Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x15 – Vérdíj

2010. augusztus 19. 14:00 - Llew

Mitchell egy goa’uld jellegű építménybe gyűrűz be, ahol aztán kassát, kábítószerkukoricát talál, vagyis megint a Lucian Szövetség van terítéken. Egy alkesh vontatta űrvonaton vannak és éppen mindenki bombát telepít a saját vagonjába, csakhogy közben letapogatják őket és Mitchellhez meg is érkezik a társaság négy rosszarc személyében. Rövid tűzharc, aztán ő is visszajut az álcázott teherhajójukra és még időben elhúznak, a kóceráj meg felrobban. A hír gyorsan eljut Netanhoz, és mivel mostanság nem ez volt a CSK-1 egyetlen ilyen akciója, vérdíjat tűz a fejükre. Az nem derül ki, hogy élve akarja-e őket, vagy darabokban.

Később a bázison Vala szabályosan letámadja Mitchellt, hogy vigye el az érettségi találkozójára, hisz a csapat minden tagjának van mivel elütni a szabadidejét, csak neki nincs. Mitchell először tiltakozik, hogy Kansasben lesz, meg unalmas, de aztán megszánja a szómenéses földönkívüli csajt, meg belátja, hogy talán érdemesebb egy jó nővel mennie, mint egyedül. Carter eközben Dr. Lee társaságában játssza azt egy tudományos konferencián, hogy felfedeztek valamit, nem pedig lenyúlták az idegenektől.

Mitchellék megérkeznek a szülőkhöz, Vala pedig természetesen nem tud megmaradni az előzetes háttérsztori keretei között. Amint felügyelet nélkül marad, elmeséli, hogy a lakás minden pontján történő szexelés után, idővel komolyra fordult a kapcsolatuk, és ezzel, plusz anyuka pitéjének dicséretével teljesen be is vágódik az ősöknél, akik örülnek, hogy kicsi fiuk megtalálta végre a boldogságot. Daniel bevetette magát egy múzeumba, és úgy tűnik Vala végérvényesen megváltoztatta, mert az a tény sem tudja kirángatni a könyvek közül, hogy egy nő rányomul.

Két serrakin közeledik a Föld felé egy tel’tak fedélzetén és arról beszélnek, hogy csak három jelet észlelnek, mikor egy másik hajó kilövi őket, mondván nem szereti a konkurenciát. Mitchell teljesen lemaradt a körülötte történtekről és mikor elérkezik az este, nem érti, miért akarja az anyja, hogy Valával aludjon, önmagától pedig fel sem merül benne a gondolat. Teal’c éppen egy jaffa havertól tartana haza, mikor kisebb erdőirtást rendeznek körülöttük, amiben meg is lövik. Nagy bölcsességgel elterjesztteti a hírt, hogy súlyosan megsérült.

Mitchell és Darrell haverja másnap teremdekorálás közben arról sztorizgatnak, hogy mekkora poén volt egyik tanárnőjük autóját szétszedni és a terembe összerakni, majd miután meglátta vissza kivinni. Vala saját élményeinek felelevenítését egy erőteljes hátba csípés mellett egy szőke nő feltűnése zavarja meg, aki komoly hatással volt Mitchellre a gimiben, és aki miatt most is azonnal visszavedlik csetlő-botló, beszélni nem tudó kamaszfiúvá. A könyvtárbeli nő nem adja fel, tovább próbálkozik Danielnél, akinek azért van annyi önkritikája, hogy ezt gyanúsnak találja. Udvariasan hárítja az elég egyértelmű ajánlatot, de a nő elég rosszul viseli az elutasítást, és rálő egy goa’uld tenyérlézerrel. Szerencsére gyenge elemet rakhatott bele, mert a fegyver, ami régebben embereket lőtt keresztül gond nélkül, meg autókat robbantott fel, az most nem birkózik meg egy régi könyvvel sem.

Daniel rekord gyanús sprintet nyom le, de a csaj valami ismeretlen transzporter segítségével utoléri az utcán és ártatlanok fenyegetésével megállásra bírja. A kreszt viszont nem ismeri, így körülnézés nélkül az úttestre lép, hogy klasszikus megoldásként elcsapja egy busz. Az ilyen jelenet mindig vicces, akárhányat is látott az ember. Az idegenek álcázott hajóban hír hallatán Carter már rohanna is el a konferenciáról, de maradnia kell parádézni, így nézheti, amint Dr. Lee leég egy szikrázó plazmapuska bemutatóval.

Mitchell nem valami jó házigazda, ezért Vala kénytelen gondoskodni a saját szórakozásáról. Konzervdoboz lövöldözésben leiskolázza Darrellt, közben kifaggatja a szőke exévfolyamtársról. Amy Vandenberg volt Cameron vágyainak tárgya, de menősrácként sem volt bátorsága randira hívni, így a csaj végül valami texasi fazon felesége lett. Carteren, a mélyűri radarmérések veteránján a sor, hogy megtartsa előadását a Chimera hologramrendszerről, de alig kezd bele, mikor vetített mását keresztül lövi egy messziről jött bérgyilkos. Rövid úton üzembe helyezi Dr. Lee plazmafegyverét és leszedi a támadót, egyúttal közönségsikert is arat a kettős bemutatóval.

