Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x12 - Vonal a homokban

2010. augusztus 10. 12:00 - the black ball

Örömteli hírrel kezdünk: Samnek sikerült addig buzerálni Merlin dimenzióváltóját, míg a Pentagon is felfigyelt rá, ezért élesben is bevethetjük az Oráj ellen. Első lépésként egy falut szeretnénk elrejteni, ahol egy hírnök járt, és a szokásos duma mellett hátrahagyta a főtéri tűzhely terveit. A helyiek természetesen nem adják magukat, így három napunk van, amíg a hírnök visszatér pusztítani. Carter szerint még közel sem biztos, hogy ekkora méretnél is sikerrel járnak, de Landry szerint mi baj történhet, indulás. A falut egy Thilana nevű kopasz nő vezeti, aki a helyi könyvtárat szemeli ki Carternek munkahelyként, hogy ha valami mondjuk kigyulladna, akkor pusztítsa már el népük egész feljegyzett történelmét is. Ha már ilyen okos a néni, megkéri Samet, hogy magyarázza már el, miként működik a bűvésztrükk.

Semmi gond, a három naquadah-generátorral ellátott masinánk az egész falut átpakolja egy másik dimenzióba, a hírnök meg a szájára veszi az Orájt mérgében. Jöhet is a demonstráció, Mitchell megkér mindenkit, hogy senki ne lógassa ki kedvenc testrészeit, aztán eltűnünk. Estére „köszvacsorát” tartanak tiszteletünkre, amit hamar el is veszítünk, mivel Merlin szerkezete visszadob minket a saját dimenziónkba. Hosszas kábelrángatás után Carter elmondja, hogy van egy jó és egy rossz híre. A jó az, hogy mivel az egész falu fázison kívül tartásához óriási energia kell, Sam megoldotta, hogy kimaradás esetén ne ragadjunk odaát. A rossz hír az, hogy létrejött egy ilyen kimaradás, pedig Carter azt hitte, hogy stabilizálta az energiellátást.

Ugrunk, a hírnök hamarosan megérkezik, Teal’c a kapunál őrködik, Carter meg szerel. Beépített egy, a csillagkapuéhoz hasonló kondenzátort a rendszerbe, így remélhetőleg normálisan oszlik el az energia. Az Oráj hajó megérkezik, a siklók lecsekkolják a tűzhelyüket, amit nem találnak, így ellenséges besorolást kap a falu. Ledobnak egy mobil gyűrűplatformot, Teal’c leszedi az érkező katonákat, a falusiak meg fél perc alatt megpróbálnak bánni a P90-esekkel, de legtöbbjük csak lóbálja a levegőben, amíg lelövik őket. Az egyik katona beoson Carterhez, aki észreveszi, de így is találatot kap, akárcsak kettő generátorunk a háromból. Mitchell leszedi a szemétládát, odakint viszont Valáék elvesztik a meccset. A katonák megkezdik a házról házra turnéjukat, így Mitchellnek aktiválni kell a gépet, ami így egy generátorral csak a könyvtárat képes eltüntetni. Orájék nagyot néznek, hogy miapöcs, megkérdezik Valát is, aki szerint ez biztos az istenek akarata, de az Oráj nem vágja az iróniát.

Ki is végeznék ott helyben, de ekkor jön Tomin parancsnok, aki felviteti Valát a hajóra, de előbb végignézeti vele az ellenálló falusiak lemészárlását. Jaj, ez a Tomin! A hajón Vala elmondja neki, hogy bár átvágta sokszor a palánkon, valóban beleszeretett, mert Tomin alapból volt jó ember, nem pedig az Eredetnek köszönhetően. Tomin viszont inkább alágyújtana volt asszonyának, no nem úgy, de nem teszi, mert Adria nem engedi. Helyette hittanórákat fog neki tartani. Teal’c sikeresen beoson a faluba, ahol egy Matar nevű újrahasznosított szereplő követeli Thilanától, hogy egyezzen meg a hírnökkel. Ez még itten megkeveri a melaszt nekünk. Carter azt hajtogatja, hogy úgysem éli túl azt az egészet, de Mitchell szerint nem úgy van az.

Tomin Markon történetét olvassa Valának. („Egyszer vala Markon, kinek falvának éhsége vala, így lőn konfrontációja Articus prófétával, kitől megkérdi vala, hogy mehet-e az erdőbe kajáért vala. Próféta mondotta vala: várjál te Markon, majd az Oráj kolbászokat dobál a felhők mögül híveinek vala, de Markonnak hite nem vala. Articus húzá a homokban egy vonalat vala, mit Markon átléphet vala, s meg is teszi vala. Teletömé kettő pofazacskóját bogyókkal vala, de nem vala elég neki, s falvába visszavágyék vala, de a vonal szakadékká lőn vala. Ekkor mondotta Articus: a vonal nem változott vala, csak te Markon, ha hited vala, lépd át vala. Markon átlépte vala, és szörnyethalt vala a zuhanásban. Markon bocsánatért esedezett vala, s megtette első lépését az Oráj felé vala, Articus pedig megáldotta a falvát vala.)

Vala mindeközben azt kérdezgeti Tomintól, hogy számlálja-e a legyilkolt ártatlanokat. Hányan lehetnek? Százak, ezrek? Tomin szerint mindegyik megkapta az esélyt a túlélésre, de letértek az útról. Tomin csak mondja-mondja, Vala szintén: a hadjáratuk manipuláció, az Eredet nem írja sehol sem, hogy le kell mészárolni embereket, ja és az Oráj nem istenek gyülekezete. Ekkor kap egy hatalmas sallert Tomintól. Katonáék odalent még mindig az eltűnő épület után nyomoznak, de Thilana nem érti, hogy miért őket, egyszerű embereket kérdezi. Ja hogy az Oráj nem elég hatalmas ahhoz, hogy átlásson effajta szemfényvesztésen, érti. Miután jön a szokásos „leégetem a faludat eretnek, gyáá” fenyegetőzés, Matar felfedi Teal’cet. Lejön a hírnök is, aki ismét kedvenc hírnökünk, úgy látszik halad felfelé a ranglétrán. Mivel Teal’c nem beszél, megvillantja botját, amire a jaffa elájul, Matar pedig könyörög a hírnöknek a bocsánatáért. Sam ezalatt tudatja Mitchell-lel, hogy van egy mappa a laptopján, amiben az előre megírt búcsúlevelei vannak. A jelszó: horgászat.

Sam azt is elmondja, hogy egész életét a tudománynak szentelte, az utóbbi 10 évet meg azzal töltötte, hogy istenekről bizonygatta, hogy hamisak. Most mégis abban reménykedik, hogy valamelyik isten mégsem hamis. Mitchell szerint mindegy miben hisz, amíg nem adja fel a küzdelmet és hitet, hogy túléli. Thilana nem tehet mást, beszél Merlin szerkezetéről, ezért a hírnök megvillantja botját a könyvtár helyén is, aztán közli, hogy fedjük fel magunkat, vagy pusztul a falu. Visszamegy a hajóra, ahol Tomin várja. Elege van a hittanórákból, inkább visszamenne parancsnokost játszani, de a hírnök szerint ne fáradjon, a falut elpusztítják. Tomin nem érti, hiszen a falu befogadta az Eredetet, ekkor a hírnök szintén elmondja Markon történetét, azzal a csavarral, hogy az ő verziójában Articus elpusztította a Markont visszafogadó falut. Tomin szerint nem ez áll a könyvben, mire a hírnök elküldi a francba, ez a hivatalos értelmezés és kész. Odalent Teal’c magához tér, de Matar és haverjai bicskákkal jönnének feláldozni őt.

Thilana szerint egy isten sem kérheti arra, hogy öljön hite bizonyításáért, ami meg is győzi Matart. Mitchell szerint valahogy ki kell terjeszteniük a mezőt egy időre, de Sam szerint nincs elég energia. Ekkor észreveszi a lelőtt katona botfegyverét, ugyanis abban is egy kristály funkcionál elemként, mi csak azért használtunk generátorokat, mert a szerkezeté lemerült. Tomin elmegy Valához, és megosztja újdonsült tapasztalatát, miszerint a hírnök kiforgatta a sztori jelentését, hogy passzoljon a jelenlegi helyzethez. Vala szerint Tomin megakadályozhatja a tömeggyilkosságot. El is megy a hídra, és megmondja a hírnöknek a frankót: hibát követnek el, szerinte az az Oráj akarata, hogy mindenki követhesse az utat, aki hajlandó rá. A hírnök szerint Tomin megkérdőjelezi az Oráj akaratát, de Tomin szerint ellenkezőleg, ő az Oráj szavainak értelmezését tartja hibásnak.

Úgy hiszi, hogy az Eredet nem arra tanít, hogy ártatlanokat mészároljanak, és nem fogja hagyni, hogy a hit, amelynek védelmére felesküdött, emberirtó gépezetté váljon. A hírnök baromira kiakad, és azonnal porrá lövi a falut. Persze Mitchell és Sam még időben ráköti a kristályt a rendszerre, kiterjesztve a mezőt. Tomin kimenekíti Valát a hajóról, de ő ottmarad, viszont bevallja, hogy még mindig szereti. Odahaza minden visszakerül a medrébe, Carter felgyógyul, Mitchell meg hoz neki egy kis házi készítésű macaront, amiért nem adta fel. Ja és az egész Landry hibája. "Mi baj történhet?" Persze.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása