Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x19 - Keresztes háború

2010. május 24. 18:00 - Llew

Lehet, hogy Vala a múltkor mégsem kamuzott feltűnése okáról? Most ugyanis alaposan kigömbölyödve mászkál a bázison és Mitchellt keresi. Majd széles vigyorral az arcán bevonul a férfi öltözőbe, az egy szál törülközőben borotválkozó Mitchellt meglátva, pedig még egy elismerő füttyentést is megereszt. Mindezt azonban Daniel testében teszi, így a bók nincs kimondottan Cam ínyére. Carter aztán Jackson gesztusaiból azonnal levágja mi történt, és lelkendezve elmeséli, hogy a kavics telefon adatait elemezve, egy tok’ra szubtér kommunikátor, egy szokol rádió és egy kis szigetelőszalag segítségével sikerült reprodukálni a kawooshban (a megnyíló féregjárat instabil örvénye, a „csobbanás”, ha valaki Mitchellhez hasonlóan nem tudná) megsemmisített ős berendezést.

Azért került a régész testébe, mert az ő általa megérintett kavics adatait használják. Vala szerint ez vicces, hisz mindig Daniel akart az ő bugyijába jutni, aztán tessék, fordítva sült el a dolog. Viszont nem ezért jött, hanem mert hírei vannak, amik biztosan fontosabbak annál, amiket Danielnek és Landrynek az orosz meg a kínai NFB-ssel kéne megbeszélni. Rendel egy jó kis reggelit a régész testének, közben bele is kezd, hogy hol volt, hol nem volt, a szingularitás összeomláskor a teherhajóból egyenest a messzi-messzi galaxis egy Ver Isca nevű kis falucskájának, egy takaros ágyikójába került. Na jó, nem közvetlenül, hanem egy Tomin nevezetű fazon jóvoltából, aki azt hitte annyira buzgón áldotta az Orit, hogy cserébe megdobták egy ilyen jó nővel. Haver, ha ez így menne, a hírnököknek sokkal könnyebb dolga lenne.

Ha már ott volt, Vala igyekezett beolvadni, de félt, hogy az Ori felismeri. Aztán mikor ez csak nem akart bekövetkezni, úgy döntött megpróbál kapcsolatba lépni az ellenállókkal, hogy haza juthasson, vagy legalább egy képeslapot dobhasson. Ez azonban nem volt egyszerű egy Seevis nevű embernek hála, aki egy személyben volt kocsmáros, faluvezető, uzsorás, és igyekezett mindenkit úgy a megvilágosodás felé vezető úton tartani, hogy közben ő is jól járjon. Landry kicsit lassúnak találja a sztorizgatást, így Vala ugrik. Hozzáment Tominhoz.

Muszáj volt, különben a férfi nem aludt volna vele együtt. Valát ismerve már ez önmagában is elegendő ok lenne, de a kártyázásnál kellemesebben eltöltendő estéknél komolyabb oka volt a lépésre. Ugyanis terhes (Claudis Black valóban az volt a forgatáskor, ami külön vicces annak fényében, hogy az évad elején, a szülési szabadságon lévő Amanda Tapping pótlása végett szerepelt). Amivel az egyetlen gond, hogy már az esküvő előtt is az volt, pedig nem is teljesítette az előfeltételeket. A csapatnak ez valóban nagy ugrás volt, mindenki döbbenten ül, Vala pedig kétségbeesetten vár valami választ, mert ő ilyenről még nem hallott.

Mitchell szerint volt egy valaki. „Darth Vader” – nyögi be Teal’c tök komoly arccal, én meg még sokadik nézésre is leborulok a székről. „Tényleg? És hogy végződött?” – csap rá a válaszra Vala. Landry ezt-nem-hiszem-el fejet vágva ekkor lépne le, mire a nő közli, hogy ettől nagyobb probléma is van. A gyerek kora óta sánta Tomin ugyanis egyik nap úgy tért haza, hogy akár a Megatáncban is indulhatna, mivel egy hírnök meggyógyította, hogy harcolhasson az Ori nevében. Kapott csini kis páncélt is, és elvakult hívőként teljes beleéléssel készül a hadjáratra. Senki és semmi nem győzheti meg őt és társait az Ori tanítások ellenkezőjéről, Vala pedig megszerette, és sajnálja, hogy egy ilyen jó ember, hamis eszmékért vonul háborúba.

