Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 5x07 - The Performer

2010. május 27. 11:00 - hex.kelly

Rock-koncerten nyitunk, fehérre mázolt arcú fazon énekli, mennyire belehalunk a szerelmünkbe, közönség tombol. Mikor a szám véget ér, az énekes távozik: a backstage-ben a menedzsere veregeti a vállát, az öltöző előtt visítozó, hullának sminkelt bakfisok visítozzák a nevét (Dante), de emberünk ettől sem boldog. Az öltözőbe belépve meghúz egy piás üveget, majd azzal a lendülettel eldobja: a sminkelő asztalon összetörik a tükör. Leül elé, nézi magát a tükörromban, valamitől pirosak (véresek?) a fogai.

A rajongók özönlenek ki az utcára, két lány (egyik Juliska zombiváltozatának, a másik a Gonosz Nyugati Boszorkánynak öltözve) feldobva fecseg, egy 35 kilós srác odamegy hozzájuk, és felajánlja, hogy elkíséri őket, mert sötét van, de Juliska-zombi a lelkébe gázolva lerázza. Juliska-zombi hazaér, elkezdi lefejteni magáról a csimmát, mikor kopognak az ajtón, és egy csuklyás-köpenyes alak árnyéka vetül az ajtóra. A lány kinéz, majd mosolyogva kinyitja az ajtót, de örömre nincs oka, mert 15 másodperc múlva már megfojtva hever a padlón.

Quantico-ban JJ mutatja az esetet a csapatnak: 2 hét alatt 3 lány holttestét találtak Los Angeles forgalmas autópálya-pihenőiben. Egyiket sem erőszakolták meg, viszont mindnek igen kevés vére volt: Juliska-zombiban például épp csak félliternyi (mi van?), karján pedig vérrel festett felirat van: A HAZUG. Mindhárom lány nyakán két pici pötty található, e sebeken keresztül távozott a vér belőlük, és a pöttyök környékén nyálat találtak, emberi nyálat. Reid közli, hogy tehát valaki megitta a vérüket. Prentiss hátra dől a székén, és komoly légző-gyakorlatokra van szüksége, hogy ne hányjon az asztal közepére. Mi meg kapunk egy gyors montázst Juliska-zombi haláláról és egy vámpírfogsorról. Főcím és idézet Reid-től: A gonosz természetfeletti legsötétebb lapjain sincs szörnyűbb hagyomány, mint a vámpíré. Pária ő még a démonok között is. - In the darkest pages of the malign supernatural there is no more terrible tradition than that of the vampire. A pariah even among demons. Montague Summers

Csapat gépe száll a felhők között, JJ szól a csapatnak, hogy a kukkolós ügy (első évad 18. epizód, hogyvoltja majd valahogy ősszel várható) kapcsán megismert Kim nyomozó várja már őket. Egyúttal megkérdezi Reid-et, emlékszik-e arra az ügyre, és hogy szokott-e még beszélni Lila-val, de Reid feszengve mégis karakánul a mostani ügyről akar inkább beszélni. Morgan lenyeli a röhögését, Emily viszont csak néz bután, remélem, JJ majd elpletyizi neki a szaftos részleteket. Reid inkább a klinikai vámpírizmusról kezd beszélni, melynek másik neve Renfield-szindróma. Eszerint a téveszmés beteg nem mindig szadista, a vér a fontos neki, és a klasszikus kannibalizmushoz közelít a kórképe. Rossi szerint fincsi kis meló lesz ez, Garcia a laptop képernyőjéről pedig azt mondja, hogy L.A-ben tekintélyes vámpírmániákus közösség él, piros lötyiket isznak, és úgy öltöznek, mint Prentiss gimis korában. Reid azt javasolja, hogy vámpíristaként tekintsenek a gyilkosra, ne vámpírként. Garcia tovább kutakodik (piros gyümilevet hörpöl), Morgan elköszön tőle: Köszi, béb... Kösz, Penelope. (Hahhaha!) Reid szerint a vámpíristák mindig ismerik az áldozataikat, ha csak futólag is, náluk a meglátni és megkívánni elv érvényesül (ugyanígy vagyok a Sacher tortával).

Los Angeles-re időközben leszállt az éj, és sötét van egy ökörpanorámás villa teraszán (meg máshol is, ugye, Zeugma?), a Dante nevű muzsikust a menedzsere próbálja kicibálni az ágyból, mert fellépése van, de Dante inkább aludna, mert el van fáradva, biztos egész nap szőlőt kapált, és különben is kifolyt a piros színű nyála a selyempárnára. Menedzser lemezeladásokról papol, a muzsikus megadja magát, és sóhajtva kérdi, hogy megint az ő bőrébe kell-e bújnia? Hát persze, hogy igen. Menedzser szendvicset akar neki csinálni, de ő nem éhes. Menedzser nézi a véres párnát, és kérdi, hová tűnt el olyan gyorsan a koncert után, de Dante nem emlékszik.

