Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x16 - Rosszfiúk

2010. augusztus 31. 14:00 - the black ball

Clava Thessara Infinitas, azaz a kulcs az Ősök rejtett malacperselyéhez. Daniel szerint mégsem hoax a hoax, ugyanis Athena elég szép kis kutatást végzett, aminek fényében sikerült egy címet kifacsarni az infohalmazból. A MALP már meg is járta az utat, odaát a falakon hieroglifák vannak, de teljesen értelmetlenek, ergo csakis egy rejtvény lehet Vala szerint. Sam sajnos nem tart belünk, mert Washingtont szórakoztatja a párhuzamos világban történt dolgokkal. Átmegyünk, Daniel és Vala nekilát fotózni, a többiek meg felmérik a termet, ami megdöbbenésünkre nem egy ősi rom, hanem egy múzeum terme. Ráadásul egy olyané, amelyben éppen részeges bulit tartanak a helyi górék és kancellárok.

Mitchell lefújja a küldetést, mert ez egy amolyan „első kapcsolatfelvétel” szituáció, amit állítólag nem szokás személyesen lebonyolítani, csakis MALP-on keresztül. Aztán ha akarnak lötyögni Földékkel, akkor átmegyünk. Összepakolunk, Mitchell pedig tárcsázna, de a tárcsázó csak egy műanyag másolata az eredetinek. Semmi pánik hat óra múlva, amikor nem jelentkezünk, Landry tárcsázni fog, aztán kérünk egy naquadah-generátort és hazamegyünk. Daniel szerint megy az kézzel is, csak energia kell, de a MALP nem elég, csodahínár meg nincs a közelben. Ez esetben letáborozunk, és igyekszünk felfedezetlenül maradni, ami nehezen megy, mert pont betangózik egy félrelépő szerelmespár. Jelenlétünket a csaj egy „pofánvágnám” sikoltozással nyugtázza, így Teal’cnek és Mitchellnek muszáj elrontani a partit.

Miután megkapták a lázadók minősítést, az őrök elkezdenek lövöldözni, szétlőve pár vitrint, ami bekapcsolja az automatikus lezárást. Mitchellnek muszáj lábon lőnie az egyik őrt, amitől a másik sem emberkedik tovább. Megjönnek Danielék is, mindenkit egy helyre terelünk, Vala pedig meghekkeli a múzeum biztonsági rendszerét. Daniel még így is bepróbálkozik az első kacsolatfelvétellel, másik bolygóról jöttünk, van egy karika a hátsó szobában, ami behálózza a galaxist, de megmaradunk – most már őrült – lázadóknak. Az egyik éjjeliőr látja az akciónkat, aztán pisztollyal a kézben elrohan valahova. Odakint jönnek a turbórendőrök, a rangidős fickó pedig berádióz, hogy mik a követeléseink. Daniel közli, hogy az nincs nagyon, mert mi nem is vagyunk lázadók, amire az lesz a válasz, hogy akkor engedjük el a túszokat. Vala szerint az nem lenne bölcs lépés, elvégre ha elengedünk mindenkit, a turbórendőrök kinyírnak minket.

A túszok szemében úgyis lázadók maradunk, ráadásul lelőttünk valakit, szóval marad mindenki. Annyit viszont megengedünk, hogy egy orvosi egység ellássa a sebesültet. Szétflexelik a rácsokat, jönnek mentőék, akik persze beöltözött fegyveresek, el is kábítják Danielt, de tovább nem jutnak. Mitchell szól a rádión, hogy gyorsan kölcsönözzék ki a Túsztárgyalás hülyéknek című könyvet, mert így biztos nem nyerik el a bizalmunkat. Megérkezik egy Quartus nevű normális túsztárgyaló, aki nyugtat, hogy mostantól minden másképp lesz. Daniel magához tér, és elkezdünk ötletelni, hogy mit is kérhet egy lázadó. Az egyik múzeumi kutató, Cicero segít ki minket, ugyanis ő a bolygó Daniel Jacksona. Rengeteg tanulmányt adott ki arról, hogy a nagy karika világok közötti portál, de senki nem hitt neki. A tárcsázót valóban egy rajzról építették újra, de pár darab megmaradt belőle, talán pont az energiakristály. Vala és Mitchell elmegy vele a laborjába, Daniel meg tudatja a javasolt követeléseket: foglyok szabadon engedése, legyen népszavazás a kormány feloszlatásáról és 15 perc hírnév az éterben.

