Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x18 - Arthur leple

2010. május 23. 10:00 - the black ball

Carter egy Glastonburyből elhozott eszközt tanulmányoz bőszen, amikor Mitchell jön, hogy elhívja zselét reggelizni. Nem kell a zselé neki, mert mindjárt áttörést szenved el a készülékkel, amit Lee 6 hónapig macerált eredmény nélkül. Pont most, pont neki elkezd elektromágnesesen sugározni, de túl nagy a frekvenciasáv, így manuálisan lecsökkenti, aminek következtében mindketten eltűnnek. Illetve mégsem, mert mégis látjuk őket. Az eszköz kivetít egy képernyőt tele Ős hülyeséggel, amit a megérkező Lee-nek is megmutatunk, de az inkább átmasíroz Carteren. Jól van, baj van. Miután Mitchellnek nem sikerül felemelnie egy bögrét, elrohanunk Danielhez. Útközben Sam elmagyarázza, hogy fázison kívülre kerültek, azaz egy másik dimenzióban vannak.

Ezt nem illik összekeverni a párhuzamos világokkal, ahogy azt Pandacsöki Mitchell teszi, mert a dimenziókból összesen 11 létezik, az M-elmélet szerint legalábbis. Danielhez pedig azért mennek, mert már ő is volt fázison kívül, így elméletileg látni fogja őket. Ha látja is őket, nem szívesen teszi, mert ő is átsétál rajtuk, úgy tűnik, ő egy másik dimenzióban járt. Az öltözőben Landry Mitchellt keresi, de csak Teal’c lézeng arrafelé. Ha már ott van, elmondja, hogy hallottak egy pletykát, miszerint az Oráj híres-neves Megdöglesz-napja pár napon belül esedékes, szóval ja, itt is baj van.

Bejövő féregjárat, zörejt veszünk, aztán valami koppan egy szépet az íriszen. Walter lefuttat pár tesztet, de azért hívják Cartert is, aki nem jön. Na jól van, két elit katona hiányzik, Landry összetrombitál egy átfésülést. Az biztos, hogy a bázist nem hagyták el, szóval már csak pár órányi felvételt kell végignézni több száz kamerából. Mitchell közli Landryvel a megoldást: be kell szerezniük egy Whoopit. Nagy nehezen kibogozzák a zörejt: Sodanék küldték, megtámadták őket, azonnal küldjünk segítséget. Lee csak most kezdi el keresni Samet, közli is Daniellel, hogy otthagyta a lány a laptopját a laborjában, ahhoz a készülékhez kötve, igazán elpakolhatna maga után. Na, megvan, hol keressünk. Az eltűnésükkor pont nem működött a kamera, szóval a folyosó felvételeit is megnézzük, de nem hagyták el a szobát.

Dr. Lee körülkordonozta az asztalt, mert szerinte „Tábornokom, Carterék összementek”, de Landry szerint „A Dr. Lee-ket lelövik, ugye?”. Sodanéknál egy rakás botfegyvernyomon kívül nem sokat találunk, és azon gondolkodunk, hogy ki támadhatott, mivel a sodanokon kívül csak a Föld ismeri a transzporter kódját. A faluban - legalábbis ami még nem égett le belőle – sodan hullák hevernek, mindegyik egy lövéstől halt meg, amit a kukacra mértek. Egyedül Haikon bátyánk nyöszörög egy ajtófélfánál, tele is nyomjuk tretoninnal. Odahaza Mitchell pánikol, mert pont ilyenkor van marhasült ebédre, mellesleg most sem esnek át a padlón, ami jó dolog. A padló mindegyik dimenzióban ugyanott van szerencsére. Haikon annyit el tud mondani, hogy Volnek nyírt ki mindenkit, de az okát nem tudjuk meg, mert kidől.

A transzporternél maradt embereinket is támadás éri, ráadásul Volnek lenyúlja a transzporter egyik kristályát, így nem tudjuk hazavinni őket. Mivel Dr. Lee Nobel-díjas zsugorító elmélete nem vált be, mindennel megvizsgálja a készüléket, amink csak van. Az állandó energiaszinten kívül csak egy kis leptonsugárzást észlel, amiből Daniel rájön, hogy hova kerültek. Gyorsan átnézi a barlangban talált könyvet, és egy legendában rátalál egy bizonyos köpenyre, ami láthatatlanná tette Artúr királyt. Legalábbis akkoriban úgy tűnt, de a leptonok fényében egyértelmű, hogy egy másik dimenzióba kerültek. A készüléket persze Merlin építette, nem kérdés. Landry nem érti, hogy minek épített Merlin egy interdimenzionális folyosót, minket meg nem is érdekel jelenleg, van oszt kész. Sodanéknál az egyik randomkatona pánikol, hogy elfogy a készletük napok alatt, oroszlánok, tigrisek, medvék jaj nekik.

Teal’c szerint nyugi van, Landry úgyis küld erősítést, ha nem jelentkezünk, és bár itt ragadnak ők is, talán sikerül működésre bírni a transzportert. Ami meg Volneket illeti, Teal’c felkap egy álcázót, két P90-est, és predátorkodik egyet. Otthon Daniel előadja az elméletét, hogy az eszköz interaktív, mindkét oldalról használható, de valószínűleg egyfajta billentyűzár miatt csak odaát működik. Mitchell elkezd nyomogatni egy billentyűt, amit észreveszünk, így Daniel kijelöl két gombot igenre és nemre. Jól vannak, és valóban csak a másik oldalon aktív a cucc, de a képernyő Ősül van teleírva. Semmi gond, ráérünk, Daniel hozza az angol-Ős szótárat, és betűnként elkezdik fordítani. Mitchell persze lelép, és a vezérlőben megtudja, hogy Teal’cék nem jelentkeztek, ezért Reynoldsék mennek utánuk. Ő is megy, baja úgysem eshet, és legalább megtudhat olyan dolgokat, amiket más nem.

Teal’c hamar rátalál Volnekre, aki kissé megzombult, ezért nem akarnak nagyon fogni rajta a golyók. Teal’c belátja, hogy ide más stratégia kell, így visszafut a faluba, Volnek meg lelő minden fát a környéken. Dr. Lee megtalálja Sam algoritmusát, amivel normalizálta a frekvenciasávot, így szerinte az eltávolításával visszatérnek ebbe a dimenzióba. Majdnem, helyette Daniel is átkerül. Ki is vette fel ezt a fickót? Na mindegy, most hogy Daniel odaát van, seperc alatt lefordítja a szöveget. Kiderül, hogy Merlin azért építette ezt a gépet, hogy elrejtse a felemelkedettek elől a kutatásait. Mivel ő is az volt, emberi formát kellett öltenie, hogy dolgozhasson. Carter nem érti, mi lehetett olyan fontos, hogy ezt tegye, amely kérdésre Daniel szolgáltatja a választ: Merlin egy olyan fegyvert épített, ami képes elpusztítani a felemelkedett lényeket. Hoppáré.

Teal’c visszaér a faluba, ahol Haikon már nem dől ki félpercenként. Elmondja, hogy 10 napja Volnek kajáért ment egy közeli bolygóra, ahol találkozott egy hírnökkel. A hírnök szerint a sodanok elárulták az Orájt, ezért óriási csapás fogja érni őket, ezután megvillogtatta a botját, mire Volnek összeesett. Otthon elmondta, mi történt, de nem történt napokig semmi, aztán elkezdett megbetegedni. Megzavarodott, lenyelt egy szappant, aztán tegnap úgy döntött, hogy kinyír mindenkit, gyerektől öregig. Megérkezik az erősítés, szintre hozzuk őket. Reynolds nem érti, hogy miért nem halt meg Volnek annyi lövés után, de Teal’c szerint már láttak ilyet. Telchak gépe is zombivá tette a gerillákat, az meg ugye Őscucc, így az Oráj is ismeri. Teal’c közli, hogy nincs más megoldás, az egész testét el kell pusztítani, így előkerülnek az aknák. Teal’c majd odacsalogatja Volneket.

Na de térjünk vissza a jobb dolgokhoz: Merlin fenyegetőnek tartotta az Orájt, de a többiek nem akarták megvédeni magukat, így a saját kezébe vette az ügyet. A fegyvert itt készítette el a Földön, de átvitte egy másik bolygóra, aminek megtudjuk a címét is. Dr. Lee ezalatt annyit vacakol Sam algoritmusával, amíg sikeresen elvon annyi energiát a készüléktől, hogy az negyed órán belül elérje a kritikus szintet. Akkor pedig mindenki abban a dimenzióban ragad, ahol éppen van. Mitchell jól eldumálgat az álcázott Teal’ckel, aki unottan kiböki, hogy igen Mitchell, látlak is, hallak is, de hagyjál, mert predátorkodom. Mitchell ezután azzal a tervvel áll elő, hogy mivel Volnek is fogja őt látni, egyszerűbb, ha ő csalja el az aknákig.

Miután végigrohant az erdőn ordibálva, Volnek megjelenik, és nehezen viseli, hogy a lövedék hatástalan Mitchell ellen. Szépen elfutnak az aknákig, ezalatt pedig Volnek folytatja a fákra célzást. Odahaza Daniel addig olvas, amíg talál egy billentyűkombinációt, amivel visszatérhetnek a saját dimenziójukba. Ennek Mitchellen kívül mindenki örül, mert ezután Volnek rongybabásat kezd játszani vele, de Teal’cnek hála csak sikerült az aknákig elcsalni, ahol sejtjeire robban. Persze Mitchell még bunyó közben lenyúlta a vezérlőkristályt, szóval talán még kaphat vacsorára egy kis maradék marhasültet.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legokocka 2010.05.23. 15:17:04

Pandacsöki Mitchell...szakadok...:-D
süti beállítások módosítása