Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x12 - Mű-gond (Art Attack)

2010. június 12. 23:19 - bree-gee

Szempárunk épp egy kosárpályán csillogtatja tehetségét. Sajnos randira hívásban már kevésbé penge, Maxnek próbálja feltenni az „Eljönnél-e velem egy rokonom esküvőjére, ahol én vagyok a násznagy?” c. kérdést, ami a végén inkább lebeszéléssé alakul át, hogy miért is ne menjen vele: 1. Ő a család fekete báránya a nagybátyja szerint 2. Az egész családja sznob. Max kijelenti, hogy őt nem izgatják a sznobok, különben is ő minden valaha élt emberrel rokonságban van a különleges genetikájának köszönhetően (Churchill, Einstein, POCAHONTAS). Randi esküvő lebeszélve, hősnőnk a lányokkal vásárolni szemlélődni megy egy puccos szalonba. Bele is szeretnek egy méregdrága ruhába, de persze megvenni nincs pénzük, és még az eladó is lenézi őket. Ennek ellenére Max megkéri a nőt, hogy tegye csak félre neki a ruhát, mert később visszajön érte. Csak azt felejti el közölni, hogy ezt zárás után kötélen leereszkedve gondolja.

Közben a futárszolgálatnál is nyüzsgés van. Skatchyre rábíz egy Simlis Alak egy fontos küldeményt, aki a busás borravaló ellenére sem bánik kifejezetten finoman a küldeménnyel (konkrétan papírkardozik vele), minek hatására véletlenül összecserélődik egy másik küldeménnyel. A festmény dobozába tervrajz, a tervrajzéba pedig festmény kerül. A gond csak az, hogy Rosszarcú Fegyveres Fickók egy ijedt emberke társaságában izgatottan várják a művet. Annyira izgatottan, hogy miután észreveszik a cserét az egyik fickó akkora pofont kever le Ijedt Arcúnak, hogy az kezével kap a szemgolyója után, nehogy kiessen a koponyájából. Mindezt elővezetésként, hogy mennyire rossz lesz neki, ha nem kerül elő a szajré hamarost.

Közben Max már magára is öltötte a lopott estélyit, és olyan vonulást produkál, hogy a Csaj nem jár egyedülben Laney Boggs sírva könyöröghetne tanácsért. Logan meg is ereszt egy akkora mosolyt, hogy egy egész ovis csoport se tudná lepipálni, akiknek épp nagy gombóc fagyit ígérnek.

Még Normal is elismerően biccent. A kocsiban aztán előkerül az esküvő, mint téma. Nem egyeznek a vélemények, Max nem igazán van oda a dologért: „megígérjük, aztán meglátjuk”, akkor minek esküvő? Logan persze hiába próbálja meggyőzni az ellenkezőjéről. Plusz meg van a saját baja, nagyon ideges a beszéde miatt, nem szeret sok ember előtt beszélni, mondja.

Erre persze Max furán néz: hahó, te lennél a Szempár, aki milliók előtt szokott beszélni! De szegény pasit ez se nyugtatja meg. A ceremónia végére a cinikus Max is rászorul egy papírzsepire, most Loganen a sor, hogy jót mosolyogjon rajta. Közben Normalt begyűjti a gengszter banda, és nem túl kedvesen arra szeretnék rávenni valahogy, szerezze vissza a festményt.

Kínjában szegény Cindyt hívja, aki nem könnyíti meg a helyzetét, és mielőtt rábólintana, hogy segít, kizsarol egy kis plusz pénzt, és bocsánatkérést Normal korábbi bunkó viselkedéséért –írásban! A partin se unatkoznak, Logan nagybátyja tényleg egy tenyérbe mászó alak, de persze Max-t se kell félteni, helyre teszi a fickót. Kiderül, hogy ez a népség még kapzsi is, Logan anyjának a nyakláncát is lenyúlták, ami a férfi öröksége lenne, és most a nagynénje nyakában virít.

Cindy közben próbálja józanítani a kicsit becsiccsentett Sketchyt, és riasztja Max-t telefonon, hogy jöjjön felmentő sereget játszani, mert ő nem túl jó az épületbe bejutós, betörős és hasonló dolgokban. Hősnőnk nem túl lelkes, egyrészt mert Normalt kell megmenteni, másrészt mert Logan egy Daphne nevű régi ismerősével beszélget meghitten. Végül győz a szánalom Normal szerencséjére (és a nőjére, mert hősnők elég csúnyán néz rá, amolyan „hé, ezzel a pasival én jöttem” pillantással).

Max elrobog a partiról, de előtte még Daphne megdicséri a ruháját, és céloz rá, hogy milyen drága modell is ez, mire Logan jól meglepődik. Max belopózik a tervező irodába, hogy visszaszerezze a festményt, és sikeresen megment egy fickót, aki épp a tetőről akar leugrani, mert a csere miatt kirúgták. Kiderül, kidobta a festményt, így a lánynak a kukában kell turkálnia, fúj.

