Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x22 - Betemet (ÉVADZÁRÓ)

2010. augusztus 11. 14:00 - leeann

Ott hagytuk abba, hogy Giles belépője letaglózza Willow-t, de persze az erőfitogtatós párbaj nem merül ki ennyiben. Giles ideig-óráig be tudja fogni Will erejét, így alkalma nyílik üdvözölni kedvenc vadászát és szöszi üzlettársát. Később Giles elmondja, hogy egy koventől kapta az erejét, akik megérezték Will sötét erejét, persze a tanács most sem állt a helyzet magaslatán, mert hiába érezték a bajt, nem volt ötletük a megoldására. Szerencsére a koven segített Gilesnak, és most itt van, hogy megállítsa Willt.

Miközben Buffy nagyjából összefoglalja az évadot Gilesnak, Will Anyát próbálja rávenni arra, hogy szabadítsa ki őt. A szőke nem feltétlenül szeretne segíteni, de Will hatása miatt fog. Buffy és Giles kidumálják az évadot, jót nevetnek a fura eseményeken és rátérnek a jelenlegi problémára. A koven dolgozik azon, hogyan lehet megmenteni Willt, de mivel emberi lényt ölt, nem lehet tudni, hogy mi változik meg benne. Egyelőre semmi nem változik, Will pipa, mint eddig, sőt Anyát időközben ájulttá tette, Buffyt könnyűszerrel a falnak csapja és Gilest sem kímélné, de az erővel rendelkező figyelő egyelőre szembe tud szállni a vad boszival.

Közben Dawn, a 2 marha és Xander elég tanácstalanok és csak bolyonganak az utcákon. Dawn szerint Spike azonnal visszamenne harcolni, de Xander elássa a vámpírt az egyetlen olyan ember előtt is, aki feltétel nélkül szerette, és elmondja Dawnnak, hogy majdnem nagyon bántotta a nővérét. Ha már Spike, akkor nézzük meg, hol tart a próbákban. Éppen rohadt sok bogár lepi őt el, úgyhogy ideje visszatérni Will csataterére. A varázsbolt szinte összedőlt a varázsvita közepette, hisz egyik fél sem spórolt a munícióval. Will még bőven talpon van, Giles viszont már az ereje végén tart, úgyhogy a boszi utolsó támadásánál jobb, hogy a vadász ott van a közelben.

Will egy tűzgolyót küld a 2 marhára, ami nem csak kettőjüket pusztítja el, hanem a velük lévőket is, úgyhogy Buffynak futnia kell, ha szeretné megmenteni a menekülő csapatot. Miközben Buffy a tűzgolyót üldözi, Will és Giles folytatják, amit elkezdtek. Giles kínlódik, mert Will kiéli rajta minden dühét, bánatát, sérelmét, gonoszságát. Nem nagyon van innen már visszaút, ha a koven nem dolgozik gyorsan, Willt meg kell ölni. Persze Gilesnak is van még némi varázs a tarsolyában, és mivel Will könnyelmű a sajátjával és egyre gyengül, Giles spórol az övével és egyre erősödik. Will kap az alkalmon és Giles erejéből szipkázik el annak érdekében, hogy ő maradjon az erősebb.

Will az új erejétől teljesen elveszíti az eszét, először érez mindent, majd meg akar ettől szabadulni. Most nem tudni, mit akar, de azt mondta, hogy mindennek véget vet, és elrepül nagy kacskaringós elektromos villámot szórva maga köré. Közben a menekülő csapat a temetőben próbál menedéket találni, de a tűzgolyó nyomában Buffyval megtalálja őket és becsapódik. A hatalmas lyukba Dawn és Buffy belezuhan, Xander harcképtelenné válik, így Jonathan és Andrew Mexikóig akar futni. Később Anya magához tér és rátalál a földön fekvő figyelőre. Giles érzi Will fájdalmát, mert a varázserő elvétele összekapcsolta őket érzelmileg. Giles tudja, hogy Will merre van, mit csinál és mit érez.

Giles azt mondja Anyának, hogy Will az egész világnak véget akar vetni, ami Giles erejével plusz a sajátjával realitásnak tűnik. Miközben Will éppen elpusztít mindent, Dawn és Buffy egy lukban veszekszik egymással. Közben Xander magához tér és megpróbálja kimenteni a testvéreket, hisz eddig állandóan azon nyavalygott, hogy haszontalan és mindenről ő tehet. Közben Anya a gödörbe teleportálja magát, hogy elmondja, amit Gilestól tud. Will pusztítani akar és egy sátánista templomhoz indult.

Egy erős démon követői építették a templomot, és a démon szobrát akarták a világ pusztítására felhasználni, de egy földrengés ezt megakadályozta, a templomot pedig a föld alá temette. Will most ezt a templomot húzza ki a földből pár karmozdulattal, és be akarja fejezni azt, amit a démon követői terveztek annak idején. Will el akarja szívni a föld életerejét, amit démon szobrába kényszerítene, és utána fel akarja perzselni a földet. Buffy már indulna is megállítani, de Giles azt is említette, hogy természetfölötti erő nem állíthatja meg, így a vadász sem képes erre. Anya elmondta, amit akart, és visszamegy a haldokló Gileshoz, Buffynak pedig ki kell jutnia minél előbb.

