Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vámpírnaplók 1x01 - Hazatérés

2010. augusztus 19. 09:00 - Annácska5

Kellemes férfihang arról mesél, hogy ő vámpír, és egyedül élt a planétán több mint száz évig. Hát így nyit a Vámpírnaplók sorozat, a 2009-2010-es évad egyik legsikeresebb CW sorozata, ami megérkezett kis hazánkba is. Ezt követően éjjel egy kocsiban vagyunk, amiben egy fiatal pár megy haza egy rémes koncertről, de hirtelen köd lesz, és elcsapnak valakit. Nagy az ijedtség, pasi kiszállt, megfogja az elütött ember kezét, amin egy rejtélyes gyűrű van. De a halottnak hitt valaki hirtelen felugrik, és egy jót vacsorázik a srácból, majd a kocsira dobja, amitől a lány halálra rémül, és futni kezd, de így sem kerülheti el a sorsát, hiszen a vámpír (mi más lehetne, hiszen tudjuk, hogy vámpíros sorozatról van szó) a levegőből elkapja.

Kiderül, hogy az először hallott hang tulajdonosa egy lány miatt jött vissza a Mystic Falls nevű városkába, és ezt a monológot éppen napkeltekor halljuk tőle, majd leugrik a tetőről. Tehát azt már tudjuk, hogy vámpírfiúkánknak nem árt a nap. Ám ekkor hirtelen a férfihangot felváltja egy lány, ő Elena, akiről máris kiderül, hogy a szülei meghaltak, őt és az öccsét Jeremyt a nagynénjük, Jenna neveli. Ráadásul Elena pont most akar megváltozni, nem akarja sajnálni magát többé.

Megismerjük Elena legjobb barátnőjét is, Bonnie-t, akivel az iskolába tartanak Bonnie autójával. A lány éppen azt ecseteli, hogy a nagymamája szerint ő médium, és azt jósolja Elenának, hogy ezzel az évvel minden rossznak vége szakad, és végre felhőtlenül boldog lesz. Persze elütnek egy madarat, ez nem túl jó előjel, és a jóslatot sem alapozza meg. Bár a szárnyasnak nem sok baja esett, mert vészjóslóan nézi, amint a lányok elhajtanak. Nagy nehezen megérkeznek az iskolába is, ahol egy sápadtra sminkelt fiúról megtudjuk, hogy ő Elena volt barátja, majd a harmadik barátnő is megérkezik, ő Caroline, aki egy kicsit furcsa. Vagyis nem is az, az amerikai tinivígjátékokat ismerőknek. Szőke, menő csaj, aki mindenben benne van.

Mivel most tudunk meg a főbb szereplőkről kishíján mindent, ezért Jeremyről is kiderül, hogy drogos, és éppen Vickinek ad drogot, akibe menthetetlenül szerelmes. Csak annyi a probléma, hogy a lány idősebb, valamint a rendkívül arrogáns Tyler barátnője. Közben Elena és Bonnie kiszúrják az új fiút, akinek a fenekén és a szemein kívül mi sem látunk többet, de azt tudjuk, hogy rendkívül meggyőző, mert rábeszéli az iskolatitkárnőt, mindössze egy átható tekintettel, hogy a hiányzó papírok nem is hiányoznak. Végre az arcát is megpillanthatjuk, amitől minden lánynak megremeg a lába. Elena bele is botlik, miután befejezte öccse kioktatását, és éppen a fiú wc-ről. Zavarba is jön, alig jut szóhoz, majd eljátszák a kötelező tánclépéseket, hogy ezzel is érzékeltessék a készítők, hogy máris bizsereg köztük a levegő.

Most hogy a szereplők nagyját megismertük, egy órán ülünk, ahol senki sem a tanárra figyel, ahogy ez lenni szokott. A sápadtra festett srác Elenát bámulja, a lány az új fiút, míg Bonnie őket. Küld is egy smst, amiben felhívja barátnője figyelmét arra, hogy az új srác őt lesi, de ez a fantasztikus szinkronba úgy lett átültetve, hogy Elena nézi a fiút. A sulinak vége, főhősnőnk a temetőbe megy naplót írni, a szülei sírjához, ahol meglátogatja a varjú, amit elütöttek. Hirtelen beindul a füstgép, akarom mondani misztikus köd lesz a sírok között, és ettől, valamint a sipítozó madártól Elenára a frász jön, ezért elszalad, de még lát egy alakot a ködben. Futás közben elesik, és mire feltápászkodik, már az iskolában látott új srác áll előtte, ő Stefan, aki a legelső monológot mondta, majd leugrott a tetőről, és az ő rokonai is ebben a temetőben nyugszanak. Majd a lány észreveszi, és megdicséri Stefan gyűrűjét, ami kísértetiesen hasonlít a fiatal párt legyilkoló vámpíréra. Stefan lenne a rosszfiú? Mindenesetre eltorzul az arca, amikor Elena a sebét nézegeti, majd eltűnik. De csak azért, hogy otthon ő is naplót írhasson, akár Elena. Nahát, mindketten naplót írnak, hát nem egymásnak lettek teremtve?

Este a bárban, ami minden Mystic Fallsi fiatal törzshelye, Jeremy Vickit fűzi, aki lerázza, mert Tyler is ott van, Mattel, a hullafehér sráccal(szerencsére később elhagyják ezt a sminket), aki egyébként Vicki öccse, de nem nézi jó szemmel, hogy a haverja a tesójával kavar. A bárba indul Elena is, ahol a lányok már várják, és Caroline éppen a frissen szerzett, mellesleg kamu információkat osztja meg Bonnie-val, Stefanról, aki megijeszti Elenát, amikor a lány kilép házuk ajtaján. Visszahozta Elena naplóját, most derül ki, hogy a fiú naplót ír, Elena lába még jobban megremeg, mint eddig. Végül Stefan és Elena együtt mennek a bárba, ami szinte senkinek sem nyeri el a tetszését. De a lányok nemsokára már körüldongják. Stefan annyit árul el, hogy nincs testvére, és a nagybátyánál lakik, aki mikor hazaér rá is förmed, őt gyanúsítja a fiatal pár meggyilkolásával. Bár a nagybácsi jóval fiatalabb nála, mégis bátran osztja ki Stefant, aki előveszi a mélabús arckifejezést, valamint Elena fényképét. Na jó, nem Elenáét, hanem egy Katherine nevű lányét, aki teljesen úgy néz ki mint Elena, és a képen is az 1864-es dátum van.

Másnap megint az iskolában mindenki bebizonyítja, hogy nem csak a magyar középiskolai oktatás katasztofális, a tanár pedig elmagyarázza Elenának, hogy többet nem lesz elnéző a szülei halála miatt. Stefan azonban olyan adatokat kezd sorolni, amikről a tanár sem tud, alaposan meg is szégyeníti. Este buli van a völgyben, ahová Stefan is megy, mert bár Caroline hívta meg, de ő Elenát akarja látni, aki Bonnie-val viccelődik azon, hogy a másik lány látnok, de amikor Bonnie ködöt és egy furcsa alakot lát, a kristálygömbbé avanzsált sörösüvegben, mindketten alaposan megijednek. Stefan végre megszabadul Caroline-tól, ezért odalép az egyedül maradt Elenához. Édelgés közben a lány elmondja, hogy a szülei úgy haltak meg, hogy a hídról a tóba hajtottak, és ő a hátsóülésen ült, mégis életben maradt. A nagy beszélgetés hevében Stefan arca megint megváltozik, ezért elrohan piát hozni. A bulinak hamarosan végeszakad, mert Elena és Jeremy rátalálnak Vickire, akit a ködös, varjas vámpír harapott meg, miután az ifjabb Gilbert, Jeremy megvédte a lányt Tyler erőszakoskodásától. Amikor kiviszik az erdőből, Stefan rejtélyesen néz, tud ő valamit, annyi szent, de őt pedig Matt nézi gyanakvóan.

Stefan hazaszalad, felrohan a szobájába, ahol megjelenik a varjú, majd a vámpír is. Ő Damon, Stefan letagadott bátyja, akiről hamar kiderül, hogy rosszfiú, és mint tudjuk, ő tizedeli Mystic Falls 25 év alatti lakosságát. Damon sejti, sőt tudja, hogy öccse Elena miatt jött vissza a városba, nem is téved. Nem túl kedves beszélgetés után egymásnak esnek, kirepülnek az ablakon. Damon sokkal erősebb, hiszen ő embervéren él, míg Stefan nem. A báty szájából hangzik el a titka annak, hogy miért nem árt nekik a napfény: a gyűrű teszi, ami mindkettejük ujján ott van.

