Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x13 - Földlakók és idegenek

2010. július 28. 11:50 - Hoppancs

Sarah egy UFO konferencián vesz részt, mert páran állítólag három pöttyös űrhajókat véltek látni, ő pedig még mindig rá van kattanva a témára. Egy pasas mesél neki a jelenségekről, majd említ egy Abraham nevű férfit, aki a blogjában azt állította, hogy egy titkos alien projekt keretében olyan fémötvözeten dolgozik, ami kibírja a legdurvább megpróbáltatásokat is. Sarah nem tudja nem észrevenni, hogy ez az ő hatáskörébe tartozik, és el is kezd érdeklődni a bloggerről, aki egy ideje már eltűnt. Eileen, a fura nő hallotta, mit kérdezget Sarah, és talán tud valamit a keresett személyről. John továbbra sem feltétlen híve anyja pöttyös elméletének, így szkeptikusan viszonyul a hírekhez. Betoppan hozzá a gondterhelt Riley, és elmeséli múltkori kiborulását, aminek során megütötte a nevelőanyját. Az emberek fájdalmas naivitását fejtegető lány letolást kap Camerontól, amiért neki nem hozott turmixot.

Apró flashback következik a jövőről, amikor Jesse az egyik bunkerben kiszúrta az erősen büdösnek és hajléktalannak látszó Rileyt, aki épp lopkodott valamit. Érdekes. Visszatérünk Eileenhez , aki saját lakókocsijához viszi Saraht, és fellebbenti a fátylat Abraham valódi énjéről. A férfi neve Alan Park, és szakterülete egy olyan optikai távolságmérő technológia, amit robotoknál szoktak használni. Sarah arcára gyomorfájós tekintet ül. Eileen elmondja, hogy magányosan éldegél a sivatagban, ott keresi a nagy kérdést a válaszra. Újabb visszatekintés keretében láthatjuk, ahogy Jesse megérkezik 2007-be az ősasszony külsejű Rileyval, aki úgy viselkedik, mint valaki, aki igen régen látott civilizált szobát. Azóta már megszokta a látványt, most is épp Johnnak segít felújítani a sajátját, de aztán a fiú elköveti azt a hibát, hogy rákérdez a lány arcán látható friss zúzódás eredetére. Riley ingerülten reagál.

Végre újra láthatjuk Ellison-Weaver-John Henry komikus triót, sajnos egyelőre csak rövid időre. A szomorkás ügynök nem akarja vállalni John Henry társalkodójának szerepét, és az sem nyugtatja meg, hogy a babát egyelőre még távirányítóval is lehet vezérelni. Hiába, már túl sokat látott. Sarah és Eileen egy étteremben várják Park felbukkanását, ami meg is történik, ugyanis Eileen felfedi, hogy ő maga az. Nem tudja, ki elől, de el kellett bújnia, mert úgy néz ki, ára volt annak, hogy valami gyanús vállalatnál dolgozott, egy még gyanúsabb projekten zsilliárdos fizetésért. Ő maga sem tudta, hogy egészen pontosan min munkálkodik, és a kollégáival sem találkozott soha. Mivel ez enyhén szólva furcsa, elkezdett blogolni, hátha valaki felvilágosítja, mi ez az egész. Sarah kételkedik, ezért a nő(?) azt is elárulja, hogy ellopott egy darab fémet a munkahelyről, amit egy raktárba rejtett.

Egy pillanatra megint belekukkanthatunk Riley „John-küldetés” előtti életébe, amit Cameron nem lát, mégis gyanakszik a lányra. Fény derül Ellison depijének számos oka közül az egyikre, miszerint az ex-neje elvetette a közös gyermeküket, mert 9/11után nem akart szaporodni. Mindezt lelkészének sírja el, akitől John Henry-ügyben is tanácsot vár. Folytatódik a fő szál is, amelynek során Sarah hiába keresi a fémet, az már felszívódott. Eileen/Alan továbbra is ragaszkodik az igazához. A raktárban mellesleg megtámadják őket, amit Sarah a szokásos keménységgel visel, ami feltűnik Eileennek is. Utóbbi később elmondja, hogy örül, amiért a régi énje meghalt, és végre önmaga lehet. Egyébként még azt sem tudja, hova járt annak idején melóba, mindig a cég szállította elsötétített autóban. Sarah regressziós hipnózisra irányítja, hátha ott kiderül valami.

Riley visszaemlékezéséből megtudjuk, hogy Jesse pofozta fel, amikor hozzá ment szállásért könyörögni a nevelőszülőkkel való balhéja után. Sajna Jesse nem akart új lakótársat, meg azt sem, hogy Riley azt higgye, ők mostmár haverok, úgyhogy csúnyán kiadta az útját. Innen hát az arcsérülés. Cameron Johnt próbálja meggyőzni arról, hogy Riley hazudik, de a fiú nem szeretné, ha a fémbaba kiverné barátnőjéből az igazságot. Ez egy ideig amúgy sem menne, mivel Riley a fürdőben felvágta az ereit. Ellison mégis hajlandó tanítani John Henryt, első leckeként az emberi élet szentségéről beszél neki. John Henry figyel, majd felteszi a kínos kérdést, hogy vajon őt is Isten teremtette-e. Ellison elhalasztja a válaszadást.

Sarah hallgatja és rögzíti Eileen hipnózisát, aki ad is pár támpontot ex-munkahelye megleléséhez. Még szerencse, ugyanis pár perc után meglepi egy terminátor, és kivégzi őt a terapeutával együtt. Sarah az elmondottak alapján eljut az irodába, ahol egy magát szerelőnek mondó fickót talál, aki váltig állítja, hogy nem tud semmit a fémről, meg a raktár tartalmáról. Sarah hisz neki, és már menne is, mikor a férfi meglövi. Rövid dulakodás után a nő végez támadójával, majd odakint összeesik. Ahogy az épület előtt hever, maga is meglátja az ufót.

Címkék: terminátor
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása