Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x11 - Red

2010. május 30. 17:00 - teardrops

A kapcsolótábla előtt Kendra kezében elemlámpa, Max pedig leszed-kiszed-átköt, miközben füstölög. Mármint szóban, ugyanis éppen fürdőnap van, de mint kiderült a szomszéd lopja az áramot, mert melegen kell tartania a lakását a kanabisz cserjék miatt és ez mélységesen felháborító, hiszen azé az áram, aki... először lopta, a dudva száradjon csak ki. Miközben a fazekakban készül a fürdővíz folytatódhat a 'lányos' téma Kendra hatlövetű pasijáról, akivel újraértelmezik a randi fogalmát. Max nem erőlteti a dolgot, hogy megtudja ki az ismeretlen ismerős, mert alig várja, hogy kiélvezze az előző akciójuk eredményét és lazíthasson.

Az idillt telefoncsörgés zavarja meg, Logan in medias res belekezd az új küldetés ismertetésébe: megvan a címe annak a tanúnak, aki másnap a bíróságon Steckler polgármester ellen tanúskodik, viszont az egyik forrás szerint ma este rajtaütés várható és mivel a tanúvédelemben nem bízunk, nekünk kell megvédenünk, siess. "Ácsi, Logan, sötétedés előtt úgysem történik semmi, addig folytathatom a mentálisan felkészülést, ne izgulj!" Max menetrend szerint oda is ér a címre és éppen mielőtt a gazfickók lecsapnának a védett személyre, bemotorozik a szobába, felkapja maga mögé a férfit és már ott sincs. Menet közben azért hátrakiabál, hogy megbizonyosodjon arról, jól van-e az illető és legnagyobb döbbenetére a hangról 'régi szép idők' jutnak eszébe; emlékszünk még Brunora?

Max kissé kiakadva vezeti be Loganhez a bekötött szemű Brunot, akinek -csak úgy véletlenül- azért koppan egyet a feje az ajtófélfán, mint Micimackóé a lépcsőn, bár ez itt most nem a szeretet jele. Miután letisztázták, hogy mindenki azt hitte mindenkiről, hogy meghalt, de mégsem, kiderülnek a részletek: a polgármester is benne volt abban a gyógyszer-bizniszben, ami miatt Sonrisa-t már kiiktatták, de Steckler ellen csak Bruno a bizonyíték, ezért ajánlottak fel neki alkut a tanúvallomásáért cserébe. Maxnek nagyon nincs ínyére, hogy védjék ezt a bűnözőt, de Logan bedobja a fő érvet: annak ellenére teszi mindezt, hogy miatta került a székbe. Bruno, miután lekerül róla a kendő és felméri a terepet, eldünnyög ugyan egy bocsánatkérést 'a székért', de leginkább elégedettségének ad hangot, hogy ilyen szép kéróban szállásolják el. Szó, mi szó, tényleg maradhatott volna a lábak eltörésénél, mert az együttérzés és megbánás nem az ő asztala; meg is nyugtatják nyomban, hogy egy másik biztonságos helyre viszik. Kitartás Max, csak egy napot kell kibírni!

A motelben Bruno szájmenését nem lehet megállítani; először üzleti tanácsot ad Maxnek, merthogy emlékszik ám, milyen sokáig bírja a lány a víz alatt, ezzel egy csomó pénzt lehetne keresni, majd panaszáradatot zúdít a nyakába, nincs tévé, nincs magnó, nincs kaja, meg különben is, milyen lepukkant ez a hely, ennyi volt, viszlát. Indul is az ajtó felé, de Max a 'többet ésszel, mint erővel' jegyében előkapja a bilincsét meg a csábos mosolyát és láss csodát, működik! Bruno visszafordul és már lelki szemei előtt lejátszódik az egész pikánsan perverz éjszaka, de a következő pillanatban már arra ébred, hogy bilibe lóg a keze. Vagyis bilincsbe(n), a radiátorhoz láncolva. Max már most nagyon unja a pesztrálást és mivel még nem döntötte el, hogy Bruno halála ellen, vagy mellett van, inkább jó pincérnő módjára felveszi a rendelést és elmegy pizzáért.