Csapat megérkezik az őrsre, Kim nyomozó örömmel üdvözli őket, Hotch bemutatja neki Emily-t és Rossi-t, Kim pedig bevezeti őket a tárgyalóba, ahová beérve Hotch mondja neki, hogy most Morgan a vezető, Kim kérdőn néz egyikről a másikra, Hotch azt mondja: Hosszú történet. A nyomozónak ennyi elég, közli, hogy Tara lakása valamint a halottkém a három hullával csak az ügynökök érkezését várja. Morgan melót oszt: JJ küldjön Garcia-nak anyagokat a három lányról, Reid kezdje el az előzetes profilt, a többiek meg Juliska-zombira koncentrálnak.

Dante helikopterrel érkezik valami medencés partira, ja ez ilyen pénzért bulizós meló neki, sajnálom érte nagyon. Sört iszik, és nézi a bulizókat, mikor a menedzser hoz és bemutat egy alakot, aki valami újságtól jött, hogy Dante-ról írjon. A srác gyorsan ki is akasztja Dante-t, mert olyanokat mond, hogy cross-over-ezi a metálzenét a vámpírjátékkal, Dante elhajtja a halál hímes szervére. (Rossi és Emily Juliska-zombi lakásába mennek, és Emily elsztorizza bakfiskori lázadását, amit azért anyuci finanszírozott, ez jó. Rossi filmkészítős könyveket talál, Emily meg egy házi oltárt Dante plakátjával a közepén, ez elég beteg, na.) Dante-nak a menedzsere (Ray) próbál a lelkére beszélni, de Dante megcsömörlött, és nem hiszi el Ray-nek , hogy újra nagy sztár lehet, kismillió eladott lemezzel. Tiplizni akar, de egy pincérlánnyal összeütközik, akinek vérezni kezd a keze, Dante ezt észreveszi, majd javasolja neki, hogy lépjenek le valami nyugisabb helyre.

Morgan és Hotch a hullaházban nézik a három áldozatot, a doki mondja nekik, hogy a lyukak nem igazi fognyomok, inkább valami éles eszközzel készültek. De akkor hogy került nyál a sebekre? Lenyalta? Hotch nézi az A HAZUG feliratot, és azt mondja, egy ilyen gyilkos, ha egyszer belelendül, egyre rosszabb és rosszabb lesz. És hogy efelől semmi kétségünk ne legyen, egy pár hullalábat vonszolnak az esőben, az egyikről leesik a bakancs is.

Másnap reggel JJ és Reid megint az őrsön van, Garcia könnyedén kitalálja Juliska-zombi laptopjának jelszavát, ami Cullen, de Reid colon-nak érti - így lesz a jelszóból vastagbél, ha egy zseni nem tud az Alkonyat-regényekről. (Tudja valaki, hogy szerepelt ez szinkronizálva?) Reid nem biztos abban, hogy jó-e a profil, amit csinált, JJ szerint fölösleges a vekengés, fel is hívja Reid telcsijéről Morgan-t, és mondja, hogy SPENCE elkészült. Ő maga pedig majd beszél Juliska-zombi öribarijával. Reid persze ezt sem érti, nincs is bájosabb egy tudatlan zseninél. A többiek a negyedik holttest fölött állnak, ami még ki sem hűlt, annyira friss. Viszont rajta is van A HAZUG-felirat, szóval az nem csak Juliska-zombira vonatkozott.

Kicsivel később már az őrsön mondja el Reid a kollégáinak és a helyieknek az előzetes profilt. Vérmániás embert kell keresni, aki valószínűleg autovámpirizmussal kezdte, azaz megsebesítette magát, hogy a saját vérét szívogathassa (fúj), majd állatokat kezdett kínozni. Talán ezen a vonalon lehet nyoma a nyilvántartásokban is. Minden valószínűséggel egy lepusztult, régi házban lakik, ahol elég a hely és a nyugalom, hogy lecsapolja az áldozatok vérét. Meglehet, hogy idősebb nőrokonával él, anyjával, nagyanyjával, nénjével. És a legfontosabb: biztos, hogy van valaki a környezetében, aki tudja, hogy mennyire beteg. Dante az ágya mellett a padlón ébred, majd rohan a fürdőszobába, és a csapba rókázik. Ray szalad hozzá, és átöleli, ahogy Dante a padlóra rogy, kérdi, mi a baja, Dante azt ismételgeti: nem tudom abbahagyni, segíts rajtam. Ray megígéri, hogy minden rendbe jön.

