Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 5x09 - 100 /1

2010. június 03. 09:00 - hex.kelly

Elérkeztünk a sorozat századik epizódjához. Az évadzáró cliffhangereket ismerve a készítők kitesznek magukért, tessenek az öveket becsatolni, indul a legeszelősebb pszichopata-hajsza!

(Emlékeztetőkkel nyitunk a negyedik és ötödik évad epizódjaiból, Foyet alku-ajánlatából, Hotch megtámadásáról, Haley és Jack védőőrizetéről, és az előző epizód végéből.)

Verőfényes napsütésben távolba vesző szirénák hangjával lassított káoszba érkezünk egy kertvárosi utcába. Sok rendőrautó érkezik, belőlük rendőrök ugrálnak ki és rohannak egy ház felé, amely előtt egy üres, nyitott ajtajú, keresztben hagyott FBI-terepjáró áll, a villogója még szórja a piros és kék fényeket. Egy rendőr visszafelé tántorog, az út közepén előre hajol, egy érkező kollégája a vállát veregetve bíztatja, és rohan a többiek után. A járdán JJ a térdeit támasztva áll, és maga elé bámul, Reid pedig megy felé. Rendőrök futnak a gyepen, a ház ajtaján pedig Rossi lép ki, és siettetve int nekünk. A házban két rendőr egy holttestet takar le, de nem látjuk, ki az. Rossi elhalad mellettük, az ajtóban megtorpan, és néz ránk: arra menjünk, utána.

Követjük, és egy vérfoltos padlóra lépve megpillantjuk Emily-t, aki a lépcsőn áll, és hív felfelé. Előttünk szalad fel, majd előre enged, felborult asztal, összetört lámpa és újabb vérfolt mellett elhaladva lépünk be egy szobába, ahol Morgan egyenesedik fel, és megfordul: arcán fájdalom. Prentiss-hez lép, és a kamera megmutatja, kit kísértünk ide: egy fiatal mentős az, az ágy mellé néz komoran, oda, ahonnan Morgan állt föl az imént. Morgan visszanéz, és azt mondja neki, menjen el innen, talán odalent még tud segíteni valakin.

Főcím és idézet Hotch-tól: Aki szörnyekkel vív, és nem vigyáz, maga is azzá válhat. És aki hosszan tekint a szakadék mélyére, arra a mélység egyszer csak visszatekint. - He who fights with monsters, might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you. - Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. Friedrich Wilhelm Nietzsche

Quantico-ban Erin Strauss igazgatónő magnófelvételt indít, és kéri a vele szemben ülő JJ-t, hogy mondja a nevét, rangját, beosztását. Hamar vitába keverednek, mert az igazgatónő arra kíváncsi, hogy Hotchner ügynök mennyire volt megszállottja a George Foyet utáni nyomozásnak, de JJ szerint az egész csapat emberfeletti erővel dolgozott az ügyön, pláne az után, hogy Foyet Karl Arnold-on keresztül "üzent" Hotch-nak. Az igazgatónőt meglepi ez a karakán válasz, JJ pedig úgy dönt, hogy inkább az elején kezdi a történetet: amikor Foyet a tíz évvel korábbi gyilkosságsorozata alkalmával önmagát is megkéselte, olyan maradandó károsodásokat szenvedett, amelyekre meghatározott gyógyszereket kellett szednie. A csapat az ezeket a gyógyszer-kombinációkat szedő betegeket próbálta feltérképezni, de nem sikerült Foyet-re bukkanni. Az előző ügy után JJ szinte azonnal elrendelte az Arnold-nak küldött levél vizsgálatát (na, ez most úgy tűnik, hogy van két beosztottja?), és éppen egy gyógyszertárban volt a kiccsaláddal, mikor szóltak neki, hogy a leveleken nem volt se ujjnyom, sem DNS.

