Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x17 – Szerelmes barátnők

2010. augusztus 12. 16:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Shorties In Love


'Vigyük fel a kazánt a lépcsőházban a sokadikra' c. játékkal nyitunk; irányító egy szomszéd, aki Jacinda névre hallgat, a játékosok pedig Sketchy, Cindy, Herbal és Max. Lehetőleg ez legyen a sorrend is, felül-elől Sketchy, hogy ha megijedne véletlenül egy patkánytól (aki a beépített nehezítő-rágcsáló tényező) és elejtené az egész szerkezetet, akkor Max, aki alul-hátul tartja azt Herballal, elbírja a súlyt és fellendítve az egészet a lépcsőfordulóba, megdicsérhesse a mellette álló srác izmait, hangsúlyozva, milyen erősek is azok a karok. A végeredmény viszont tuti: a fincsi fürdő után Cindy kézbe veszi Max körmeit is és próbálja meggyőzni a lányt, hogy nem baj, ha nőies dolog a manikűr, igenis kell pepecselni, mert a pasik szeretik, ha a nő ügyel a részletekre. Eme csendes nőcis-elfoglaltsághoz lágy, halk aláfestő zene dukál, melyet sajnos megzavar valamiféle rágcsáló-zörgő hang, majd egy hatalmas bumm: a kazán ott landol a szoba közepén. Valaki nagyon nem akarja, hogy boldogok legyenek.

A bárban folytatódik az este, Cindy épp 'lebilliárdozza' az egyik helyi fiút, mikor a háttérben feltűnik a nagy Ő. Ez rögtön kiderül abból, ahogy Cindyvel kerülgetik egymást (miért jöttél vissza? megint bajban vagy? – megváltoztam, más vagyok, sajnálom, hogy nem tudtalak megtartani) és abból, hogy Herbal bemutatja őt a háttérben álló Maxnek és Sketchy-nek: ő itt Diamond. Jahh és leszbi (látta a 'Lesz ez még így se' c. filmet?). Diamond is bemutatkozik a srácoknak, mondván, hogy valami rövidet kér, de nem azért, mert kocsival van, hanem mert az számít emberesnek. Rendben, értjük a célzást, nem szereti a fiúkat; ám a lány pontosít: "Mondjuk úgy, Diamond még nem talált olyan férfit, aki méltó a csókjára." Úgyhogy megnyeri a játékot Cindy ellen és nem a pénz kell neki, hanem... egy csók. És lőn.

Maxnek megszólal a csipogója, menni kell. Logan épp a füzetébe irogat, mikor Max megérkezik és a háta mögé osonva jól megijeszti, de legalább észreveszi, hogy Szempárunk épp... verseket ír. Logan egyből az esetre tér (Kartellvezér Rosszfiú lefizette a rendőrséget, hogy elnézzék a fegyvercsempészetet és most éppen egy robbanófej ellopására adott megbízást), miközben Max a friss élményeit meséli el (találkoztam Cindy régi szerelmével, és mikor csókolóztak, Sketchy majdnem beájult, miért buknak erre a pasik?); mindez persze egyszerre történik. Klasszikus eset. Annyi különbséggel, hogy itt mindketten figyeltek a másikra. "A világ sorsa múlik ezen?" Lehet, úgyhogy kell a lista, hogy kinek mennyit fizet, a lista egy lemezen van, a lemez a széfben, a kombináció meg Logannél a ház tervrajzával együtt. Már csak Max kell, meg az ügyessége és a jó felderítő képessége is, mert Rosszfiú biztonságmániás. Maxnek viszont hiányzik a melegvíz, ezért kvázi engedélyt kér Logantől, hogy mivel tolvajtól lopni nem nagy bűn, ha talál pénzt is, elvehesse azt is. "Nem kell mindenről tudnom, Max! ... Tényleg csókolóztak?"

Mire Max hazaér már csend várja, meg a rendetlen asztal, de azért akad ott egy kis mogyoróvaj meg kenyér (együnk!) és akad egy vendég is: a "kis dög" rágcsáló, aki ott sertepertél az asztalon. A zajra kijön Cindy és megkéri Maxet, hogy csendesebben vígadjon, mert Diamond alszik. Ez jó apropó arra, hogy beszéljenek róla: Cindy elmeséli, hogy Ő régebben egy szerény, szégyenlős kislány volt és Diamond volt, aki miatt most az, aki; viszont hidegzuhany is járt mindezzel, Diamondnak állandóan meggyűlt a baja a törvénnyel, aminek most már vége –mondja Ő- és ennek örömére meg is beszélik, hogy náluk maradhat pár napig. Diamond már hiányolja Cindyt, aki el is vonul, így Max egyedül marad. Azaz a patkánnyal, akit végül sikerül elfogni és egyből meg is van a terv a felderítéshez.

