Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x20 - Pimaszok

2010. július 28. 14:00 - leeann

A magyar cím ismét nem az aminek lennie kellene, de ezt már megszoktuk. Az viszont nem szokásos dolog, hogy mentőautó gördül végig az utcán, viszont most szükséges ahhoz, hogy Buffy életben maradjon. Miközben Buffy életéért harcolnak az udvaron, Willow a sötétség urát hívja segítségül. A sötétség ura elmondja a boszinak, hogy azt, aki misztikus erő miatt halt meg, feltámaszthatta, de most nem segíthet, mert ember ölt embert emberi fegyverrel. Természetesen Will nem nyugszik ebbe bele, és elindul megkeresni az ezért felelőst.

Xander máris újságolja, hogy Warren tette, aki viszont a démon kocsmában dicsekszik a tettével. Démonok, vámpírok röhögik ki közösen és közlik vele, hogy fusson, mert a vadász túlélte, és roppant gyorsan gyógyul. Ó, de nem a vadásztól kell félnie Warrennek, mert Will baromi pipa, és semmi nem állhatja útját. Ismételném önmagam, Warrennek annyi! Will a varázsboltba megy, és az összes fekete erőt magába szívja, konkrétan magába szívja, amit Anya sem tud megállítani. Miközben Will vadászatra indul, Dawn hazaér és ott találja Will szobájában Tara élettelen testét.

Will prédája úgy dönt, hogy fut, és pénzért szeretne varázst venni attól a fickótól, akinél Will is repkedett a függősége idején. A varázsember elmondja Warrennek, hogy nem a vadásztól kéne rettegnie, hanem Willowtól, aki minden boszorkány közül a legerősebb, és jelenleg darabokra szedi a várost, hogy megtalálja Warrent. Aki varázzsal foglalkozik, az mind érzi az időközben feketehajúvá vált vöröskét. Buffyt mellkason találta a golyó, és éppen az életéért küzdenek az orvosok, amikor megjelenik Will, kilebegteti a golyót Buffy szíve környékéről és elteszi.

Buffy jól van, és azonnal szüksége is van rá Willnek, hogy megölje Warrent. Xander, Will és Buffy utolérik a buszt, amin Warren menekül. Kiderül, hogy csak Warren robot utazott a buszon. Buffy próbálja visszatartani démon Willow-t, aki elmondja, hogy letojja, mi lesz a tetteinek a következménye Warren megölte Tarát, és ez bosszúért kiállt. A már minden mindegy alapon működő lány lerázza a barátait, és egyedül ered a gyilkos seggfej nyomába. Xander és Buffy hazamennek, ahol Dawn még mindig a halott Tara mellett sírdogál.

Amikor elviszik Tarát, a megmaradt csapat próbálja kitalálni, hogy mi legyen. Dawn és Xander Warren halála mellett voksol, de Buffy elmagyarázza, hogy miért nem ölhet embert a vadász, és miért vannak az embereknek saját törvényeik az ilyen esetekre. A két világ nem keveredhet, és Will most egymásba kutyulta őket, ami őt is el fogja pusztítani. Buffy Xanderrel indul a varázsboltba, Dawn pedig Spike-nál érezné magát biztonságban, de ő nincs otthon, csak Clem tévézik a kriptában.

Buffy Clemre bizza Dawnt, és elmegy megkeresni és megállítani Willowt. Közben Spike egy barlangban van és a rajzokat nézegeti. Valami fickó szeretné megállítani a vámpírt, de ő bemegy a barlangba, és egy rém ronda démonnal beszélget. A démon szánalmas kifogásnak nevezi Spike-ot, akinek kemény próbákat kell kiállnia, ahhoz, hogy újra a régi legyen, és a chip távozzon a fejéből. Miközben Spike próbálja visszaszerezni önmagát, Xander és Buffy a varázsboltba mennek, ahol Anya elmondja, hogy Will már járt erre.

Anya azt is elmondja, hogy érzi Will bosszúszomját, mert ő újra démon. Xander ezt csak most tudta meg, és persze Buffy is, de ez most mellékes, mert első Will. Anya segít megkeresni Willt, mert már közel van Warrenhez, éppen az erdőben fogócskáznak. Warren jó érzékkel egy fejszét vágott Will hátába, de meg se kottyant a boszinak, majd egy robbanó kütyüt küld a boszira, de ez is egy borzasztó gyenge kísérletnek bizonyul. Will simán elkapja a kretének főnökét, és most a „nem őt akartam megölni, véletlen volt” kifogás sem állja meg a helyét.

Ugyanis az sem kisebb rossz, hogy Buffyt akarta megölni, és nem Tarát. Warrennek van még pár gyenge próbálkozása, de gonosz Will ellen ezek nem érnek semmit. Warren hamarosan két fa között találja magát magatehetetlenül, kiszolgáltatottan kikötözve. Warren még így is pimasz, ezért Will szembesíti a tetteivel. A barátnőjével, akit megölt, azzal, hogy a vadász a rögeszméje lett, és azzal, hogy egy kretén. A csapat úton van, de ez nem sokat segít Warrenen, ugyanis Will éppen móresre tanítja.

A seggfej börtönért könyörög, majd Will megöli, de nem egyszerűen. A csapat éppen odaér, amikor Will egy mozdulattal megnyúzza szerelme gyilkosát, majd el is hamvasztja a testét pár pillanat alatt, ezután a többiért indul, nagy fekete füstöt és villámokat hagyva maga után. A csapat megrökönyödve áll, és egy emberként tartja megrázónak Will tettét. Még Anya, a bosszúálló démon is csak meredten áll az igazi véres bosszú láttán. Will a másik kettőért indult, úgyhogy most már nem csak Warrennek annyi!

Címkék: buffy
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pleb 2010.07.28. 14:31:05

A hullámzó minőségű 6. évad után az utolsó 4 rész igen jóra sikerült az évadból. Nem gondoltam volna, hogy a 3 balek története így ér véget.

pleb 2010.07.28. 14:32:39

A hullámzó minőségű 6. évad után ez a 4 rész igazán jóra sikerült az évadból. Nem hittem volna, hogy a 3 balek története így ér véget.

pleb 2010.07.28. 14:33:28

2-szer küldtem el :)

brown_h 2010.07.28. 14:46:42

Ó jaj, valóban "pimaszok" lett a "gonosztevők" vagy "gazemberek" vagy ilyesmik helyett? Kicsit mást jelent...

Tényleg emelt az évadon az utolsó pár rész, jók lettek és kellően sötétek.

Is 2010.07.28. 21:45:34

Na igen, innentől aztán kellően sötét fordulatot vett a történet, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen irányt vehet a történet.
süti beállítások módosítása