Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 6x07 - Ismerős ismeretlenek (Known Unknowns)

2010. augusztus 02. 08:30 - candyperfumegirl

Jimmy kisebb szakmai kiruccanásra készül, márpedig ha ő készül, akkor House is, a Mayfield vezetőségével kötött megállapodás értelmében, miszerint Jimmynek felügyelnie kell közveszélyes haverjára. A program gyógyszerészeti konferencia, House a háta közepére nem kívánja az egészet, és olyannyira irtózik már a puszta gondolattól is, hogy inkább bemegy dolgozni. Ott már várja a csapat egy friss, ropogós esettel, betegük egy kezdő grupie tinilány, aki egy, a rajongása tárgyával eltöltött bulis éjszaka után dagadó végtagokkal került kórházba. House röhögve diagnosztizálja Rhabdo-val, Chase egyetértően bólogat, Foreman utálná beismerni, hogy ő is egyetért, pedig így van, House meg is jegyzi, hogy de szar lehet Cameronnak kimaradni valamiből, amit rajta kívül mindenki tud. Ez persze ritka aljas húzás volt, hogy felerősítse Mrs. Chase gyanúját, miszerint a férje elhallgat tőle valamit, de Foreman szerint ez valójában egész rendes húzás volt House-tól, így jelzi, hogy Chase igazán megoszthatná már a titkát az asszonnyal, hogy könnyebb legyen mindenkinek.

Pár irodával arrébb Cuddy is pakol, és közben látványos törzshajlításokat végez elfogadhatatlanul mélyen dekoltált pulcsijában, amikor beállít House egy kis szemlegeltetésre. A látogatás ürügye igazából az, hogy haza akarja küldeni a beteget, hiszen az eset megoldódott, de valahogy elvonja a figyelmét Patty és Selma, akiket Cuddy éppen most tett az országos tévécsatorna cenzúrájának határait feszegető módon közszemlére. Ő sajnos még nem adott ilyen szép hangzatos neveket House tökeinek, de szerintem csak idő kérdése az egész. Némi verbális előjáték után kiderül, hogy Cuddy is arra a gyógyszerész meetingre készül, amire Jimmy eddig eredménytelenül próbálta elráncigálni House-t, ezek után viszont nem is kérdés, hogy Greg is megy, ez mekkora buli lesz.

Azért mielőtt elmegy, House foglalkozik egy kicsit a hetibeteggel is, most éppen dobtesztet végeztet vele, vagyis mutassa meg, hogy dobolt a tegnap esti bulin, ahogy azt ő állította. Dobolás után beteg izmai lebénulnak, márpedig ilyen állapotban nem nagyon tudott bulizni tegnap, tehát hazudott. Ebből két dolog is következik: hogy más okozta a Rhabdót és az izombénulást, valamint hogy egy piszok nagy hazudozóval állunk szemben, na így állítsanak fel épkézláb kórtörténetet, ha tudnak. Ezek után hetibeteg és kis barátnője bevallják, hogy ők nem is groupie-k igazából, ahogy azzal a barátnőik előtt villogtak, hanem képregény-geekek (ami nyilván sokkal kevésbé menő dolog a tinilányok körében). Egy képregényíróra gerjednek (na jó, a munkáira), és őt követték egész éjszakát án, azt csinálták, és ették-itták, amit ő. Csapatnak az evésről beugrik a bulímia mint lehetséges megoldás, hogy ezek milyen okosak tudnak lenni, az eszem megáll.

House és országos cimborája már úton vannak a konferenciára, és éppen arról tanakodnak, mivel fogják ott elütni az időt, Jimmy pl. előadónak is bejegyeztette magát. House-t csak egyetlen dolog érdekli a programkínálatból, a nyolcvanas évek buli (!!!), persze azért, mert ez tökéletes alkalom lehet Cuddy becserkészésére. Jimmy nem érti, minek ez a kerülőút, simán álljon elé azzal, hogy járni akar vele, de ez persze nem olyan egyszerű, Cuddy nem csak egy szimpla numera, ő az a numera, akinek House dolgozik, tehát először is puhítani kell a nemes cél érdekében, amire egy buli tökéletesen alkalmas terep.

Cameron és Foreman bulímiára tesztelik a beteget (naná, hogy bebizonyosodik, hogy tévedtek), Cameron pedig előadja Foremannek a gyanúját, hogy Chase megcsalja. Nem lesz ez így jó, nagyon nem. Hetibeteg meg -hogy felhívja magára a figyelmet- mindenféle megmagyarázhatatlan vérzést produkál, vérzik a szíve körül, és vérzik a füle is, miközben tovább ontja a hazugságokat úgy, mintha könyvből olvasná. Ez valószínűleg azért van így, mert a vérzés kihat az agyára. Ha ki akarják deríteni, mi is történt valójában az éjszaka, kényetlenek lesznek némi kutatómunkát végezni.

House pedig beállít a bulira- későbarokk szerelésben. (Blackadder rajongók előnyben!) EzerKILENCszáz-nyolcvanas évek, nem győzi hangsúlyozni Cuddy, aki tökéletesen korhű Flashdance kosztümben parádézik. A helyszín nem is lehetne groteszkebb, Madonna-imitátorok, elképesztő neon és moonwalk minden irányban, és House belefog a finom becserkészésbe. Először is lekoptat egy Cuddyra nyomuló faszit, majd ha már így alakult, fel is kéri táncolni, és –minő véletlen- pont most úszik át a Safety Dance a Time After Time-ba, a tökéletes lassúzós zenébe, gyerekkorom legjobb házibulijait idézi ez a pillanat. És ha már lassú tánc és nyolcvanas évek nosztalgia, akkor ez a tökéletes alkalom, hogy a sorozat felfedje végre ennek a két embernek a történetét, és annak kezdetét, avagy hogy lehet, hogy ezek a mai napig izzadnak egymás jelenlétében, és mégsem tesznek a dolog érdekében, amikor egyszer nyilvánvalóan összegyűrték már a lepedőt? Úgy kezdődött, hogy Cuddy harmadik napját töltötte az orvosin, amikor az órarendjével beszambázott a könyvesboltba, ahol az ott dolgozó House azonnali jellemrajzot állított fel róla hanyag és mindentudó modorban (ambíciózus és tudja, mitől döglik a légy). Ez éppen elég volt, hogy felkeltse Cuddy érdeklődését, követte az endokrinológiára, majd House követte őt a legközelebbi buliba, ahol egyik dolog követte a másikat, és sor került az éjszakára, ami mindent megváltoztatott. Volna, ha lett volna bármi folytatása a dolognak, de se puszi, se egy telefon, így Cuddy laza egyéjszakás kalandként könyvelte el a dolgot, csak éppen azt nem tudta, hogy House szerette volna folytatni, ha nem rúgták volna ki pont aznap az egyetemről. Mindez itt, ebben a pillanatban derül ki Cuddy számára, és ez pont olyan fajsúlyú információ, ami azonnali menekülésre készteti.

Másnap reggel Jimmy szokatlanul búskomor, mert pont most érte utol a telefon, hogy meghalt az egyik betege, aki már régóta a rák végső stádiumában sínylődött. Jimmyt nagyon bántja, hogy nem volt mellette, ráadásul pont az eutanáziáról készül előadni a konferencián, milyen érdekes. House sejti, hogy ez nem lehet véletlen egybeesés, és próbálja lebeszélni országos cimboráját erről a szakmai öngyilkosságról, de Jimmy most könnyíteni szeretne a lelkiismeretén.

Csapat még mindig azt próbálja összerakni, mit művelt a hetibeteg az éjjel, amikor bekerült hozzájuk, éppen a szállodai kamera felvételeit nézegetik. Próbáltak beszélni a képregényrajzolóval is, aki finoman elküldte őket a jó büdös francba, amiről a csapat arra következtet, hogy a pasi biztos bedrogozta, majd jól megdugta a betegüket. Végül is láttak ők már különb dolgokat is ennél.

Cuddy éppen csendes pihenőn van Rachellel (mert persze a kislányát is magával hozta), amikor jön Jimmy, jó szokásához híven kerítőnőt játszani. House próbálkozik, ezt Cuddynak is értékelni kéne szerinte, Cuddy viszont azt mondja, hogy neki már nem csak magára kell gondolnia, hiszen van egy lánya, ezért olyan pasi kell, akire lehet számítani, aki teszemazt nem szed drogokat, nem hallucinál, és nem tölt hónapokat egy elmegyógyintézetben.

Csapat eközben semmi izgalmas áttörést nem tud felmutatni, tesztek kizárják a randidrogokat, beteg viszont továbbra is vérzik. Ezalatt House sokkal hasznosabban töltötte az időt, kizabálta és kiitta a minibár teljes tartalmát. Jimmynek épp hogy nem durran el az agya (a szoba természetesen az ő számlájára megy), de a lelki tanácsadó szerepkörét most fontosabbnak érzi, mint a zsémbes pótfeleségét. Cuddy azt mondja, hogy neki felelősségteljes társ kell, hát mutasd meg neki, hogy rád is lehet számítani, most éppen babysitter kéne neki, itt a kiváló alkalom. Az ötlet jó, bár a mondatot Jimmy nehézkesen tudja befejezni, tekintve, hogy elalszik félúton. Hát persze, hogy bedrogozta House, a felelősségteljes és érett féri mintapéldánya.

Cameron eközben azt bírta kitalálni., hogy ha máshogy nem megy, kémiai úton bírják rá betegüket az igazmondásra, igazságszérumot neki. Hetibeteg énekel is, elmondja, amit hallani akarnak, hogy begyógyszerezte a képregényíró valami Ecstasynak tűnő dologgal, majd dugtak. Már majdnem bejött a csapat tippje, csakhogy a műszerek azt jelzik, hogy a beteg még most is hazudik! Az igazságszérum hatása alatt is, WTF.

House bébicsőszködésre jelentkezik, ám Cuddy nem kicsit jön zavarba, amikor meglátja. Előad egy borzasztó gyenge lábakon álló hazugságot arról, hogy Rachelt beadta a gyerekmegőrzőbe, amikor végszóra gügyögni kezd az az áldott gyerek a szobában. És House legnagyobb iszonyatára felfedezi, hogy valaki már megelőzte a bébisintérkedésben (és ezek szerint másban is), méghozzá az ő helyettes legjobb barátja, Lucas nyomozó. FUCK. Ez a tökéletes inflagranti, Cuddy igyekszik a föld alá süllyedni, és most House-on a sor, hogy lelépjen.

Másnap a kómás Jimmyt Foreman telefonja ébreszti, kerítse már elő House-t, mert már végképp nem tudják mit csináljanak. Kit? Miért? Mikor? Hol? És egyáltalán? -Így Jimmy, akinek kisebb lórúgással felérő altatót adagolhatott tegnap a haver, mert most sem találja a helyét, és ha már itt tartunk, a nadrágját sem. Ez mérhetetlenül kínos, különösen úgy, hogy az előadást már 10 perce el kellett volna kezdenie. Nagy gond nincs, a jó barát ott segít, ahol tud, House már meg is kezdte Jimmy prezentációját, frissen vasalt ingben, nyakkendőben, Dr. Perlmutter névtáblával a mellén. Ami azt illeti, ez a szokatlan módszer ellenére is rendes dolog volt House-tól: így a közönség hallotta Jimmy eutanáziáról vallott elveit, úgy, hogy az ő neve nem lett besározva. (Perlmutter meg úgyis szabin van, tökéletes alibi) Jimmy még egy kicsit szónokol országos cimborájának, hogy hadd érezze már át a bűntudatot egyszer az életben, de hívja vissza a csapatát is, mert elakadtak, és nagyon szégyellik magukat. Micsoda szerencse, hogy House-nak pont ebben a pillanatban üt be az epifánia!