Másnap a Rosszfiú ajtaján kopogtat, mondván, hogy csomagot hozott, majd egy óvatlan pillanatban útjára engedi a házban a patkányt, sőt, a hatást fokozandó még sikítozik is egy kicsit. Siker! A háznép patkányt kerget (pisztollyal!), Max pedig végigoson a szobákon míg meg nem találja a páncél(nak látszó képe)t, ám mikor tovább menne, kiderül, miről beszélt Logan: a közbülső szoba négyzethálós-lézerháló (hihi) védi, amit Max villámgyorsan próbál felmérni és dekódolni.

Esti van, este van, de senki sincs nyugalomban, a három lány éppen Diamond fellépéséről (reppel a 'kislány') mennek hazafelé, miközben egyfolytában nyomják a sódert. Kiderül, hogy Eredeti Cindy talán mégsem olyan eredeti, mert Diamond ugyanúgy beszél magáról, mint ő szokott, vagyis harmadik személyben. Max hirtelen félbeszakítja a társalgást, mert sasszemével kiszúrta, hogy "helyzet van", ezért elküldi a lányokat. Rosszarcúak Társasága pedig ráront Maxre, de a lány nem adja könnyen magát, sőt, megnyeri a csatát és még az egyikük fegyverét is megszerzi,

amit ki máshoz is vinne rögtön, mint Loganhez. A srác éppen karra erősít, miközben azt találgatják, vajon kik lehettek a támadók. Max meggyőződése, hogy nem Lydecker emberei, hiszen azok GI Joe-k és nagyobb tűzerejük van, nem kispisztolyuk, mely arra azért jó lesz, hogy Logan utánanézzen. A lány közli még –harmadik személyben-, hogy pihennie kellene a rablás előtt, mire Logan ismét elmondja, hogy azért aggódik ám. Ez Maxnek magas labda: egyből szóba is hozza a verseket, melyekről Logan még mindig úgy nyilatkozik, hogy á-nem-is-azok, de azért lehet, hogy Maxet is megemlíti bennük. Ezzel a lány el is lesz egy darabig.

Mindeközben otthon a szerelmes barátnők éppen... manikűröznek. Diamond Maxről érdeklődik (végülis hasonlítanak, hisz' ő is mindig bajba kerül), majd azt próbálja kiszedni Cindyből, hova menne, ha sok pénze lenne. Hm, csak nem készül valamire?! Hazaér Max, mire Diamond megdicséri verekedős stílusát, mondván, ilyet még nem látott korábban. Reggel pedig ki is használja Max távollétét és kutatva a táskájában megtalálja az alaprajzot, meg a mindenféle célszerszámot és látszik, hogy emberére talált. Amint visszaér Max a zuhanyozásból, rögtön szóba is hozza a dolgot és segítséget ajánl, amit a lány persze visszautasít és

a munkahelyre beérve első dolga, hogy elmondja Cindynek, mégsem olyan jó ötlet, hogy Diamond ott lakik náluk, nem ismerik, őt pedig rosszarcúak üldözik. Cindy nem örül a kérésnek. Logan csipogása (;-)) épp jókor jön, hogy oldja kicsit a feszült hangulatot, ám mikor Max felhívja, a hírek nem túl jók: kiderült, hogy a pisztoly egy Nomád nevű banda egyik tagjáé, akinek egy rakás álneve van és valójában bérgyilkos Tacoma-ból. Azt nem tudni, ki(k) a megbízó(k), de biztos, hogy gazdag(ok), mert nem olcsó ez a társaság. Logan ezek után lefújná az akciót, de Maxet nem abból a fából faragták, hogy bárkire is hallgasson. Este össze is szedi a kis túlélő készletét, kioson a szobából és nem veszi észre, hogy Diamond a nyomába ered. A betörés hibátlan: a kerítésen átszökken (Diamond meg mászhat), a lézerhálón keresztüljut egy komplett talajgyakorlat-ugrósorral (Diamond várakozó álláspontra helyezkedik), a széfet kinyitja a kombinációval, a lemezt és a pénzt beteszi egy kis szütyőbe, amelyet egy nyílpuskával kifeszített dróton átküld a lézerhálós szobán -éppen Diamond orra elé, aki meg simán le is veszi a szajrét, ám ezzel a drót meglendül, hozzáér a lézerhez, beindul a riasztó. Szoba lezár, Diamond eltűnik, Max marad. A végére csak becsúszott a hiba, remek!

