Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x09 - Tolvajok között

2010. július 12. 11:00 - Llew

A Carterrel kiegészült Odüsszeia érkezik valahová, hogy lecsekkoljonak egy második szuperkaput, de helyette barátságtalan ismeretleneket találnak, akik kihasználva a közeli neutron csillag gravitációs mezője által legyengített pajzsukat és megzavart az érzékelőiket, kiadós sortűzzel fogadják őket három hat’takról. A nagy szikraesőben oda lesz a hiperhajtómű, mert mindig az az első, ami bekrepál, az elkerülő manőverrel pedig egyenesen belerepülnek egy aknamezőbe (nem ugyan az, csak olyan), ami még jobban hazavágja a hajót. A parancsnokságra csak Emerson félbemaradt üzenete jut el arról, hogy csapdába csalták őket, és valakik éppen megszállják a súlyosan sérült hajót.

A szuperkapus információ a jaffáktól jött, de Dakara pusztulása nem javított a korábban sem túl fényes viszonyon, így lehetetlen kideríteni, hogy ők állnak-e a támadás mögött, vagy őket is átverték. Mindegy is, indulni kéne menteni, csak nincs mivel, mert a Daedalus megint menetrendszerű járatként funkcionál a Pegazus-galaxis felé. Vala viszont emlékezteti a társaságot, hogy jó pénzér bármit be tud szerezni. Az Odüsszeia udvarias támadói megvárják, míg Carter magához tér csak utána rontanak be a raktérbe őt keresve. Kiderül, hogy nem a hülye jaffák azok, hanem a hülye Lucian Szövetség. Emerson emberkedik, mire kap egy fülest, és ő is mehet a góréhoz.

Anateo a jelek szerint magánakcióba kezdett, és azt akarja, hogy Carter lekapcsolja a szubtér jeladót. Emerson tovább játssza a kapitányt, aztán maga is meglepődik, mikor simán lelövik. Vala fekete piaci kapcsolatai elég drágán dolgozhatnak, ugyanis a CSKP egész naquadah készlete is csak egy tel’takra volt elég, ami a jelek szerint ráadásul rosszabb állapotban van a Millennium Falconnál, de legalább hasonló módszerrel javítható (érts belerugás). Az Odüsszeia jeladója időközben egy volt goa’uld hajóépítő bolygóig vándorolt, ami kapcsolatban áll a Lucian Szövetséggel, és ahol Vala természetesen ismer valakit.

Daniellel kettesben mennek le, hátha ez is csapda, Vala pedig üzemi fokozatra kapcsol és az eget is lehazudja. Persze a kapcsolata is ismeri már, de azért egy fenyegető blöffel sikert ér, és a szerelő megmutatja nekik a jeladót, sőt még Anateo Carterrel folytatott beszélgetésének és Emerson lelövésének felvételét is lejátssza nekik. Aztán bemutatja őket a verőembernek, aki utóbbit elkövette, Mitchellék meg ezzel együtt végig hallgatják azt is, amint társaikat lezattolják. Danielék is az Odüsszeiára kerülnek, Vala ismerőse meg jutalom gyanánt valószínűleg egy hullazsákba, csak annyira hülye, hogy ezt nem látja előre.

Mitchellék jobb híján visszatérnek a bázisra, ahol gyorstalpaló maffia történelmi órát kapnak a Lucian Szövetség felépítéséről, ami alapján az alezredes előáll egy kockázatos, de sikerrel kecsegtető tervvel. A hírek szerint Netan alatt kezd inogni a főnöki szék, viszont van egy nagyon lojális, hírhedt másodtisztje, Kefflin, akit a többiek valószínűleg nem ismernek, mert ritkán mozdul ki a területéről. Mitchell terve az, hogy megszemélyesíti a reol vegyületet a már bevált gyűrűs módszerrel alkalmazva, és ezáltal beépül a szervezetbe.

Közben Carter visszakerül a raktérbe, ahol megbeszéli Danielékkel, hogy visszafoglalják a hajót, mégpedig az ő terve alapján, ami kockázatossága ellenére annyival biztosan jobb, mint az övék, hogy legalább létezik. Mitchell felöltötte az álruhát és az arrogáns bunkó stílust, szóval teljesen felkészült a szerepre, mire Netan hajójához érnek. Odaát aztán pofozkodik kicsit az őrséggel, és bár ez nem feltétlen volt a terv része, legalább úgy kerül Netan elé, hogy az nem látja az arcát, mielőtt megszúrná a gyűrűvel.