Az őrsön Kim nyomozó szól Morgan-nek, hogy sikerült azonosítani a negyedik áldozatot: Erin Hickman előző este egy rendezvényen pincérkedett, a helyszínen még most rámolnak el a kollégái. Rohannak is Prentiss-szel Dante tegnapi bulihelyére, ahol a főnöknő elmondja, hogy Erin tegnap lelépett, különben meg drogproblémái voltak. Prentiss meglát egy halom CD-t, elvesz belőle egyet: Dante CD-je az, az album címe pedig: A HAZUG. (Most mondanám, hogy az ügy megoldva, de még csak a 22-dik percnél tartunk, mi lesz még itt?!) Prentiss már hívja is Garcia-t, aki egészen belelendült a vámpíros-goth témába: koponyás toll van a kezében. Prentiss kéri, hogy derítsen ki mindent Dante-ról, Garcia azt felei, hogy elkezdte már, mert a három eddigi áldozatot csak Dante iránti rajongásuk köti össze. A HAZUG-ot pedig épp ma dobják piacra. Garcia megtalálja Dante címét, már mondja is, Prentiss kéri, hogy azért nézzen utána Dante-nak a bűnügyi nyilvántartásban is. A házhoz érve Prentiss megáll az egyik kocsinál, és Garcia-t hívja, rendszám-egyeztetésre, Morgan és Kim nyomozó pedig az ajtót nyitó Dante-hoz siet, akin most nincs smink, és meg van fésülködve (és egészen hasonlít Gwen Stefani férjére, nocsak).

Prentiss hirtelen fegyverrel rohan feléjük, és miközben Dante azt mondja Morgan-éknek, hogy ő nem Dante, az csak egy szerep, amit játszik, kéri, hogy menjen velük kihallgatásra. Morgan nem ért, mi van, Prentiss azt mondja, a kék autó Erin Hickman, a negyedik áldozat kocsija. Na, erre Morgan is fegyvert ránt, Dante meg viszonylag nyugisan adja meg magát. Az őrs elő érve aztán már nyolcvan tévéstáb várja őket, pedig csak 30 perce jöttek el Dante házától. A nyomozó azt mondja a kiakadtan nézelődő Prentiss-nek és Morgan-nek, hogy isten hozta őket a showbizangyalok városában. Végül a nyomozó Dante fejére teríti a zakóját, és nagy nehezen keresztülverekszik magukat a sajtótömegen, Rossi pedig oldalra csalja a sok hiénát egy nyilatkozási ígérettel. Prentiss aggódik érte, de Morgan szerint Rossi-nál van fegyver, nagy baja nem eshet, hahaha.

Bevezetik Dante-t a kihallgatóba, és mind a varázstükör mögé gyűlve nézik. Tisztára, mint a majomházban. Rossi megérkezik, kérdik tőle, mit mondott a sajtónak - hát azt, hogy utálja L.A-t, haha. Lesik mind Dante-t, aki igazából Paul Davies, és Morgan úgy dönt, hogy Prentiss-t küldi be hozzá. Minden pasi tanácsokkal látja el, Morgan-én konkrétan még el is röhögi magát: kérjen autogramot. Prentiss bemegy hozzá, gyakorlatilag 70 másodperc alatt totálisan összezavarja Davies-t, aki a tükör felé fordulva kiabálja a kintieknek, hogy tán hülyének nézik? Reid mondja is a többieknek, hogy egy skizofréniást össze lehet zavarni, de nem venné észre, itt valami nem kóser. Odabent Prentiss keményebb hangnemre vált, és megmutatja a két feliratozott hulla fotóját, Davies-nek valami ágyjelenet dereng a másodikról, de egyébként semmi. Prentiss mondja neki, hogy a lányok vére a nyakukon ejtett lyukakon át lett eltávolítva, vámpír-e vagy? Davies kiakad, hogyan moshatják össze őt és a szerepét. Egyúttal telefonálni akar a menedzserének, de Prentiss csak keményen kisétál.