A völgybe megérkezik a rendőrség, a mentők, mindenki zaklatott, és Elena egy újabb próbálkozása a lelkizésre az öccsével fullad kudarcba. Caroline részeg, és az első kiborulását produkálja a sorozat során a bárban, Bonnie-nak, de a lány egy pillanatra magára hagyja. Damon ekkor mosolyog a szőkére igézően, aminek a lány be is dől, hiszen az előbb még azon sírt, hogy minden pasinak Elena kell. Elena naplót ír, nagy szavakkal fejezi ki, hogy még mindig nincs jobban, ami nem is csoda, majd megpillantja Stefant, aki az ablaka alatt áll. Leszalad hozzá, és behívja a házba, így a vámpír már be tud lépni, ugyanis csak akkor mehet be, ha egy ott lakó beinvitálja. Becsukódik mögötte az ajtó, és így lesz vége, andalító muzsikára az első résznek.

Címkék: vámpírnaplók
27 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helikoptert lízingbe · http://csuporgia.hu 2010.08.19. 13:37:51

Nagyon le van maradva a szavazásban a Vámpírnaplók!
csuporgia.hu/

El Argentino 2010.08.19. 13:46:17

Nagyon elszabadult már a pokol ezekkel a romantikus gagyi vámpír utánzatokkal.

johevi 2010.08.19. 13:47:46

Uj műfaj keletkezett: Vámpíruett.

akkor most mi van? 2010.08.19. 14:07:50

Az első részt megnéztem, de kár volt. Ujabb sorozat ami kizárolag 14 év alatti lányok számára emészthető. Az ember azt hihetné, hogy ebből a témakörből csak ilyen nyálfolyós giccssorozatot lehet csinálni, ha nem lenne a TrueBlood ami közel ugyanez, annyi különbséggel, hogy jó.

Conan a barbar 2010.08.19. 14:11:33

Ki hozta divatba 2-3 eve a vampirsztorikat? Ki kezdett el 15 eves tinilanyoknak ilyeneket irni? Az illeto hatat kicsit kezelgetni kellene peklapattal. Talakoztam mar olyan tinilannyal iden, aki vampirnak gondolta magat es masok veret lenyalta a sebrol, mert szerinte az finom.

AnnaKarenina 2010.08.19. 14:16:02

Az egész vámpírdömping érthetetlen, szerintem az egyetlen jó film e tárgyban az Interjú egy vámpírral. Ugyanezt érzem a természetfölötti képességekkel rendelkező emberekről szóló különféle sorozatokkal kapcsolatban, az egyetlen értékelhető a Médium. Akinek meg vér kell, nézzen Dextert.

AnnaKarenina 2010.08.19. 14:29:53

(Ha kétszer lesz, bocs.)
Érthetetlen ez a vámpírdömping. Szerintem az egyetlen igazán jó film a témában az Interjú a vámpírral.
Ugyanez vonatkozik a természetfölötti képességekkel rendelkező emberekkel kapcsolatos sorozatokra. Itt is csak egyetlen jó van: a Médium.
Aki meg vért akar, nézzen Dextert.

Arilian 2010.08.19. 14:34:54

Na mivel első rész és index címlap természetesen jönnek a fikázók.

Az első kb. 4 rész szörnyű (ha nem 14é csaj vagy). De utána jelentősen feljavul. Csak épp a főszereplő felesleges bele picit.

Aki szereti a vámpíros sztorikat én tudom ajánlani.

AnnaKarenina 2010.08.19. 14:45:07

Arilian: Egy dolog miatt írtam: a Star Wars-nemzedék óta van egy olyan érzésem, hogy a filmcsinálók nagyon ügyesen célba veszik és tematizálják elsősorban a tinédzserek rajongását, aztán erre jól felépül a filmipar egy része + a kapcsolódó business. Most a vámpírokon a sor.

akkor most mi van? 2010.08.19. 15:07:26

@Arilian:

Láthatóan neked tetszik ez a sorozat. Na most ha szerinted (akinek tetszik) az első 4 rész szörnyű és a főszereplő felesleges, akkor mivel tudod indokolni, hogy bárki aki nem teljesen fanatikusan tinivámpirb*zi, az belenézzen egynél többször?