Anateo eközben a főemberével cseveg , így megtudjuk, hogy Netan helyére pályázik, aki az Odüsszeia elfogásával akart neki lehetetlen feladatot adni. A CSK-1-et pedig azért akarja elfogni, mert ez a nagyeszű társaság őket tartja miden bajuk forrásának, előrébb sorolva a csapatot az Ori fenyegetésénél. Kár, hogy egyikük sincs jelen, mert ilyen nyalást régen hallottak. Mitchell jól eladja magát Kefflin szerepében, Netan viszont a jelek szerint semmit nem tud az Odüsszeiáról. A dolgok azonban nem a terv szerint alakulnak, mert a rozoga hajó eddig is akadozó álcázója bedöglik és Teal’cet elfogják.

Mitchell így rögtönözni kényszerül, de a hobbi kínzómestert eljátszva megmenti Teal’cet a komolyabb szenvedéstől. Vacsoránál aztán a vallatás eredményeként adja elő az eddig ismert információkat Anateoról és hajó elfogásáról, vitát kavarva Netan és a többi alvezér között, aminek az a vége, hogy a legtöbbet pofázó kap egy golyót. Ezalatt az Odüsszeián is megindul az akció. Carter javítás közben alkalmat ad Danielnek és Valának, hogy kiosonjanak a raktérből és elfoglalják a hidat, majd a szokásos civakodás közben próbálják visszaszerezni a hajó feletti irányítást. A rosszarcok észreveszik az eltűnésüket, így Anateo rövidesen Carter lelövését helyezi kilátásba.

Terv szerint a transzporterrel akarják megmenteni, mivel azonban nem tudni, hogy tökéletesen fog-e működni, így Vala inkább Anateót használja tesztbábúnak, és őt sugározza ki a gépházból. A híd elé, az űrbe. Aztán egy emberét még valahova, a többit meg elfogják. A hajó újra az övék, de ráférne egy nagygenerál, mert igazából semmi sem működik. Mitchell tovább játssza Teal’c vallatását, de Netan már inkább megölné a jaffát, mikor Tenat, a polipfej hírt hoz az Odüsszeia hollétéről. Szerencsére ebben a bandában senki nem egy észkombájn, Tenat meg az átlagtól is rosszabb, így bár felismeri Cam Mitchellt, a fejvadászt, de nem buktatja le. Miután megegyeznek, hogy az álKefflin bevételének negyedéért tartja a száját, Mitchell vállon csapja és visszaküldi a hajójára, hogy ott találkoznak.

Teal’c kicsit megkattant attól, hogy összeverték, így kiszabadítás után az őrségen vezeti le a feszültséget, de még Mitchellnek is majdnem kioszt egy jobbost. Ő aztán updateli a meggyötört izomembert a csáposokról, meg arról, hogy mindjárt rögtönöz valami szökési tervet. Tenathoz viszont már Netan érkezik és lecseszi, amiért át akarta verni, mivel végig tudott arról, hogy Mitchell játssza Kefflint. A két ha’tak hamarosan megérkezik az Odüsszeiához, Daniel pedig poénkodva igyekszik az időt húzni, amíg Carter és Vala tíz másodpercre csökkentik az egynapos hiperhajtómű javítás időtartamát.

Nem megy túl jól, így javasolja a fegyverkezelő tisztnek, hogy készüljön fel a tüzelésre, aki megjegyzi, hogy ez egy gomb megnyomásából áll, szóval nem igazán igényel hosszas előkészületeket, de azért mégis mindig elmondják minden scifiben. Netan parancsba adja Tenatnek, hogy lője szét a másik ha’takot, mivel az tele van árulóval, ezzel egyidőben pedig Teal’c jelzi Danieléknek, hogy szükségük lenne egy sürgős átsugárzásra. Tenatnak nincs jó napja, Netan hívja, hogy miért lövi a hajóját, mivel a mellette álló alak valójában Mitchell, aki éppen búcsút int átsugárzás közben.

Mindenki az Odüsszei fedélzetén van, Vala egy nem oda való kristály bepróbálásával pikk-pakk megjavítja a hiperhajtóművet, és meglépnek, miközben Netan szétlövi a saját hülyeségére rádöbbenő Tenatot és hajóját. Zárszó gyanánt Mitchell elmeséli Danielnek az átverést, Carter pedig tájékozatja őket, hogy értesítette a parancsnokságot, hogy most már nyíltan háborúban állnak a Lucian Szövetséggel.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása