Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x14 - A lepel

2010. augusztus 19. 12:00 - the black ball

Nagyon találékonyak voltak a készítők, amikor a szokásos erdei kezdést lecserélték a szokásos középkori tucatfalu kezdésre. Most is egy ilyen helyen járunk, mert itt volt egy hírnök, mi meg jöttünk segíteni, ha netán sor kerülne egy kis dinom-dánomra. Valószínűleg nem fog, ugyanis az itt járt hírnök nem fenyegetőzött, csak itt hagyta a könyvet, ha kell, vegyék, ha nem, akkor viszontlátásra. Persze mi mondjuk a magunkét, az Oráj rossz dolog, az Eredetet Dan Brown írta, stb, de bizonyítani nem tudunk semmit. Visszatér a hírnök, mi elbújunk, és tátott szájjal figyeljük, hogy a református lelkészünk nem más, mint Daniel.

Otthon nem nagyon tudunk mit kezdeni a helyzettel, Daniel mégis csak Daniel, szóval begyűjtjük. Hamar felkerül az Odüsszeiára, ahol az antihírnök-ketyere mellett két zat fogadja, de ő csak sopánkodik, hogy ideje volt már. Miután lekötöztük, Daniel közli, hogy nem jelent veszélyt senkire sem, ez az egész hírnökösdi a tervük része. Igen, Merlin még mindig bérli Daniel egyik agyféltekéjét. Flashbackelünk, Adria azt magyarázza Danielnek, hogy az Eredet, meg az erőelszívósdi csupán önvédelem az Oráj részéről, a hatalmuk nélkül az Ősök már letarolták volna őket. Miért? Azon nagyszerű szabályuk miatt, hogy nem szabad beavatkozni az alsóbb létsíkok történéseibe. Adria szerint ez képmutatás, hiszen az Ősök ugyanúgy beavatkoznak, elvégre felhalmozzák a tudásukat, megakadályozva ezzel az emberek felemelkedését.

Daniel meg bólogatott, mint a hülyegyerek, hogy elnyerje Adria bizalmát. Sőt többet is, erről van szó Danny fiú. Adriának annyira bejött a nyálcsere, hogy rögtön hírnökké is változtatta Jacksont. Tette ezt egyrészt azért, mert Daniellel könnyebb megtéríteni a Földet, másrészt nem tudja nélküle befejezni Merlin fegyverét. Mert be akarja befejezni, elvégre lényegesen hamarabb letudhatják az Ősök felpofozását. Persze Daniel addig nem fejezte be, amíg el nem érte a célját, hogy hírnök legyen, és hogy elkössön egy Oráj hajót, majd a szuperkapun áthaladva a saját galaxisában nyírja ki az Orájt. Itt jöttünk mi a képbe, ugyanis a szuperkaput blokkoljuk a Pegazus-galaxisból. Szóval kapcsoljuk le. A bázison megvitatjuk a lehetőségeinket, amiből nincs sok. Jack is beszáll a buliba, de nem igazán hisz a mesében, elvégre a kapu lekapcsolásával újabb Oráj hajók érkezhetnek, már ha ez az igazi célja Danielnek. Jack elmegy dumálni vele. Daniel elmondja, hogy a hírnök külső csak ideiglenes, ugyanis amikor Merlin letöltötte magát a fejébe, létrehozott egy időkorlátot, ugyanis két tudat egy fejben nem egészséges.

Ráadásul úgy módosította a génjeit, hogy amikor távozik, minden visszaálljon a letöltés előtti állapotába. Mindez nagyjából egy napon belül fog megtörténni, mert nekünk kissé sokáig tartott begyűjteni őt. Jack szerint a visszaváltozás jó dolog, de Daniel szerint nem annyira, hiszen akkor már nem lesz képes irányítani az Oráj technológiát, és Adriáé lesz a majdnem kész fegyver. Jack szerint attól, hogy tudja, amit Daniel, még nem biztos, hogy tényleg ő az. Mellesleg Carter szerint le sem lehet kapcsolni a kaput, de Merlin szerint igen, ha felrobbantanak egy Mark IX-est a pegazusi kapu mögött. Sam megerősíti a dolgot, de sajnos nem tehetik Danielt poligráfra. Jack szerint nem is kell, hiszen itt van nekik Teal’c. Teal’c megkérdi Danieltől, hogy miért prédikált, pontosabban miért hirdette az igét egy jelentéktelen bolygón ahelyett, hogy befejezte volna a fegyvert. Daniel elmondja, hogy Adria állította le. Flashback: kezdi elnyerni végleges formáját a fegyver, amikor Adria jön, és megszakíttatja az építgetést.

Be vannak tojva, hogy ha elkészül a fegyver, akkor az Ősök ismét beavatkoznak, és akkor oda a gyors győzelem. Daniel inkább gyűjtsön energiát az Orájnak további hívők szerzésével. Ugye az Oráj eredeti terve az volt, hogy megtérítik az egész galaxist, akkora erőre téve ezzel szert, hogy az Ősök köpni se tudjanak. Így is sok lenne a veszteségük, ezért kapóra jött Merlin fegyvere. Most csak annyit kell tenniük, hogy elvonják az Ősök figyelmét egy támadással, ezalatt pedig be lehet fejezni a fegyvert, aztán az Oráj lelép, az Ősök meg anyáznak, amikor pofán csapja őket a fegyver. Teal’c nem érti, hogy az Ősök miért nem avatkoznak be most. Daniel szerint talán egy esélyt akarnak adni a tervének, amivel nem sokra megyünk, ha tovább tökölünk bizalmi kérdéseken. Teal’c viszi a jó hírt a többieknek, szerinte Daniel igazat mond, de Jack szerint tök mindegy, ugyanis megérkezett Woolsey szart keverni. Az NFB úgy döntött, hogy Daniel potenciális veszélyforrás, ezért ki akarják nyírni.