Amikor Anya eltűnik, Will és Buffy beszélgetni kezdenek, amit Giles is hall, és nem egy kedves búcsút követ végig. Will újra a föld alá temetné legjobb barátnőjét, de most a húggal együtt. Miközben Will varázsol, Buffy nem bír egyedül harcolni, úgyhogy segítséget kér Dawntól, aki már elég felnőtt egy kis csihipuhihoz, és vállvetve harcol nővére oldalán. Közben Will már a démon szobrának dumál, és nagy vihart generálva dolgozik az életre keltésén. Giles már nem mozdul, de Anya ott van vele, és elmondja neki, amit eddig nem tudott elmesélni. Közben Xander, ki tudja miért és hogyan, meglátogatja pusztító Willt.

Xander beszélgetni szeretne a legjobb baráttal, mire Giles magához tér és a Summers testvérek ellenfelei is fogyni kezdenek. Xander ugyan kapott egy brióst, de feltápászkodik és újra Will és szobor közé áll. Xander mindig jó beszél, amikor arra van szükség. Ugyan gyáva és néha mihaszna, de Willow nyelvén mindig értett, hisz ovitól barátok. Xander szeretete és barátsága megtalálta Willowt, a vörit, akinek nagyon fáj, hogy meghalt a szerelme, és akinek egy kiadós sírásra volt szüksége, nem mindenféle bosszúra.

Willow végül teljesen összeomlik és csak zokog Xander karjaiban. A templom visszament a föld alá, Buffyék ellenfelei eltűntek, Giles pedig visszatér az életbe, sőt fel is ül. Giles elmondja, hogy Will varázsereje a haragból és bosszúból táplálkozott, de az a varázserő, amit tőle vett el, a mágia igazi lénye volt, és rátalált a vörire a démoni bosziban. Az emberséget találta meg az a varázserő Willow-ban, amit Gilestól nyúlt le, és így képes volt újra érezni, amit a vadász nem tudott volna aktiválni, de a legjobb barát igen. Giles azt is elmondja, hogy Xander ért oda időben, aktiválta a barát relét és megmentette a világot.

Ezt Anya is szívesen hallotta. Buffy és Dawn újra egymásra találnak, és együttes erővel kijutnak a föld alól. A végső leltárt el kell végeznünk, hisz volt pusztítás elég. Will visszavörösödött, és még mindig Xander karjaiban zokog. Anya és Giles kijut az összedőlt varázsboltból. Jonathan és Andrew egy érdekes kamionos utasaiként tart Mexikóba. Buffy és Dawn azt szemlélik, hogy milyen szép tud lenni a föld, ha nem a sötét uralja. Miközben a csapat Sunnydale-ben játszott, a Billy Idol fan klub hegyes fogú elnöke kiállt minden próbát, és nem a vámpírságát kapja vissza, hanem a lelkét. Nesze neked, Spike! Jövőhéttől elkezdődik az utolsó 22 rész története.

Címkék: buffy
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pleb 2010.08.11. 14:06:42

Nem hittem volna, hogy ennyi jó évadzáró után még a 6. évadfinálé is kellően izgalmas lesz és élvezhető. Habár 6. évad a leggyengébb szerintem, de voltak benne igen jó részek (1,2,3,7,8,14,17. részek főleg), de ez a 3 részes évadzáró javított az egész évadon.

Is 2010.08.11. 18:25:26

Abszolút egyetértek, ez egy nagyon pazar kis évadzáró volt. És kösz a hogyvoltot is.

hirtelendi 2010.08.11. 19:57:07

Ez az egyetlen szezon, ahol nem Buffy győzi le a fő ellenséget, és az egyetlen, ahol a főellenség nem is nyilvánvaló a teljes szezonban.

pleb 2010.08.11. 22:48:06

Olvastam, hogy Joss Whedon direkt ilyennek szánta a 6. évadot, hogy ne legyen főellenség, még a 3 kretén se annak bizonyult. Elég távol álltak attól, hogy komolyan vegyék őket :) Ez az évad a főszereplők saját belső válságukkal, az önmagukkal való küzdelemről szóljon. (Buffy - a feltámasztás gondolatának feldolgozása, Willow - mágia nélkülözése, Xander - házasság). A 17. részt sokan nem szeretik, nekem az az egyik kedvencem az egész sorozatból :)

Horemheb 2010.08.12. 07:26:51

@hirtelendi: Küldtem üzenetet. Ha van időd, lszi nézd meg.

malevil 2010.08.12. 10:32:53

@Horemheb: Bocs, de nem bírtam nem megírni, hogy különdíj a nevedért. :-) Kedvenc szereplőm a Waltari regényből.

Horemheb 2010.08.12. 11:41:54

@malevil: Nekem is nagy kedvencem. :)

brown_h 2010.08.12. 16:07:32

A vége nagyon jó lett, de az meglátszott az évadon, hogy Joss Whedon az idejét és energiáját elsősorban a Firefly-ra összpontosította ebben az évben, és kicsit elhanyagolta kedvenc vadászát.
Egyetlen epizódot írt/rendezett csak (a musicalt) az évadban, máskor nem is fordult elő, hogy az évadnyitót és a zárót ne ő csinálta volna.

Véres muffin 2010.08.18. 00:06:41

Veh. Megy most valahol a sorozat, vagy hogyhogy felkerült ide?

Ket 2013.03.20. 10:42:47

Nem tudja valaki, hogy az egész Buffy sorozatról van itt leírás? Én csak a 7. évadot találtam meg, és a 6. évadzárót. Elolvasnám mindet. Nagyon szórakoztató.
süti beállítások módosítása