Logan nem veszi ám olyan könnyen a dolgot, mint mutatja. Ül a tévé előtt, újra és újra a támadás felvételeit nézi. Mintha nem is vele történt volna. Bling próbálja lebeszélni erről az önsanyargatásról, de Logan nem adja fel az elveit; ha a Steckler-betegségre a Bruno-gyógyszer a megoldás, akkor nem gondolkozhat a bosszún.
Mindeközben egy Sötét Alak telefonál az utcasarokról és olyan félmondatokat hallunk, hogy "nem sikerült, de megtalálom" és "ismerem bizonyos gyenge pontjait".

Max visszaér a vacsorával és mintha egy sztriptízbárban lenne, Bruno előtt ketten is táncolnak. Ez a fickó aztán tud élni, mit neki bilincs, meg védőőrizet! A titkosságnak viszont annyi, mehetnek máshova. Az új helyen nászutasoknak adják ki magukat, ettől Bruno úgy vigyorog, hogy simán körbefutna a szája a fején, ha nem lenne ott a két füle, de azért az erőviszonyokat tisztázandó, Max jól pofon vágja. Egy kis nyugalom. A férfi sebeit nyalogatva elmélkedik a múltkori találkozásukról, hogy a lány agyonpüfölte már akkor is és mindezt olyan gyorsan tette, hogy pislogni sem volt ideje (mármint Brunonak), majd előadja ismét a nagyon unatkozom magánszámot és elvonul fürdeni. Legalábbis úgy tesz, mintha; pár perc múlva már nyoma sincs. Max a recepcióstól megtudja, hogy a helyi késdobálóba ment az 'ifjú férj', ahol természetesen bajba is kerül, de az 'édes kis feleség' épp jókor érkezik, hogy egy-két jól irányzott ütéssel és rugással ismét helyreálljon a világbéke. Miközben elhagyják a bárt, a pultnál egy Rejtélyes Alak telefonon számol be arról, hogy látta a lányt, aki nagyon ügyes és ezért szükség lesz egy csapatra.

Vissza a szállodába. Bruno az ágyon ül bilincsében és új kéréssel áll elő: telefonálnia kell, a kislánya várja a hívását, aki mese nélkül nem tud elaludni. Max meghökken, de kiderül, hogy Annabelle létezik, így amíg az esti mese elhangzik, kimegy egy kis jégért, mert anélkül meg Bruno nem tud elaludni. Ezegyszer jól jön ez a rigolya, mert Max így éppen látja, amint 3 alak érkezik a hotelbe és egyértelmű, hogy nem a barátságos fajtából valók, mert egyikük épp a recepcióst repíti át a pulton.

Ennek fele sem tréfa, Max ráadja a nyúlcipőt Brunora, így mire a fickók betörik az ajtót, már csak az üres szobát találják és a lány elhagyott csipogóját. Ezzel távoznak és rezzenéstelen arccal; menet közben még elroppantják az éppen telefonos segítséget kérő recepciós nyakát.

Másnap a Jam Ponyban Normal már hiányolja Maxet és mivel kirúgással fenyegetőzik, Cindy azonnal hívja Logant, aki orvosi igazolást is ígér, csak falazzanak a lánynak. A következő pillanatban a férfi már Max hívását fogadja, aki megnyugtatja, hogy megtalálták őket és bár ezek a fickók sokkal ijesztőbbek, mint a múltkoriak, jól vannak, indulnak is a bíróságra. Ahogy azt Móricka Max elképzeli! A gondos apa a parkba akar menni, hogy találkozzon a lányával. Ez nem túl jó ötlet; nyílt terep, simán lelőhetik. És lőn! Legalábbis Sötét Alak megpróbálja, de Sötét Angyalunk ismét gyorsabb.