Annácska5 2010.08.19. 15:13:59

Nekem is tetszik a sorozat, máskülönben nem is csinálnám a hv-t. A sorozat nem rossz, határozottan nem az. Igen, az első pár rész kicsit döcög, de ez nagyon sok sorozattal van így. Én sem kapom a fejemet minden vámpíros cuccra, de ahogy a vámpíros dolgok most divatba jöttek, ugyanúgy az is divat, hogy mindent ész nélkül leszólni, amiben véletlenül ez a téma.

devilstrueface 2010.08.19. 15:37:50

hát én nem vagyok se tini, se lány. Alapvetően szeretem a vámpíros filmeket...interjú a vámpírral, penge, van helsing, még az első underworld is tetszett.
Én még ősszel kezdtem ezt nézni amikor nem volt Mo-on. Hát én majdnem sírtam minden résznél:) Végül is, mint történet eladható a célközönségnek, meg én is vevő lennék rá talán, de ami miatt én abba is hagytam tíz rész után az csak annyi, hogy szerintem gagyi módon van összerakva. Az ilyen nagyot ugrós effekt gagyi, a főszereplő viselkedése is. Kedvencem az volt amikor eldönti, hogy kinyírja a bratyóját, és aztán mindig el töketlenkedi. Besírtam rajta:) De ez jellemző rá egyébként is minden részben.

ciccmicc 2010.08.19. 15:41:06

Mivel most divatba jöttek a vámpírfilmek, előkaparták ezt a könyvet és leporolták. Én tizenhét éve olvastam, akkor nagyon tetszett, főleg, mert minden második szót nem értettem (angolul). Most nem olyan régen újra elolvastam. Hááát... A sorozatból csak az első részt láttam, az szánalmas.

akkor most mi van? 2010.08.19. 16:10:53

@Annácska5:

"de ahogy a vámpíros dolgok most divatba jöttek, ugyanúgy az is divat, hogy mindent ész nélkül leszólni, amiben véletlenül ez a téma."

Esetleg az meg se fordul a fejedben, hogy nem divatból fikázzák sokan ezeket a nyálpíros filmeket/sorotatokat, hanem mert hulladékok? Pont sorozatszinten van összehasonlítás, ott a TB ami ugyanezekből az alapokból építkezve kellemes szórakoztatást tud nyujtani még egy a gimit már régebben befejező nézőnek is. Pedig vámpíjosz meg cejelmesz meg van benne cukikutyusz

akkor most mi van? 2010.08.19. 16:12:56

előzőt megették a vérfarkasok?

I'mYourFriend 2010.08.19. 16:13:05

Én csak unalomból néztem a sorozatot, és az első pár rész tényleg nagyon sablonos szar volt, de _számomra_ máris jobb volt a True Bloodnál meg az Alkonyatnál. Aztán ahogy teltek a részek, tényleg egyre jobb lett, az egészet Damon menti meg szerintem a süllyesztőtől, ő legalább megpróbál vámpírt alakítani... Már az Interjú a vámpírral-ban is utáltam Luis patkány-evő defektjét. Damon egy részben kimondottan jól teljesített (leírnám de nem merem a spoiler miatt), azon a jeleneten most így, hónapokkal később is jót derülök. (Köze van hozzá egy mentőakció során új házba történő bejutásnak). Igényes vámpír-kedvelőknek nem ajánlom a sorozatot, ahhoz túlzottan tinis, de ha unatkozol, akkor azért nem ez a legszarabb választás.

(Éljen a White Wolf-féle Vampire játék, és a Minds Eye Theater! Számomra a világ legjobb szerepjátéka. :) )

Annácska5 2010.08.19. 16:17:31

@akkor most mi van?: Azért ne hasonlítsunk már össze egy HBO-t egy CW-val :D Igen, igazad van, látványilag is jobb, meg lehet tényleg nagyságrendekkel jobb, a TB, nekem is az elsők között van. De én még mindig azt hangoztatom, hogy ez nem hulladék, nem olyan rossz, mint amilyennek ki van kiáltva annak ellenére, hogy tényleg nem a legistenkirályabb sorozat jelenleg.