JJ egy ócska ház előtt a kocsiból kiszállva hívja Reid-et, Reid elmondja neki a fejleményeket, JJ meg azt, hogy akkor most beszél az öribarinővel, aztán siet vissza uralni a médiakáoszt. Aminek köszönhetően az új Dante-albumot veszik, mint a cukrot. Csapat meghányja-veti az eshetőségeket, és úgy döntenek, a rabot hagyni kell telefonálni. Közben Hotch-ot a laborból hívják, elkészült a hullákon talált nyál elemzése: a nyál egy nőtől származik. JJ kopogtat a ház ajtaján, Frankenstein ideges menyasszonya, Gina nyit ajtót, és mondja JJ-nek, hogy ne kopogtasson, mert a nagyi alszik, neki meg ki kell mennie a kertbe, ez a lány nagyon zavart. JJ utána megy, irdatlan kupleráj van a házban. Ried az őrsön hüledezik, hihetetlennek tartja, hogy nő az elkövető, Tapasztalat szerint viszont megeshet olykor, ám Észnek az a baja, hogy a Renfield-szindróma és az efféle agresszió nem tipikus női zakkantság. Hotch azt mondja, hogy Davies-re sem illet a profil, most át kell dolgozni egy női elkövetőre. Prentiss megengedi Davies-nek, hogy telefonáljon, de odaül az asztalra. Ray boldogan mondja, hogy az új album eladása az egekben, ő megmondta, hogy minden rendben lesz, és simán leszokhat majd a drogokról is. Davies mondja neki, hogy de hát letartóztatták, de Ray azt mondja, ő ezt megmondta. Davies-nek bevillan pár homályos emlékkép, és azt kérdi tőle, mit művelt, erre Prentiss felkapja a fejét. Ray pedig kiszáll a kocsijából egy ismerősen lepukkant ház előtt. Vonalat bontja, és kiszáll a kocsiból. Prentiss Davies-t kérdezi, hogy mit művelt Ray, de Davies nem tudja, nem emlékszik semmire.

JJ a nem kicsit rumlis kerti labirintusban keresi Gina-t, meg is leli, a lány egy hűtőtáskába pakol véresnek látszó kulacsokat, JJ hiába szólongatja, a lány nem felel. Ott van viszont Ray, és egy lapáttal iszonyatosan fejbe csapja JJ-t, aki összeesik. Ray a lányt kérdezi, hogy kerül ide ez az idegen, de a lány már annyira be van fordulva, hogy csak a pakolással törődik. Eközben Garcia Dante rajongói leveleit hekkeli, Reid pedig a táblát bámulva gondolkozik, mit kell változtatni a profilon, ha nő az lekövető. Aztán azt mondja: ó, ne. Csörög a telefonja, Garcia az, és mondja, hogy talált leveleket Juliska-zombi barátnőjétől, Gina-tól, a lány totál zakkant, Dante az istene, még ölni is hajlandó érte a levelek szerint. Reid szól Hotch-éknak, és mondja, hogy JJ épp oda ment. Indulás, sietni kell! Méghozzá nagyon, mert JJ most kezd magához térni a kertben, zúg a feje, és csak homályosan látja Ray-t és a zavart Gina-t, meg a fájón csörgő, elejtett telefonját. Ray azt akarja, hogy Gina ölje meg JJ-t, és azt ígéri neki, hogy ha megteszi, Dante örülni fog, és a lány végre követheti Dante-t a halhatatlanságba. JJ már pisztollyal a kézben próbál feltápászkodni, közben Ray arról győzködi Gina-t, hogy ölje meg még ezt az egy nőt, és persze utána önmagát is. (Anyám!)

Aztán odapillant, ahol JJ-t hagyta, de persze már hűlt helye, hisz ő épp most üti le hátulról Rayt, és fogja a pisztolyát Gina-ra, és mondja neki, hogy ne közelítsen. De Gina szerint Ray az övé - nyilván ha már fekszik, ki lehet véreztetni őt is -, ám ekkor érkezik a csapat a kertbe, Rossi felsegíti JJ-t, és Emily arrébb viszi, Hotch lefogja Gina-t, Kim nyomozó meg felszedi Ray-t a földről, és elvezeti. Prentiss viszi a híreket Davies-nek, aki eléggé le van sújtva, de nyilvánvaló, hogy sem Gina leveleiről, sem az azt kihasználó Ray-féle disznóságról nem tudott. Viszont segíteni szeretne mindkettőnek. Prentiss azt mondja, Ray-nek ügyvéd kell, a lány meg irtó beteg, nem lehet tudni, mi lesz vele. Davies azt mondja, hogy ő világéletében csak zenélni akart, és nem tudja, mikor siklott félre ez az egész.