Utóbbit nem kapjuk meg, a többin meg dolgoznak Quartusék, akik elfognak egy adást az éjjeliőrtől. Serannek hívják, és kezdésnek előadja az önéletrajzát, amiből az derül ki, hogy a fickó belül John McClane-nek hiszi magát. Quartus csak annyit mond neki, hogy bújjon el, és maradjon ott a végéig, amit Seran úgy értelmez, hogy a lázadók lehallgatják az adást, ezért pont az ellenkezőjét kapta parancsba. Cicero megmutatja a tárcsázó darabjait, de csak kacatok, a munkatársánál van a többi, a múzeum másik végében. A félrelépő fickó barátnője és annak húga elkezdik egymás haját tépni, Daniel meg zokon veszi, hogy nem tartják be a túszejtés etikettjét. Valáék a folyosón észrevesznek egy goa’uld naquadah bombát, de kártya nélkül nem férnek hozzá. Vala előkapja a tolvajkészletét és a heist film gyűjteményét, lyukat vág a vitrinen, kikapcsolja a nyomásérzékelőt, de amint benyúlna, itt is beindul a lezárás fém rácsok személyében.

Ekkor jelenik meg McClane barátunk is, aki Ciceroval elszedeti a fegyvereinket, aztán rádiózik Danielnek, hogy engedje el a túszokat, vagy meghalnak. Daniel passzol, amiből Seran arra következtet, hogy már biztos küldött erősítést, ezért védelmi pozíciót vesz fel pár folyosóval arrébb. Cicero persze visszaadja a fegyvereket, így Mitchellék hamar lefegyverzik a nap hősét. Az egyik túsz elhinti a visszavágás magját, amit Teal’c egy zatlövéssel fojt el, és megkéri az utasokat, hogy a gép leszállásáig tartsák bekapcsolva biztonsági öveiket. Mire Mitchellék visszatérnek a bombához, Cicero felszívódik. Vala elveszi Seran kártyáját, aztán a kódot szeretné megtudni, de Seran minden kínzás kibírója. Vala bepróbálkozik egy blöffel, elindítja a visszaszámlálást, ugyanis ha nem kaphatjuk meg a bombát, akkor nincs miért élnünk. Miután centiméter pontossággal megadtuk, hogy mekkora terület fog elpusztulni Seran miatt, az megadja a kódot, a rácsok eltűnnek.

Itt kezdődik az igazi gond: Vala nem tudja leállítani a visszaszámlálást, egy óra múlva letudhatjuk az utolsó kapcsolatfelvételt is. Vala szerint nincs gond, csak rákötik a kapura, aztán amikor robbanna, az energia a féregjáratot fogja létrehozni egy kráter helyett. Cicero ezalatt kijut a múzeumból, és elmondja Quartusnak, hogy igaza volt, idegenek vagyunk, a kapu más bolygókra vezet, és hogy ő mondta meg nekünk, mit kérnének a lázadók. Quartus nem jelentkezik be Danielnél, ami aggasztani kezdeni régészünket, joggal, ugyanis a helytartó elrendelte a behatolást. A bomba hamarosan robban, Mitchellék elkezdenek tárcsázni, közben Seran baromságokat kérdez, amit szigszalaggal jutalmaznak. A féregjárat akkor nyílik meg, amikor bejönnek a turbórendőrök, úgyhogy futás van.

Valahogyan elénk kerülnek, de nem lökjük át őket az eseményhorizonton, helyette megpróbáljuk meggyőzni Quartust. Mitchell elmondja, hogy először ő is kiakadt, amikor tudomást szerzett más világokról, félt, hogy eljönnek a Földre és kiirtanak mindenkit. Mert bizony vannak ilyen idegenek, de mi nem vagyunk azok, viszont az agressziót mi sem toleráljuk. Szóval engedjen el minket, és ha úgy akarják, sose térnek vissza, de ha nem így tesznek, akkor biztosan visszajönnek értünk, és alápörkölnek a bolygónak. Quartus elenged minket, de az esetet eltussolják, a kaput eltemetik, Serant pedig hőssé avanzsálják, amiért legyőzött négy felfegyverzett lázadót.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása