Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vámpírnaplók 1x03 - Péntek esti frász

2010. augusztus 21. 11:00 - Annácska5

Caroline-nal és Damonnal zártunk az előző részben, ezért velük is kezdünk. A lány reggel véres nyakkal ébred, és menekülni próbál. Halkan próbál kiosonni, megmutatja a lábfején lévő édes csillag tetoválást. Menekülnie nem sikerül, Damon elé kerül, a lány védekezni próbál, de az éjjeli lámpával sem tudja leütni, ellenben jól felbosszantja a férfit, aki felveszi a vámpírpofát, és neki ugrik a lánynak. Szegény, szegény Caroline.

A suliban vagyunk, Elena és Bonnie kiszállnak Bonnie színváltós autójából, ami az első részben még kék volt, most már fehér. A kis boszi palánta figyelmezteti barátnőjét, hogy valami gyanús neki Stefanban, még a rossz érzést is elmondja, ami akkor tört rá, mikor megérintette a fiút. Az emlegetett megjelenik, és feltűnik neki, hogy Bonnie nem bírja. Elena erre kitalálja, hogy este közös vacsi lesz náluk, hogy Bonnie rájöhessen, hogy Stefan mennyire jó srác. Tyler megint bebizonyítja, hogy egy bunkó, ezúttal Stefanra tesz megjegyzéseket. Matt lehűtené, de a srác a nekik háttal álló Stefan felé dobja a focilabdát, de megint megalázzák, Stefan nem csak elkapja a labdát, hanem akkora erővel dobja vissza, hogy az majdnem feldönti Tylert.

Megint töri óra, úgy tűnik Mystic Fallsban, csak történelmet oktatnak. Tanár már megint hiába kérdezget évszámokat, senki nem tud semmit, ez tényleg katasztrófa. A többség nem is figyel, Bonnie számokat irogat a füzetébe, Elena Stefant fűzi, hogy lépjen be a focicsapatba, Mattnek pedig megint nem akad jobb dolga mint, hogy őket figyelje. Végül a tanár Elenát kérdezi, de neki sincs lövése se semmiről, hát látszik, nem az eszéért szeretjük. Stefan megint kimenti, és megint beégeti a tanerőt, mert egy évszámot jobban tud nála. A tanár tekintetéből ítélve, nem lopta be magát a fiú a szívébe.

Délután fociedzés van, Mr. Tanner, a töritanár az edző. Mindenkit lesikít fél perc alatt, miközben Stefan a lelátóról nézi őket, de végül beszél Tannerrel, aki csak azért engedi meg, hogy próbát tegyen, hogy péppé verethesse a többiekkel. Ebben Tyler benne is van, sőt ő az értelmi szerző, és Mattet buzdítja. Neki is rohannak Stefannak, akinek kicsavarodik az ujja, de hipphopp visszafordítja, tehát még gyorsan is gyógyul. Nem csak a focistáknak van edzésük, hanem a pompon lányoknak is, és jé, Elena is az, akárcsak Bonnie. Sőt, Caroline a csapatvezető, de őt egész nap nem látta senki, Bonnie az egyedüli, aki aggódik érte, tudjuk is, hogy joggal, mert emlékszünk még a reggeli jelenetre Damonnal. De a lánynak semmi baja, hamarosan bömbölő zenével és Damonnal az oldalán jelenik meg, épp olyan arrogánsan, mint azelőtt.

Este Elena és Bonnie készülődik a vacsorára, de előtte még Damon és Stefan kis közjátékát láthatjuk a Salvatore házban. Bonnie megint bizonygatja, hogy ő bizony boszi, de Elena jó, hogy pofán nem röhögi, pedig a lány megérzései igenis bejönnek. Stefan megérkezik, fagyos a hangulat, ami talán megtörne, mert Stefan tudja, hogyan kell hízelegni, ám ekkor betoppan Caroline is Damonnal, és Elena be is invitálja a házba. Agyatlan foci és pomponlányos beszélgetés következik, amiben azért Damon utalgat arra a mit sem sejtő lányok előtt, hogy bizony ők kicsit régebb óta élnek, mint az megszokott, és Caroline emberi arca is megmutatkozik egy röpke pillanatra. Damon és Elena beszélgetni kezdenek a konyhában, a férfi próbál bevágódni, és Katherine-re terelődik a szó. Erre a témára Elena is belelkesedik, de azt nem tudja meg, hogy Stefan vagy Damon járt-e először a lánnyal, azonban annyit igen, hogy Katherine egy csúnya tűzesetben lelte halálát. Ez a lelkizések estéje, nem csak Elena lepi meg a kedvességével Damont, hanem Caroline is furcsa mód kedvesen ecseteli Stefannak, hogy Mattnek még mennyire fájhat a szakítás.

