Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 8x01 - Odyssey

2010. augusztus 02. 12:00 - Tipca

És már itt is vagyunk a Kisvárosi rejtélyek kalandorai nyolcadik évadával, ugye, hogy milyen gyorsan elszaladt ez a másfél év, amíg eltököltek a szinkronizálással? Elég sok minden történt eddig, aki nagyon kíváncsi, az utolsó két évad hogyvoltjait megtalálja, nagy vonalakban a következők azok, amik mindenképpen tudni kell: van ugye Clark, a hussanó, hőlátó acélember, akit apu a Földre küldött, mert az óhazának harangoztak. Néhány nagykutya Veritas kódnév alatt fogadta volna az Utazót, de sosem találták meg, viszont van nekik egy frankó kis ketyeréjük, amivel irányíthatják az űrlényt, ha az véletlen rossz útra térne. A távkapcs kedvenc kopasz rosszfiúnkhoz, Lex Luthorhoz került, aki gyorsan el is ment az Északi-sarkra Clark kristálykéglijébe, ahol az ősellenségek hét év után végre nyíltan egymás szemébe néztek, aztán a kopasz fogta magát, és nemes egyszerűséggel romba döntötte a Magány Erődjét. A többit majd később. Ó, és a legfontosabbat majdnem elfelejtettem: végre lelépett Lana! Hurrá!

Fekete csizma sétál be egy sarkvidéki Luthor-bázisra, ahol a nagyvezír nyomait próbálják felkutatni, mivel mióta Lex magára omlasztotta az Erődöt (4 hete), nem jelentkezett. A csizmához tartozik egy szőrmés kucsma, egy napszemüveg és a bájos pofika is, valamint egy név: Tess Mercer. Valami alelnök a Luthor Corpnál, Lex ráhagyta az irányítást. Lex eddigi jobb keze ennek nem nagyon örül, de nem nagyon van ideje sipítozni, mivel találnak valamit a jég alatt, ami akár ember is lehet. Ezt a pillanatot választja egy ütős kis belépőre az Igazság Ligájának fele, név szerint Zöld Íjász, Fekete Kolibri és Aquaman. Gyorsan leamortizálják a bázist és a személyzetet, aztán ők is rácuppannak az „embernek látszó tárgyra”. Sajnos csak Clark egyik kedvenc piros kabátja az, úgyhogy a trió komor tekintettel réved a hófedte, távoli CGI hegyek irányába.

Lois szexi szobalány jelmezben flangál a Luthor kastély elhagyott folyosóin, majd gyorsan betér a kopasz irodájába, ahol minden le van takarva a por ellen. Kicsit ironikus módon Lois seper párat a portörlőjével, aztán kis takarítószeres ridiküljéből előkap egy kézifúrót, és az egyik szekrényből kilopja a Black Creek létesítmény S-betűs őrizeteseit tartalmazó pendrive-ot. Kecsesen becsúsztatja a cicifixébe, aztán, mint aki jól végezte dolgát, még egyszer, utoljára megbirizgálja a megfúrt zárat a portörlőpamacsával, majd sarkon fordul, és egyenesen az ajtóban álló Tess karjaiba rohan. A főnöknéni baljósan duruzsol, miközben Lois csipkegallérját simogatja: mi a frászt keresel itt? Lois nem kertel: az unokahúgát, Chloét keresi, aki miután Jimmy megkérte a kezét, a Nemzetbiztonsági Hivatal emberei elrángattak a válasz előtt, mivel Chloe elég durván nyomta ezt a hacker témát. Na most, Lois kicsit szaglászott, és kiderült, hogy az NBH nem hogy nem csukta le Chloét, de még csak a létezéséről sem tud. Ergo Lex keze van a dologban, mint minden gonosz furcsaságban, ami Smallville környékén történik. Tess kivezetteti a kotnyeles riporternőt, de úgy tűnik, azt már nem látta, hogy Lois elvitte a pendrive-ot, mert nem veszi vissza.

Eközben a Black Creek bázison Dr. Volker a Stargate: Universe-ből éppen kísérleteket végez Chloéval, aki gyönyörűbb, mint valaha, ráadásul kiderül róla, hogy IQ túltengésben „szenved”. Szép is, okos is, szőke is, kell ennél több? Nos, a dokinak kell, egészen pontosan három kódolt telefonszám. Az Isisben Oliverék garázdálkodnak Lana szuperkompjúterén, de hasztalan, csak nem találják Clarkot. Dinah és AC legszívesebben hagynák a fenébe az egészet, azonban Oliver a rendkívül hangzatos „Clark nem adná fel a kutatást” szónoklattal ösztönzi tovább barátait. Clarknak viszont kisebb gondja is nagyobb ennél, ugyanis egy orosz munkatelepen végez kemény fizikai munkát. Telefonálni szeretne, de a főnök, Mr. Orosz Seggfej magasról tesz a kölyök igényeire. Clark szökni próbál, de elég bénán csinálja, így kis híján kinyírja magát, mikor egy teherautóval nekihajt egy falnak, ráadásul Mr. Seggfej is képen törli, hogy tudja, hol a helye. És Clark *hatásszünet* vérzik…