Vala közli a dolgot Daniellel, akit nem lepett meg, elvégre Woolsey már megjárta Khalekkel. Ami viszont meglepi, az az, hogy Vala nem hisz neki. Hiszen Danielnek nincs bizonyítéka, csak a szava, ami jelen esetben, és Adria hatalmának ismeretében nem sokat ér. A bázison Jack ismét diplomáciai képességeit csillogtatja azzal, hogy Danielt csakis a holttestén keresztül ölhetik meg. Woolsey szerint a tudása miatt nem engedhetik szabadon, de Landry szerint ha az Oráj átállította, akkor már úgyis tudnak mindent. Szóval itt egy ötlet: Daniel szerint hamarosan visszaváltozik, így nincs más teendő, mint kivárni, hogy igazat mondott-e, de Jack szerint ezzel talán az egyetlen dobásunkat szalasztjuk el az Orájjal szemben. A többiek B-tervet eszelnek ki, ami abból áll, hogy maguk mennek az Oráj hajóra, elvégre Daniel tud olyan dolgokat, amik segítségével végrehajthatják a tervét.

Jack megy is infókért Danielhez, aki kissé sértődött, amiért lenyúlják az ötletét, de megadja az infókat. A hajó egy bolygó körül kering, ahol van kapu, és egy hírnök is, de nappal nyomatja az igét a felszínen. Danielnek hála Sam átveheti a hajó felett az irányítást, amíg a többiek a használati utasítást követve befejezik Merlin fegyverét. A Daedalus a Pegazusból robbantja a kaput, mi tárcsázunk, hajót átküldjük, Odüsszeiával lelépünk, hibátlan terv. Itt jön el az ideje, hogy Woolsey megint megkeverje a melaszt, mégpedig azzal, hogy a küldetés sikeréig lesugároztatja Danielt az antarktiszi sztázisfülkébe. Daniel ekkor ügyesen eldobja a szavahihetőségét azzal, hogy eldobja az őröket, Woolseyt pedig az ajtóhoz szegezi. Eddig tartott az anti-hírnök ketyere. Odalent Jack közli Landryvel, hogy nem neki való az aggódva üldögélés, amikor Woolsey és a legénység lejön egy sugárral, Jack pedig fel. Daniel Grand Theft Odysseyt játszik, aminek kivételesen Jack is örül, hiányzott az akció.

A többiek sikeresen feljutnak az Oráj hajóra, elintézik a fogadóbizottságot, aztán Carter lezárja a szintet, Vala pedig összerakja a fegyvert. A Sangraal a helyére kerül, szépen felizzik, már csak az időzítő kristály van vissza, de az Ősöket láthatóan nem zavarja a dolog. Megérkezünk a szuperkapuhoz, ahol egy másik hajó szemez velünk, ráadásul betoppan a kissé morcos Adria is, így pihenünk egyet. Ekkor érkezik meg az Odüsszeia, amit Danielnek sikerül valahogy álcázni. Megkéri Jacket, hogy majd jelezzen a Daedalusnak, aztán átmegy az Oráj hajóra az antihírnök cuccal. Közli Adriával, hogy az egészet érte tette, a fegyver elkészült az Ősök beavatkozás nélkül, most azonnal elpusztíthatják őket. Adria megpróbál belenézni Danielbe, de a ketyere miatt nem megy, úgyhogy Daniel kiüti csajt egy kis energiával. Ez szépen leszívja az erejét, de még képes irányítani a hajót. Jack szól a Daedalusnak, a kapu lekapcsol, Vala berakja az időzítő kristályt, Daniel pedig tárcsáz.

Szépen kikerüli a másik hajót, aztán kiadja az útvonalat, és visszaváltozik. A hajó sikeresen elér az Oráj galaxisba, de előtte Jack átsugároz mindenkit. Daniel a gyengélkedőn tér magához, ahol Jack rögtön bizonyítékot kér, hogy ténylege önmaga lett-e. Daniel elnyom egy sikertelen jedi trükköt, szóval igen, önmaga. Hogy mi lett az Orájjal, azt nem tudjuk, de Jack szerint az Ősök biztos küldenének egy gyümölcskosarat, de nem küldenek. Teal’c szerint akárhogy is, a hírnökök és a katonák még élnek, és valószínűleg nem lesz egyszerű meggyőzni őket az isteneik haláláról. Ha meghaltak. Carter eközben a hídon próbál rájönni, hogyan álcázta Daniel a hajót, amikor a szuperkapu aktiválódik, és újabb hat Oráj hajó érkezik át rajta, aláásva mindenki jókedvét.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jester 2010.08.22. 17:55:55

A képen 7 hajó van :P

Amúgy ez is jó volt! Köszi a HV-kat! GTO meg like :D

Llew 2010.08.22. 18:48:47

"Szépen kikerüli a másik hajót"
"újabb hat Oráj hajó érkezik"
Vagyis egy itt maradt, az mellé jött hat, amiből egy valószínűleg az amit Daniel átküldött, de visszajött.
süti beállítások módosítása