House telefonon diagnosztizál, a beteget a vére öli meg, mert vibrio vulnificus-a van, amit osztrigától kaphatott el. De nem is evett osztrigát – állítja a páciens- ami azt igazolja, hogy evett, milyen megbízható is egy krónikus hazudozó. A betegségre való hajlam megvolt benne a hemokromatózisa miatt, és amikor a bulímiára gyanakodtak, vasat adtak neki, ami a vérzést okozta. Szeremcsére a vibrio és a hemokromatózis is kezelhető, ügy megoldva.

Ezek után a világ legkínosabb reggelije zajlik House, Wilson, Cuddy és Lucas részvételével, és Lucasnak be nem áll a szája, ami nem kicsit rontja tovább a helyzetet. Sajnálatos módon tud a hallucinációkról és House mayfieldi tartózkodásáról is, amit valami miatt úgy érzi, feltétlenül fel is kell hoznia. Amúgy úgy jöttek össze, hogy Cuddynak magánnyomozó kellett egy belső sikkasztásos ügy kiszaglászásához, és mivel csak egy magánynyomozót ismer, akinek ráadásul House mutatta be…egyik dolog vezetett a másikhoz. Sőt, Lucas tud bánni Rachellel is, és megbízhatónak mutatkozik, ez mekkora egy rohadt pech.

Cameron elbeszélget a már gyógyulóban levő pácienssel, hogy akkor mi is történt aznap éjszaka, és jó lenne, ha kivételesen az igazat mondaná. Hát semmi nem történt, mert a lánynak nem volt mersze bekopogni a nagy bálványához, ennyi a nagy sztori. House közben Cuddyt és Lucast figyeli búsan, Jimmy megköszöni neki, amit érte tett, mert rendes dolog volt tőle, és nem ártana, ha Cuddy is észrevenné, hogy House képes ilyesmire is. Hát az valóban nem lenne rossz, mert jelenleg elég elcseszettül állnak a dolgaik.

És hogy kapcsolatok terén tökéletes tömegkatasztrófává fajuljon az epizód, még hátra van egy jelenet a Chase házaspár életéből is. Cameron már nem bírta tovább, hogy nem tudja, mi baj, és Chase úgy dönt, hogy eljött az idő, hogy elmondja feleségének, hogy Dibala halálát ő okozta, méghozzá szándékosan. Azt hiszem, ez az az eset, amikor a valóság sokkal rosszabb, mint a legbaljósabb sejtésünk. Cameron abban a pillanatban elengedi férje kezét, csak sokkoltan mered rá, és úgy nézem, ez a zárókép nem sok jót ígér.

Címkék: house
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.08.02. 09:05:19

Jó rész volt és kösz a hv-t hosszú idő után! Azért Lucas megjelenése tényleg elég durván beütött!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.02. 11:11:11

most csomagoljuk a House 6-ik szezon 5 dvd-jet

Lacóka 2010.08.02. 11:29:22

Akkor sorban:

1 még még még nyolcvanas évekbeli Cuddy képeket!!! Félelmetes ez a nő, a végén még lájkolom fészbukon.

2 Kicsit hiányolom a képek közül a House&Wilson mólós jelenetet, ami kicsit gejlül, de nagyon szépen volt fényképezve.

3 Ez a Lucas-szál csak nekem tűnik kidolgozatlannak? Mármint, az előző részekben is olyan érzésem volt, h ezek mindjárt összejönnek, erre elég hülyén jön ki, h közben Cuddy kavar... Másrészt: ha ott van lucas, minek megy a buliba house-zal flörtölni? (mert kurva jól áll a ruhája, és kapunk egy kis infót, de akkor is)

4 Lett egy kisebb orgazmusom, mikor megláttam a hv-t, mikor kezdi a tv2 a folytatást? Van remény, hogy...?

Ugyandehogy (törölt) 2010.08.02. 13:11:32

@Lacóka: Cuddy igazából House-ba szerelmes (és viszont), ezért flörtöl és bizonytalan,
de house nem elég megbízható számára, a gyerek születése óta meg pláne.

Tipikus méshova húz a szíved mint az eszed szituáció.

MsHamilton 2010.08.02. 13:51:20

House hogyvolt, de jó! Köszi, Candy! :-)

Igen, ez a Lucas szál kicsit kidolgozatlannak tűnik, hogy egyszer csak megjelenik Lucas Cuddy oldalán.

Hm, tényleg volt köztük valami anno? Nekem úgy tűnt, hogy valami csak alakulgatott, de ezek szerint ennél azért több volt.
Vagy én nem figyeltem, vagy ezt kihagyták a magyar részből...

Póniló 2010.08.02. 14:38:42

Hurrá, hogyvolt ?:-)
ezt a rész egyrészt imádtam, volt benne blackadder utalás, simpson utalás, House/Cuddy előzmény, sok Wilson. Másrészt utáltam, Lucas miatt, a pasiért korábban sem voltam oda, de itt egyenesen gyűlöltem.
Tény, hogy a semmiből jött a dolog, de Cuddy elmondta, hogy jöttek össze, Candy is leírta, így elfogadható, hogy a semmiből jött elő. És azért lássuk be, ha egy random pasival jött volna össze Cuddy, az nem ütött volna. Mondom ezt úgy, hogy tényleg rühellem a Lucas szálat, az elejétől a végéig.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2010.08.02. 15:57:14

Nagyon, nagyon, nagyon köszi, Candy! Szuper, már úgy vártam! A Lucas-szál szerintem nem kidolgozatlan, de az biztos, hogy nagyon megtudtam volna ütni Lucast, amikor megláttam. S itt hagyom abba, mert spoiler lenne a vége...
György herceget (igen, előnyben vagyok:D) meg imádom, amikor először megláttam, nem kaptam levegőt a röhögéstől.:D

candyperfumegirl 2010.08.02. 18:14:53

A Lucas-szálat én is rühellem, hülyeség volt beírni egy giganagy komplikációt a House/Cuddy dologba MOST (3. évadban lett volna legutoljára helye szerintem), de az is igaz, hogy úgy üt igazán a dolog, ha House ismeri az ellenfelét. Lucas egyértelműen nem egy súlycsoport Cuddyval, ezt House is tudja, de hogy mit lát benne Cuddy azt ő maga meg is magyarázza ebben a részben, megbízható és ennyi. (Bár Lisa Edelstein egy interjúban mást mondott, szerinte egész egyszerűen csak jól el van látva Lucas at egyenlítő alatt. :D )

Lacóka: hozok majd neked képeket, szerintem is állati dögös volt.

beckett 2010.08.03. 12:26:17

jé, hv :)

5. évados Lucasszal nekem nem volt semmi bajom, de 6. évados felbukkanása után nem esett jól ismétlést se nézni :D
Emlékezzünk, ő már akkor meghirdett egy "ki ér oda előbb?" versenyt, csak Cuddy akkor simán lepattintotta. Én inkább Wilson logikáját követném, h Cuddynak bébiszitterre van (volt) szüksége.

House és Cuddy esetében a flörtölgetés az alapjárat, az a biztonságos terep. Akkor van gond, ha vmelyikük ettől eltér, sztem ezért megy bele Cuddy a játékba (egy pontig), annak ellenére, h ő már persze tudja, amit House (és mi) még nem, h ott van Lucas is a háttérben. (és így utólag az előző rész "you make me feel funny" jelenete is helyére kerül, h mért egy egyszerű (és kissé hűvös) "nyomogatjuk egymás gombjait" volt Cuddy válasza)

beckett 2010.08.03. 12:33:42

@Lacóka: 3. nagyjából már válaszoltam az előbb erre is, de a bulihoz még annyit, h Cuddy nem tudhatta biztosra, h House is ott lesz, mert köztudottan kerülni szokta a társasági eseményeket

2. a mólós jelenet nagyon ott volt :) ezt Robert Sean Leonard is kiemelte www.youtube.com/watch?v=hFbGVTUqSgM

