Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x15 – Nő a baj

2010. július 21. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Female Trouble


Max érkezik Loganhez a Lakers kiállításra szerzett jegyekkel, de meglepetésére csak Blinget találja, aki elmondja, hogy Logan mostanában elég furán viselkedik, most is csak úgy elment valahova azzal, hogy egy ideig ne várják. Annyi haszna van a dolognak, hogy Bling megkapja a jegyeket, Max pedig észreveszi, hogy hiányzik egy kép a falról. A hivatalos verzió, hogy "Messiásunk" azért adta el, mert unja, de mi pár pillanat múlva már látjuk, mire kellett a pénz.

Logan egy sötétsikátoros ajtón kopogtat. Ez bizony egy rendelő, ahol Dokinéni személyre szabott árakkal dolgozik, aki gazdag, fizessen. Miközben Logan nekivetkőzik, Dokinéni felvázolja a kórképet (amelyből legalább kiderül az is, hogy' múlik az idő): "Hat hónapja egy golyó megsértette a gerincvelőjét a 8. hátcsigolya alatt, aminek következtében lebénultak az alsó végtagjai. A múlt héten váratlanul érezni kezdte a lábait és hamarosan már járni is tudott ... csoda történt." No, ezt persze nem gondolja komolyan, már csak azért sem, mert analizálta a férfi vérét és őssejteket talált benne, vagyis egyértelmű, hogy vért kapott. Azt nem tudja elképzelni, honnan-hogyan, azt viszont igen, hogy mi okozza a fokozódó fájdalmakat: Logan szervezete az őssejtek ellen fordult és kezdi kilökni az új szöveteket. Ha kontrollálni tudják a védekező rendszert, akkor talán nem kell örökre visszaülnie a kerekesszékbe, úgyhogy hajrá, kezdődhet a kezelés! Logan elhatározása kőkemény: nem számít, mibe kerül, MINDENT megtesz, hogy továbbra is tudjon járni.

Max otthon viszont úgy járkál fel-alá, mint egy duracell-nyuszi; Cindy megpróbálja oldani a feszültséget, (Menjünk biliárdozni!-aha; Rendeljünk pizzát!-aha; Rosszarcú emberek génmanipulált tinigyilkost kerestek, mondtam, hogy mindjárt jössz!-aha, mivaaan?), de mivel a lány nem ismeri be, hogy Logan miatt ilyen, feladja és egyedül hagyja Maxet. A lány végül mégiscsak telefonál, de a férfi éppen a rendelőből tart a kocsijához, amikor a lába cserben hagyja és mivel elesik, nem tudja felvenni a telefont. Másnap a munkahelyen a két lány azon elmélkedik, hogy tuti azért nem válaszol egy hívásra sem, azért tűnt el, mert "kutyálkodik" ez a jóember -most, hogy már tud járni-, mert a pasik már csak ilyenek, de mivel Maxet ez egyáltalán nem győzi meg, el is megy Loganhez, hogy 'meglesse mit csinál'. Logan viszont továbbra sem igen vesz tudomást a lányról, nem kér elnézést az esti program elmaradása miatt sem; most is rohan azzal, hogy majd hívja a lányt.

Rejtélyes képkockák következnek: fekete kesztyűs kéz épp fegyvert szerel össze; itt valami merénylet készül, a célszemély pedig nem más, mint

Dokinéni, aki miatt Logan épp az imént hagyta faképnél Maxet és aki éppen tűvel szurkálja a férfit, aki ettől ideges (nahát, a rettenthetetlen Szempár bizony fél a tűktől... meg a magasságtól és a pókoktól). Mi pedig azzal az infódömpinggel birkózhatunk, amely pár másodpercben következik: nyomon követhetjük, ahogy Logan összetett kezelést kap és egy pedál segítségével -eddig sikertelenül- próbálja ismét munkára fogni lábizmait; halljuk amint Dokinéni elmondja a kezelés tudományos verzióját, melyből megtudjuk, hogy vannak eredményei, valaholvalamikor már belemélyedt a témába és nem mellesleg azt is látjuk, hogy Valaki oson ide-oda a rendelő épületében és megfigyel a tetőablakon át.

