Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x22 - A nagy nap

2010. július 08. 12:37 - Hoppancs

Epizódunk lényegi mondanivalóját ezúttal az erősen gyengélkedő Izzie ismerteti, majd Mereditht és dereket látjuk a templomban, amint megállapítják, hogy aznap este összeházasodnak. A világ legijesztőbb koszorúslányának szerepére készülő Yang szemrehányást tesz Torresnek, amiért miatta aludt az ügyeletes szobában, és ő mégsem töltötte az előző éjjelt az Arizonával való huncutkodással, ahogy kellett volna. Izzie most nincs annyira pocsékul, mint a kezdő képen, sőt, annyira pörög, hogy Bailey sem látja akadályát annak, hogy elmenjen az esküvőre. Egyedül maradva azonban tovaszáll a jókedve, ugyanis ott áll előtte a rég látott –ámde cseppet sem hiányolt – Denny, ami mindent jelent, csak javulást nem. Hunt és Yang röviden megvitatja a férfi terápiájának eddigi eredményeit, majd félszegen nyúlkálnak egymás keze felé.

Még be sem fejezte Callie a mondatot, miszerint csendes nap lesz s sürgősségin, már futnak is be a balestes fiatalok, hiába lenne nagyobb poén, ha tényleg nem történne semmi. Egyikük már omlik is össze, haverja, Becca sipítozik, mert ma diplomáztak, és most éppen beszédet kellene mondania haldoklás helyett. Van még rajtuk kívül is egy csomó sérült, annyi, hogy a nevüket sem bírjuk megjegyezni. Egyiküknek eltűnt a csaja, az előzőleg exitálni készülő Dave pedig valami Pete-et keres, aztán újra fibrillál. A sérültek abban egyetértenek, hogy ez életük nagy napja, és szívás, hogy így alakult. Izzie elmondja Shepnek, hogy Denny visszatért, ami végre egy racionális lépés tőle. Kár, hogy ehhez rákosnak kellett lennie. Meredith önálló műtétet kap ajándékba Derektől, amit (azaz aminek hírét) a Főnök adja át. Kiderül, hogy a főiskolásokon egy nyerges vontató ment keresztül, jelentős nyomot hagyva arcukon és közérzetükön. Callie feszült, mert pont aznap sikerült plusz műszakot vállalnia a sürgősségin, mikor azt elöntik a leszakadt végtagjaik után kapkodó félhalottak, és Arizona mindennek kellős közepén akarja megvitatni, miért nem sikerült legutóbbi randijuk.

Dave már egész biztos nem veszi át a diplomáját, mert sajnos kileheli a lelkét O’Malley kezei közt. Bailey próbálja biztatni az elkeseredett Izziet, Denny mindezt bánatosan szemléli. Becca sírdogál, mert mostmár nem fekhet le Daviddel (legalábbis egészséges körülmények közt semmiképp), és a gyomra is elmozdult a helyéről. Irány a műtő! Jordan, a barátnőjét elvesztő hátrányos helyzetű fiú már stabilizálódik, úgyhogy van ereje ahhoz, hogy érzelmes monológjával elgondolkodtassa Yanget a szerelem erejéről. Előkerül Pete, akiből ömlik a vér rendesen, Lexie és George közös erővel dolgozik rajta, kevés sikerrel. Richard bemegy Meredith műtétjére, nehogy az a nagy nap miatti izgalmában a páciens agyát vegye ki a vakbele helyett, és kezdésnek meg is dicséri a nő remek szike kérési technikáját.

Arizona tovább zaklatja Calliet, aki nem akar beszélni arról, miért hagyta faképnél a vacsoránál, O’Malley pedig kezdi megunni, hogy minden betege meghal. Izzie agya látszólag tiszta, de valamiért mégiscsak hallucinál, úgyhogy Derek majd egy speciális vizsgálattal – amit előtte még nem csináltak - kideríti, hogy lehet ez. A jó hír az, hogy megvan Jordan nője, a rossz pedig, hogy kettészakadt. Jordan pont arra jár, mikor a lógó belű Danát behozzák, és érthető módon rosszul fogadja. Torres annak provokációjára közli Robbinsszal, hogy talán el is múlt már a nagy lángolás, mire a szőke végre leszáll róla. A Főnök Mer fülébe dünnyög az operáció közben, aztán befut Sloan is, hogy csatlakozzon hozzá. Tisztelem a nőt, amiért nem ordítja el magát.

Amíg Izziet előkészítik a nagy hallucinációgenerálásra, elmondja, hogy Denny ide, vagy oda, ő Alexet szereti, és vele akarja leélni az életét. Az említett személy Beccát pátyolgatja műtét előtt, és azt javasolja neki, ne foglalkozzon most a barátai sorsával, inkább mondja el a beszédet, amivel a diplomaosztóra készült. A lány meg is teszi, közben láthatjuk, ahogy az összes haverját hullazsákba csomagolják, Izzie Dennyt hívogatja, Hunt és Yang pedig tovább kerülgeti egymást két halál-megállapítás közt. Denny előjön, így megtalálják a tumort, ami annyira apró, hogy nem lehet kiszedni. Derek sajnálja, hogy nem tudja megmenteni Stevenst, de Bailey úgy gondolja, valamit mégiscsak tehet érte, ha nem is orvosilag.

Torres végre kiböki Arizonának, hogy azért hagyta ott a randin, mert most, hogy az apja kisemmizte, túl drága neki a puccos étterem, és rájött, hogy a héten már nem eszik, ha normális kaját rendel. Ráadásul emiatt a sürgősségin kell güriznie, ahol ma hat ember halt meg a szeme előtt. Robbins megértő, szent a béke. Meredith szépen befejezte a műtétet, Richard szerint a hülye anyja is büszke lenne rá, az elkenődött O’Malley-t meg Hunt dicséri, amiért olyan jól dolgozott. Meredith elbeszélget Karevvel, aki már tudja, hogy Izzienek valószínűleg annyi, ezért eléggé kivan. Mivel azonban egy haldokló nőt kötelező feleségül venni, változik a terv, és Derekék helyett Alexék fognak este egybe kelni. Izzie meglepődik, de örül. Alex remek beszédet mond, - amit nagyrészt Beccától nyúlt - van csók, megrendülés, szerelmespárok összemosolygása, majd Izzie mehet is vissza haldokolni, és tanulságot levonni Denny társaságában.

Címkék: grace klinika
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2010.07.08. 12:53:43

Köszi a HV-t!

Kövezzetek meg, de nekem ez volt az egyik kedvencem, meg az eheti, csak az még nincs itt...:)

~Moi~ 2010.07.08. 15:33:10

jóóvolt. Tetszett a HV! De az rész annyira nem, mikor fognak már ŐK összeházasodni,mert ha Izzie télleg feldobja a talpát, akk ennek marhasok értelme volt-.-' Tipikus, de azért szeressük :)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.07.08. 15:33:39

Nem tudom, nekem az a kettészakadt lány betett.:S

Acron 2010.07.08. 21:39:03

@Hoppancs: Pedig ritka jól csinálták meg! Eléggé meg is lepett, hogy nem a szokásos paradicsomlé-kolbász kombináció, hanem tényleg odatették magukat a maszkmesterek! :)

KiWiSaGe 2010.07.09. 15:05:55

Ez a sorozat fantasztikus, mármint abban az értelemben, hogy hogyan tud alapjában egész jó színészeket tönkretenni és töketlen nyálas polyácává változtatni.
Jeffrey Dean Morgent - imádtam az Odaátban, itt halálra idegesít
Chris O'Donnel nagy kedvencem, mégis alig vártam, hogy kiírják, mert ennyi hisztit még tőle sem tudtam lenyelni

De ez a rész, meglepő, de nekem is tetszett.
süti beállítások módosítása