Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x04 - A belső ember

2010. június 15. 11:00 - the black ball

Morgannek hála elmehettünk Castianara és Sahalra, de az egyiken a mérgező légkör lassítja a felfedezést, a másikon meg csak romokat találtunk, amik már 40.000 éve állnak ott üresen. Landry kissé ideges, hogy csak azért fizették a benzinpénzt Atlantiszig, hogy zsákutcába jussanak, de Carter szerint nem vesznek észre valamit. Éppen ezért Daniel még mindig Camelot könyvtárát bújja. Hívnak minket a vezérlőbe, ugyanis egy alkesh lépett be a Föld légkörébe, és pontosan a Cheyenne-hegység felé igyekszik. Két F-16-os már követi is, de az alkesh nem válaszol, ezért Landry engedélyt ad a tüzelésre, így az lezuhan. Mire odaér a CSK-1, a hajót átvizsgálják, és kiderül, hogy csak egyvalaki volt rajta: Baál.

Hazavisszük, ahol Sam észreveszi, hogy van rajta egy jeladó, de nem megy vele sokra, mert a kapulopó incidens után leárnyékolták a bázist. Elmegyünk dumálni Baállal, aki elmondása szerint azért jött ide ilyen váratlanul, mert a klónjai ki akarják nyírni. Mivel mindenki félig felhúzott szemöldökkel hallgatja a mesét, Baál mentegetőzni kezd, hogy hát izé, mi hívtuk ide a Orájt, ő csak egy kis pánikszobát szeretett volna a galaxisban, meg talán egy kisebb létszámú személyzetet. Mivel Vala otthon van a kukacdolgokban Quetesh óta, szerinte azért akarta átvenni a jaffák felett az irányítást, hogy megszerezze a dakarai fegyvert, kiirtva vele mindenkit, a saját zugát kivéve. Eredeti terv. Persze a klónok kimaradtak volna a buliból, ezért zabosak egy kicsit. Szóval segítsünk Baálnak kinyírni őket, cserébe pedig olyan információt ad, amivel megtalálhatjuk Merlin fegyverét.

Ugyanis van egy kapucíme. Illetve nem neki, nekünk, azok között a címek között található, amiket még O’Neill vitt be a gépekbe, de csak Baál tudja, hogy találhatják meg azt, ahol a fegyver van. A klónokat könnyen meg lehet találni, ugyanis Baál mindegyikbe ültetett egy jeladót, amit az alkeshén nyomon tud követni. Saját magába is tetetett egyet, hogy elnyerje a többiek bizalmát. Láthatóan senki sem rohan Baálokat fogni, ezért azt is elhinti, hogy a többi Baál is tud Merlin fegyveréről, és ha mondjuk egyiküket foglyul ejtené egy hírnök, hamar vége lenne a bolygónk pályafutásának. Barrett ügynök érkezik, aki szeretné elvinni Baált NID-s berkekbe, ugyanis ezalatt a pár év alatt globális méretű összeesküvést véltek felfedezni a Tröszttel kapcsolatban. Goa’uldok vannak mindenütt, és Baál rendelkezhet olyan infókkal, amik romba dönthetik az egész hóbelevancot. Landry persze nem adja.

Miután Dr. Lee elnyomja a kismilliomodik, de még mindig vicces Baál-poént, megegyezünk, hogy levadásszuk a klónokat. Vala ismeri is az egyik bolygót, ahol találunk egy hátsó ajtót, illetve hátsó gyűrűt Baál ha’takjához. Már csak használni kéne valahogy, amit Vala úgy intéz el, hogy riadóztat egy őrséget, akik persze erősítést hívnak. Aztán amikor legyűrűznek, akkor mi fel. (Tud ilyet?) Hamar elérünk a klónhoz, aki szerint ő az igazi Baál, ki más, és csak ő tudja, hol van Merlin fegyvere. Odahaza 1-es Baál és 2-es Baál kiverik egymásból a kukacot, Landry meg úgy dönt, hogy ideje bevetni a tudományt. Egy random genetikusunk megállapítja, hogy vagy nem lehet megkülönböztetni a klónokat Baáltól, vagy pedig egyikük sem az igazi Baál. Vadászhatunk tovább. Pár óra alatt begyűjtjük őket, mind a húszat, de a Baálok nem nagyon szeretnének infókkal szolgálni, pedig Vala még a bájait is beveti.

Barrett már jön is lejmolni, hogy figyu, adjatok már egy-kettőt hétfőig, de nem kap. Éppen ezért bepróbálkozik Carternél, de ő sem segíti az ügyét, így Barrett csapkodni kezdi az asztalt, és hisztizik, hogy Sam csak azért csinálja ezt, mert nem akar járni vele. Kissé elkanyarodtunk a sorozattól. Mivel Barrett nagyon meghülyült, ezért becsörtet az egyik Baálhoz, aki természetesen elcsórja Barrett fegyverét, és elkezdi kiszabadítani a többieket. Eljutnak odáig, hogy elfogják Samet is, akitől a bolygójegyzékünk belépési kódját szeretnék megkapni. Lee szerint a szimbiótaméreg az egyetlen esélyünk, de a szellőzőrendszer nem erre lett tervezve, így néhány Baál hamarabb rájöhet, hogy min ügyködünk, még mielőtt elérne hozzájuk is a gáz. Semmi gond, mennek a többiek,  hogy eltereljék a figyelmüket.

Baálék maguknak akarják Merlin fegyverét, mert az Orájon kívül az Ősöket is elpusztíthatják vele, és ez valahogy nagyon is értékessé teszi. Carter hősködne, de a Baálok inkább a túszokat ölnék meg helyette, szóval beadja a derekát. Mivel Vala csapatát felfedezik, mindenki tüzet nyit, ezért Landry azonnal beveteti a mérget, hiába megy a fele a szemétbe. Mitchell rátalál Carterre, és kiderül, hogy a Baálok mind egy helyre gyülekeznek, ami Samnek nagyon nem tetszik. A gáz szépen lassan eléri a kukacokat, de késő, mert a Baálok eltűnnek asgard-sugárral.

Később Carter elmondja, hogy a jeladók képesek felerősíteni egymást, csak így tudtak elmenekülni. Tehát a klónokat csakis ezért gyűjtette be velünk a – valószínűleg – igazi Baál. De valami így sem tiszta, elvégre Barrettnek hála tudtak csak előnyhöz jutni, azt pedig nem tudhatták, hogy be fog menni valamelyikükhöz. Így van, ügynökünket agymosta a Tröszt, hogy tudat alatt segítsen Baálnak, de mivel nem tudott róla, valószínűleg nem kerül nagyon mélyre egy nagyon koszos épületben. Fin.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2010.06.15. 12:34:40

<i>"Aztán amikor legyűrűznek, akkor mi fel. (Tud ilyet?)"</i>
Tud, az eredeti filmben is van egy hasonló jelenet, mikor Kurt O'Neill úgy nyírja ki az egyik testőrt, hogy a megnyíló gyűrűk alá löki, mikor valaki jön le, a hulla meg közben felmegy Ré-hez.

<i>"de mivel nem tudott róla, valószínűleg nem kerül nagyon mélyre egy nagyon koszos épületben."</i>
Olyannyira nem, hogy a következő részben már megint segít Samnek. Az agymosás megszüntetéssel valószínűleg azt is elfelejtette, hogy a szöszi több soron kikosarazta

the black ball 2010.06.15. 19:23:59

@Llew: legalább valamelyikünknek jó a memóriája. :]

Cicus Maximus · http://cicmax.blogspot.com 2010.06.17. 17:08:17

"Barrett már jön is lejmolni, hogy figyu, adjatok már egy-kettőt hétfőig, de nem kap."
Ez tetszett.:) Nem lesz ebből így vizsgára készülés...
süti beállítások módosítása