Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x13 - Lebukás

2010. június 21. 12:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Rising


[Logan beüti a lábát az asztalba és ÉRZI a fájdalmat...]
...ezt bizony orvossal is meg kell beszélni! Igen ám, de annak ellenére, hogy érzi, mikor ér a doki a lábához, a lábujjmozgatást, ami otthon már sikerült, sajnos nem tudja produkálni. Sam nem is hisz az egészben, mondván, hogy a gerincvelő sérülése soha nem gyógyul meg magától, de mégis vizsgálatokat kezdeményez, mert a legutóbbi vérképen szokatlant vett észre: olyan őssejteket, amelyekből az embrió fejlődik és amelyek a test bármelyik sejtjévé átalakulnak, viszont fura ez az egész, mert ezek csak a fogamzás utáni néhány hétben mutathatók ki. De akkor vajon mit keresnek egy felnőtt vérében? Logan tudni véli a választ, otthon meg is osztja elméletét Max-szel: "Te voltál; amikor vért adtál nekem." Hm, végülis elképzelhető, hisz' gyorsan kell regenerálódniuk, ezért tartalmazhat a felturbózott marticore-vér őssejteket. Egymásra pillantás. Mosoly. "Egyre gondolunk?" Úgy tűnik... és lám-lám, milyen meghitt is lehet egy transzfúziós procedúra!

A város másik részén szintén egy szertartáshoz készülődnek. Rejtélyes Alak a Terminátor Team (lánykori néven Vörös Széria) két tagjával viszi a harmadikat egy hatalmas máglyához. A katona mintegy végrendeletként 'A Lány' felkutatását hagyományozza társaira mielőtt a tűz végleg elemészti. A maradványokból Rejtélyes Alak csak az implantátumot veszi magához fura vigyorral, de mielőtt továbbmenne, elmagyarázza a kissé kétségbeesett emberének ("Csak 6 hónapot bírt"), hogy mindannyian tudták, mit vállaltak, úgyhogy inkább arra koncentráljanak, hogy elfogják a lányt, akinek a DNS-ével még éveket élhetnek. A megszerzett csipogót most próbálják helyrehozni és amint ez sikerül, megtudják, ki volt az utolsó hívó, onnantól kezdve már csak figyelni kell az illető telefonját és célhoz érnek.

A Jam Pony-s kiscsapat nem a szokásos reggelre ébredt. Kezdődik azzal, hogy Herbal furán beszél, ami nála éppen azt jelenti, hogy érthetően formálja a szavakat, mégpedig azért, mert mindenki (értsd: a felesége) panaszkodott, hogy alapból nem érti, amit mond; majd folytatódik azzal, hogy Cindyt telefonon keresik. Amikor Sava...parampampam miatt veszélybe került a futárok munkája ő jelentkezett egy álláshirdetésre, amely most meghozta gyümölcsét: telemarketingesként biztosításokat kell árulnia, azonnal kezdhet is. Ez ám az előlépés! A többiek is bátorítják, így Cindy kb. 12 másodperc gondolkodási idő után már fel is mond Normalnál.

Terminátorék ugyan nem Bűbájosok, mégis a hármak erejében hisznek, éppen beszerveznek egy újabb társat. A férfi hátul, a gerincénél a nyakához teszi az implantátumot, ami ekkor már önálló életre kel és beágyazza magát a testbe. Rázkódás+kiabálás+fájdalom+véres szem=Új Terminátor. Miután az újfiú -erejét és elszántságát bizonyítandó- jól lekaratézza az előtte álló... asztalt, kezdődhet a keresés folytatása. Rejtélyes Alak közli a jó hírt, miszerint megvan a csipogó száma és az utolsó hívó címe. A Team indul is a lakásra felforgatni azt (úgy látszik elfelejtették, hogy a hívásokat kellene figyelni, vagy csak egyszerűen megint türelmetlenek). A hűtőn talált 'Cindy és Max, a biciklis futárok' c. fotón kívül csak a szomszédot találják, aki a megjelenésével a zajra próbált reagálni. Vesztére. Kiszedik belőle a lány hollétére vonatkozó infót, majd eltörik a nyakát. Egy köszönöm is elég lett volna.

Cindy eközben a betanulást kezdi az új helyen. A Kedves Munkatársnő kérdésére, miszerint volt-e már hasonló munkája, csak a középiskolás 'leugatós' játékot tudja felhozni, ami gyakorlatilag szóvirágokkal ékesített sértegetés, így végülis felfogható ügynöki munkának, merthogy a kuncsaftok biztosítást kötöttek nála verbális kudarcok ellen. Kedves Munkatársnő biztos szereti a humort, de az biztosabb, hogy nem érti, ezért inkább átadja az üzletszabályzatot, illetve a szerződési feltételeket bemagolásra, hogy az újonc felkészülhessen első ügyfeleire.