Miután beteg és páciense elhagyják a rendelőt, fekete kesztyűs kéz matat a zárral és már bent is van a rendelőben. Ó, már látjuk, ez a kéz nem az a kéz: Max az, aki körbeszimatol. A kezelőszék láttán bevillannak a marticore-os rossz emlékei, amikor őt vizsgálgatták, de nem is tudja nagyon folytatni, amit akart, mert a mozgásérzékelőt nem vette észre, így a visszatérő Dokinéni pisztolyt foghat rá. Persze minek, hisz' fél másodperc alatt lefegyverzi a nőt, így nyugodtan kérdőre vonhatja a legutóbbi beteget illetően. Dokinéni nem mond semmit az orvosi titoktartásra hivatkozva, de ha akarna se' tudna, mert Max -saját érzékelőinek hála- ráveti magát a nőre... megakadályozandó, hogy lelőjék. A sortüzet a földön vészelik át, majd amikor egy fekete láb berúgja az ablakot, Max már mozdul is és kezdődik a közelharc. Kiverekszik magukat az utcára, közben Dokinéni fut a kocsijához, a támadóról pedig két ütésváltás közötti szünetben kiderül, hogy egy fiatal lány, mégpedig (Maxnek bevillan a szökés, hogy volt egy társuk, aki végül nem mert velük tartani) egy marticore-os katona (Jace?!). Akinek szintén csodálkozás ül ki az arcára, amikor felismeri egykori társát, de nincs idő nosztalgiázni, Dokinéni kocsija épp feléjük tart, ami elől a katona meneküléssel tér ki, Max viszont egy ugrással egybekötött manőverrel, melynek végén a kocsiban landol az anyós-ülésen.

Ez pedig egy újabb bevillanást eredményez és Max felismeri a nőben egykori 'kínzóját', azon emberek egyikét, akik anno kísérleteztek rajtuk. A nő nem ért semmit, Max viszont -miután biztonságos helyre vitte őt- feldúlva rohan Loganhez, még az sem érdekli, hogy a férfi éppen Szempárként kap fontos információkat. "Szóval halljuk, mi a helyzet Dr. Vertes-szel? - Követtél?; Miért akarja megölni őt egy X5-ös? – De jól van?; Itt valami nagy baj van, a nő a Marticore-ban dolgozott! – Tudom." Nos, itt van az igazság pillanata. Logan elmeséli, hogy Max marticore-os társai keresése közben talált a doktornőre és ugyan a lány iszonyat dühös, amiért erről nem szólt neki a férfi, Logan szerint nem kell mindenről beszámolnia, másrészt pedig mindegy mit tett korábban a doki, jelenleg ő az egyetlen a Földön, aki segíteni tud neki, hogy ne kerüljön vissza a kerekesszékbe. Max értetlenkedik, hisz' bármikor adna újból vért, de mikor meghallja a diagnózist, elkeseredik. Logan elmondja, hogy "bizonyos okok" miatt nem akart szólni és indulnának Dr Verteshez a rejtekhelyre, mikor ismét összeesik. Akarata ellenére Max besegíti a székbe, de ő ellöki magától és még jól meg is bántja.

Később a kocsiban bocsánatot kér és elmagyarázza Maxnek, hogy mióta újra maga irányítja a testét, elképzelhetetlennek tartja, hogy visszakerüljön a székbe, azt az életet már nem tudná elviselni.

A rejtekhelyen aztán újabb darabkák kerülnek elő Dr. Vertestől, hogy összeálljon a kép. Minden földi jót ígértek neki régebben, hogy dolgozzon a Marticore-nak és nem kínzás volt pl. a gyerekek kéz- és/vagy lábeltörése, hanem a csontok regenerálódásának felgyorsítását elősegítő munka része (mely végülis most segíthet Loganen is), de mikor már ő sem bírta tovább gyomorral, eljött, amit láthatóan nem tolerálnak, nyilvánvalóan féltik az információt, amit/amiről tud. Az átprogramozott X5-ös nem adja fel, ezért is akar elmenni, átadva páciensét egy kollégájának, de ebbe pedig Max nem megy bele, folytassa csak a kezelést, a többit elintézi. Valóban, a rendelőben Ő várja a támadót és mivel felkészült, el is kapja. Bár egyáltalán nem úgy, ahogy tervezte: a katona egyszerűen összeesik.

X5-ösök ilyet 'csak úgy' nem csinálnak, Max Dokinénitől tudja meg, mi a gond: Jace terhes. Lazult a fegyelem a Marticore-ben? Dokinéni megmagyarázza miért nem lehet génmanipulált az apa, de Logant sokkal jobban izgatja, hogy vajon miért nem keresik Jace-t és nem is nyugodt, amíg itt van; Max viszont a nő miatt aggódik, Logan érvei ellenére, aki arról próbálja meggyőzni, hogy most mentette meg a támadója (és kisbabája) életét, így talán nem minden marticore-os gonosz.