A Csapat hazafelé tart a gépen, JJ jegeli a fejét, Emily vizet ad neki, Hotch fájdalomcsillapítót, Reid meg mankókkal a hóna alatt teríti rá a takarót, és bosszankodik, hogy nem ment vele Gina kikérdezésére. A többiek próbálják megértetni vele, hogy ezt még neki sem kellett volna előre látnia. Aztán arról beszélnek, hogy válhat valaki olyan elvakult rajongóvá, hogy öljön kedvencéért. Rossi azt mondja, ő Sinatra-ért és a cimboráiért volt oda, Hotch meg a Beatles-ért, de annak Charles Manson is a megszállottja volt. Reid azt mondja, hogy na ezért marad ő Beethoven-nél, attól nem válik eszelőssé senki. A többiek csak néznek egymásra, végül Emily kérdi meg tőle: Te nem láttad a Mechanikus narancs-ot? Reid a fejét ingatja, a többiek nevetnek, Prentiss pedig idéz: Inkább írj csak magadnak, és ne legyen közönséged, mint hogy a közönségednek írj, és ne legyél önmagad. - Better to write for yourself and have no public than to write for the public and have no self. Cyril Connolly

Címkék: gyilkos elmék
45 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galádriel 2010.05.27. 12:45:00

"Morgan és Kim nyomozó pedig az ajtót nyitó Dante-hoz siet, akin most nincs smink, és meg van fésülködve (és egészen hasonlít Gwen Stefani férjére, nocsak)."

És tényleg Gwen Stefani férje, azaz mivel megérdemli a saját nevét, Gavin Rossdale játszotta :-)

Köszi a hogyvoltot.

hex.kelly 2010.05.27. 12:50:21

@Chaina: Igen, eredetileg olyan vicces akartam lenni, hogy beteszem azt a képet, amin guest star-ként ott a neve, de nem volt használható.

ÉS egyetértek, mind zenészként, mind itt, színészként abszolút elismerésre méltó, messze az egyik legjobb zenész, aki kiruccant a színészkedésbe.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.27. 13:38:54

De jók ezek a nevetős képek a végén :)
Az engem is érdekelt volna, tartja-e még a kapcsolatot a kis színésznő-szupersztárral a mi cuki dokink. :D

hex.kelly 2010.05.27. 13:49:56

@lunanyuszi: Szerintem nem tartja.

Egyébként messze az egyik legpoéndúsabb epizód volt, nem keveset nevettem közben.

@Orso-borso: igazán nagyon szívesen. Már készül a következő, azt jövő szerdára lesz feltéve, hogy "felvezesse" az aznap esti 100-at, aminek a hv-ja reményeim szerint másnap (csüt) délelőtt lesz fent.

inyourroom 2010.05.27. 13:56:39

Szerintem véletlen, de elég sajátos időzítés, hogy ez az epizód nálunk majdnem pontosan 30 évvel a Love Will Tear Us Apart eredeti énekesének-szövegírójának halála (1980. május 18.) után került adásba.

Johnny336 2010.05.27. 14:10:10

A rocker tényleg zenész? Nem gondoltam volna, mert nagyon jól adta elő a szerepét, tehetséges.

1x18 SPOILER: Lila a szőke celebcsaj LA-ből, akivel a rész végén Reid érzelgősen búcsúzkodik?

Johnny336 2010.05.27. 14:17:55

Milyen az az ökörpanorámás terasz? :)

hex.kelly 2010.05.27. 14:27:33

@Johnny336: igen, ha a kék betűkre kattintasz, meg is nézheted összevágva a kis románcot Youtube-on.
Gavin Rossdale: en.wikipedia.org/wiki/Gavin_Rossdale

Az ökörpanorámás az az örökpanorámás, csak kicsit gonoszkásan megmondva :-)

Johnny336 2010.05.27. 14:32:02

@hex.kelly: közben megláttam a linket is, csak vak vagyok, és nehezen különböztetem meg a feketét a kéktől itt a monitoron. A szöüveget kurzorral simogatni pedig nem szoktam :)

Egyébként zárójeles kommentjeidből lehetne többet kérni? Aranyosak.

hex.kelly 2010.05.27. 14:38:30

@Johnny336: Elsőként a zárójelesek szoktak áldozatul esni a rövidítős öncenzúrának. De igazából nem is akarok bele túl sokat tenni, mert nem akarom irányítani a reakciókat.

(Jut eszembe, majd ne felejtsd el csekkolni az 5x23-at, tegnapi évadzáró, csillagos ötös!)

Johnny336 2010.05.27. 14:44:10

@hex.kelly: Akkor okosan az öncenzúrával, különben is szólásszabadság van!

5x21-22-t is meg kéne nézni, csak éppen Lost-maratont tartunk...

Spoilermentesen, de volt valami jó kis cliffhanger? :)

piszy 2010.05.27. 14:52:49

Jó kis rész volt, de a hv még jobb. :)
Jajj, mikor jutunk már el odáig, hogy kiadják dvd-n az ötödik évadot is?

