Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x08 - Memento mori

2010. július 07. 13:00 - the black ball

Sol étkezdéjében nyitunk, ahol Vala, vagyis Val veszi fel egy család rendelését, amikor két jól megtermett fickó bejön rabolni egyet. A tulaj, Sal felkapja a spéci húsklopfolót, de mire kiér a konyhából, Val már ártalmatlanítja őket, de fogalma sincs, hogy csinálta. Ugorjunk három héttel korábbra, Daniel meghívja Valát egy puccos olasz étterembe, ami Vala szerint egy randi, de Daniel szerint meg nem. Hová lett a régi, csajozós Daniel? Jackson ezzel a vacsorával szeretné megköszönni Valának, hogy félretette a régi életét, és szerves része lett az itteni csapatnak. Vala nem is tudja, hogy mit mondjon, inkább elmegy a mosdóba, de útközben egy öltönyös fickó elkábítja, aztán egy kocsival elhajt vele. A kocsiban kiműtik a jeladóját, aztán egy raktárban ébred lekötözve.

Charlotte Mayfield, azaz Athena üdvözli, aki ugye trösztbeli goa’uld, és régen Qetesh partnere volt. Egyértelmű, hogy nem baráti kapcsolatban váltak el, de nem a bosszú hajtja, hanem Qetesh egyik emléke érdekli. Ugyanis anno találtak egy kódolt Ős táblát, ami egyfajta kincses térkép, de Qeteshnek sosem sikerült megfejtenie, mégis inkább megtartotta magának. Vala kap a halántékára egy olyan emlékizét, és mehet a menet. A Parancsnokságon Daniel közli, hogy biztos a Tröszt áll Vala elrablása mögött, amivel Landry is egyetért, már szóltak is Barrettnek. Másnapra össze is szednek egy listát olyan épületekről, ahol Tröszt aktivitást gyanítanak, és megy is kommandó.

A CSK-1 és még három másik csapat üres raktárat talál, a CSK-15 viszont megüti a főnyereményt. A nagy lövöldözés közben egy zat eltalálja a gépet, amire Vala rá van kötve, aminek következtében az elnyomja a jelenlegi emlékeit. Még idejében kimenekül, aztán az önmegsemmisítés végez a CSK-15-tel és a kommandósok nagy részével. Az életben maradtak közül valaki látja elfutni Valát, úgyhogy otthon nagyon törjük a fejünket, hogy akkor miért nem lépett kapcsolatba a Parancsnoksággal. Addig is kihallgatjuk az egyetlen megmaradt Trösztös fickót, aki szerint úgyse tudjuk megvédeni, nem beszélhet. Ekkor Teal’c beveti legújabb vallatási módszerét, és suttog valamit a fickó fülébe, aki igen hamar beszédes kedvében találja magát. Vala hosszas mászkálás után betéved Sol étkezdéjébe, ahol a napi menü elfogyasztása után meglépne, de a tulaj, Sal az útját állja. Vala nem mentegetőzik, szívesen fizetne a kajáért, ha lenne pénze.

Sal megengedi, hogy később fizessen, de Vala szerint ő nem megbízható, nem kéne. Ezután pedig elmondja, hogy semmi emléke sincs azelőttről, hogy bejött volna ide. Sal szerint akkor kórházba kéne mennie, de Valának ekkor bevillan egy emlék a raktárból, és kiakad a hallatán. Erre felfigyel Colorado Springs egyetlen fekete zsaruja is, aki pont itt törzsvendég, de Sal szerint minden rendben. Daniel körbetelefonált a galaxisban, és olyanokat tud meg, hogy Athena egy bizonyos Clava Thesaura Infinitast (végtelen pénz cheat) keresett Qeteshsel, ami egy vicc, amivel az Ősök ugratják az alsóbb szintű létformákat. Tehát nem létezik, Qetesh mégis elhitette Athenával, hogy megtalálta hozzá a kulcsot. Eltelik pár hét, Vala pincérnőként dolgozza le a fogyasztását, meg itt is lakik, mivel mást nem nagyon tud csinálni. Eközben gyakran megjelennek neki Qetesh emlékei, amivel szintén nem tud mit csinálni. Elmenne világot látni, mert nem szolgálhat fel örökké, de Sal szerint adjon még magának egy kis időt. Ekkor jön a két rabló, és máris ott tartunk a rész elején.

A rendőrségen a fekete zsaru, Ryan veszi fel az adatait, már amit sikerül. Vala összerak magának egy Valerie Todad nevet, amit Ryan gyerekének rajzáról olvas le (To Dad – Apunak), aztán arra jutnak, hogy Vala kimegy a mosdóba, Ryan meg szerez kávét. Vala persze meglógna, de a mosdóban lakatolt az ablak, a bejárati ajtónál meg ott kávézik Ryan. Végigküldi a fényképét a Policebookon, amin Walter is fent van, ezért rögtön tudatja Landryvel a dolgot. A fotó Athenához is eljut, de Ryannak a légierő szól hamarabb, miszerint egy Carter nevű ezredes jön Valáért. Valának ez nem tetszik, ezért elmondja a zsarunak, hogy amnéziája van, amire emlékszik az meg horrorisztikus, szóval ne hagyja, hogy elvigyék. Megjelenik Carter ezredes, csak nem az igazi, mivel a Tröszt lehallgatja a Parancsnokság kommunikációját, és beelőztek. Pár perc múlva megjelenik a CSK-1 is, Ryan mondja, hogy már egyszer elvittük, úgyhogy futás van. Mitchell elkoboz egy motort, aztán a sorozat – azt hiszem - első és utolsó autós üldözésének lehetünk szemtanúi, aminek Vala vet véget azzal, hogy a híres fojtogatomasofőrt technikával felborítja az autót.

Mitchell hamar utoléri, de az egyik Trösztös meglövi, amit viszonoz. Vala megszerzi a fegyverét, amivel ellop egy arra járó kocsit, és egy motelig furikáztat Mitchell-lel. Mitchell egy szál gatyában ébred, hozzábilincselve az ágyhoz, Vala pedig információkat akar. Cam elmondja neki, hogy a neve Vala Mal Doran, egy Csillagkapu Parancsnokság nevű titkos helyen dolgozik, a CSK-1-gyel lóg, és bolygókra utazgat. Ja, és földönkívüli. A rendőrségen jelentkezik a srác, akinek Vala kölcsönvette a kocsiját, így pár óra alatt meg is találják Mitchellt, de Valát már nem. Tröszték megint hallgatóznak persze. Vala ezalatt az utcákat rója, amikor egy járőr észreveszi, így beoson a legközelebbi raktárba. A zsaruk beszólnak, hogy megtalálták, amit ismét mindkét fél megtud. Mire odaérünk, Tröszték vették a fáradtságot, és felmásztak a legmagasabb ládakupacra is, csakhogy pózolhassanak az automata fegyverekkel, de a zat hatásosabb.

Vala megpróbál megszökni a lövöldözésben, de Daniel útját állja. Jackson leteszi a fegyvert, és közli Valával, hogy bár nem emlékszik, de úgy döntött, nem menekül tovább. Ideje hazamenni. Valának ekkor bevillannak az ismerős arcok, főleg Daniel, és sírva nagy ölelésnek leszünk szemtanúi. Otthon az emlékgépünkkel, vagy valahogy, de visszatérítjük Vala emlékeit, aki ezután a kaland után kiérdemli a CSK-1 jelvényeket. Ezt megünnepelendő elmegyünk kajálni, így viszont Valának át kell helyeznie a randi befejezését jövő hétre, amiről Daniel ismét kijelenti, hogy nem randi volt.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása