz már ismert olyat, aki hasonlót élt át, sőt járt is vele, sőt élete szerelme volt. Spike azt a szikrát akarta megtalálni, amitől Buffy akarja őt, de a lelkét kapta vissza, mert ez volt a szikra, ami miatt a vámpír élőhalottból emberivé válik. A vámpír nagyon nehezen tudja elviselni az eddigi bűneinek a súlyát. Spike lemondja, hogy ezt a sok kínt Buffyért vállalta, a lányért, akit szeret, akiért mindent vállal. Buffy a könnyeivel küzd, a vámpír pedig nagyon elfáradt az úton, és még közel sem ért a végére.

Címkék: buffy
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galádriel 2010.09.02. 14:23:57

Mindig rácsodálkozom a magyar címadók "zsenialitására" ennél a sorozatnál.

Köszi a hv-t, ez az évad az örök kedvenc a hatodik mellett :-)

pleb 2010.09.02. 18:19:34

Igen, a legjobb az 5. évad 13. része volt: Véres nyakkendők. :) Az eredeti: Blood Ties (Vérkötelékek)

Galádriel 2010.09.02. 19:46:05

Azért a 6*20 is nélkülözte a drámai felhangot Villains - Pimaszok. Ja hogy éppen meghal Tara, Buffyt meglövik és Willow átmegy feketébe.. na bumm.

Vagy a kedvencem, a musical epizód, ami ugye Once more, with feeling a démon dalából ("Say happy now, once more with feeling") csak valahogy nem sikerült teljesen átadni a lényeget. Na mindegy asszem sorolhatnánk napestig. Nem láttam szinkronosan, nem tudom a szinkron is ilyen zseniális volt-e, vagy csak a címadással szálltak el?
süti beállítások módosítása