JJ már épp indult volna, és Will-lel lelkizett, hogy milyen rémes lenne neki Hotch helyében, mikor a gyógyszerésztől érdekes dolgot tudott meg. Kisvártatva már Hotch-nak magyarázta Quantico-ban, hogy Foyet a vényköteles gyógyszereit úgy is be tudja szedni, hogy azonos hatóanyagú, de kisebb dózisú és nem vényköteles gyógyszerből nagyobb adagokat vesz be. Így a vényekkel nem hagy nyomot maga után. Hotch-nak tetszett a felvetés, és azt mondta, akkor csak azokat a gyógyszereket kell lenyomozni, amelyeket sehogyan sem tud kiváltani másfélékkel. JJ „embere” jött a válasszal a postától, Hotch pedig Garcia-hoz indult. Aki épp Kevin-nel kuksolt a Cybertérben, Kevin sonkás fánkra agitálta Huncutkát, nulla sikerrel. Ekkor rontott be Hotch JJ-vel, és kérte Kevint, hogy távozzon. Garcia felugrott, és ijedten bámult Hotch-ra - csakúgy, mint most Strauss igazgatónőre – mert már ő a soros a rapporton, és Strauss meg is kérdi, jól van-e. Garcia NINCS JÓL, mert ez az egész úgy rossz, ahogy van, mert senki nem azt kérdezi, amit kellene: hogy Foyet hány embernek ártott. Strauss azt kérdi, hogy szerinte Hotch zavartan és/vagy ésszerűtlenül cselekedett-e.

Garcia majdnem sírva azt feleli, hogy Hotch csak féltette a családját, ami - a történteket tekintve - tökéletesen ésszerű volt. Hotch arra kérte, hogy gyorsan nyomozza le a nem helyettesíthető gyógyszereket azon a két helyen és időben, ahol és amikor Arnold-nak feladták a leveleket. Garcia kérte, hogy akkor hadd maradjon Kevin, mert ketten hamarabb végeznek. A Csapat többi tagja a tárgyalóba ment, és hozzáfogtak a földrajzi profilhoz. Nyilvánvaló volt, hogy Foyet képes volt akár 100 mérföldet is utazni, hogy a levelet feladva megtévessze a nyomozást, az viszont látszott, hogy Washington D.C. környékén maradt, Hotch közelében: hiszen annak idején Bostonban élt, és viszonylag közelről szemlélte Shaunessy gyötrődését. Emily óvatos felvetésére Hotch azt felelte, tisztában van azzal, hogy Foyet figyeli, ezért is mondott le: hogy azt higgye, megtörte őt. Morgan erre nagyot nézett, hoppá, hát hozzá sem volt őszinte Hotch?!

Garcia és Kevin közben sorra vették Foyet gyógyszereit. Kevin totál kiakadt, hogy Foyet miket szed, pláne, hogy miért (sokszor megszúrta magát), és végre találtak egy gyógyszert (Tapazole), amelyet sem helyettesíteni, sem utcai dílertől beszerezni nem lehet. Kevin kinyomtatta mindkét város 100 km-es körzetén belül azok listáját, akiknek ilyet írtak fel, Garcia pedig rohant a hírrel a Csapathoz. De túl sok volt a név. Mivel Foyet a gyilkosságainak megszállottja volt (amikor Hotch-ot kínozta, ez kiderült), arra gondoltak, hogy talán valamelyik áldozatának nevét használja. De nem volt találat így sem. Ekkor Reid a táblához lépett, és Foyet nevének, valamint a "The Reaper" névnek betűit karikázta-nyilazta-satírozta, majd közölte: Peter Rhea. És valóban, Garcia talált egy Peter Rhea-t Arlingtonban. Rossi azt mondta: MEGTALÁLTUK.

Strauss immár Rossi-t kérdezi, hogy ha a Csapat tudta, hol van Foyet, miért nem mentek érte azonnal? Rossi csak hümmög és terel, erre Strauss kikapcsolja a magnót, és úgy kérdezi, mivanmár. Rossi visszakérdez: mi értelme van ennek, Erin? A nő azt feleli, az, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő. Rossi közli vele, hogy semmilyen hivatalnok nem tehet semmit az ellen, hogy ilyen dolgok megismétlődjenek. Strauss azt kérdi, hogy ezek szerint csak várni kell a következő vérfürdőre? (Úristen, miért, az történt?!) Rossi sóhajt, Strauss visszakapcsolja a magnót, és újra felteszi a kérdést. Rossi azt mondja, meg kellett bizonyosodni arról, hogy Foyet tényleg ott van, mert ha odamennek, de ő nincs ott, rájöhet, hogy megtalálták, és akkor megint meglóg. Lehetetlen volt jó döntést hozni. Strauss kérdi, hogy ki hozta meg a döntést, talán Hotch?