Max a leszíjazva fekvő lány mellett várja, hogy az magához térjen. Jace viszont egyből neki akar rontani, ugyanis bevillannak a Marticore-ban korábban beletáplált képek: a megszökött X5-ösök árulók, veszélyesek, gyávák. Max leállítja, mondván, hogy nem akarja bántani sem őt, sem a... gyermekét. Jace először ezt cselnek hiszi, Max folytatja: nem akarhat visszamenni, hisz' akkor ugyanaz történik majd a bébivel, ami velük is történt, elszakítják az anyától. Úgy tűnik, minden hiába, Jace jó katona, teljesíteni akarja a feladatot és ha kell, a büntetést is vállalja. Azt egyikük sem veszi észre, hogy Dokinéni kihallgatta a beszélgetést.

Míg Logan egyre jobban örül az ígéretes kezelésnek (végre meg tudja mozdítani a pedálokat egyedül), addig Max tovább próbálkozik Jace meggyőzésével: hiába korrupt, beteg ez a kinti világ, egy percre sem hiányzik a Marticore, mert itt maga irányítja az életét; ezt hívják szabadságnak. Jace szerint könnyen beszél, hisz nincs lekötözve, mire Max kiszabadítja. "Honnan tudod, hogy nem öllek meg? – Nem tudom"; ezt hívják bizalomnak.

A sötétségben egy sötét alak várja a telefoncsörgést. Lydecker az és -igen, eltaláltuk- Dokinéni van a vonal másik végén. A férfi szerint a parancs már kiadva, de a nő még tesz egy utolsó kísérletet az életéért... egy másik életet, egy várandós X5-öst ajánl, tetézve egy szökött X5-össel. Lydecker oda van az örömtől, naná, hogy áll az alku!


Van akinél beválhat egy ilyen ajánlat?

Másnap reggel Max beugrik Loganhez elmondani a jó hírt, hogy Jace átigazol hozzájuk és ezért jó lenne kijuttatni az országból. Nem probléma, Logan amúgy is örül még mindig: a lába javul, délután megy majd a következő kezelésre.

Eközben Jace ízlelgeti a szabadságot, de sajnos nem sokáig. Lydecker és emberei érkeznek Dokinéni társaságában, így számot kell adnia "ostobaságáról", hogy miért nem teljesítette a feladatát. Lydecker nem érti, mi volt olyan nehéz abban, hogy -puff! golyót ereszt Dokinénibe- likvidálja ezt a személyt? Affene!... ezt... a... hidegvért!
Jace nyel egyet, meghallgatja a férfi kiselőadását arról, milyen remek kutatási lehetőséget jelent az "állapota", majd előadja saját verzióját, miszerint teljesíteni akarta a feladatot, de a mivel elfogta egy X5-ös, együttműködést színlelt, hogy aztán őt is bevihesse. Lydecker úgy érzi, egyre szebb ez a mai nap.

A Jam Pony-ban éppen Sketchy szórakoztatja a többieket az 'egy-keréken-megállás' világcsúcsának beállításával (mely viszont Normal emberbaráti 'megdoblak-egy-érmével-hogy-leess-mert-inkább-dolgozni-kéne' mozdulata segítségével hamar véget is ér), mikor Max csipogója megszólal; Jace az, kétségbeesve kér segítséget, mert rosszul van és elkezdett vérezni. Persze mi már tudjuk, hogy ez nem igaz, Max viszont nem, így egyből indul is a rejtekhelyre. Lydecker közben lezáratja a környéket és ugyan megvan a parancs, hogy mindegyik szökevényt ki kell iktatni, nem akarja megölni őket. Max közeledik, Jace az ablakból int a többieknek... és úgy tűnik, használt Max rábeszélése, mert neki is jelez: az ablakból elmorzézza, hogy tűnjön el, mert ez csapda. A lány veszi az adást és már menekülne, mikor visszanézve látja, hogy Jace is ezt teszi, úgyhogy megfordítja motorját, felkapja a lányt, aki ezalatt azért leüt pár katonát és immáron együtt száguldanak el, búcsúcsókot intve Lydeckernek; aki már tudja, hogy mégsem olyan szép ez a mai nap.

