Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 8x02 - Plastique

2010. augusztus 13. 10:00 - Tipca

Clark falusi suttyó szerelésben érkezik meg első munkanapjára a Planetbe, ami rögtön szemet szúr Loisnak is, úgyhogy gyorsan lenyúlja egy kollega odakészített öltönyét, és beparancsolja Clarkot egy telefonfülkébe, hogy öltözzön át. Alig lép ki azonban a megújult Clark Kent a fülke ajtaján, hirtelen robbanás rázza meg az újság épületét. Clark kihussan az utcára, de már csak romokat talál, meg egy kiégett busz maradványait. Gyorsan letépi a felborult jármű tetejét (ott, az utca közepén), és kimenti a népeket, köztük Szörnyellát is, az új évad főgenyáját.

Chloe is befut a helyszínre, ahol rögtön megakad a szeme egy köhögéstől fuldokló tinilányon, Bette-en. Gyorsan odaszalad hozzá, aztán segítségért kiált, ami rögtön meg is érkezik a jóképű mentős, Davis alakjában. Chloe és Davis között azonnal felszikrázik a levegő, pedig a tűzoltók már javában oltanak. A zűrzavarban aztán Chloe összefut Clarkkal is, aki még mindig sorban hordja a sebesülteket a mentősökhöz, de hogy honnan, az rejtély, hiszen a buszból mindenki a maga lábán jutott ki, Tesst kivéve. A két barát megöleli egymást – Davis szeme láttára –, aztán beszélgetésbe elegyednek, Chloe azonban hiába próbálja úgy tekerni-facsarni a kezét, hogy Clark meglássa a Jimmytől kapott eljegyzési bizsut, a srác csak a mobiljával van elfoglalva, mivel Lois ötpercenként SMS-ezik neki, hogy hol van már.

Visszaérve a Planetbe aztán rögtön kapja a jó tanácsokat a lánytól, hogyan válhat olyan élriporter belőle, mint amilyen ő is. Az üggyel kapcsolatban Clark egyelőre csak annyit tud mondani, hogy a rendőrök szerint bomba robbant, de túl elfoglalt volt az életmentéssel, így mást nem hallott. Lois ennek nem kimondottan örül, sőt, jóformán mindennek lehordja Clarkot, amiért inkább másokkal törődött, semmint magával – és persze a cikkel. Egészen addig zajlik a kioktatás, míg az új főnök magához nem hívatja az új fiút. Clark aztán nagy szemeket mereszt, mikor a fővezéri irodában Tesst találja, majd hangot is ad elképedésének, hogy a LuthorCorp új vezetője busszal jár melóba, mint a közönséges halandók. Szörnyella cinkosul a fiúra kacsint, és elárulja, hogy zöld életvitelt folytat, csak nehogy a részvényesek megtudják. A rövidke bájcsevejt követően Tess rátér a lényegre: azért hívatta Clarkot, mert tudja, hogy ő Lex barátja, ezért hátha segíthet a megtalálásában. Clark elüti a kérdést az „az a Lex, aki a barátom volt, már rég eltűnt” lemezzel, nem tud semmit, majd gyorsan távozik, azonban csak a hülye nem látja, hogy hazudik. Márpedig Tess nem hülye.

Chloénak, munkanélküli lévén, van ideje még a kórházba is bekísérnie a lányt, akit a balesetnél szedett össze. Ott aztán kiderül, hogy Bette-nek kutya baja, ámde utcagyerek, szóval Chloéból rögtön előbújik a kisangyal, magához invitálja a lányt estére, sőt, új barátja, a mentős Davis közreműködésével még egy otthonba is beprotezsálja őt. Lois és Clark nyomozgatnak, s míg Lois egy fiatal rendőrt fűzögetve próbál infókat szerezni a balesetről, addig Clark kiszuperhallgatja a buszon munkálkodó tűzszerészeket. A járművön nyoma sincs robbanószerkezetnek, mintha magától szállt volna szét darabokra. Clark szerint meg kéne kérdezniük másokat, akik a buszon ültek, hátha ők tudnak valami használhatót mondani. Ő elmegy Chloéhoz, hogy Bette-tel dumáljon, Lois pedig a többieknek néz utána. Bette nem nagyon tud semmit mondani, ám amikor Clark és Chloe megemlítik a meteorképességeket (ez most már ilyen nyílt titok?), eszébe jut egy másik utcagyerek, Tommy, aki nemrég talált egy követ, és mostanában ha bekattan, felgyújt dolgokat. Aznap reggel is összebalhéztak, azért ült Bette buszra. Clark megkéri, hogy mutassa meg, merre szokott ez a Tommy gyerek lógni, amibe a lány készségesen belemegy. Meg is találják a srácot, ám az amikor meglátja őket, menekülőre fogja. Egész egy zsákutcáig szalad, ott aztán rémülten kiáltozik a lánnyal, míg Bette szeme fel nem izzik, mire a Tommy mellett álló benzineshordók felrobbannak, a srác pedig kirepül a cipőjéből.

Loist nem hatja meg túlzottan a szomorú eset, pofátlanul rögzít minden egyes szót, mikor Clark beszámol neki a történtekről. Clark ezek után azt reméli, legalább a cikket közösen írhatják meg, de nincs olyan szerencséje. Mindenesetre Lois kegyesen felajánlja neki, hogy Tommy emlékére lekörmölhet egy max 10 szavas nekrológot. Chloe az Íziszben főnökösködik Lana kérésére, amely csak úgy pang az ürességtől, most ráadásul még sötét is van, mivel kiégett a körte. A lány és az otthonba szóló jelentkezési lappal érkező Davis fényt csiholnak, közben szemérmetlenül flörtölnek egymással, míg végül Chloe észbe nem kap, és gyorsan közli a férfival, hogy ő biza menyasszony. Davist habár kicsit felkészületlenül éri a hír, látszólag megérti, és sok boldogságot kíván. Abban a kandallóban lehet valami, mert Lana és Lex után most már Tess is előtte tölti az éjszakáit, és esti mese gyanánt egy Black Creekes aktát olvasgat – Bette-ét. A testőrféle valaki ember próbálja meggyőzni, hogy a lány veszélyes, a kopasz már rég rájuk bízta volna a likvidálását, ám Szörnyellának távlati tervei vannak Bette-tel, úgyhogy parancsba adja, hogy lesznek szívesek neki épségben leszállítani az árut. Ha már ő felszállt a lány után a buszra, a kétajtós szekrény méretű őrök is vállalhatják a kockázatot.

Lois betör a metropolisi kórház hullaházába, pontosabban egy onnan származó aktát szeretne meglovasítani, amivel bizonyíthatnák, hogy Tommy szervezete tele volt kriptonittal. Míg Clark őrt áll a folyosón, összefut Davissel, aki a reggeli ölelkezésük miatt azt hiszi, ő a vőlegény, úgyhogy gratulál Clarknak az eljegyzés miatt. Clark köpni-nyelni nem tud, eddig fogalma sem volt róla, hogy nősülni fog. Davis rájön a tévedésére, gyorsan Clark szavát veszi, hogy nem árulja el Chloénak, hogy kikotyogta a titkát, aztán távozik. Eközben Chloe boldogan lobogtatva a jelentkezési lapot ér haza, de Bette addigra már összepakolt, és távozni készül. Chloe egyre csak erősködik, míg fel nem hergeli annyira a lányt, hogy az felrobbant egy vázát. A kórházban Lois lelombozva lép ki az irattárból. Tommy vérében nyoma sincs meteorfertőzésnek, ám a teste tele van fémszilánkokkal a hordóból. Clark úgy okoskodik, hogy ha ő robbantott volna, a hordók darabjai tőle el repültek volna, nem pedig feléje, márpedig egyetlen más közös részlet van a két ügyben: Bette.

Chloe próbálja lenyugtatni Bette-et, mondván, ha ideges, ugyanúgy nem tudja majd irányítani az erejét, mint az elmúlt napokban. A lány csak a fejét rázza, eddig is nagyon jól tudta, mit tesz, csak próbált megszabadulni a rá vadászó gonoszoktól. Tommy pedig megérdemelte, amit kapott, mert ő köpte be a buszos incidens előtt. Elmondja, hogy három évig raboskodott a Black Creekben, ahol nap, mint nap kísérletezgettek vele, míg nemrég valaki szélnek nem eresztette a rabokat. Chloe bevallja, hogy ő is ott volt, de hiába, Belle nem akar tanúkat hagyni. Chloe menekülőre fogja, Clark pedig – természetesen – az utolsó pillanatban érkezik, hogy felfogjon egy gyilkos hősugarat, ami eltrafálta volna barátját. Végül meggyőzi Bette-et, hogy mostantól nem kell rejtőzködnie. Előle legalábbis semmiképp.

Nem mintha jobban járt volna, ugyanis a helyszínről a Belle Reeve-be szállítják. Chloét megvilágosították a történtek, segíteni kell a meteorfertőzötteken. Csak azt nem tudom, hogy akkor eddig miért tette, ha ennyire nem érdekelte a dolog. Végül megtörténik a nagy színt vallás az eljegyzésről, Chloe attól fél, hogy ha összeházasodnak Jimmyvel, megváltozik a barátságuk, de Clark biztosítja, hogy számára a lány boldogsága az egyik legfontosabb, mással pedig nem kell törődnie. Bette végül sosem érkezik meg a Belle Reeve-be, ugyanis Szörnyelláék eltérítették a kamiont, amivel szállították. Bette már fűti is a kazánt odabent, hogy lecsapjon, ám Tess meggyőzi, hogy mikor értesült, hogyan bántak a foglyokkal a Black Creekben, bezáratta a helyet, ezt akarta elmondani Bette-nek a buszon is. De akkor mit akar még tőlem?, teszi fel Bette a kézenfekvő kérdést, mire Tess előáll a farbával: szeretne összeállítani egy csapatot csupa szupererejűekből.

Loisnak összejött a címlapsztori, ezt meg is köszöni Clarknak, de beismeri, hogy pillanatnyilag sokkal jobban örül annak, hogy a duónak sikerült felgöngyölítenie az ügyet. Mellesleg kijavította a Clark által írt nekrológot is, és bátorítóan megjegyzi, hogy a fiú igazi tehetség annak ellenére, hogy maga a megemlékezés alig látszik a rengeteg piros javítás alatt. Chloe telefonál Davisnek, megköszöni neki, hogy segített Bette ügyében, és elújságolja, hogy többek között a férfi szavainak hatására úgy döntött, ismét megnyitja az Ízisz Alapítvány kapuit. Mindezt csak a rögzítővel közölheti, ugyanis Davis már leheveredett. Egy sikátorban. Pucéran. És valami nagyon fura történik a fejével. Ráadásul még ordítozik is, amivel sikeresen ráhozza az emberre a frászt a stáblista előtt. Ajjaj, Chloe, már megint rossz emberrel kezdtél!

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2010.08.14. 12:49:02

Szegény Mercy ha tudná, hogy Szörnyella főgenyának nevezted... de jobban belegondolva, az is volt. :D
Clark egy kicsit még mindig gyúrhatna agyra, mert elhinni, hogy egy friss milliárdos önszántából buszra száll, nem túl intelligens dolog. :D

Jó rész ez, bár kicsit még bemutatkozás jellegű, várom a mait, abban már valamivel több lesz a történés. :)
süti beállítások módosítása