Ja, és a kommentjeidet csak nem öncenzúrázzad, mert nekünk is vannak ám jogaink, és mi el akarjuk olvasni őket!!!!

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.27. 15:17:07

@hex.kelly: Igazából szerintem sem.
Meg volt az a csaj, akinek varázsolt. Úgy emlékszem, őt még el tudtam volna fogadni :D

Johnny336 2010.05.27. 15:25:45

@lunanyuszi: a kókler csajozós csávós részből a pultos lány? (Talán Viperának hívták a faszit benne)

Ő is mondta Reid-nek hogy ugyan csörögjön már rá, de mulya ez a gyerek nagyon, a tudomány az igazi szerelme neki :)

hex.kelly 2010.05.27. 15:37:01

@Johnny336: akkora cliffhanger van benne, hogy megritkul a bajuszod.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.27. 15:47:03

@Johnny336: Aaaz, igen. Múltkor találtam egy ilyen magyar csajozós oldalt (már nem emlékszem, mi a nevük), hát kicsit fájt az oldalam a röhögéstől.

Johnny336 2010.05.27. 16:20:47

@lunanyuszi: OFF: volt régen az Ecopoly c. műsor az RTL-en, és ott volt két majomsrác, akik ilyen tanfolyamot akartak indítani (á la Randiguru Will Smith-szel), és ahhoz kalapoztak pénzt. Szegényeket keményen kiröhögték. :)

hex.kelly 2010.05.27. 20:36:14

@Johnny336: de ha akarnád, lenne, nem?

@inyourroom: :-) Ez tényleg érdekes. Biztos nem véletlen. Már csak azért sem, mert a véletlen nem létezik - és legyen ennyi spoiler a már említett évadzáróból.

LoVeLA 2010.05.27. 23:40:50

@hex.kelly: Kösziii a hvt:) Jó rész volt..(L) G.R.(L):D
Az évadzárót még nem tudtam letölteni:(:(

zeugma 2010.05.28. 00:34:29

@hex.kelly: Az ám, ökörpanoráma, ráadásul kivel van egy mondatban?
Akkor én most gonoszkásan le lettem ökrözve? :-D

Egyébként meg csak ne vidd túlzásba az önvenzúrát, szeressünk mink a zárójeles megjegyzéseket! Ha esetleg nem volna egyértelmű: nemcsak a sorozat baromi jó, hanem a stílusod is, és szerintem a legtöbben a kettőért együttvéve olvassuk ily lelkesen a hogyvoltokat. Meg aztán magát a hogyvoltot is te írod, azzal már eleve irányítod valamennyire a reakcióinkat, mi pedig ezt direkt élvezzük, szóval nem árt meg időnként egy erőteljesebb lendítés holmi zárójeles kommentek és utalások formájában. :-)

zeugma 2010.05.28. 00:37:03

@zeugma: Ehh, elszabadult a billentyűzet, bocs az elgépelésekért (elszoktam a lapostoptól).

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.28. 08:32:26

@Johnny336: Hát rákerestem, többen is vannak ilyen PUA-k. Azt konkrétan nem találtam meg. (goo.gl/I9J6, goo.gl/Frdu, goo.gl/IDyc). Azért van ennek valami bája.
@zeugma: Tökéletesen egyetértek. Mostanában is eszembe jut a "gonoszhogyvolt", amikor bezárójelezte az atomrészeg lányokhoz, hogy drimszitör. :D

hex.kelly 2010.05.28. 08:49:15

@lunanyuszi: amellett, hogy a sok lábhoz nevelt anyámasszonykatonája beszari/kényelmi okból várja a sült galambot, és ezért valahol jó, hogy van lehetőségük a változtatásra, azért ez nekem büdi nagyon. Azzal, hogy mindenféle rutinokat vetetnek be velük "csajozás" címén, gyakorlatilag manipulatív és őszintétlen magatartásra tanítják őket. És lehet, hogy enélkül nem lenne barátnőjük, de egy álarcra nem lehet igazi kapcsolatot alapozni. Szvsz.
Az igazán vérlázító szerintem egyébként az, hogy a világ tele van a bátortalan,inkább-nem-kezdeményezek-férfiakkal, mégis az az általános elvárás, hogy a nő ne tegyen semmit, csak üljön és pillogjon szépen, várva a férfire, mert nehogymá'... Komolyan, az emberiség ezért fog kihalni. Na, nem folytatom, mert ez nem idevaló téma, de tény, hogy a PUA tisztességtelennek tűnik. Így, kívülről.