De a lényeg, hogy megkerül a kép, Cindy el is siet vele Rosszarcú Fegyveres Fickókhoz, Max meg vissza a partira. Normal el se hiszi, hogy a futárok segítettek neki. Bár kicsit korán örül, mert kiderül, hogy a festmény hamis, Ijedt Arcú megint kap egy hatalmas maflást, és esküdözik, hogy nála volt az eredeti, akkor biztos Simlis Arcú verte át. Ez nem hatja meg a fickókat, így gyakorlatban mutatják be a defenesztráció fogalmát, azaz kidobják az ablakon. Futárjaink meg jól benne maradnak a szószban, ugyanis két órát kapnak, hogy visszaszerezzék a festményt, különben Normal is repül.

Logan is szorult helyzetben van a partin, belezavarodik a köszöntő beszédbe, de szerencsére Max időben érkezik, és súg neki, így minden jól sikerül. Hősünk felhozza a ruha témát, de Max közli csak kölcsönvette, nem lopta. A lány pedig Daphne felől érdeklődik, kiderül, hogy valaha jegyesek voltak hősünkkel. Nem sokáig boncolgathatják a kényes ügyeket, a lánynak megint le kell lépnie, megkeresni Simlis Arcút, és vissza kell szereznie a festményt, hogy ne reptessék meg a főnökét. Egy jakuzziban találják meg a keresett személyt pucér nők társaságában. Cindy és Max kipróbálja, hogy a fickó meddig bírja víz alatt, aki ennek hatására csicsergni kezd, mint a madarak hajnalban a szobám ablakában. Csak ennek jobban örülünk, mert így hőseink megszerzik az infót, hol a festmény.

Simlis Alak eladta egy műgyűjtőnek, és most egy koreai hajóskapitánynál van. A lányok visszamennek a partira, hogy Logan segítségét kérjék, hogy hol is keressék a hajót. Pikk-pakk pár klikk egy számítógépben, és Szempárunk már meg is mondja, Max meg robog is tovább, de előtte megkéri Cindyt figyelje Daphne-t. Max lekaratéz pár koreait, és már viszi is a festményt Rosszarcú Fegyveres Fickóknak, majd a megkönnyebbül Normallal egy „Válassza máskor is a Jam Pony-t!” felkiáltással távozik. Immár sokadszorra tér vissza a partira, de mikor Logan megtudja, hogy a gazfickók csak így elsétáltak a festménnyel, bemorcul. Tenni kell valamit!

Cindy elkapja a mennyasszonyi csokrot, és úgy tűnik jól össze is melegednek Dapneval. Szempárunknak közben persze terve is van, hogy orvosolhatnák festmény-bajt. Ijedt Arcú holttestébe a hullaházban beleereszt egy golyót, majd a pisztolyt az épp utazni akaró Rosszarcú fegyveres Fickók egyikének a zsebébe csempészik, akiket aztán le is kapcsolnak gyilkosságért.

A nehéz nap után Logan és Max a férfinél beszélgetnek. Logan felajánlja, hogy megveszi a ruhát, mert a lány volt a leggyönyörűbb az esküvőn benne. Max pedig meglepi az anyukája nyakláncával, amit a férfi nagynénjétől csent el, hősünk el is érzékenyül a dologtól egy pillanatra.Minden jó, ha a vége jó! Ám azért történik még valami váratlan is: Logan beüti a lábát az asztalba és ÉRZI a fájdalmat…

Címkék: sötét angyal
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varta.atrav 2010.06.13. 10:42:49

Támogassuk:

"Kezdeményezzük a választási eljárásról szóló törvény módosítását, amelynek értelmében olyan szavazólapot, vagy szavazási módszert kell alkalmazni, amely lehetővé teszi azt, hogy a vakok és gyengénlátók külső segítség igénybevétele nélkül, titkosan tudjanak szavazni."

"Kezdeményezzük olyan tartalmú törvény megalkotását, amely szerint a televízió és rádióműsorokat megszakító reklámok nem lehetnek hangosabbak, mint azok a televízió és rádióműsorok, amelyeket megszakítottak."

Az aláírásgyűjtő íveket az igazidemokracia . hu oldalról lehet letölteni.

teardrops 2010.06.13. 12:48:20

Jó lett ez!:-)
Azt különösen bírtam az egész rész alatt, hogy Max minden szemét helyen -a szó valós és átvitt értelmében is;-)- megfordult és egy fia koszfolt és semmi más sem látszik rajta, max. (;)) a haja lett kicsit ziláltabb.;-D

Az utolsó mondat azért is tetszik, mert teljesen jól belekapcsolódhatok (át is írtam kicsit a következő elejét).:-)

teardrops 2010.06.20. 10:36:12

A következő részt feltöltöttem már, de vasárnap helyett élesítésnél a szimpatikusabb hétfő lett beállítva (:-)- gondoltam szólok:-))
...és valszeg ez továbbra is így marad (mármint a hétfő).
Szerintetek?;-)

kekhalal21 2010.06.20. 19:15:11

Nekem ez nagyon tökéletes ha így van időtök akkor nekem jó csak jöjjenek fel a dolgok.
süti beállítások módosítása