Tess már megint a ranglétrán nagyot döccenő fickót cseszegeti, aki még mindig nem érti, hogyan kerülhetett a nő a Luthor birodalom élére, ha se körszakálla, se kopasz feje nincsen. Ám Tess sátáni vigyora, mikor megfenyegeti a pasast, hogy ha nem keríti elő Lexet a föld alól is, mehet a Tescóba árukirakodónak, mindent megmagyaráz. Az egykori jobbkéz, jelenlegi balhere motyog valamit egy titkosított jelről, amit a sarkköri bázist megtámadó csapattól fogtak, aztán már váltunk is vissza Volker dokira, aki megmutatja Chloénak a következő feladatát. A „haza érdekében” meg kell fejtenie három terrorista telefonszámát egy kódolt algoritmusból, amikkel a számítógépeik nem tudtak megbirkózni. Chloe lehuppan a mátrixosan fentről lefelé futó számsorok elé, aztán már köpi is az első számot, mire valahol azonosítják Aquaman helyzetét, és egy kábító lövedékkel leterítik. A második telefonszám sem okoz gondot Chloénak, Fekete Kolibrinak már annál inkább, mikor ő is eszméletlenül végzi. Chloe már belekezd a harmadikba, mikor felismeri Oliver számát. Ebből aztán rájön, hogy Volker nem is az NBH-nak dolgozik, gyorsan leüti őt, aztán menekülőre fogja. Sajnos nem jut messzire, elkapják, majd megjelenik Matthews (balhere uraság, de most már kénytelen voltam utána nézni a nevének), és eredményeket követel, de azonnal.

Kemény ébresztő Oroszországban, Clarkot egy vödör vízzel öntik nyakon forró kávé helyett. Meg is látszik, hogy bal lábbal kelt fel, ugyanis az első adandó alkalommal husángot ragad, jól odasóz Orosz Seggfejnek, egy másiktól meg a fegyvert próbálja elvenni, de most is elszerencsétlenkedi a dolgot. Még jó, hogy befut Oliver, aki úgy tesz, mintha kaviárt akarna venni, aztán kamuból összebunyózik Clarkkal. Mr. Seggfej még örül is, mikor a gazdag amerikánus elviszi a szegény amerikánust, hogy végezzen vele. Hazafelé a repülőn Clark elmeséli Ollie-nak a történteket. Az Erőd szublimálását követően hóvihar jött, aztán egyszer csak a Jeges-tengeren találta magát, egy halászhajón. Még szerencse, hogy nincs amnéziája, különben Robert Ludlum perelhetné őket plágium miatt. Lényeg a lényeg: ha ő túlélte szupererők nélkül, Lex is. Clark egy percig sem tud nyugton ülni a seggén, igaz, hogy nincs ereje, de ő akkor is azonnal indulni akar a Black Creekbe, hogy kiszabadítsák a barátaikat.

Merthogy Dinah-t és AC-t is oda szállították, csak hogy könnyebb legyen hőseink dolga. Matthews rájött, hogy a csipet csapat alighanem az Utazót kereste a bázison, nem pedig Lexet, ahogy azt állítják. Megérkezik a mentőalakulat is, és Clark bölcs tanácsára kettéválnak, hogy gyorsabban átvizsgálják a helyet. Oliver nagy nehezen rábólint, de látszik rajta, hogy gondolatban már Clark búcsúszertartására fogalmazza a beszédet. A pillanatnyilag csak alumíniumember aztán már rögtön az első sarkon rosszfiúkba botlik, illetve egy rosszlányba, Loisba. A csajnak valahogy sikerült magát bedumálnia a bázisra, de most, hogy Clark beleköpött a levesébe, kénytelen elintézni a két őrt, akivel addig kellemesen elcseverészett. Balhere úr meglátogatja Chloét, ám a lány még mindig nem hajlandó befejezni Oliver telefonszámának dekódolását, ezért Matthews bead neki egy szert, amit Chloe anyjának a gerincfolyadékából kotyvasztottak, és ami képes rávenni másokat, hogy engedelmeskedjenek. Így hát hamarosan kiderül, hogy Oliver az épületben van, és mikor a Zöld Íjász éppen kiszabadítaná társait, a katonák rajtuk ütnek, Ollie-t is beoltják, és parancsba adják neki, hogy mindenképpen tudja meg, mi történt Lexszel.

Lois és Clark közös erővel elintézik Volker dokit és kiszabadítják Chloét, habár Lois ájultan végzi egy sokkolóval történt találkozást követően. Clark még így is a hőst játssza, majd ő egyedül (fegyver nélkül!) kiszabadítja Olivert, Dinah-t és AC-t! Csak az első lépcsőfordulóig jut, ott azonban a bezombult Zöld Íjász állja az útját, aki tompa hangon csak azt ismételgeti: meg kell ölnöm Frank Drabint! mondd meg, hol van Lex Luthor! Clark nem tud felelni, ezért Oliver először vállon nyilazza, majd nemes egyszerűséggel átlyukasztja Clark tüdejét és/vagy szívét. Ollie ezután persze rögtön magához tér, kétségbeesve rohan oda barátjához, aki látványosan haldoklik annak ellenére, hogy Chloe is berobog, és használná a gyógyító erejét, ha tudná. Már-már könnyes búcsút vehetnénk Supermantől, aki sosem volt Superman, ám ekkor felbukkan a Marsi fejvadász, felkapja a hörögve levegőért kapkodó Clarkot, és kiröppen vele az űrbe, a Nap felé.

A csillag sárga fénye feléleszti Clarkot, sőt, az erejét is visszaadja, ám az ár, amit ezért fizetni kell, súlyos: ugyanez a fény a Marsi fejvadászt megfosztotta az erejétől. Csak azt tudnám, hogy akkor mégis hogy a fészkes fenébe jutottak vissza a Kent farm pajtájába? Viszont egyvalamire jó volt a halálközeli élmény, Clark rájött, hogy le kell zárni a múltat, és végre megteszi az első lépést a hőssé válás rögös útján. Jelentkezik riporternek a Daily Planetnél, és már fel is vették, mint azt fülig érő szájjal újságolja később a döbbenten pislogó Loisnak. Ó, ha a valóságban is ilyen könnyű lenne! Szörnyella de Tess ragyogó szemekkel lépdel be Lex letakart irodájába, majd egyenként kezdi lehúzgálni a porvédő lepleket. Már a kopasz karosszékét próbálgatja, mikor Miss Szőke Titkárnő sétál be, kezében egy bőrönddel, melynek tartalmát a sarkvidéki ásatáson találták. A Black Creeket földig rombolták, a fogvatartottakat szélnek eresztették, ráadásul Matthewsnak is nyoma veszett. Ami a Lex utáni kutatást illeti, találtak egy lábnyomot a hóban, ám az nem Lexé! Mindjárt összevizelem magam az izgalomtól. Ugye most nem megint a „tudjuk meg, ki az Utazó” sablont akarják remake-elni? A szőke távoztával Tess kinyitja a bőröndöt, amiben nem más van, mint az a kristálycucc, amivel Clark anno létrehozta a Magány Erődjét.

Chloe az új szupereszével próbál zöldágra verődni, de legalábbis felfogni, hogy már megint bemutálódott. Megjön Jimmy, nagy az örömködés, aztán Chloe próbálja szóba hozni, hogy legutóbb abbahagyták valahol, egészen pontosan egy kérdésnél. Jimmy visszakozna, nagyon szereti Chloét, de nem akarja, hogy bármi is megváltozzon köztük. Nos, Jimmy fiam, ezzel már elkéstél, Chloe ugyanis meg sem hallva vőlegénye hebegését, rávágja az „igen”-t. Az Igazság Ligája light, valamint Clark egy sötét sarkon találkoznak, ahol megbeszélik, hogy tovább keresik Lexet, aki ismeri Clark titkát, azonban addig is külön kell válniuk, a biztonság kedvéért. Mikor Oliver meghallja, hogy Clark máris úgy beszél, mintha a csapat tagja lenne, máris egy házibarkács álruhát vízionál neki, ami Dinah szerint mindegy, hogy néz ki, csak testhezálló legyen.

Címkék: smallville
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2010.08.04. 11:34:00

Végre!! Hiányzott a sorozat, és a hogyvoltok is! Köszi!
Ja és Lana távozásának én is örülök!

Tipca 2010.08.04. 15:33:35

Sajnálatos (nekem legalábbis mindenképp), hogy a Smallville hogyvoltjaim alig érdekelnek valamit, pedig szerintem messze ezek sikerednek a legjobban. :D

jack o'neill 2010.08.10. 13:34:42

@Tipca: De, akit érdekel - és egy komplett héttel később ide talál:) - az köszöni szépen a hogyvoltokat, tényleg jók.

vorti 2010.08.11. 16:15:07

@jack o'neill: Ahogy mondod. :D
Kicsit lemaradásban vagyok, a hogyvolt felett is elsiklottam, de jó, hogy visszatért.
Az előző évad igen gyenge lett, ez már sokkal jobb lesz, bár lesznek hullámvölgyek, de nem akarom, és nem is fogom lelőli a poén(oka)t. :)
A szinkron is elmegy, amennyit hallottam belőle, egyedül Lois cseréje gáz nagyon.
A hogyvolt nagyon ottvan, főleg a "Kisvárosi rejtélyek kalandorai" :D
Várjuk a következőket. :)

Desperatefan14 2010.08.12. 02:32:51

Hát Lois hangjától frászt kapok... Tudom hogy Sánta Annamária külfölfön van, így elkerülhetetlen volt a csere... de akkor is.. az ő hangja annyira illet Lois-hoz...
süti beállítások módosítása