Johnny336 2010.05.28. 10:39:58

@hex.kelly: szerintem az a fő probléma, hogy egy ilyen tanfolyam a nőket mint egyszerűen kezelhető, megérthető préda kezeli.
Ehhez képest...se nem egyszerűek, se nem megérthetőek a nők. :D
Igazából mi vagyunk a prédák; egy nő kinéz magának, és onnantól véged :)

Néhány év együttélés, és két év házasság után sem merem kijelenteni, hogy nejem minden dolgát értem...akkor mi a helyzet az ismerkedős-udvarlós szakaszával a kapcsolatnak?!

hex.kelly 2010.05.28. 10:45:42

@Johnny336: Igazad van. Néha szoktam derülni a férfikollégáimon, és olykor ki is szalad a számon, hogy olyan vicces, hogy mennyire egyszerűen működik még a legbonyolultabb is közülük :-)
Ha a Föld nőstény élőlényei nem lennének bonyolultak, már minden faj kihalt volna :-)A fészek és az ivadékok védelmezője nem működhet egyszerűen és kiszámíthatóan, az életveszélyes.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.28. 11:15:04

@hex.kelly: Igen, szerintem egyetértünk. De emellett viccesnek is találom valahol ezt az egész nőcsábász akadémia dolgot, a technikákat meg főleg.

Johnny336 2010.05.28. 11:20:54

@lunanyuszi: tévedsz, nem vicces. Szánalmasan nevetséges! :)

Pont amit fentebb is írtatok: ha olyan szerencsétlen, hogy saját kútfőből nem tud összeszedni semmilyen lányt, annak adhatsz bármilyen trükköt, fizethetsz is a csajnak, de hosszútávon nem maradnak meg.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.28. 11:50:49

@Johnny336: Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy az ilyen lúzergyerekekben ne legyen valami szeretnivaló (sokkal inkább mint a mártírkodó passzív-agresszív fiatalemberekben, aktív-agresszívvel nem találkoztam), ezzel a nagy szerepjátékkal meg valószínüleg sosem derül ki. (De egyéjszakásra lehet, hogy hasznos technika, bár ahhoz amúgy is kell egy nagyfokú hajlandóság.)

Johnny336 2010.05.28. 12:08:25

@lunanyuszi: nem az egyéjszakás dolgok összehozása a kihívás, azt bárki meg tudja oldani (főleg, hogy manapság miket alkotnak a lányok...).
A nőt megtartani, az már más kategória.

hex.kelly 2010.05.28. 12:45:39

@lunanyuszi: Ott egy lúzerféle: MAtthew Gray Gubler. Milyen imádnivaló már?

@Johnny336: Ha a következő hv-tól a linkes szavakat félkövérre szerkesztem, az megfelel, úgy észre fogod venni?

Johnny336 2010.05.28. 12:56:43

@hex.kelly: köszönöm a kedvességet, de lehet másokat zavarna a kiemelgetés a szövegben. Majd kuksizom erősebben és/vagy nem hagyom a kocsiban a szemüvegem :)

MGG nem imádnivaló. JJ már inkább :D

hex.kelly 2010.05.28. 13:06:27

@Johnny336: Akkor a következő hv első bekezdésében mozdasd majd a kurzort a TELJES személynevek fölött. 4 magyar és 2 angol nyelvű link lesz.

Brüsszeli csipke 2010.05.28. 13:38:33

@Johnny336: az ízlésről nem vitatkozunk :)
Amúgy pár résszel ez előtt épp Emily tartott némi továbbképzést az egyik "randigurunak" a nők működéséből, ha jól emlékszem...

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.28. 13:42:39

@hex.kelly: Hát igen, így van.
@Johnny336: JJ-n bizony lányszemmel is látszik, hogy az.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.28. 16:03:10

@hex.kelly: Most mesélte a férjem, hogy tegnap épp egy Reiddel beszélgetett egész nap (programozó volt a lelkem). Hát jókor szólt...

ebilafan 2010.05.28. 17:30:21

Áááááhhh.

Ez nem érvényes. Fellebbezni akarok!
Miért van az, hogy a Tré engem mindig akkor cseszeget, amikor
a, vizsgákra kéne jelentkeznem
b, anyagot kérni évfolyamtársaktól XD
c, HV-t kommentelni?!!!

Van még kemény 9, azaz kilenc percem mindennek utánanézni a neten, amire csak szükségem van, aztán mehetek haza a könyvtárból saját fájdalmasan csonka és unalmas gépem elé. (Nem is tudtam, hogy a net így a karmaiban tart...hm.)

Arról nem is beszélve, hogy az előzőről is lemaradtam! ÉS nem tudom megnézni azt a 10/10-es évadzárót sem!!! *körülnéz, hogy kit mészároljon le*

Egyébként a HV ütős lett, mint mindig.

@Johnny336: Ízlések és pofonok, ugyebár. :) A.J. gyönyörű, de én azért maradnék MGG-nél.

Most, hogy jobban megnéztem magamnak Gavint azon a képen, ahol a ferdült lelkületű menedzsere pátyolgatja, hmmm, kezdem érteni Gwent!:)

Az a jelenet, ahol Rossi maga után csalja az oroszlánfalkát - percekig vigyorogtam rajta, főleg Rossi kommentjén. "My official statement is that I hate this city." Soha nem fogom megtudni, hogy Rossi karakterét az írócsapat közösen agyalta ki, vagy csak egyikük zsenialitása villant meg egy pillantra, de örök hálám érte. :)

Johnny336 2010.05.29. 01:14:58

@hex.kelly: megnéztem egyben 5x21-23-at, most fejeztem be.
5x22 SOKKAL durvább rész volt, mint az évadzáró.
Nem rossz az sem, de láttam már jobbat is. A cliffhanger pedig nem olyan durva, mivel sejthető mi fog történni, illetve bizonyos kérdések engem pl. nem foglalkoztatnak - mi "történt" Spicer-rel...

@lunanyuszi: JJ az elején mégcsak helyes lányka volt, a szülés óta lett igazán szép nő.

zeugma 2010.05.29. 19:28:07

@ebilafan:
*körülnéz, hogy kit mészároljon le*

Azért lássuk be, ide veszélyes emberek járnak. (Mondjuk hova járjanak, ha nem egy őrült gyilkosoktól hemzsegő sorozat hogyvoltjához?)
:-)

hex.kelly 2010.05.29. 23:39:43

@Johnny336: 5x22-t nem néztem meg. ÚGy döntöttem, nem is fogom, majd figyeld a hv-ját, az tényleg totál friss élmény lesz nekem is.
Azért van ott sok kérdőjel (ha odaérünk, majd ki is fejtem), és izgi lesz az évadnyitó nagyon.

@ebilafan: Fürdőszobai képhez: azért hány masszív-drogos rocksztárnak van ilyen kockás hasa? Rossdale igen csinos példány, hipnotikus tekintettel - jó választás volt. Gondolkodtam is, hogy vajon neki írták a szerepet? Mert nagyon jó volt az összhang.

@zeugma: ja, suba a subához :-DDDDDD

@lunanyuszi: miben nyilvánult meg a Reid-ség? zseni volt, vagy felemás zoknijú kócos felnőtt-tacskó?

ebilafan 2010.05.30. 14:28:19

Az vajon mitől van, hogy egész hétvégén mást se próbáltam, mint a netemet visszavarázsolni (próbáltatok már a Tré telefonos szolgálatával kommunikálni úgy, hogy nincs meg az ötjegyű ügyfélazonosítótok? Hiába van meg minden más adatom, ami csak kell... na jó, nem folytatom inkább!), hirtelen, minden figyelmeztetés nélkül vasárnap negyed háromkor sikerül?
Nem mondom, hogy nem vagyok boldog, mert dehogynem, de még így is idegesítő hétvégém volt.

OFF vége

@hex.kelly: én is morfondíroztam rajta, hogy tyúk vagy tojás, azaz neki írták-e, vagy később keresték meg. Mindegy, jó lett.

@zeugma: igen, én vagyok az a borzasztóan veszélyes emberke (XD), aki a korább leírtak szerint a mélyhűtőbe is szívesen bemászott volna, amikor véletlenül egy éjjelnappali boltban konfliktus képződött mellette.

Johnny336 2010.05.31. 09:54:32

@hex.kelly: nem láttad az 5x22-t?!
Olyan jelenet volt benne, besza-behu, beleborzongtam, nagyon kemény. Nem spoilerkedek, mindössze annyit, hogy Garcia-Hotch-párbeszéd az alapja a jelenetnek, és elég intense.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.31. 15:41:57

@hex.kelly: Most hallottam vele egy beszélgetést (ma is itt van), nagyon hasonlóan magyaráz (olyan zseniféle módon, de Reidnek azért a nyomába sem ér, ugyan, ki tudna :D). A kócosságban sajnos nem hasonlított rá, öltönyös, jólfésült, még jegygyűrűje is van, de tény, hogy van hasonlóság.
@Johnny336: Igen, ez így van. A sorozat elején mindig azt mondtuk rá, hogy kellemes, most már azt, hogy szép. :)
süti beállítások módosítása