Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x11 - Eltelt

2010. május 26. 12:00 - leeann

Amíg Buffy és Dawn próbál minden olyan tárgyat és varázskelléket összepakolni a lakásban, ami Willt kísértésbe vinné, addig a három marha felhasználja az ellopott gyémántot egy láthatatlanná tévő fegyverhez. Persze a fegyvertől úgy érzik, legyőzhetetlenek lettek, de ez csak vakhit. A Summers-házban nincs örömujjongás, Dawn eléggé meg van sértődve, Will szinte csak önmaga árnyéka a drogja nélkül, Buffynak meg a saját démonjaival kell megküzdenie, de úgy elég nehéz dolga lesz, ha az egyik folyton megjelenik. Spike érkezett meg, nappal lévén elég sercegően.

Mielőtt Buffy elveszne Spike közelségében, Xander érkezik meg, hogy elvigye Dawnt a suliba. Viszont a baj nem jár egyedül, úgyhogy az ajtóban megjelenik egy nő a gyermekfelügyelettől, hisz meg kell vizsgálni, hogy Buffy milyen gyám. Spike nem segít sokat a dolgon, ami Buffy felügyeleti jogába kerülhet. A nőnek nem igazán tetszik, amit a Sunmers-házban lát, ezért azonnali próbaidőt javasol, és ha nem változik a helyzet, elveteti Dawn-t Buffytól. Spike még nem ment el, de a vadász rajta tölti ki a dühét, így a vámpír elég dühösen távozik.

Buffy úgy dönt, hogy megszabadul a hajának egy részétől, mivel a jelenlegi frizura bejön Spike-nak, de minden rosszul sül el, mert a fodrász előtt a három marha az új fegyverét akarja kipróbálni. A próba nem úgy sikerül, ahogy akarták, mert összevesznek a fegyveren és véletlenül eltűntetik Buffyt. A vadász első útja a varázsboltba vezet, ahol Anya és Xander az esküvői ülésrendet állítja össze. Buffy a frászt hozza rájuk, és az új talányt. Ki változtatta láthatatlanná a vadászt? Anya szerint egy olyan marha sincs, aki a vadászt még veszélyesebbé akarná tenni, de első körben a varázslat tűnik kézenfekvőnek.

Xander első tippje Willow, aki otthon küzd a gyémántrablás megoldásával. Xander azonnal számon kéri a vörös boszit, aki nem tudja, miről beszél neki a fiú. Will zokon veszi, hogy nem bíznak benne, és elrohan otthonról. A három marha a veszekedés alatt tönkre is vágta a fegyvert, ami jelenleg működésképtelen, pedig képes volt arra, hogy amit láthatatlanná tett, azt újra láthatóvá tegye. Most már csak egy halom ócskavas, ami Buffyra nézve nem túl bíztató. Buffy úgy dönt, hogy mókázásra használja a láthatatlanságát, és beugrik a szociális-munkás hölgyhöz.

Buffy komplett hülyét csinál a nőből a munkahelyén, úgyhogy a főnöke elveszi tőle az ügyeit. Miközben Buffy jól szórakozik, Will és Xander azon a helyen nyomoz, ahol a barátjuk láthatatlan lett. Kiderül, hogy az a furgon állhatott a történtek közelében, ami a „Buffy fantom fekete furgonja” nevet kapta a keresztségben. Ez a név a pár résszel ezelőtti „kövessük a vadászt” játékból maradt meg, de úgy tűnik, azóta is aktuális. Buffy a vicces szórakozást egy másfajta szórakozásra váltja fel, és Spike-hoz ugrik be, persze úgy, hogy a vámpír ne jöjjön rá azonnal, hogy ki rontott rá tv-zés közben.

Spike először azt hiszi, szellem, de hamar rájön, hogy ki az, mert senki más nem tudja őt úgy a falhoz vágni, mint a vadász. Miközben Buffy élvezi a helyzeti előnyét, Anya és Xander rájönnek, hogy az így láthatatlanná vált dolgok megsemmisülnek örökre, úgyhogy itt az ideje, hogy hamar rájöjjenek arra, hogy mi tette Buffyt láthatatlanná. Warren elmondja a másik két marhának azt, amit Anya és Xander a saját szemükkel tapasztalnak, amire Jonathan nagyon rosszul reagál, hisz ők gonoszak, de nem ölnek embert, úgyhogy Warrennek meg kell javítani a sugarat, hogy Buffy ne váljon semmivé a légben.

Xander elmegy Spike-hoz, hogy megkérdezze nem látta-e Buffyt, de hiába van alatta, szemrebbenés nélkül tudja állítani, hogy a vadász egyik porcikáját sem látta az elmúlt időszakban, pedig nem régen még benne volt, úgy igazán. Spike kimagyarázza némileg az ágyban meztelenül fekvőtámaszozást, de hamarosan puding lesz a vadászból, így muszáj lesz felfedni Buffy hollétét. Miután Xander elmegy, Spike kidobja Buffyt, mondván, ha nem lehet teljesen az övé, akkor nem is kell neki. Buffy hazaérvén értesül a rögzítőről a végleg semmivé válós hírről, de ez sem hatja meg őt nagyon.

Közben Will kiderítette minden varázslás nélkül, hogy merre keresse a furgont, ahol felfedezi a 3 marha búvóhelyét, és a fegyverről készült összes rajzot, tervet, leírást és magát a fegyvert. Warren és bandája saját magukat is láthatatlanná változtatták és elkapták Willt. Egy játékterembe csalják a vadászt azzal, hogy Will a túszuk, és ha szeretné még látni, akkor találkoznia kell velük. Buffy találkozik is a 3 láthatatlan marhával, de Warren nem visszaváltoztatni akarja Buffyt, hanem megölni, amit Will észrevesz. Rövid bunyó kezdődik, amiben a fegyver és Will ugyanazon sarokba hullanak.

Buffy háromfelé pofozza a bandát, így Willnek sokkal könnyebb láthatóvá tenni őket. Buffy végre megismeri a 3 marha bandáját, akik a vadász végzetének gondolják magukat, és azon lesznek, hogy ezt be is bizonyítsák, de egyelőre csak komikus elemekként funkcionálnak. A láthatatlan kaland több dolgot felfedett. Buffy előtt azt, hogy kik a titokzatos furgon lakói, és azt, hogy már számít az élete, és nem akar újra halott lenni, Will előtt pedig azt, hogy ugyan sok fej- és lábfájásba kerül, de varázslat nélkül is van élet, és meg lehet oldani a dolgokat. Azt, hogy ki mennyit tanult ebből, még nem tudjuk, de majd kiderül. Mindig kiderül.

Címkék: buffy
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.05.26. 13:39:39

Kösz szépen ismét, az egyik kedvenc részem volt. Nagyon bírtam, ahogy Xander értetlenkedik a meztelenül az ágyban tornászó Spike látványán, közben pedig Buffy nem hagyja békén a vámpírt. Persze Spike válasza magyarázata is igazán alapos :)
És a 3 baromarcú... nem gondoltam volna, hogy mi lesz belőlük, ezekből a vicces gyilkospalántákból...

Relik 2010.05.26. 20:18:20

A nagy átlagtól eltérően én is szeretem a 6. évadot, azon belül pedig ezt és a megelőző két részt is. (A rajongói nagy része állítólag ezt a 3 részt és az ezek után következőt tartja az egész sorozat aljának.) Csak ezek a magyar epizód címek... Az eredeti ugye "Gone" volt.
süti beállítások módosítása