Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x17 - Egyedül a pokolban

2010. július 06. 10:21 - Hoppancs

Derek még mindig szenved a sajnálatos Jen-ügy következményeitől, ami mackónadrágban kanapén tespedésben, és egy nagy doboz gabonapehely lassú elfogyasztásában nyilvánul meg, a kötelező borosta-büdösláb szindrómáról nem is beszélve. Meredith barátai körében szemléli a nyomort, majd tesz egy kísérletet a férfi felrázására. Shep lehet, hogy elmegy zuhanyozni, de nem biztos. Narrátorunk elárulja, hogy minden sebészt egy nagy, sötét árnyék üldöz, majd ezt illusztrálandó láthatjuk, ahogy Hunt durván felborítja az őt álmában megzavaró Cristinát. A nő megússza kisebb könyöksérüléssel, aminek eredetét nem köti Meredith orrára. Sloannak bibis a keze a múltkori verekedéstől, Torres meg ismét bujkálni kénytelen Robbins elől. Lexie szerint Marknak beszélnie kéne a depis Derekkel, de a barátjának erről más a véleménye. Izzie Alex jövőjéről fest szemléletes képet, majd követi lelkes gyakornokait, akiknek támadt pár ötletük X-szel kapcsolatban.

Richard felnőttesen áll Bailey döntéséhez, csak egy kicsit húzza fel az orrát, és duzzog. A leendő gyermeksebésznek nincs ideje békülni, mert már várja három fiatal testvér, akiknek minden családtagja meghalt gyomorrákban, és ők is hordozzák a betegségért felelős gént. Nagy meglepetést nem okoz, mikor arra kérik Baileyt, hogy egy laza mozdulattal kapja ki a gyomrukat. Hunt és Karev egy kiscsajt lát el a sürgősségin, aki rohamot kapott a menetelős zenekar kellős közepén, ami tök ciki, főleg, hogy ezzel tönkretette a csapat nyerési esélyeit, és még fibrillált is. A társai nem is kérdezik, hogy van, annyira felzaklatta őket az eset. Alexre marad a lány pátyolgatása, és persze nem örül. A gyomortalanításra váró Shelley testvérek kétharmada kezd elbizonytalanodni a beavatkozás lehetséges mellékhatásai hallatán, csupán Trish, a legidősebb tart ki szilárdan. A Főnök morcos, mert Bailey otthagyja, Derek otthon böfög, szívsebész főorvos nincs, szóval kérdéses, hogy fog-e valaki operálni mostanában, vagy inkább bezárnak. Sloan hősiesen vállalja, hogy a bibije ellenére műteni fog.

Megtudjuk, hogy Shep dicsőséges bejövetele előtt egy bizonyos Jim Nelson volt a főidegsebész, és most is hajlandó elvégezni a kraniotómiát, ha már Derek ilyen csúnyán táppénzre küldte magát. A fickó amolyan helyi lúzernek néz ki, és mindenki úgy is kezeli. Sloan megsajnálja kicsit, de könnyet azért nem ejt. Derek betámolygott a kórházba, hogy beszéljen az ügyvédekkel az őt fenyegető perről, ami csak arra volt jó, hogy rádöbbentse, mennyi embert eltett már láb alól. A Főnök nem örülhet sokáig az agysebész visszatértének, mert az közli, hogy nem operál, majd szó nélkül távozik. Izzie ebéd közben rávilágít a nyilvánvaló tényre, miszerint Meredith és Cristina folyton elbeszél egymás mellett, majd maga elé vihorászik. Beth, az epilepsziás lány megint görcsölni kezd, Baileyék pedig valami furát találnak Trish belsejében.

Izzie kiborul, mert a gyakornokok szerint X-páciens tök jól van, pedig ő tudja, hogy sajnos nem. Kiderül, hogy Trish gyomrában már ott is volt a rák, de kivételének köszönhetően időben elkapták. Persze, hogy ez meggyőzi a húgát is a műtét hasznosságáról. Karev szerint Bethnek szívbaja van, nem epilepsziája, mert látta, hogy már a roham előtt is fibrillált. Arizona nem ért vele egyet, de Hunt mellé áll. Izzie épp George-ot fényezi, mikor beállít Lexie, hogy vidáman közölje, kontrasztos MRI köll X-nek, meg nyirokcsomó biopszia, mert bármi baja van, az már az agyát támadja. A Főnök lehisztizi a kollégák fejét, mert Bailey nem az általa preferált módszert javasolja a kettesszámú gyomorműtét közben. Mike, a Shelley család legifjabb tagja még mindig nem biztos benne, hogy akarja az operációt, ezért Trish az anyjuk haláláról szóló horror történettel próbálja motiválni, ami nem működik.

Karev sokkos állapotba kerül a Bethen végzett beavatkozás közben, pedig neki van igaza, a lánynál tényleg szívprobléma okozta a rohamokat. Sloan hiába villog Richard előtt a napi eredményeivel, a Főnök csak Derek után sír, Baileyhez meg már nem is szól. Lexie ragyogó arccal jelenti Izzienek, hogy megvan a diagnózis, X-nek áttétes melanómája, valamint 5% túlélési esélye van. A kis hasfelmetszők díjat várnának, amiért mindezt kitalálták, és még röhögcsélnek is rajta, de ezúttal elfelejthetik a dolgot. Beth örül, mert ugyan pacemakere lesz, azt viszont nem fogják rajta látni, így nem kell kínosan éreznie magát a betegsége miatt. Antipatikus zenekaros kollégái meglepetten veszik tudomásul, hogy többé nem lesznek rohamok, és jövőre talán még a díjat is elnyerhetik Beth közreműködésével.

A Bailey-Főnök konfliktust Adele kénytelen megoldani némi kiabálással, még nem tudjuk, mekkora sikerrel. Trish továbbra sem tud beletörődni, hogy az öcsi nem akarja a műtétet, de a nyaggatáson kívül mást nem tehet. Lexie megköszöni Izzienek, hogy tanította, mire utóbbi megkérdezi, mivel vigasztalná szegény X-et. Lexie végül közli, hogy az 5% esély nem jelent semmit, elvégre az ő anyja csuklásba halt bele, amit elvileg 100%-ban túl kellene élni Karev boldog, mert mindenki agyon dicsérte, és még övé a magas szőke is, akivel közli, milyen csodás közös jövőt képzel el kettőjüknek, sok sebészkedéssel és vidámsággal. Izzie inkább nem mondja el, micsoda halálos kórságban szenved, hadd örüljön az ember.

Bailey analizálja a Főnököt, aki lassan kezd felengedni, majd Meredith segítségét kéri Derek visszahozásához, mellékesen megemlítve a tervezett lánykérést. Yang közli Hunttal, hogy nem tudja elijeszteni a rémálmaival, meg azok fájdalmas következményeivel, Lexie és Sloan nagy egyetértésben ballag haza, és az Arizona-Callie affér is kedvező fordulatot vesz. Csak szegény Izzie szív, de legalább George biztosítja, hogy rá mindig számíthat. Stevens úgy dönt, Cristinának fogja elmondani a baját, mert ő nem kedveli különösebben, és amúgy is egy robot. Derek a lakókocsijában folytatja a drámát, és elhajtja Mereditht, hogy tovább baseballozhasson magában, de előtte még a neki szánt jegygyűrűt is elüti a semmibe.

Címkék: grace klinika
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2010.07.06. 10:56:39

Hűha, dupla Grace klinika. Köszi Hoppancs, nagy vagy ;))
süti beállítások módosítása