Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x21 - Kettőre megy

2010. augusztus 04. 14:00 - leeann

Will embert ölt és vadászik még kettőre, akik közel sem érdemelnek halált. Az tény, hogy Warren egy kretén gyilkos volt, és a szemet szemért elvet követve akár meg is érdemelhette, amit Wiltől kapott, de a másik kettő csak béna majom, és nem szolgáltak rá ilyen bosszúra. A boszit most nagyon nehéz megállítani, mert a fájdalma és a függősége irányítja, de reméljük, valaki elkapja majd, mielőtt ennél is nagyobb hibát követ el. A próbálkozók első körben Anya és Buffy, de talán Xandernek is sikerül hatnia rá, hiszen ő a legjobb barát. A két idióta azon veszekszik, hogy Warren kit fog megmenteni és kit nem, de ez a vita meddővé válik, amikor megérkezik Anya és elmeséli az elmúlt napok eseményeit, röviden, tömören, velősen.

Anya a fogdában próbálja elmagyarázni, hogy miért is kellene kiengedni a két marhát, de ez nem megy túl jól, és Will már az épület előtt hadakozik Sunnydale rendőrállományával, miközben bontja a cella falát. Időközben Buffy is befut, akinek sikerül gyorsabban kimenteni a marhákat, mint ahogy Will bejutna a cellába. Anya próbálja megmagyarázni Willnek, hogy miért kellett megmenteni a Jonathant és Andrewt, de a boszi megtámadja a démont és hatalmasat sikítva jelzi, hogy elégedetlen a dolgok alakulásával. Közben Xander is megérkezik és ellop egy rendőrautót, így Buffy és a balfékek kimenekülnek a szorult helyzetből. Természetesen a dühös boszi hamar utoléri az autót, és egy bazi nagy kamion tetején állva jelzi, hogy hozott magával eszközt is a pusztításhoz.

A sofőr nem ura az autójának, mert egy boszi áll a sofőrkabin tetején. A kis rendőrautó kap néhány bökdösést, de Will hamarosan kezd lemerülni, mint egy rosszul kivitelezett elemes nyuszi, úgyhogy a kvartettnek sikerül egérutat nyerni. Időközben Dawn aggódik és nehezen viseli a semmittevést, pedig Clem próbál kitalálni valami unaloműzőt, csakhogy ebben a helyzetben minden hiábavaló. Miközben Sunnydale-ben áll a bál, Spike próbálja visszaszerezni saját magát, aminek alaposan megkérik az árát. Spike-nak első próbaként egy kedves kis élet-halál harcot kell vívnia a fura démon csatlósával, aki lángol és Popeye mellett nevelkedhetett spenóton.

Miközben kedvenc Billy Idol klónunk hülyére vereti magát, Dawn rádumálja Clemet egy könnyű esti sétára, és a helyét változtató varázslebujt keresik, ahol Dawn még a függő Willow-val járt. Clem az egyik legbátortalanabb démon a világon, úgyhogy jobban be van tojva, mint a vadász mellett edződött hugica. A csapat is kihasználja az időt arra, hogy amíg Will erőt gyűjt, ők fegyvert. Mindamellet szükséges lenne némi varázslat is, de láthatóan Will minden könyvet kiürített. Anya azért tud olyan rejtekhelyet, amit a nagy és hatalmas boszi nem vett észre, így van némi védővarázslat, csak még le kéne fordítani, ami idő, és abból kevés van. Közben Will is a varázslebujba ugrik be, hiszen fel kell töltenie magát, ha tovább akar pusztítani.

Rack, a varázslebuj tulaja Will feltöltését szolgálja ebben az esetben, ami saját teljes és végleges lemerülésébe kerül. Mire Dawn és Clem megérkezik, Rack már hallott ügy, és Will a kislányt is újra energialabdává tenné, ha nem érkezne meg a vadász. De a vadász olyan, mint egy angol vonat, és pont időben érkezik. Buffy és Xander azt találták ki, hogy ha szembe kerülnek Will-lel, a beszéd lehet az egyetlen igazi fegyverük, a barátság ereje segíthet. Buffy azonnal be is veti a beszédet, de semmi nem használ az elvakult boszorkánnyal szemben. Buffy hiába próbál az igazi Willow-ra hatni.

Anya és Xander az érzéseikről, a fájdalmaikról és főként a kapcsolatukról beszélgetnek, aminek már ideje volt, hisz az elmaradt esküvő óta csak kölcsönös sértettség és egyéni fájdalomcsillapítás játszott szerepet az életükben. Közben Will pikk-pakk a varázsboltba teleportálja magát és a Summers testvéreket, hogy kivégezze végre Jonathant és Andrewet. Azonnal neki is lát, de valami nem stimmel. A kezéből kilövellő villámok nem sütik meg a pancser duót, valami védi őket. A varázsbolt egy szegletében Anya bujkál és folyamatosan ugyanazt a mondókát fújja, vagyis nem valami védi a két marhát, hanem a szöszi démon. Közben azért a sivatag közepén a barlangban is zajlanak az események.

A mondás szerint semmi nem tart örökké, így Spike-nak is hamarosan dűlőre kell jutnia a tüzes öklű fiatalemberrel. Azt senki nem ígérte, hogy egyszerű lesz, de ez a győzelem még csak az első lépcsőfoka volt egy hosszú küzdelemnek. Will is küzd a védő varázslattal, de Anya annyira hatékonyan védi a fiúcskákat, hogy a boszi nem tudja kinyírni őket. Jobb ötlet híján Will saját magát varázsolja pokoli erősnek, hogy agyonverhesse a két marhát, csakhogy itt már a vadász területén sétál, aki, ha szükséges, olyan pofont levág a legjobb barátnőnek is, hogy zúgva száll, akármekkora mágikus ereje is van. Xander kimenekíti Dawnt és a két marhát, de Anyának maradnia kell, hogy fenntartsa Will ellen a mágikus védelmet.

Miközben a védtelenek lelépnek, elérkezik az ideje a nagy csatának. A vadász kontra gyilkos boszorkány meccs veszi kezdetét a varázsboltban. A harc hevében Will rájön, hogy Anya áll a védő varázslat mögött, ezért kiüti, majd mivel a védelem már nem áll fent, a villámokkal a vadászt is kiüti és kikiáltja magát a világ leghatalmasabbjának, de az ilyen kijelentések mindig elhamarkodottak. Természetesen ez is ilyen helyzet, mert megjelenik Giles, és úgy letaglózza Willt a varázsbelépőjével, hogy a gonosz boszinak ijedtében majdnem visszavörösödik a haja. Ha ez nem is történik meg, de a lányka vízszintes helyzetben a padlón hasal végig Giles belépője nyomán. Innen ugrunk neki az évadzáró résznek, ami kemény meccs lesz többeknek.

Címkék: buffy
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.08.04. 20:21:42

Ó, igen, a nagy összecsapás Giles és Will között... :D Komoly volt, ha jól emlékszem. Jóféle évadzáró részeket rittyentettek szerintem a végére.

pleb 2010.08.04. 23:03:39

Nekem mindegyik évadzáró rész tetszett a sorozatból, kivéve talán a 4. évad utolsó része.
süti beállítások módosítása