Logan a számítógépe előtt ül, de nem dolgozik, hanem koncentrál. Hátragurul a székével, ránéz a lábára és örömmel konstatálja, hogy megmozdultak az ujjai. Szuper, akkor egyből álljunk is fel! Kiteszi a lábát a padlóra, kezével elindítja a mozdulatot és... azzal a lendülettel előre is esik az asztalra. Mérgében lesöpör mindent onnan és próbálja összeszedni magát. Nem megy. A zajra belépő Blingnek csak azt engedi, hogy a székbe tegye őt, minden további segítséget elutasít.

Max hazaérve Kendrát szólongatja, mikor gyanús hangokat hall. Egyből feltépi a függönyt és tétovázás nélkül felkeni a falra akit ott talál és aki nem más, mint a 'beleköptem-a-kávédba-mert-elszeded-a-pénzünket' rendőrbácsi. Kendra egyből beavatkozik, elmeséli, hogy Walter már megváltozott és megőrül érte; sőt, megőrülnek egymásért. Max értetlenkedik, próbálja lebeszélni barátnőjét erről a kalandról, hiszen ott van Mr. Hatlövetű, ám a válaszon igencsak meglepődik: bizony ez a két személy igazából egy és ugyanaz.

Közben Cindy sajnos nem boldogul túl jól. Mondja a begyakorolt szöveget, de az egyetlen kérdés, amit végre feltesznek neki, az az, hogy mit visel éppen. Hát ebből elég! Otthagyja az egész kócerájt és elindul a Crash-be; mi pedig azt is látjuk, hogy terminátori kíséretet kap. Max Logant is invitálná a közös esti programra, de csak a rögzítő kapcsol be. Azt nem tudja, hogy eközben a férfi magába roskadva ül az ablaknál és az esőt bámulja, azt viszont sejti, hogy valami megváltozott, talán mert most 'jobbak a lehetőségei'. Mindezt Cindynek meséli el a bárban csocsózás közben, miután a Kendra-Walter duó kapcsán kiderül, hogy Cindynek mindenféle korú és hivatású barátnője (igen, 'úgy' értve) volt már. Max nehezen viseli, hogy mindenki változik a környezetében.

A nyugis estét az zavarja meg, amikor Max sörutánpótlásért indul a pulthoz és megpillantja az egyik terminátort a bejáratnál. Abban a pillanatban futásnak ered, ketten utána. Kiszaladnak az utcára, Max egy hatalmas ugrással felpattan egy arra járó teherautóra és már épp örül, hogy a két üldözője lemaradt, mikor a harmadik landol mellette a közeli épületről. Egy kis közelharc, a lány egy rugással támad, melynek az az eredménye, hogy a férfi egy kiálló vascsőre fúródik fel. Innen még letépi magát, de utolsó lehelletével már csak annyit tud kérni a lánytól, hogy segítsen nekik élni.

Max nem érti, mit jelent ez, de hamarosan megtudja. Sebastiannál ülnek Logannel és miközben a szomszédos helyiségben a begyűjtött terminátorból éppen kiszedik az implantátumot, hallgatják barátjukat, akiről kiderül, hogy tényleg olyan okos, mint ahogy gondoltuk, ugyanis hiába próbáltak titkolózni előtte, rájött, hogy a lány Manticore-os, sőt, életkorából ítélve az X5-ös széria, akik közül anno tizenketten megszöktek. Elmondja azt is, hogy mit akarhatnak a lánytól: a vörös szériának még azt mondták, hogy a DNS-re van szükség a hosszabb élettartam miatt, de mivel az újabbaknál ezt a problémát már megoldották, szerinte a lány petesejtjét akarják, hogy a tökéletes katonákat ne a halálsorról kelljen toborozniuk. Kiderül még az is, hogy miért nem távolítható el az implantátum: amint a testbe kerül, átállítja az idegpályákat, ezért anélkül már életképtelenné válnak. Maxet már csak a "hogyan küzdhetek ellenük" kérdés érdekli, de a jóbarát válasza lesújtó: terminátorék a közvetlen harcban sokkal jobbak.