Logan megszerezte a szálló biztonsági kamerájának felvételét, amelyből kiderül, hogy itt bizony valami nem stimmel, ezek a fickók nagyon türelmetlenek és puszta kézzel áttörik a liftajtót, ahelyett, hogy megnyomnák a gombját. A Terminátorból jöttek át vendégszerepelni? Logan nem találgat, inkább Sebastianhoz fordul segítségért.



Mielőtt azonban megtudnánk ki ez a jóbarát, az 'ifjú párt' látjuk, amint éppen az egyik ellenőrző pontnál várakoznak. Max kihasználja az alkalmat, hogy megkérdezze, valójában miért ment bele egy olyan ember ebbe az alkuba, aki simán megléphetne és még lelkiismereti kérdést sem csinálna az egészből. A férfi válaszán még mi is meglepődünk: Annabelle-ért teszi, azért, hogy legyen legalább egy helyes cselekedete, amelyikre büszke lehet majd a lánya.
Bepillantunk terminátorékhoz is, ahol bizony baj van: az egyikük megsérült és mivel nincs véralvadási fehérje, nem is alvad a vére, tüzes vassal próbálják orvosolni a problémát. Rejtélyes Alak is megjelenik, éppen telefonon biztosít Valakit arról, hogy jelentkezik, amint elkapták a lányt.

Megérkeztünk Sebastianhoz, hogy megtudjuk a rejtély tudományos magyarázatát. Ezek a katonák a dél-afrikaiak tucattermékei, mégpedig a Vörös Szériából. Egy implantátum miatt, mely az agytörzsben leblokkolja a fájdalomreceptorokat, nem éreznek semmit, hiperadrenalizált állapotba kerülnek, nagyon erősek lesznek és eltűnik a félelemérzetük, a test azonban nem bírja ezt sokáig, ezért 6-12 hónap alatt kiégnek. Ennek elkerülésére a megoldást a DNS állomány variálásában látják és már a célegyenesben járnak a különféle technológiák összedolgozásával, de a sikerhez még szükség van egy genetikailag tökéletes prototípusra; és itt keresgélnek, Seattle-ben...

Eljött a tárgyalás ideje, nagy a felhajtás és a tömeg a főbejáratnál. Megérkezett Logan (egy pisztollyal a zsebében) és Max is (egy tanúval a motorján), már csak be kellene jutni. Logannak ez nem sikerül, mert zárt tárgyalás van, Max viszont nem tétovázik, elindul a hátsó bejárat felé. A teremben a bírónő már éppen le akarja fújni az egészet, mondván, ha eltűnt a koronatanú és nem tud vallomást tenni, nincs is ügy, de nem tudja befejezni a mondatát, mert testőrünk pontos időzítéssel és sajátos technikával leszállítja a tanút, aki szépen sorjában mindent el is mond. Már kezdenénk örülni, hogy itt a hepiend, de sajnos csak bombariadó van helyette és tárgyalás-felfüggesztés, úgyhogy mindenki feláll és indul kifelé. Max is menne a tömeggel, de Bruno az oldalajtót javasolja, ahonnan egy alagsori parkolóba jutnak. Persze, hogy nincsenek egyedül, terminátorék tűnnek fel a színen, Bruno pedig lezárja a hátsó ajtót. Ez bizony csapda.

Rejtélyes Alak egy aktatáska pénzzel várja az árulót, aki közben büszkén meséli, hogy "bizony, gyorsan kitaláltam ám, Max, hogy nem véletlenül vagy olyan gyors és erős, és mivel sok pénzt ér egy olyan izé... mifene... manticore-prototípus, meg is szerveztem azt a bemutatót a bárban, ugye, hogy okosabb vagyok, mint egy ötödikes?, úgyhogy kösz a megmentést, de most inkább megyek". És megy. Az épület előtt a nagy tömegben Logan Max hollétére vonatkozó kérdését meg sem hallja, inkább iszkolna el, de nem jut messzire: hirtelen Sötét Alakkal találja magát szemben, aki nem adja fel és -semmi cicó, nála van a slukker- szépen csendben lelövi őt. Game over, Bruno; megjelöltek, ez már végleges.

Közben az alagsorban Max keményen küzd és már fölénybe is kerül a hármas túlerővel szemben, de sokat kivesz belőle a harc, így éppen jókor jön a segítség. Logan érkezik Batmobiljával és egy kisebb sortüzet ereszt az ellenség felé, amíg Max betigrisbukfencezik a hátsó ülésre. A következő képen már azt látjuk, hogy a Terminátor Team egymásból szedegeti a golyókat, Rejtélyes Alak (aki most már biztos, hogy telefonnal a fülén született) közli a vonal túlsó végén Valakivel, hogy a lány sokkal jobb, mint gondolták, ezért pontosabb előkészítésre lesz szükség az elfogásához, de legalább van egy nyomuk, az elhagyott csipogó.

Záróképünk Logan lakása. A háttérben híreket mondanak ("Bruno Anselmo az életét adta az igazságért", Annabelle így megkapja a szép emléket az apjáról), miközben Logan Max sebeit tisztítja ki és épp a vörös szériával kapcsolatos aggodalmának adna hangot, de a lány megelőzi: Ne mondd, hogy tartsak tőlük. Már úgyis félek.

Címkék: sötét angyal
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2010.05.30. 17:11:34

Köszi a hv-t, és hogy beszálltál a sorozat írásába!:)

teardrops 2010.05.30. 17:47:19

@bree-gee: Berántott a sorozat (újra;-)), úgyhogy azért sokat nem is gondolkoztam rajta, hm?:-D
Itt is köszi a bizalmat és a segítséget:-)

sarahangel 2010.05.31. 20:42:22

Gratulálok, szerintem nagyon jól sikerült a bemutatkozás; csak így tovább, hajrá, hajrá! :-)

kekhalal21 2010.06.02. 18:40:03

Nagyon jó sikerült Gratulálok az íróknak.

bree-gee 2010.06.04. 17:00:54

Biztos nagyon unjátok már, hogy mindig ezzel jövök, de sajnos az én hv- most nem jön vasárnap, mert elutazom, és nem leszek vele kész. Viszont így akkor jövő héten kettőt olvashattok.(Igyekszem a hét elején feltenni.)

teardrops 2010.06.04. 18:26:14

@sarahangel: @kekhalal21: Köszönöm:-)
Igyekszem... törekszem...;-)

kekhalal21 2010.06.05. 11:01:25

@bree-gee: Nem baj de jó hogy szóltál akkor nem kell agodni hogy hol van az új rész.

vkhir · http://darkangelhungary.hu 2010.06.12. 21:21:57

Nagyon jól sikerült írás! Ötletes a hivatkozás és az animáció beszúrása is:) Az elején lévő füstölgéssel kapcsolatban az a poén, hogy a Bakiparádéban látható, hogy tényleg füstölgött:)) Köszi szépen, csak így tovább, várjuk a következőket mindkettőtöktől.

bree-gee 2010.06.12. 23:24:57

Következő feltöltve, köszi a türelmet! :)

teardrops 2010.06.13. 12:40:08

@vkhir: Noigen, a füstölgés. Igazából ezt a szófordulatot éppen az a bizonyos bakiparádés videó ihlette (bár amúgy is szeretem a szójátékot;-)) és gondolkoztam is, hogyan hivatkozhatnék rá, de végülis ezt a "problémát" a most következőmnél oldottam meg:-)

Köszi a bíztatást! Legalább egy animációt mindegyikhez terveztem, aztán meglátjuk, mennyire futja majd az időmből:-) Az aktuális egyébként most van folyamatban...;-)
süti beállítások módosítása