Teal’c is béna merénylőt fogott ki, akit simán lezattol, mikor az este a sátrába oson. Mitchellék megérkeznek a találkozóra, ahol Valának nehezen megy az elvegyülés a fegyvercsempész gazdájának megöléséről szóló történettel. A találkozó egyik résztvevőjét a parkolóban lekapcsolja egy polipfej, hogy aztán egy álcázóval az alakját felvéve szivárogjon be a buliba. Miközben Vala fejében egy biztosítási csalás részletei kezdenek körvonalazódni az asztaluknál ülő ügynökkel folytatott beszélgetés alapján, Amy ismét megtalálja Cameront. Miután tisztázzák, hogy Cam és Vala csak barátok, Amy pedig elvált, kiderül, hogy alaposan kicsesztek magukkal a suliban. Mert Mitchell hiába tanulta meg a lány órarendjét, hogy rendszeresen összefuthasson vele, mégsem merte elhívni soha. Amy eközben ott volt Cam minden meccsén, és még a barátjával is szakított, hátha elhívja a szalagavatóra.

A nagy vallomásokat Landry tábornok telefonja szakítja meg, de a korábban is gyenge kapcsolat miatt Mitchell nem érti amit mond, így elszalad vezetékes telefont keresni. A parkolóban is sűrűsödnek az események, a korábban a serrakinokat kilövő fejvadász üti le az egyik vendéget az öltönyéért, hogy aztán megmentse Mitchellt a polipfejűtől. Persze nem önzetlen jócselekedetekre gyúr, hanem ő akarja begyűjteni a vérdíjat. Ráadásul az egész CSK-1 után, így Cam hangját utánozva segítséget hív, majd a várakozás idejére visszakíséri a partira. Amy meg nem érti mitől változott meg lovagja hangulata.

A csapat közben útnak is ered és Cartertől megtudjuk, hogy az epizód elején a scannelés valójában megjelölte őket, és most egyedi sugárzást bocsájtnak ki, ez alapján találták meg őket. Darrell is megérkezik a találkozóra, hogy azonnal rá is startoljon Valára, de egy félrevonulós italozás során kénytelen megtudni, hogy a nő férjnél van. Visszafelé menet a terembe Vala felismeri Odai Ventrellt, a fejvadászt (a színészt később az SGU-ban hasznosítják újra), és azt hiszi érte jött, így akcióba is lendül. Darrell eltereli a fickó figyelmét, ő meg hátba vágná egy poroltóval, de Ventrell pont előtte aktiválj a személyi védőpajzsát. Aztán a termet lezárva túszul ejti az egész társaságot, és már a kivégzésekkel fenyegetőzik, mikor bejelentkeznek Carterék.

Nincs más választásuk besugároznak a közönség szeme láttára, aztán a fejvadász összetereli és a saját hajójára gyűrűzi őket. Azonban csak ő, Mitchell és Vala transzportálnak el, a többiek a teremben maradnak, majd Carter és Teal’c is eltűnik, Daniel pedig marad a szájtátó közönséget megnyugtatni. A hajón Samék várják és le is fegyverzik Ventrellt, mivel csak a hologramjaik voltak lent a teremben. Éppen megtalálták az álcázott hajót mikor az elindult az iskolához, onnan meg gyorsan ment az átverés a kivetítőkkel. Mivel nem akarnak folyton fejvadászokkal küzdeni, felhívják a figyelmet arra, hogy Netan sokkal értékesebb zsákmány náluk, főleg most, hogy ismét csak kudarcot vallott a kiiktatásukkal. A következő jelenetben pedig Ventrell még éppen az utolsó pillanatban lövi le a versenytársat, hogy maga intézhesse el a Lucian vezetőt.

Vala elköszön a Mitchell szülőktől és az útravalóul kapott pite fölött bevallja, hogy kicsit eltúlozta a kapcsolatukat. Semmi gond, így is megkedvelték. Cameron eközben Amytől búcsúzkodik. Bár a munkájáról a történtek ellenére sem beszélhet, a gimis vonzalom csak beteljesedni látszik, hisz a nő nem tiltakozik az ellen, hogy meglátogassa Colorado Springsben. A búcsúcsókot Vala dudálása zavarja meg, hogy aztán indulás után megpróbálja számba venni hányszor is volt házas eddig. Legálisan.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lambofangirl 2012.06.21. 22:59:21

Kissé megkésve kérdem de csak én vagyok az egyedüli aki kiszúrta h mikor Michell a tábornokkal beszél és megy a folyosón, látunk egy szekrényt tele trófeákkal és rajta két hirdesét Peter DeLouise és Damien Kindler nevével? :DD

mnandy 2014.09.03. 22:20:21

szerintem az a poroltó egy bóléstál, de ez igazán részletkérdés.. :D
süti beállítások módosítása