Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x16 - Haven

2010. augusztus 03. 10:17 - bree-gee

A pityke és a kökény című magyar népmese Sötét angyal verziójával nyitunk: Sketchy épp ecseteli Max-nek, hogy azért áll sorban benzinért, mert cipőt szeretne. A lány érthetetlen tekintetét látva elmagyarázza: „Sky azt mondta, néhány gallonért ad nekem új biciklibelsőt.” Mivel még így sem tiszta a kép tovább mondja: Cindy-vel elcseréli a biciklibelsőt néhány fehérneműre, ami Norma-nak kell (hűha), aki azért odaadja a palacsintasütőjét, ami Herbal-nak kell a cipőért. Hősnőnknek nincsenek ilyen kacifántos tervei a benzinnel: a hétvégén vidékre szeretne menni Logannel, és nagyon lelkes. Logan-nek is tervei vannak, de egész mások, nem nehéz kitalálni mi: újabb ügyet talált.

Be is következik a munka vs. szórakozás vita, ami végül az ingerült Max győzelmével zárul. Két óráig lógott fejjel lefelé a rendőrség tetején, hogy megszerezze a hiperszuper kilépőkártyát, melynek segítségével gond nélkül kimehetnek a városból, az ellenőrző pontokon senki sem állítja meg őket, szóval isten irgalmazzon Logan-nek, ha keresztül akarja húzni a számítását. A férfi nem is nagyon ellenkezik, gyanúsan hamar beadja a derekát, persze nem véletlenül: az ügy (rendőrök halomra lőttek egy tucat tüntetőt még a Lökés után, és megúszták) egyik elkövetője vidéken lakik, a társa régebben beszélni akart a történtekről, de meghalt, így őt kéne megtalálni.

Út közben Logan beadja Maxnek, hogy a nagybátyja nyaralója, ahová mennének lakhatatlan (szétrágták a termeszek), és azt mondja menjenek inkább egy szép tengerparti kisvárosba, Cape Havenbe (innen a cím), ami Logan szerint „nagyon bájos” hely. Hát a valóság közel sem ez, a lepusztult még dicsérő jelző is lenne rá, a határát pedig fegyveres önkéntes rendfenntartó szerűségek őrzik.

Max húzza is a száját, de a ház amit Logan a város szélén bérelt egy Trudy nevű nőtől (aki a helyi orvos) és a unokaöccsétől egész otthonos, így visszatér a lelkesedése. Mikor Logan telefonról érdeklődik, a lány kérdőre is vonja, vallja be, hogy mi a munka, mert tuti azért sunnyog. A férfi már nem tagad, a lány pedig megint felkapja a vizet, hogy márpedig ő akkor is nyaralni fog, ha fene fenét eszik is!Logan sértődötten elgurul, a lány meg dühödten nekikezd fát vágni, a környékbeli erdők retteghetnének, mert elég mérges, de hirtelen rosszul lesz, előjön a szokásos rohama.

Sage, a kissrác talál rá a szobája padlóján remegve. Beszélgetnek, és kiderül a fiú okos, kedves, bár kicsit furcsa. Felfedeznek egymásban közös dolgokat, így gyorsan össze is haverkodnak. Eközben Logan megérkezik a helyi seriff irodába, ugyanis a kisvároska seriffje nem más, mint a keresett személy. Szempárunk faggatózik, próbálja kiugrasztani a nyulat a bokorból, hogy beszéljen a fickó, mi történt a tüntetéskor. A pasas azonban makacsul tagad, ő nem az, akinek Logan gondolja.

Max és Sage beülnek a helyi bárba tejet inni, hiszen a tej ’’erő egészség”, no meg Tripthopan van benne, ami ugye jót tesz a lánynak. Odaül hozzájuk egy fickó, akit a srác nem nagyon kedvel, nem szól hozzá, rá se néz. A pasas rányomul Max-re, be is mutatkozik, BC-nek hívják. A lány nincs elragadtatva, inkább odébb megy biliárdozni Sage-dzsel, közben befut Logan is. Minden rendben is menne, ha BC nem figyelné kocsányon lógó szemmel és csorgó nyállal a lányt, és nem tenne rá megjegyzéseket, amire Logan nem tud nem reagálni egy csípős visszavágással.

A pasas válaszként nem cicózik, felborítja Logant tolószékestől. Erre persze a lány is felbőszül, és laposra veri BC-t és a bandáját. Szempárunk önérzetét eléggé rosszul érint, hogy a lány védte meg őt, és nem fordítva. Még másnap is ezen eszi magát.”Te vagy a szuperhős, én a kerekes székes.” A lány is felkapja a vizet erre, és a változatosság kedvéért most ő rohan el. Séta közben meglátja Sage-t a helyi temetőben három sír előtt állni, egy házaspár és a fiuk van ott eltemetve. Logan-t ezalatt meglátogatja a seriff, és próbálja meggyőzni a tüntetős ügy nem fekete és fehér: zavaros idők voltak, az emberek meg voltak zavarodva, valahogy elfajult a helyzet, kicsúszott a kezük közül.