A tábornoknak továbbra is szüksége lesz a vérnyomás csökkentőjére, Csekov ezredes ugyanis azért jött, hogy – a csöndben vigyorgó Ms. Shen támogatása mellett – közölje, mivel a korábban kötött szerződés napokon belül lejár, kérik vissza a csillagkapujukat. Vala eközben azt meséli a többieknek, hogy összebarátkozott Denyával, a falu prostijával, akiről kiderült, hogy talán kapcsolatban áll az Ori-ellenes összeesküvőkkel. Egyik nap azonban Seevis és az emberei látogatták meg, és hitetlennek kikiáltva a jól ismert főtéri sütőhöz bilincselték, hogy feladja a társait. Tomin is elfordult tőle, és meg sem próbálta kiszabadítani.

Valának egyik éjjel látomása volt, amiben egy lángokból formálódó arc hajolt az ágya fölé. Három étlen-szomjan töltött nap után végül Tomin oldozta el és vitte haza. Meglepetésére és részben rémületére azonban a baba túlélte a megpróbáltatásokat. Egyik alkalommal aztán mikor Tomin lelépett katonásat játszani, ő is elindult, hogy alaposabban megnézze a környéket és megtalálta a helyet, ahol a falu és sok másik lakói, hónapok óta építették a hatalmas méretű űrhajókat a hadjárathoz. Seevis is felbukkan. Ő a lázadás vezetője, és a láncra verés csak próba volt, hogy kiderítsék Vala megbízható-e, mivel nagyszabású tervvel készültek aláásni az Ori hatalmát.

Megbuherálták a hajókat, hogy mikor három nap múlva elkészülnek, és egy-egy hírnök aktiválja őket az összegyűlt hívek előtt, akkor megsemmisüljenek, és a lehető legtöbb embert öljék meg, mondván az istenek nem istenek, ha nincs aki imádja őket. Ami elég brutális, de ugyanakkor nagyon egyszerű és logikus terv. Ezek után Vala mindent elmondott magáról, és kiderült, hogy Seevis megszerezte a korábban használt kommunikációs berendezést, mielőtt megsemmisítették volna. Vala azonban csak a merénylet után használhatja, mert nem akarnak a használatával felesleges kockázatot vállalni.

Tomint később felkereste otthon egy hírnök, aki azt hitte egyedül vannak, a menet közben hazaérkező Vala azonban kihallgatta, amint a kopasz elmesélte férjének, hogy a gyerek nem lehet az övé, mert a sántaságát okozó sérülés meddővé is tette. A gyerek az Ori akarata. Eljött a Leszámolás Napja, Vala pedig hiába próbálta visszatartani Tomint, ő elindult a hajóavató ünnepségre. A hírnökök galaxisszerte hirdették az idő közeledtét, a hajók pedig készen álltak az indulásra, ami azt jelenti, hogy valahol van egy működő szuperkapu. A szabotázs és merénylet viszont nem sikerült, a hajók gond nélkül beindultak.

Mikor azonban Camék további információkra lennének kíváncsiak a várható ellenség járgányairól, már csak Daniel felel nekik, mivel a másik oldalon a váratlanul betoppanó Tomin szétlőtte a berendezést, majd utána végez Seevisszel és Denyával is. Valában szerencsére a félelem ellenére is működik a szélhámos ösztön, Tomin meg elég naív és szerelmes, így a nő azt hazudva, hogy elrabolták és kényszeríttették, illetve a korábban a gyerek fogantatásáról kihallgatott beszélgetést felhasználva kidumálja magát és közli férjével, hogy vele tart a háborúba.

Csekov ezredes valójában csak szórakozott Landryvel, mert eszük ágában sincs visszavenni a kaput. Kényelemesebb ez nekik így. A kínaiakat felhasználva csupán csak arra játszottak, hogy felverjék a bérlet árát, ami végül össze is jött, mert megkapták a következő éppen elkészült Daedalus-osztályú hajót. A tok’rák, az asgardiak, és a jaffák is egyaránt a szuperkaput keresik, a CSK-1 azonban inkább Merlin fegyvere után megy, mert minden előnyre szükségük lesz.

Címkék: csillagkapu
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.05.24. 20:13:05

"Haver, ha ez így menne, a hírnököknek sokkal könnyebb dolga lenne."

Akkor már rég az Oráj nyert volna.

Ha meg még sört is adnának mellé már rég az univerzum urai lennének. :)

catshannon 2010.05.27. 14:11:42

Az Oráj hajók baromi szépek amúgy:)

the black ball 2010.05.29. 20:01:39

Egy ezresbe, hogy Kína ekkor már rég építette a saját fejlesztésű X-304-es utánzatait. :]

light 2010.07.26. 08:40:25

A Darth Vader-es poén szerintem az összes évad közüli legnagyobb. Annyira röhögtem rajt, hogy nem is tudtam követni egy darabig, hogy a többiek mit mondanak :)
süti beállítások módosítása