Rossi felidézi, hogy Hotch és Emily egy terepjáróban ülve figyelték Foyet feltételezett lakását, a többiek meg a szemközti üres épületből, a türelmetlen kommandósokkal. Egy emberük karbantartónak öltözve bekopogott a lakásba, majd válasz híján bekukucskált az ajtó alatt egy kamerás gilisztával. A kamera képét látva Hotch-nak feltűnt valami, és elindultak a lakásba. Odabent nem volt senki, de látszott, hogy Foyet sietősen távozott. Rossi azt mondta, ha Foyet menekül, talán hibázik, és elkaphatják. Hotch azt mondta, ha Foyet menekül, akkor általában gyilkolva teszi, márpedig ezt nem szabad hagyni. Garcia aztán kutakodott Foyet gépén, ami automatikus törlésre volt állítva, és Garcia sem tudta megállítani, de az kiderült, hogy Foyet egy internetes riasztást állított be a Peter Rhea névre, így tudta meg, hogy a nyomában vannak. A Csapat tehetetlenül nézte, ahogy Foyet gépéről törlődik egy rakás dolog, egyszer csak megláttak egy fotót: Sam Kassmeyer-é volt az, a szövetségi marsallé, aki Hotch családja mellé volt kirendelve. Hotch már hívta is, de csak a hangpostája felelt. Morgan azt mondta, hogy kommandósokra van szükség, JJ meg azt, hogy az újabb fél óra. Hotch ekkor elrohant, a többiek meg zavartan néztek utána.

Strauss most már Reid-et faggatja az eseményekről. Ámulok és bámulok, ember lett a gyerekből, olyan keményen odamondogat a főnökasszonynak, hogy csak na: könnyű lenne Hotch-ra kenni a kommandósok nélküli indulás döntését, de Dr. Spencer Reid-nek fotografikus memóriája van, ezért bizton állíthatja, hogy nem ez történt. Hanem az, hogy Kassmeyer-t Hotch és Rossi véresen, összeverve találta meg. Amíg Rossi a mentőket hívta, Kassmeyer nagy-nehezen elnyögdécselte Hotch-nak, hogy mikor hazaért, Foyet már a házban várta, Isten tudja, hogyan jutott be. Először a jobb combjába lőtt, majd a bal lábszárába, aztán a bal lábfejébe, és közben azt kérdezgette, hol vannak (Haley és Jack). Majd levágta néhány ujját a bal kezén. (Hah?!) Kérte Foyet-et, hogy ölje meg, de azt felelte, hogy életben hagyja még egy kicsit, hogy el tudja mondani Hotchner ügynöknek, hogy csak magát okolhatja majd a családja halála miatt. (Te jó ég!) Hotch azt akarta tudni, hogy mi van Haley vésztelefonjával. Az egész Csapat körülöttük állt, mikor a mentősök megérkeztek. Reid azt mondja Strauss-nak, hogy nem okolható Kassmeyer a történtekért, mert kínzás alatt nem lehet felelős döntéseket hozni.

A mentőben aztán Kassmeyer elmesélte Hotch-nak, hogy nem mondott semmit Foyet-nek, de... nem is kellett, mert elvette a telefonját, és a gyorshívókat végigpróbálva elérte Haley-t!!! Azt mondta neki, hogy a szövetségiektől hívja, mert Kassmeyer-t és Hotch-ot is megölték, ők pedig veszélyben vannak. Haley nagyon megijedt, Foyet pedig azt mondta neki, hogy vegyen egy feltöltőkártyás telefont, hívja vissza, majd utána ad neki egy másik telefonszámot, amin eléri. És arra kérte, hogy dobja el a mostani telefont, nehogy a volt férje gyilkosa rátaláljon. (Rohadj meg, Foyet!) Kassmeyer azt mondta a kétségbeesett Hotch-nak, hogy nagyon sajnálja. Azután meghalt.