Lacóka 2010.08.04. 14:58:38

@candyperfumegirl: jáááj, köszikösziköszi :))

@MsHamilton: hogyvolt.blog.hu/2008/03/20/house_3x16_szigoruan_titkos
11. bekezdés

House+Cuddy+Lucas: Lucast az elején bírtam, most kurvára nem kellett volna megjelennie. Nekem olyan időhúzónak tűnik, mikor már az előző évad végén is csapkodtam az ágyat, h na végre, erre még feszítik az idegeimet az írók. (mondjuk megértem, house EGY KAPCSOLATBAN, elképzelni is durva)

nemkellesz 2010.08.04. 16:42:02

@PuffCinq: Szinte vártam, hogy harisnya nélkül jelenjen meg House, de azt szerzett valahonnan az elmúlt évszázadok alatt...

Csatlakozom a "Pfúj,Lucas, mittettél?!" klubhoz.

nemkellesz 2010.08.04. 16:56:04

@PuffCinq: Arra számítottam, hogy House nem visel harisnyát. Úgy látszik, az elmúlt századok során csak hozzájutott.

Csatlakozom a "Pfúj, Lucas! Mit műveltél?!" klubhoz.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2010.08.05. 11:19:28

@nemkellesz: :D Vagy rájött, hogy ki lopja el a harisnyáit.:) Hogy a másik dologgal, ami ugyanolyan neki, mint a harisnyák, hogyan boldogul, azt majd meglátjuk.:)))

righthook 2010.08.21. 23:16:27

Én is Blackadder rajongó vagyok, az a ruha House-on nagyot ütött:). Nagyon várom már a hatodik évad folytatását a tv2-n!

righthook 2010.08.21. 23:19:51

Az azért szomorú, hogy 5. évad végén házasodtak össze, és a 6. közepén már gondok vannak Mr. és Mrs. Chase között...de nem írok semmit, bár már úgyis mindenki tudja, miről van szó:)

impressivestick 2010.09.06. 13:38:18

Imádtam ezt a részt! :) és szerdán folytatódik, ha tudod, jó lenne ezt is írni, bár lehet, hogy megint annyiba marad, és majd a hetedik évadot írod "rendesebben". :DDD

Szerintem Lucas nem komplikáció, pont hogy egyszerűbbé teszi a dolgot.
House a király, akinek a fejére valószínű, hogy úgysem kerül fel többé a korona, attól még nyugodtan uralkodhat/ik. Igazából teljesen mindegy a H-C "dolognak", hogy ott van-e Lucas vagy se.
A sorozatnak meg pláne jót tett,én bírom a karaktert, amikor magánnyomozóskodott meg udvarolt Cuddynak,kifejezetten jóarc volt, van humora, jól néz ki, jó, nem akkora köcsög, mint House,de nem tudom miért becsülik sokan alá, és miért nem örülnek az érkezésének többen. :D
Chase házaspár meg engem nem tud meglepni még most sem, de nem kell már sokáig várni, hogy legalább női fronton történjen valami. Tényleg, 13-at is kiírták ? :DD Vagy mennyi időre utazott el? (nem spoiler)
Tényleg jó kis rész volt ez, a hetibeteg szál meg a H-W jelenetek is, csak most nem is tudom, hány rész volt még ezután, ha több időm lenne, gyúrnék szerdára, a legutóbbi 2-3 részt nem ártana frissítenem. :)

Lacóka 2010.10.02. 19:56:37

www.origo.hu/teve/20101002-szabo-sipos-barnabas-szakitott-george-clooneyval-es-szinkronmunkaival.html?

wilsonnak a harmadik hangja lesz, pedig már épp megszoktam SZSB-t...

szokásos kérdés: mikorra várható a kövi?

candyperfumegirl 2010.10.24. 22:04:15

Én folytatnám, és fogom is. ;)

Lacóka 2010.10.24. 23:23:49

@candyperfumegirl: mikor? (absolutely no offense, nadehát... tudod...)
süti beállítások módosítása