De biztos dobna az élvezeti értékén, ha félpercenként lenne benne egy csöcs.

akkor most mi van? 2010.08.19. 16:29:06

@Annácska5:

Miért ha nem egy most futó vempájörös sorozattal kell összehasonlitani akkor mivel? Hogy a barátokköztél azért jobb az nem nagy érdem. Ez a vacak akkor se lenne jobb ha folyamatosan csöcsöket mutogatnának, a TB se attól jo, felőlem kiszedhetnék belőle a kósza melleket, 2010-ben azért nem kell ahhoz vámpiros sorozat, hogy ezeknél jobb 2D mellekkel összefusson az ember

Annácska5 2010.08.19. 16:39:10

@akkor most mi van?: Igen, ezzel kell összehasonlítani, de az HBOnak van pénze, a CW-nek nincs. Az HBO kábelsorozat, a CW nem. De mindegy is, nem akarlak én rávenni, hogy fan legyél, de ne legyen már mindenki tinivámpírb*zi, akinek tetszik, mert nem biztos, hogy az. Én például azért szeretem, mert a sok igencsak komoly sorozat mellett amiket nézek kikapcsol, szórakoztat. Nem vagyok sem 14 év alatti, sem pedig tinivámpírb*zi. És még a Twilightól is hányok.

És nem szeretném, ha egymás sértegetésébe menne át a dolog.

akkor most mi van? 2010.08.19. 17:01:36

@Annácska5:

A statisztika része a hibahatár is. A tinivámpirb*zik mellé befér pár % egyéb néző is akinek tetszik de ez nem változtatja meg a sorozat általános képét, ráadásul a célközönség pontos definició szerint a tini vámpirb*zi lányok, és ebből minimum 1/3 rád is érvényes :)

Annácska5 2010.08.19. 17:08:27

@akkor most mi van?: Kicsit fáj amit írni fogok: ott a pont! :D

blackbarika 2010.08.19. 17:22:40

Alapból nem szeretem a vámpíros filmeket, sosem fogtak meg igazán (zombie fun vagyok) :)), egyedül a Daybreakers tetszett, de ez ami most megy, komolyan ez már szánalmas. Azon szoktam kiakadni mikor huszonéves nők rajonganak az Alkonyatért és tárasiért. Na neeee már.
Vajon mi lesz a nyálbanfürdős férfiatlan élőhalott kultusz után a következő? Remélem a zombik jönnek, és akkor egymásnak eshet a két faj XD Képzeljük csak el, kimaszkírozott tinihordák háborúja :DDD

blackbarika 2010.08.19. 17:24:24

@AnnaKarenina: a dexter egy zseniális sorozat :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2010.08.19. 20:43:48

Spike forevör :)
Pár hete adtam egy-két esélyt ennek a sorozatnak is, de ez a tömény tínédzs vekengés kiborított, azt hittem eret vágok magamon, hogy stílszerű legyek. Az ilyen halvérű csajokból akarják a vért kiszippantani? Legalább életteli mancik lennének, de ezeknek alvadt tej folyik az ereikben.
elnézést kérek a véleményemért.

Desperatefan14 2010.08.20. 02:51:40

Ha utánanéztek, ahogy valaki már írta is, a könyvek 1991 körül íródtak. Vagyis semmi köze sincs a twilight őrülethez, gondolom mindenki arra célozgat, mert a twilight nélkül nem szeretnék, de nem is utálnák sokan a vámpíros sorozatokat/filmeket. Akkor mibe tudnátok belekötni ha nem lenne a Twilight?? és csak ez a sorozat lenne meg a true Blood... gondolom akkor máris nem lennének tinivámpírb'zik... ha nem szeretitek ne jrjatok... semmi köze más vámpíros filmekhez ezt kéne észrevenni...

Desperatefan14 2010.08.20. 02:54:53

A hogyvoltok azért vannak, hogy azok, akik szeretik a sorozatot megtudják beszélni az élményeiket és higyjétek el nem csak magam nevében mondom hogy SENKI de SENKI nem kíváncsi arra, hogy miért nem nézed a sorozatot. és jó lenne ha már a sorozat lenne a téma, nem az hogy mi köze van más alkotásokhoz. Annácska5 nagyon jó a hogyvolt!! köszönjük!
süti beállítások módosítása