 

Folyt. köv.

Címkék: gyilkos elmék
40 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2010.06.03. 12:33:32

"azonos hatóanyagú, de kisebb dózisú és nem vényköteles gyógyszerből nagyobb adagokat vesz be" - ez milyen gyökér rendszer már?!

"internetes riasztást állított be a Peter Rhea névre" - az FBI szerintem egy zárt rendszeren keresztül kommunikál az állami szervezetek adatbázisaival (pl. TB - ahonnan kinyerhetik a kiállított vények adatait), nem hiszem, hogy Foyet belépett erre a csatornára. Vagy Garcia guglizott :)

"elvette a telefonját, és a gyorshívókat végigpróbálva elérte Haley-t" - azért egy darab telefonszámot igazán megjegyezhetne...

A hogyvolt jó lett, átadja a feszültségét a résznek.
Reid beszólásán visítva röhögtem, ahogy kiosztotta a nőt: "az a gond, hogy fotografikus memóriám van, és a dolgok nem így történtek". Kicsit alázza szegény főnöknőt :)

kristoof 2010.06.03. 12:36:44

Jaja! Amikor Reid beszólt a nőnek az kemény volt! Amúgy simán az egyik legjobb része volt a sorozatnak! Függő lettem... :)))

kristoof 2010.06.03. 12:40:03

Amúgy elmondjam mi lett a vége??? :)))))

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.06.03. 12:41:01

Ez annyira nagyon izgalmas volt leírva is, hogy hűűű. Látszik, hogy tetszett a rész, ha lehet ilyet mondani...:)

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.06.03. 12:45:04

@Johnny336: Ilyet itthon is lehet csinálni (pl: Voltaren-Cataflam).
@kristoof: Nehogy, nehogy. (Bár szerintem a legtöbben tudjuk már.) :)))

Vicces, hogy még Reid is mennyire nagyon lenézi Strausst, szerintem kifejezetten élvezte, hogy oszthatja. Reid for prez, azt kell, hogy mondjam. :D

Johnny336 2010.06.03. 12:46:12

@kristoof: "mindjárt" jön az 5x10, és abból minden kiderül, de nem mindenki derül :)

Johnny336 2010.06.03. 12:48:19

@lunanyuszi: én még egy Algopyrintől is elalszom, olyan szinten nem szedek be semmilyen gyógyszert.
Még egy régi barátnőm adott nekem fogfájásra Cataflamot, aludtam is egyhuzamban 12-14 órát...

Lezuzius 2010.06.03. 13:09:08

Tegnap AXN-enen egyutt adtak le a 9-10reszt vagy mi? Ott lattam es ez csak fele a sztorinak.

malevil 2010.06.03. 13:12:42

@Lezuzius: Ezt én sem értem egészen. Tegnap az AXN-en a hossza is csak annyi volt, mint egy normális epizódnak, nem dupla, itt pedig 9-10. részt emlegettek. Kihagytak volna valamit az AXN-en?

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.06.03. 13:19:51

@Lezuzius: @malevil: Szerintem csak a hogyvolt lesz két részes, azért mert túl hosszú lenne egyben. És megérdemli az epizód a részletes feldolgozást. (Ahogy észrevettem, azokkal a részekkel mindig ez történik hogyvoltilag, amik közvetlenül értintik valamelyik állandó szereplőnket. :) pl.: Garcia lelövése, Emily ördögűzős vagy Reid lépfenés rémálma.)Jó ez így. :)