A kihallgatóban Maxnek mindenre van válasza, de mikor azt kérik, hogy adja ki a társát, kissé elcsodálkozik. Mikor meglátja a biztonsági felvételen, amint Diamond éppen leemeli a szütyőt, megvilágosodik, de továbbra sem mond semmit; ha akarna sem tudna. Hát akkor ez ennyi volt, a kihallgató fickó átadja két másiknak "az ügyet", akik simán lelövik a lányt egy kábító-pisztollyal.

Egy fura helyen ébred (a Synthedyne név hallatszik a hangosbemondón keresztül - kórház/labor?) ágyhoz kötözve és az ajtón keresztül két ember figyeli, az egyikük pedig (hülye) kérdéseket tesz fel az állapotára vonatkozóan: émelygés, vérzékenység, fejfájás, satöbbi? Mikor Max megnyugtatja őket, hogy semmi baja, a férfiak felbátorodnak, bemennek hozzá és -a változatosság kedvéért- Diamondot keresik. Mivel a lány továbbra sem mond semmit, azok ketten újra kimennek és az ajtó előtt beszélik meg, hogy a lányt el kell tűntetni, és aggódnak amiatt, hogy ha Diamond 6 órán belül nem kerül elő, akkor elszabadul a pokol. Arról persze nem tudnak, hogy Max még a falon is áthall. Sőt, arról sem, hogy kár próbálkozni, Max úgyis elbánik velük, hogy kiszabaduljon. És tényleg.

Logannél az elhangzott névről érdeklődik és Szempárunk egyből ontja az infókat: gyógyszergyártó cég, amely jól megszedte magát a 2011-es (!) nagy influenzajárvány idején, de nem ám közreadta az ellenszérumot, hanem a feketepiacon árulta. Mindenféle leányvállalata van, palackozótól kezdve magánbörtönig és az igazgatója pedig nem más, mint - igen, a hülyekérdések mestere, Főgonosz. De miért keresi Diamondod?! Logan újabb infót talál: a lány az egyik börtönéből szökött meg pár hete. Ez is oké, de még mindig az a kérdés, miért keresi?!
Közben a 'keresett személy' éppen Cindy-vel beszél. Bevallja neki, hogy megszökött, mert rákot-vagymit diagnosztizáltak nála és nem akar gyógyszereket, inkább élni akar, mégpedig azzal, akit szeret. Szerzett pénzt is és szeretné Cindyt elvinni valami szép helyre. Cindy örül a kérésnek.

A Synthedyne-rejtélyt Sebastian segít megoldani. Elmondja, hogy a cég összekötötte két vállalkozását és a rabokon kísérleteztek, ráadásul olyan aljas módon, hogy gyógyíthatatlan betegséget hazudtak nekik, akik emiatt belementek a 'kezelésbe', ami valójában egy-egy vírustenyésztés. Amíg kapják a gyógyszert, nincs gond, de mivel Diamond megszökött, nem szedi a pirulákat, bizony komoly fenyegetést jelent a rajta tesztelt AN918, bármi is legyen az pontosan. Nincs tehát sok idő, azonnal meg kell keresni a lányokat. Normal csak annyit tud, hogy elmentek, a srácok viszont azt is, hogy buszra szálltak Mexikó felé. Max motorra pattan, de sajnos későn éri utol a buszt (ahol egyébként Diamond már kezd is rosszul lenni), a hírt valahogy az 'ellenség' is megtudta és el is viszik a két lányt. A laborban Diamond egyre rosszabbul van, Cindy egyre szomorúbb, Főgonosz meg azon mérgelődik, hogy miért adtak Diamondnak oltást, mikor meg akarta figyelni, mikor jelentkeznek a szimptómák a fertőzés után, pfff.