Rejtélyes Alak iszonyat dühös, amiért emberei otthagyták az implantátumot, RégiTerminátor pedig inkább amiatt, hogy végülis egy embert is elvesztettek és láthatóan a főnökük csak a nagyon értékes kütyüt sajnálja, ráadásul jól le is teremti őket, hogy nem végezték el a munkát és a halálsorral jön, mire a katonának hálából fallabdáznia támad kedve: lendül a keze, Főnökúr pedig pattan a falon. Mi ez, lázadás?! ÚjTerminátor csak les a háttérben, míg Rejtélyes Alak tovább hergeli emberét, aki viszont leáll, hiszen tudja, hogy főnökmegölési terve felérne egy öngyilkossággal. Miután lecsillapodnak a kedélyek, megbeszélik az új tervet Cindyre alapozva, miszerint a lány nem is tud arról, hogy keresték őt a lakásán.

Cindy túlórázik és egy újabb ügyfelet próbál megnyerni, de hiába. Nos, akkor itt az ideje, hogy váltson, nem hiába hívják (eredetileg) Eredeti Cindynek! Szabadszáj-lazastílus üzemmód bekapcs és máris jobban megy a dolog. A sikert viszont nem igazán arathatja le, mert nagy zajjal hárman vonulnak be az irodába és azonnal fegyvert is szegeznek rá...

Max és Logan eközben otthon elmélkednek a hallottakon, mikor a lány egy üvegdarabkát talál a padlón. Kérdőn néz a férfire, aki hárít. Tesz még egy próbát és a transzfúzió eredményéről érdeklődik, ám csak egy ingerült választ kap. Épp jókor szólal meg a csipogó! Cindy az, azt kéri, hogy ugorjon be érte a munkahelyre és menjenek bulizni. Telefonon keresztül nem látszik, hogy épp fegyvert fognak rá, így Max lemondaná az egészet, ám Cindy erősködik (persze nem önszántából), viszont kimondja a varázsszót: szeretné bemutatni az új FIÚJÁT, aki szintén ott lesz a barátaival. Max veszi a lapot, gyorsan elköszön és már rohan is Sebastianhoz, ahol a vörösök elleni felkészülés gyanánt -red bull hiányában- magába ereszti az implantátumot; még a figyelmeztetés sem érdekli, hogy ez megölheti őt.

Sebastian azonnal hívja Logant és Maxet egy felturbózott turbómotorhoz hasonlítja; igaz, hogy megnövekedett az ereje, de a körülményeket tekintve hat óra alatt kiéghet. S hogy hogyan lehetne semlegesíteni? "Rövidre kellene zárni, a defibrillátorom is megteszi."

Terminátorék tűkön ülnek, Főnökúr már éppen le akarja lőni a túszát, mert biztos figyelmeztette a lányt, mikor hősnőnk egy újabb hatásos belépőt produkál az ablakon keresztül. Cindy álla leesik (nem szó szerint), mikor meglátja barátnőjét vérben forgó szemekkel (szó szerint) és csodálkozva-elhűlve nézi az asztal mögül, ahogy a terminátorok ráugranak a lányra, majd repülnek is tovább és ez nincs ínyükre (szerintem). Max őrülten gyepálja tovább az ellent, közben Logan is odaér és az áramot próbálja lekapcsolni, de nyújtózása közben a széke kigurul alóla.

Max közben egykupacba gyűjti a két terminátort és az egyikük oldalán lógó gránátot felrobbantja. A két fickó ottmarad, ő repül, Főnökúr a távolban meg csak áll. Majd elindul és az implantátumot akarja. Ráfogja a fegyvert a lemerült lányra, aki szópárbajjal próbál időt nyerni. "Milyen jó, hogy a katonái nem is tudják, hogy nem is értük volt ez az egész - Csak azt mondtam, amit hallani akartak"; Logan mindeközben erőlködik a kapcsolótáblánál; "Meghaltak volna mindezért - Csak bűnözők voltak"; Logan egyre közelebb jut; "Szóval feláldozhatók? - Csak elfogadható veszteség"; kattan a fegyver; Logan végre eléri a kapcsolót; sötét lesz; Főnök megzavarodik; "Max, mozgás"; Főnök vaktában lő maga elé; mögötte megjelenik valaki; újabb sortűz; kiabálás; Főnökben landol egy kisbalta.
Lefokozták. Mégpedig RégiTerminátor, aki 'még visszajött' bosszút állni a hal(l)ottak miatt, hogy aztán végül tényleg holtan essen össze.

