Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x17 - Újra normális

2010. július 07. 14:00 - leeann

Buffy egy lista alapján keresgél, és ráakad a 3 marha rejtekhelyére, persze ezt ő nem tudja, de a kreténeknek egy fillér sem marad a zsebében az ijedségtől. Amikor a vadász túl közel jut hozzájuk, az egyik előhív egy rémet, amivel a vadász kénytelen harcolni. Csakhogy valami nincs rendben, mert valami nagyon fura történik. Buffynak látomása van a verekedés után: egy elzárt intézetben látja magát elég ruganyos falak között. De nézzük, mi van a többiekkel, mert a kaotikus esküvő után van mit helyretenni. Will Tarával próbál beszélni, de látja egy lánnyal puszilkodni, így letesz a tervről.

Xander hazatért a száműzetésből, de Anya lelécelt valahova, és még a boltot is bezárta. Persze Xander továbbra is Anyával képzeli el a jövőjét, csakhogy a lány nem biztos, hogy ugyanígy gondolja. Este Spike és Buffy összefutnak a temetőben, és a meghiúsult esküvő jó témát ad nekik, így nem kell kettőjükről egy szót sem ejteni. Megérkezik a temetőbe Will és Xander, de Buffy rosszul lesz, és ismét a bolondok házában találja magát, ahol egy doki azt mondja, hogy 6 éve él ott. A meglepetés nagyobb, mert a szülei jelennek meg az intézetben, és Buffy ép elméjéért aggódnak együtt.

Amikor Buffynak elmúlik a látomása, Will és Xander hazaviszik a vadászt, aki elmeséli, hogy mit lát, és az mikor kezdődött. Buffy elmeséli, hogy valami gumi démonnal viaskodott, amikor az megbökte az egyik fullánkjával, és azóta párhuzamosan a rendes életével egy diliházban zajlódó élete is lett egy látomásvilágban. Buffynak azt mondják az intézetben, hogy Sunnydale nem létezik, és ő csak egy skizofrén, aki elképzeli az igazi életét. Vagyis az orvos szerint nem létezik a másik világ, nem léteznek a vadász barátai, de még ebben a látomásvilágban is rájön, hogy Warren, Jonathan és Andrew a ludas a dologban.

Willow nyomozni kezd és megtalálja a démont, akinek a fullánkja a különös mérget és annak ellenszerét rejti. Miközben Buffy kettős életet él, önmagában végiggondol sok mindent az elmúlt évekből. Will bizonygatja Buffynak, hogy nincs intézetben, és nem is volt, de Buffy elmondja, hogy igenis volt. A vadász elmeséli, hogy a szülei elvitték egy klinikára, ahol pár hetet el kellett töltenie, amikor találkozott az első vámpírjával, és ezt elmesélte a szüleinek is. Miközben Will próbálja tartani a lelket a megzuhant vadászban, Xander és Spike rátalálnak a kimondhatatlan nevű démonra, amivel hamarosan meg is kell küldeniük.

Amíg a fiúk harcolnak, Dawn ápolgatja a nővérét, aki a másik világban egyke, ezért a húg egyedül hagyja a lázas vadászt. A lelki dráma közben Xander és Spike elfogták a gumiarcú démont, majd Will ellenmérget kotyvaszt. Reggelre kész is az ital, és lehet tuszkolni Buffyba. Spike és Buffy megint összekülönböznek, aminek az a vége, hogy a vadász kiönti az ellenmérget, és a diliházas világban akar meggyógyulni. A diliházas világban azt sulykolják, hogy csak akkor gyógyulhat meg, ha a barátaitól egyszer és mindenkorra megszabadul.

Buffy szófogadó kislány, így a pincében kezdi gyűjteni a barátait, ahol a gumiarcú démon azóta is fogságban van. Közben Buffy üldözni kezdi a húgát is, és a pincébe akarja tuszkolni a többiek közé. Dawn hiába próbálja meggyőzni a nővérét, hogy ő létezik, de Buffy elméjében az a fő cél, hogy kijusson az intézetből. Buffy sokkal ügyesebb, mint Dawn, úgyhogy sikerül őt is a többiek közé lökni a pincébe. A csapat mindegyik tagja meg van kötözve, és a dilis Buffy rájuk engedi a démont, amikor Tara érkezik meg a házba.

Tara próbál segíteni a csapatnak, de ő is a pincében végzi. Miközben a csapat harcol, a másik világban a mama arra bíztatja a lányát, hogy harcoljon a normális világ ellen. Csakhogy Joyce a buzdításával nem azt érte le, amit akart, hanem azt, hogy Buffy a barátaiért kezd el a harcolni, és örökre elbúcsúzik a mama, a papa és az orvos világától. A vadász, miután kiütötte a démont, be akarja venni az ellenmérget és örökre leszámol a másik világgal. A diliházas világ és a szülők vesztesége az igazi világ nyeresége, és egy újabb csatát megnyert a vadász a kretének ellen.

Címkék: buffy
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.07.07. 20:07:43

Ó, ez is egy érdekes kis rész volt, mindig is szerettem az ilyeneket. Persze a sorozat folytatásának szempontjából nyilvánvaló volt, hogy mi is lesz a vége, de az odavezető út érdekes volt.

pipboy2000 2010.07.07. 20:42:42

Az egyik legjobb rész, nagyon nyomott volt az egész.

pleb 2010.07.07. 23:48:02

Egyik kedvenc részem. De szerintem az az igazi világ, amiben Buffy az elmegyógyintézetben van, hiszen azért is volt a végén az a ,,csavar". Meg nyilatkozta Joss Whedon, hogy a néző döntse el, hogy melyik világ az igazi.

mariannnn 2010.07.08. 22:33:11

Mindig könnyebb az elmegyógyintézetes világban hinni, mint a vámpírok és démonok lakta világban, de sokkal izgibb.

KiWiSaGe 2010.07.09. 13:55:54

Imádom ezt a részt.
süti beállítások módosítása