Max mentőakciót szervez: egy kocsin bejut a létesítménybe, bekapcsolja a riasztót, majd a felfordulást kihasználva, védőruhában elindul a lányokhoz, ahol elmondja az igazságot. A két szerelmes érzékeny búcsút vesz egymástól; Diamondnak már csak egy kérése maradt, mielőtt Max és Cindy elmenekül.
Főgonoszt egyáltalán nem zavarja a felfordulás, éppen a golfpartiját szervezi, amikoris egy beöltözött emberke helyezi biztonságba az egyik fülkében. Vagy mégsem: Diamond az, kezében egy pisztoly és egy ampulla, mely 'véletlenül' leesik. Ezek szerint nincs ellenszer, így Főgonosznak is vége, mert Diamond végre talált egy olyan férfit, aki méltó a csókjára.

Otthon Cindy a kis Cynthia McEachin fotóját nézi, aki még a saját árnyéktól is félt, de ez már a múlt, Diamondnak köszönhetően most már Cindy van, aki imádkozik szerelméért, de nem hagyja, hogy elragadják az érzései, mert így könnyebb. Helyette inkább manikűröznek egyet Max-szel,

aki később Loganhez megy. A férfi a nagyon hangulatosan kivilágított (gyertyák mindenütt) nappaliban ül, borral várja a lányt és igaz, hogy nagy nehezen, de –megmutatja neki az egyik versét. Max rákérdez, hogy róla írta-e (az attól függ, hogy tetszik-e), majd az igen válaszra egy félmosollyal-félszóval válaszol, ám mikor Logan nem néz oda, kitépi a lapot és már szalad is. Szempárunk szeme csak kerekedik és úgy érzi, nem kellett volna. Pedig

Max az Űrtorony tetején köszöni meg Logannek, hogy halhatatlanná tette:
"Örök tüzű sötét szemek,
Angyal, hiába féltelek?" *
Akárhogyis... még soha nem írtak rólam verset. És ezért akárki is az, aki ketrecbe akar zárni, vagy meg akar ölni, még ha sikerül is neki, kudarcot vall... emiatt. Köszönöm, Logan. Segítesz nekem átvészelni ezt a rohadt helyzetet.

____________________
* "Forever eyes. Dark.
Somebody's angel."


 

Címkék: sötét angyal
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.08.12. 22:49:20

Na ez nagyon király lett mint mindig és most itt van az emberi fejek is így már még inkább jobb lett szerintem.

kekhalal21 2010.08.12. 22:51:43

De amin látom a tornyot nem rakták ki pedig nagyon jó lett ez a mozgó kép is de nem tudom mért nem rakták ki mert az előzőnél ki rakta itt meg nem akarja.

teardrops 2010.08.20. 14:17:41

@kekhalal21: Köszi újra. :-)
Azt hogy' érted, hogy 'a tornyot nem rakták ki'?! Milyen tornyot és hova...?... :-O

Amúgy örültem, hogy sikerült feltenni ezt a részt, még elutazásom előtt, hagyva egy kis időt ezzel írótársamnak is a(z egyik) kedvenc részéhez.;-)
Remélem, bree-gee, sikerült, amit terveztél és hamarosan látjuk mi is!;-)

kekhalal21 2010.08.20. 21:13:40

Max az Űrtorony tetején köszöni meg Logannek, hogy halhatatlanná tette:
Itt az Űrtorony nekem kékel van kijelölve és ha rá kattintok akkor ki jön csak nem úgy mint a vörös szériás katonáknál volt a amikor a csipet ki vették a nyakából

kekhalal21 2010.08.30. 19:06:36

Mikór lesz fent az új rész?

kekhalal21 2010.09.04. 22:05:35

2 nap 23 óra 58 perc és jön a második évad az AXN SCIFEN és akkor ki derül a nagy kérdés hogy maradt a magyar hangok vagy változtak.

bree-gee 2010.09.05. 14:44:06

@kekhalal21: "Mikor lesz fent az új rész?"---> nem tudom, kicsit szét vagyok csúszva, a héten szerdáig fel kéne töltenem, mert teardrops viszont már rég kész van az övével.

Igyekszem, ahogy időm engedi! :(

teardrops 2010.09.10. 22:44:33

Sajnos bree-gee-nek közbejöttek dolgok, így átveszem a stafétabotot...
Pár nap és jövök a 'Jensenes' résszel.:-)

kekhalal21 2010.09.11. 21:36:55

Oké türemlésen várunk az új részel
süti beállítások módosítása