Brüsszeli csipke 2010.06.03. 13:21:38

Már vártam, hogy mikor érkezünk ide, és még mindig hatásos. Remek HV

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.06.03. 13:22:11

@Johnny336: Cataflammal nekem is hasonlóak a tapasztalataim, de én csak pár órát aludtam, ébredés után meg egész nap úgy viselkedtem, mint aki kicsit részeg. :D

hex.kelly 2010.06.03. 13:30:34

@Johnny336: Persze, itthon is simán így van. Ha csak azt veszed, hogy a sima multivitaminokban mennyi C van, aztán ott van a C-vitaminnak is mennyi fajtája van? Év közben, ha valaki akar, bevesz 1 200 mg-osat/ nap. Télen, ha megfázol/influenzás leszel, a doki simán azt mondja, hogy 1000-1500 mg/nap. És biztos van olyan C-vitamin is, ami már tényleg vényköteles, vagy csak kórházban kaphatod, mert lórugás, az van benne. (És nem, a lórugásos C-vitamint nem a lócitromból vonják ki.)
@kristoof: Mindig jó hallani/olvasni, hogy valakit beszippant a sorozat.
@lunanyuszi: Igen, lehet mondani, mert tetszett, még ha nem is örültem neki... Strauss-ról majd holnap írok. Nekem az tetszett a legjobban, ahogyan mind Straussnál viselkedtek, a jövő heti hv-eleje táján (mert már megírtam) ki is szakadt belőlem valami a Csapatról, és most nagyon izgulok, hogy ma és holnap nehogy leírja valaki, mert akkor már nem fog úgy hatni (talán).
Reid állati cuki volt, megfeszítette a nyakát, és végig nagyon keményen nézett Strauss-ra is, és ha tudta volna, szerintem a tekintetével zárlatosítja a magnót.

És akkor most pár szó a szinkronról. Merthogy tegnap este volt szerencsém megnézni, bár nem az elejétől. Prentiss hangját le kéne cserélni, de iszonyatosan nagyon, ugyanis ez a hangszín teljesen elveszi Paget Brewster karakterét, gyakorlatilag egy súlytalan nyafkamacskává válik, ez tegnap a dirinővel való vitában világosan kiderült. Paget Brewster-nek sokkal mélyebb a hangja, és nem szokott beszéd közben énekelni. Hogy érthető legyen azok számára, akik nem hallották még angolul: az eredeti verzióban Emily Prentiss egy diplomatacsaládból érkezett egyedülálló nő, aki tud vigyázni magára, és nagyon okos. A magyar változatban pedig egy kékharisnya, aki egyedül él, ezért kénytelen vigyázni magára, és csak azért nincs macskája, mert még az sem állna vele szóba.
Nem a szinkronizáló színésznővel van bajom, jól csinálja, csak a hangja egészen egyszerűen nem passzol Paget Brewster hangjához.
Viszont Lux Ádám előtt leteszem a kalapomat, keményen megszenvedte Hotch minden pillanatát, a záróidézetet pedig (ez talán nem holnap-spoiler) úgy mondta, hogy elhittem azt, hogy az összetört Hotch mondja. Bravó.

hex.kelly 2010.06.03. 13:34:06

@Lezuzius: @malevil: Lunanyuszi jól mondja: Amikor valamelyik főszereplőről szól egy epizód, ÉS annyi a történés, hogy nagyon hosszú, és nem tudok belőle húzni, ketté szoktam venni az epizódot. Holnap reggel 9-kor érkezik ennek a 100-dik epizódnak a második fele.
Az 5x10-ről csak Johnny tett említést, az jövő szerdán este kerül adásba, és másnap lesz hogyvoltja.

hex.kelly 2010.06.03. 13:37:46

@hex.kelly: Természetesen tudom, hogy a szinkronhang kiválasztásakor nem a hasonlóság a fő szempont, itt szerintem mégis erre lett volna szükség, ugyanis a nő szexepiljének, karakterének és súlyának 80%-át. A többi 20% a külseje és a ritka, de annál jobb beszólásai.

Lezuzius 2010.06.03. 13:59:03

@hex.kelly: Rendben, koszi. Valaki emlitette a 10es reszt ez zavart ossze.
Nagyon jo hogyvolt. A resz is jo volt.
Hajra!

hex.kelly 2010.06.03. 14:04:58

@Lezuzius: Igazán nagyon szívesen :-) Holnap gyere vissza a folytatásra ;-)))

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.06.03. 14:14:44

@hex.kelly: Na bennem is megfogalmazódott valami a Csapatról, de akkor nem mondom, van egy olyan érzésem, hogy nagyon hasonló a tiédhez. :)

malevil 2010.06.03. 14:27:35

@hex.kelly: Köszi szépen az infót és persze főleg a hv-t. Nagyon várom a folytatást. Engem is az zavart meg, hogy valaki 9-10. részként emlegette a két részre bontott hogyvoltot.

tavaszi fingok érkeznek a széllel 2010.06.03. 14:35:53

Ez mér' jó, leírni öt oldalban egy sorozat tartalmát...
A tévésorozat azért tévésorozat, hogy az ember megnézze a tévében.

Brüsszeli csipke 2010.06.03. 14:43:14

@tavaszi fingok érkeznek a széllel: Ha ezt nem érted, akkor az ilyen típusú oldalakat ki kéne hagynod...

hex.kelly 2010.06.03. 14:51:03

@tavaszi fingok érkeznek a széllel: Talán, hogy egy kicsit megfeledkezhessünk a fingszagról?
Ha megnézed az oldal tetejét jobb oldalon, oda van írva, hogyaszondja: "Sorozatepizódok zanzásítva, viccesen, akár gúnyosan. Ha lekéstél a tegnapi Született feleségekről, vagy már nem érted, miről szól a Lost."

Johnny336 2010.06.03. 15:13:47

@hex.kelly: de ez nem szülfel és nem is lost...ez gyilkos elmék!

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.06.03. 15:14:53

@hex.kelly: szerintem csak ignoráld. nem ér egy kommentet sem

hex.kelly 2010.06.03. 15:36:08

@Johnny336: Akkor most mi lesz?! :-D

@Orso-borso: Nem úgy van az! Volt egyszer egy APEH-elnök, Simicska Lajos, ő azt mondta, hogy "Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni". Ha ezt elfogadjuk - miért ne tennénk -, akkor simán lehet, hogy ő tényleg nem tudta, minek kell ez a blog. Mi viszont tudjuk, és erkölcsi kötelességünk segíteni neki, elvégre a tanuláshoz is alkotmányos joga van mindenkinek. :-)

Egneske 2010.06.03. 16:07:09

Sziasztok! szuper volt a hv, alig varom a folytatast! A tavaszi fingos kommentelonek uzenem h azert kell hv -nekem- mert 1. Nincs AXNem mert az elozo berlo meg log a kabelxolgaltatonak 2. Nincs gepem itthon h letoltsem. 3. Olyan rexleteket is +tudok amik felett atsiklanek. Szep napot mindenkinek!

ebilafan 2010.06.03. 16:46:51

Nahát nahát, gratula a címoldalhoz!!!

Engem ez a rész, csakúgy, mint a következő érzelmileg készített ki. Egy ideje latolgattam magamban, hogy a férfi karakterek között kedveltségi szempontból hogyan állítanék fel rangsort (gondolom, azt mondanom sem kell, ki áll az első helyen:), és Hotch folyton fel-le liftezik, mégis ebben a részben, nem kis mértékben köszönhetően TG játékának (*taps*) és az írók szándékának egy nagyon emberi, hogyismondjam, "valódi" Hotchot láttunk, nekem folytak a könnyeim.

Ráadásul az is eszembe jutott, hogy pl az LJ-s ismerőseim közül hányan utálták különböző intenzitással Hailey karakterét, holott ahogy a házassághoz, úgy a váláshoz is kettő ember kell, és valójában alig hiszem, hogy van nő, aki sokáig bírná a rendőrfeleség (pláne BAU feleség) szerepét. El is hallgattak a "Hailey-utálók" ez után a rész után rendesen!

A HV (most írjam megen, sokadszorra? :D) remek, ahogy johnny mondta, sikerült visszaadnod a feszültséget, köszönjük.

Üdvözlök minden új kommentelőt, meg persze minden régit is. XD

OFF

@hex.kelly: hogyan nem láttam Twitteren az előző rész élesítési jelzésedet? Most megyek, és kifejtem a véleményemet ott is, bár arra már senki nem fog járni. Nehogy azt hidd, hogy ellustultam! XD

ON

ebilafan 2010.06.03. 16:50:24

@tavaszi fingok érkeznek a széllel: kellenek az ilyenek is, mint te.