A fiú elmeséli a Max-nek, hogy néha látja a halott kisfiút, és álmodik is róla. Megmutatja a házat a lánynak, ahol bennégtek Gillianék. Max a hamuban kotorászik, és felemel egy ajtógombot, mire a srác megijed, és őrült rohanásba kezd. Mögötte egyszer csak felbukkan egy autó, benne BC és a bandája. Kiderül, hogy ők gyújtották fel a házat, és ölték meg azokat az embereket, és nem tetszik nekik, hogy a srác a lánnyal arra kószált. BC megpofozza Sage-et, és figyelmezteti, hogy nehogy eljárjon a szája.

Később Max találkozik a fiúval, és meglát egy olyan égésnyomot a kezén, ami pont az ajtógombot formázza. Egyre nagyobb a meggyőződése, hogy Sage nem más mint Sam Gilien. Be is akarja bizonyítani, ezért Logannal karöltve megkeresik a fiú sírját, és kiderül nincs benne senki. Ezután elmennek Trudyhoz, és szembesítik az egésszel amit gyanítanak. A nő egy ideig tagad, de aztán elmeséli, hogy BC és a bandája annak idején megölte Sage szüleit, csak mert nem rég óta jöttek a városba, és a Lökés után volt áramuk, ezért az okos eszükkel azt kombinálták, biztos előre tudták, hogy mikor lesz a Lökés.

A kisfiú is benn égett volna a tűzben, de ő meglátta őket, és kimentette a fiút, ápolta, aztán azt hazudta, hogy az unokaöccse, a nevét is megváltoztatta. Sage-Sam közben kihallgatja a beszélgetést, és elfut, Max talál rá a síroknál, és vígasztalja. BC és a bandája eközben begyullad, mert látták, hogy Loganék Trudynál jártak az orvosi rendelőben, és biztosak benne a nő most mindent kitálal. Jól össze is vesznek, de aztán születik egy terv: el kell hallgattatni azokat, akik tudnak a dologról, különösen Sage-t. BC és az egyik haverja el is megy a házhoz, ahol Loganék laknak. A férfi beküldi az egyik szobába a fiút és Max-t, akinek megint rohama van.

Szempárunk ezután, mint magányos cowboy hős az ajtóban elállja a férfiak útját, sőt pisztollyal meg is fenyegeti őket. Ekkor érkezik nagy lendülettel segítségére a seriff és ő is kivillantja a pisztolyát, majd hazaküldi BC-t és a követőjét. Ők azonban nem egyszerű esetek, kiütik a kezéből a fegyvert, és meg is lövik a seriffet, majd elrohannak. A sheriff Logan karjaiban hal meg „Mindannyian lőttünk. Ölj…vagy megölnek!” felkiáltással, utalva a balul sikerült tüntetésre. Max rohama súlyosbodik, menekülésről szó sem lehet, felkészülnek, a második menetre, mert biztosak benne, hogy a BC banda nem adta fel.

Bedeszkázzák az ablakokat, csapdákat csinálnak MacGyveresen, és várnak.A fickók meg is érkeznek, kitör a lövöldözés, verekedés, de Logan és Sage remekül helyt áll Max nélkül is. A fiút közben elöntik az emlékek, mert tűz üt ki a házban és eszébe jut minden, ami a szülei meggyilkolásakor történt. Szerencsére minden megoldódik: a rosszfiúkat leverik (BC-t dulakodás közben Logan leszúrja), a tüzet eloltják, és még a lány rohama is elmúlik.

Max somolyogva megjegyzi Logan-nek „Jó érzés tudni, hogy ha a szuperhősnek más dolga támad, a munkatársa a helyére lép.” A férfi időközben átértékeli a helyzetet, jó dolog hősnek lenni, de embert kellett ölnie, és ez megviselte. A minden jó, ha a vége érzést is megkapjuk: Sage virágot visz a szülei sírjára, és látjuk, a harmadik sír eltűnt: Sam Gilian újra él!

Címkék: sötét angyal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.08.05. 09:46:55

Nagyon király lett mint mindig de hol van azok a fejek akikre lehet szavazni hogy hogyan tetszett a leírás?

bree-gee 2010.08.05. 10:21:05

Hát...izé :D az most lemaradt.Feltöltéskor nem nagyon akart működni semmi úgy, ahogy szerettem volna, nagyon akadozott vagy a netem vagy a blog.hu, és míg ezen bosszankodtam, elfelejtettem :). Meg látom az utolsó képből is kettő lett, de hogy miért és hogy történt, arról gőzöm sincs! :D

kekhalal21 2010.08.05. 15:55:15

Az nem baj csak így akkor tudom hogy miért nincsen az emberi fej.
süti beállítások módosítása