Logan otthon szomorúan hallgatja, mi történt, annak viszont örül, hogy Max jól van. Miután megbeszélik, hogy Lydeckerben nem lehet megbízni, illetve, hogy jelenleg nincs más orvos a láthatáron, aki segíteni tudna, jó hírek is vannak: elkészültek Jace új iratai, amelyekkel eljuthat Mexikóba. Mielőtt a lány indulna, Logan még megkéri, hogy hozza el a rendelőből a kartonjait, már csak azért is, nehogy Lydecker rájöjjön, hogy marticore-os vért kapott. A rendelőben Max egyből meg is találja az anyagot, de kifelé menet véletlenül elejti azt. Miközben szedné össze a papírokat, szemébe ötlik pár szó, úgy mint depresszió, öngyilkosság, és közben eszébe jutnak Logan szavai, melyeket korábban a kocsiban mondott... ajjaj, ez nem jelent jót!

Úgy tűnik, nem hiába aggódik, mert eközben Logan épp a számítógépnél ülve ütögeti a lábát az asztalba és már NEM ÉRZI a fájdalmat. Kihúzza a fiókot, előveszi a pisztolyt, majd a töltényeket, szép lassan megtölti a tárat, kibiztosítja a fegyvert, maga elé tartja és ... arra lesz figyelmes, hogy a billentyűzetre csöpög valami. Felnéz, a plafon tiszta víz, kap egy cseppet a szeme közé is. Mi történt, mégsem jó nap ez a halálra?! Mint kiderül, Logan felső szomszédja, Mrs Moreno elesett a fürdőszobában és nem tud mozdulni. A férfi hívja rögtön a mentőket, miközben nyugtatni próbálja az elkeseredett asszonyt, de igazából az asszony szavainak van most nagy jelentősége: "Talán ... jobb volna nekem itt... meghalni. Maga ezt nem érti. Mert még fiatal. Magának van még miért élnie…"

Mire Max a lakáshoz ér, a mentők már megérkeztek (Ójaj, megtette!). Ijedten rohan barátja lakásába, ahol egyenlőre csak a pisztolyt látja az asztalon, de a következő percben már érkezik is vissza Logan (Mégsem tette meg!). Max egyből odaugrik hozzá, átöleli és elmondja, hogy mennyire megijedt. A férfi elmeséli mi történt -közben szépen visszapakolja a fegyvert a fiókba-, a szomszéd nénivel minden rendben lesz. A kis félmosolyból ítélve, Logannel is.

Jace, miután megkapta az iratokat és az információkat, a buszállomáson búcsúzik Maxtől, aki csak annyit kér, majd üzenje meg neki, hogy a baba kisfiú, vagy kislány. Erre Jace csak annyit mond, mindegy is, biztos, hogy Max lesz a neve.

Sok minden történt ebben a pár napban; van, min elmélkedni az Űrtorony tetején:
Remélem, Logan meggyógyul. Illetve tudom, hogy így lesz. Furcsa, ő hívott magához, de néha kíváncsi vagyok, vajon tényleg akarja-e, hogy ott legyek.
Majdnem el is felejtettem, hogy ma 11 éve szöktünk meg a Manticore-ból. Ha arra gondolok, mi mindenen mentem keresztül: volt jó is, rossz is, és a köztük lévő átmenet... De nem is gondolok rá, csak megfájdul a fejem. Donald Lydecker, bárhol is vagy, megcsókolhatod a genetikailag tökéletesített fenekemet. Zack, Brin, Jondy, Tinga és mindenki: boldog évfordulót, srácok!
Egy kisbaba... akit rólam neveznek el... Ez csodálatos!

Címkék: sötét angyal
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.07.21. 19:00:23

Ez is csodálatos lett nekem nagyon bejött gratula

bree-gee 2010.07.21. 22:01:17

:D Nagyon belendültél! Köszi a hv-t és a múlt heti beugrást is!A következő rész megmondom őszintén nem tartozik a kedvenceim közé, de majd csak megbirkózom vele...:)

Nagyon tetszett ez a " búcsúcsókot intve Lydeckernek" mozgókép! :D

bree-gee 2010.07.26. 17:47:51

Hali! Gondoltam szólok, mivel ma lenne esedékes: LESZ hogyvolt, csak be kellene fejeznem. :)

teardrops 2010.07.26. 23:17:42

@bree-gee: "Nagyon belelendültél!" - mármint...? (mibe/hova?;-))
...és igazán nincs mit, szívesen tettem:-)

Mi is jön? Haven...
No igen, mintha ez egy kicsit kilógna, de azért nem rossz:-) Amúgy nem az ilyesmit hívják filler (vagymilyen) epizódnak?

Zsuu600 2010.12.16. 16:50:30

"Donald Lydecker, bárhol is vagy, megcsókolhatod a genetikailag tökéletesített fenekemet." XD
süti beállítások módosítása