Valahányszor látom, hogy GYE HV alatt 20+ komment szerepel, fülig ér a szám (holott nem is én írom:), mert lássuk be: azért nem ez a kommentszám az általános tendencia az oldalon.

Úgyhogy időről-időre az ilyen hülyéket is hagyni kell bomolni.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.06.03. 18:56:12

@hex.kelly: persze, joga van hülyének lenni, én csak azt mondom, az ilyen kis fingok odasz*rnak valahova középre valami orbitális baromságot, és arra élveznek, hogy mekkora balhét kavartak. Sokkal több bosszúságot okozna neki, ha tudomást se vennének róla.
@ebilafan: Hailey-t én se nagyon kedveltem. Persze pocsékság, ami történt, de attól még nem szerettem meg. Azt gondolom képmutatás, ha valakit nem szeretek, majd ha történik vele valami, akkor azért a dologért megváltoztatom a véleményem. Ha megváltoztatom, akkor nem azért teszem, mert sajnálni kell, hanem mert pl. jobb ember lett, vagy kiderült, hogy korábban félreismertem, másnak mutatta magát, stb.

NCI 2010.06.03. 19:15:02

Mindig nézem a sorozatot és olvasom a HV-t (amiért visszamenőleg és a jövőre nézve is köszi) és a kommenteket is - írni azért nem írtam még, mert mindig elmondtátok amit én is gondolok. Most sincs ez másképp, de mégis kikívánkozik belőlem, hogy mennyire mellbevágó volt ez a tegnapi rész és teljesen a hatása alá kerültem. Végig ledermedve, torkomban gombóccal ültem és megkönnyeztem a történteket, bár többször eszembe jutott közben, hogy "halló, tv-t nézel", de azért is nagyszerű ez a sorozat, mert képes ilyen reakciót kiváltani az emberből.

Johnny336 2010.06.03. 19:23:32

Ne etesd a trollt!

Erre csak ennyit lehet.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.06.03. 19:41:47

@NCI: de azért csak kommentelj máskor is, olyan jó, amikor sokan írkálunk ide :)

hex.kelly 2010.06.03. 19:47:10

@NCI: A zsepit ne rakd túl messzire, fog az még kelleni, sajnos. Múlt hétvégén írtam a hv-ot, nem sokkal később érkezett a volt férjem, hazahozta a lányomat, rám nézett, és azt kérdezte, mi történt, merthogy ki van sírva a szemem, és az asztal tele használt pzs-vel :-DDDD @ebilafan: Egyszer már megállapítottuk Johnny-val, hogy hát igen, Thomas Gibson a Julliard-on tanulta a színészetet... mind úgy ülünk le, hogy csak egy film, aztán mégis mi lesz belőle.
@Orso-borso: hát, engem Hailey mindig nagyon idegesített. Én az 5x01-ben kedveltem meg, mikor otthon mp3-mal a fülében takarított, és mikor a kórházban beszélgettek Hotch-csal. Akkor megértettem, hogy nagyon szeretik egymást, csak Hailey nem bírt tovább egyedülálló feleség lenni.
@Egneske: Akkor már nem kell sokat vrni: holnap reggel 9 a következő célidőpont ;-)

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.06.04. 07:26:54

@hex.kelly: Hailey-ről. Szerették egymást, igen. Hotch ahogy tudott, ment haza mindig, jó apa volt, jó férj, egy hektikus melóval. Nem pont ilyenkor kéne egy jó feleségnek békés hátteret biztosítani a férjének? Annyira nem merültem bele a történetbe, de Hotch az esküvő után vállalta el ezt a munkát? Valahogy nem hiszem. Akkor meg: nem tudta előre? Vagy szokásos hüpiként azt gondolta, na nem baj, majd megváltoztatom a férjemet és otthagyatom vele a munkáját amiért él-hal? Meg amennyire emlékszem, a házassági eskü arról szól, hogy jóban-rosszban. De ő a rossznál kiszállt. Azt még megértem, ha rosszul választottak és nem szeretik egymást, nem illenek egymáshoz, és elválnak. De csak azért, elválni mert a házastárs nincs otthon esténként, és olykor még a betervezett szabadságról is elrángatják, na ez számomra totál elfogadhatatlan viselkedés.