Jeremy a Mysticben emozik, mert Vicki megint Tylerrel nyomul, bár reggel a lány még Jeremyt próbálta koncertre csalni. Matt igyekszik bátorítani exének öccsét, de a srác inkább otthagyja. Tyler persze provokálja a srácot, és csak Mattnek köszönhetően nem lesz belőle verekedés, és jól le is gorombítja a testvérét, akiről elég rossz véleménye van. Eközben Elena és Stefan egymásnak esnek a lány szobájában, de a lány hirtelen Damont látja Stefan helyett, de kiderül, hogy ez csak álom volt. Tehát a férfi belemászott a lány fejébe, ami az után, hogy vacsoránál megfenyegette öcsét, nem is csoda.

Másnap Stefan arról elmélkedik, hogy talán Damonban lapul némi emberség, ám ennek ellenére ad egy vasfüves nyakláncot Elenának, akit Damonnak sikerült lebeszélnie a pomponlányságról. Hogy az epizód címe is apropót nyerjen, péntek este van, ami a gimis fociban meccsnap. Már előtte hatalmas a buli, az ellenfél ruhájába öltöztetett bábut égetik, és a több a részeg, mint a józan. Tanner már sztárként mutatja be Stefant, ami Tylert annyira felbőszíti, hogy verekedést provokál Jeremyvel, aminek csúnya vége lenne, ha Stefan nem lépne közbe. Azonban az üveg, amivel Jeremy nekitámadna Tynak, Stefan kezét sebesíti meg. Bár a seb pillanatok alatt begyógyul, de ez Elenának gyanús, ő meg merne esküdni rá, hogy látta, hogy megsérült a srác keze.

A játék még el sem kezdődött, de Elena rákérdez Bonnie-nál a Stefannal kapcsolatos látomására, és a lány azt mondja, hogy csak sötétséget és halált látott. Elena a kocsihoz megy, ahol Damon meglepi, és próbál hatni rá, hogy megcsókolhassa, azonban nem sikerül, kap egy hatalmas pofont. Ez a nyaklánctól van, ugyanis a vasfű elnyomja a vámpírok képességeit. Damon megöli Mr. Tannert, Stefan szeme láttára, hogy bebizonyítsa, egy csepp emberség sincs benne. Tylernek rossz napja van, mert ezúttal Matt löki neki a szekrénynek az öltözőben a bunkósága miatt, majd a szőke srác kirohan, és észreveszi Mr. Tanner holttestét, így az ünneplő tömeg helyét átveszik a helyszínelők.

Bonnie könnyes szemmel döbben rá, hogy a megálmodott számai mind feltűnnek a gyilkosság helyszínén. A nyolcas épületnél történt, a helyszínelők autójának rendszámában benne van a 14-es szám, és végül a 22-es parkolóig folyt a vér. Mondjuk ez elég élénk képzelőerőről is tanúskodik. Vickivel se tudni mi történt hirtelen, mert odamegy Jeremyhez, és elárulja neki, hogy nem csak a drogok miatt hancúrozott vele egész nyáron. Stefan a naplójába irogatja, hogy testvérében még sincs emberség, de az, ahogy Damon az alvó Elena arcát simogatja, másról árulkodik.

Címkék: vámpírnaplók
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kumiko04 2010.08.22. 12:25:50

Huh, ez egy nagyon jól sikerült hv lett!:D Tegnap láttam a részt, és így visszaolvasva sorban peregtek a szemem előtt az események. :) Ha nem mondod, nekem fel sem tűnik a kocsiváltás, de tudod, hogy az első részt sem mostanában láttam. :) Egyébként egyre jobb a sorozat. Engem az első két rész nem igazán győzött meg, még szerencse, hogy rávettél/rávettetek, hogy nézzem tovább. Ez és a negyedik rész már egészen alakul. :) Szerintem ma tovább nézem, kíváncsi vagyok miként alakulnak az események. Damon egyébként egyértelműen a sorozat mozgatórugója, remélem a további részekben sem lesz elrontva a karaktere. ;)

kayra 2010.08.22. 22:18:07

Hát Damon mindent visz. A pasi halálos :)
És ahogy haladunk előre egyre jobb és jobb

Annácska5 2010.08.23. 11:43:57

@Kumiko04: Nekem se tűnt volna fel a kocsiváltás, ha nem hv-zok :D És igen, egyre jobb lesz a sorozat.

@kayra: Damon valóban egyre jobb, és egyre inkább kiszíneződik a karaktere :)
süti beállítások módosítása