Logan odakúszik az eszméletlen Maxhez, Cindy is előkerül és Sebastian telefonos távvezérletével semlegesítik a kütyüt. A lány Logan lakásában tér magához, a férfi ott ül mellette. Elmondja neki, hogy köszöni jól van, de az lenne a legjobb, ha visszamenne a Manticore-ba, hisz' itt mindenkit csak bajba sodor, majdnem megölték miatta a barátnőjét is, aki éppen emiatt megérdemli, hogy elmondja neki az igazat. Meg is teszi, mire Cindy -tőle szokatlan módon- nem is tudja mit szóljon. Max tovább mesél, hogy ugyan el akarta mondani már régebben is a titkát, de igazából azért nem tette, mert mielőtt megismerte őt, egy barátja sem volt és nem akarta, hogy megváltozzon bármi is. Pedig a változást nem lehet elkerülni, Cindy gondolkodási időt kér... ami tart kb. 12 másodpercig. "Meghaltál volna értem, Max, persze, hogy barátok maradunk. Örökre."

Másnap Max késik a munkából és ugyan elmondja az igazat, hogy miért néz úgy ki mintha átmulatta volna az éjszakát, de mivel elég furán hangzik a 'sürgős agyműtétem volt, ki kellett venni egy chipet a kisagyamból' szöveg, Normal még le is hordja, hogy máskor ennél jobb sztorit találjon ki. Cindy is befut és visszakönyörgi magát az állásába, majd a két sráccal örülnek egymásnak. Meg annak, hogy végre Herbal is a régi: most tényleg senki nem érti, mit beszél.

Végül megkapjuk a Max-Logan Univerzum egyik legszebb és a maga módján legromantikusabb jelenetét. Logan meglepetést tartogat a lánynak, aki becsukja a szemét, közben persze találgat: karburátor (?!), virág, ékszer, de ezeknél sokkal különlegesebbet kap: Logan felemelkedik a székből és ott ÁLL előtte életnagyságban. Ez igazi csoda! A férfi szerint Max a csoda, ő tette ezt, visszaadva ezzel az életét. És nem akar apránként visszaszokni, ő gyorsan akar haladni. Max erre megteszi, amit már a megismerkedésük óta akart... Logan MÖGÖTT ülve a motoron elszáguldanak az éjszakába.

Igen. Mindig van holnap. De sok olyan kérdés van, amivel Logan és én nem mertünk szembenézni. És úgy érzem, hogy holnap ezt már nem kerülhetjük el. Furcsa, hogy éppen ez ijeszt meg.


BÓNUSZ

 

Címkék: sötét angyal
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2010.06.21. 19:02:54

"Terminátorék ugyan nem Bűbájosok, mégis a hármak erejében hisznek." LOL

Bírom ezeket az animációkat :))! Köszi a hv-t!

teardrops 2010.06.25. 19:38:25

@bree-gee: :-)
Amúgy ez a hasonlat az elsők között volt, ami beugrott hv-írásra készülve; ezek szerint már megérte;-D

papercut 2010.07.03. 00:59:39

Helló! Nem tudja valaki, hogy a második évad létezik magyar szinkronnal? Mert nagyon keresném...

kekhalal21 2010.07.03. 19:56:17

@papercut: Sajnos még nincsen de ha AXN SCIFI le adja akkor lesz.

papercut 2010.07.03. 22:48:47

@kekhalal21: Kösz! Ettől féltem, mert nem emlékeztem, hogy anno az M1-en csak az első évad ment-e le, vagy mindkettő. Annyire zseniális a szonkron, hogy nm győzöm kivárni. Igaz nem minden poén jön át a fordításban, de aki Max-et szinkronozálta, óriási munkát végzett. Egyszerre kacér, gyámoltalan, és néha nagyon kegyetlen!

kekhalal21 2010.07.04. 09:04:00

@papercut: Az Szénási Kata volt de ha többet szeretnél megtudni akkor gyere a honlapunkra.

papercut 2010.07.05. 18:25:51

@kekhalal21: Ha küldesz egy linket, szívesen megnézem.

teardrops 2010.07.06. 09:54:41

@papercut: Én is nagyon számítok (pl.) a sorozatokingyen oldalra a 2. évad szinkronos verziójánál, ugyanis az AXN scifi nem jön be, a szinkronra viszont kíváncsi vagyok. Remélem, megtartották az 'eredeti' magyarhangokat (Széles Tamást itt is imádom;-)).

teardrops 2010.07.12. 20:51:26

'Szolgálati közlemény':-)

bree-gee-nél technikai és egyéb dolgok jöttek közbe, ezért most három egymást követő részt is én hozok, szeretettel:-)

Azért ide írom, mert még nem látszik a következő, pedig ma délre időzítettem... remélem, hamarosan élesítve lesz.

Addig viszont akár találgatni is lehet, hogy melyik jelenthez készítettem animációt;-D

kekhalal21 2010.07.12. 22:39:30

Nagyon kíváncsian várom az animációt kíváncsi vagyok rá nagyon köszönöm hogy jeleztél már éppen kérdezni akartam hogy hol van a következő rész.
süti beállítások módosítása