hex.kelly 2010.06.04. 07:43:20

@Orso-borso: Hailey-nél a 3x02-ben szakadt el a cérna. De tudod, ezek az ügyek napokig eltartanak, és mindig úgy utaznak el, hogy nem tudják pontosan, mikor végeznek, mikor térhetnek haza. Amikor meg itthon vannak, akkor a papírmunkával is megy az idő. Ha otthon vagy egy kisgyerekkel, és van férjed, de mégsincs, az nagyon szar érzés, nekem már megvolt, és abszolút megértem Hailey-t. Azért váltak el, mert Hotch-nak akkora volt a hivatástudata, hogy nem bírtak családként működni. Kért és kapott egy 9-17 állást, de mégsem bírta meglépni a változtatást. Hotch és Hailey a gimi óta együtt voltak, és Hotch a BAU előtt ügyészként dolgozott, szóval nem volt ez mindig így. De leginkább a gyerek-rész a fordulópont, a gyerkszületéssel anyu kicsit szobafogságba kerül, beszűkül az élet, főleg, míg pici, és egy ilyen állapotban elég nehéz tolerálni azt, hogy magára hagyják minden tennivalóval, és csak matinézni-villámlátogatni-aludni jár haza a férj. Kemény dolog ennek minden oldala sajnos.

nautilus64 2010.06.04. 10:20:08

@hex.kelly: Ebbe a helyzetbe én is belegondoltam... Én mit tennék, ha ez a helyzet állna fent? Ki vagyok én, hogy elválasszam a férjemet attól, amit annyira szeret csinálni? De közben ténylegesen egyedül vagyok egy gyerek mellett, nincs támaszom, csak néha van otthon, és akkor is kell tartani attól, hogy bármikor hívhatják újabb ügy miatt... Nehéz no...

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.06.04. 11:27:27

@hex.kelly: Én úgy neveltem gyereket, hogy férjem sem volt. Szóval tudom, minden megoldható. És még ha időnként is, azért ők ketten ott lehettek volna egymásnak. Hotchnak nagyon sokat számított a családi háttér, ezt Hailey egy csapásra elvette tőle, ráadásul úgy, hogy a távollétében cselekedett és kész helyzet elé állította. Ha nagyon rossz lett volna a kapcsolatuk, akkor azt mondom oké, de messze nem erről volt szó. De nagyon elkanyarodtam az aktuális résztől. OFF END

Laliath 2010.06.04. 13:47:47

hex,
még mindig szuperül írsz. A dobozban sajna se időm, se érkezésem nézni. De a leírástól görcsbe állt a gyomrom.
Szegény Hotch :(
A csapat derekasan állja a nyoást, ez tetszik...

Johnny336 2010.06.03. 12:48:19
én is csak algopyrint szedek, ha muszáj, de mikor kihúzták a bölcsességfogam, akkor kaptam cataflamot. olyan voltam tőle, mint aki beszívott. képzelheted, telefonos üf.szolgálaton vadalmaként végigvihogtam 8 órát ;)

Johnny336 2010.06.04. 23:28:11

A munkám a munkahelyen hagyom, az otthonomban a családommal vagyok. Bár nálunk nincs gyerek, tehát "bőven" marad időnk munka mellett, de nejem nem dolgozik itthonról (kéthavonta egyszer), én sohasem - szerintem 3 itteni évem alatt kétszer ha előfordult, hogy nem munkaidőben végeztem el valami céges dolgot).

bnemeth 2010.06.05. 11:59:43

Én ezt a 2 részt mégegyszer, magyarul nem nézem meg. Elég volt egyszer, nagyon megrázó. A CSI Tarantino rendezés 2 része jut róla eszembe. Viszont a hv-t elolvastam, nagyon jó, köszönöm.
süti beállítások módosítása