Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Survivor 16x01 - You Guys Are Dumber Than You Look

2010. május 16. 15:10 - sixx

Póniló nevű olvasónk tanácsára a hogyvoltokat kitesszük ismét - mivel az AXN most adja ezt az évadot, vasárnap délelőttönként.

Új hogyvoltunk egy reality, mégpedig annak is a legfaszább alapsorozata, a Survivor legfrissebb évadát követi végig - ez ugyanis egy olyan műfaj, amit itthon legtöbben csak a meglehetősen ótvarra sikerült hazai kiadások (Való Világ, Big Brother, Survivor, A kísértés) ismernek, pedig lehet ezt nagyon jól is csinálni. A Survivor például mióta műsoron van (2000 óta), minden héten megnyerte idősávját nézettségben, amit egyetlen sorozat sem mondhat el magáról. Az idei kiadásban nem a szokásos átlagemberekből verbuvált két csapat esik egymásnak, hanem az előző évadok "kedvencei" és tíz olyan rajongó, akik betéve ismerik a sorozatot. (Ez az első hogyvolt nagyon hosszú lesz, mert bizonyos dolgokat el kell magyarázni a sorozattal most ismerkedőknek, kitartás.)

A producerek eddig sem nagyon bíztak semmit a véletlenre, és a casting során gondosan olyan arcokat szedtek össze, akik az évad során képesek eljátszani azokat a szerepeket, amik nélkül egy ilyen műsor nem működhet. Kell egy szimpatikus csávó, egy csendes arc, egy nagypofájú köcsög, egy viccesember, egy antihős, két idősebb versenyző, két-négy jócsaj, és persze olyanok is, akik a fű alatt kúszva valahogy mindig elvergődnek az utolsó tribal councilig. Ez az idén is tökéletesen megvalósult, habár a jócsajok aránya kissé eltolódott, mintha a szilikonbetétek és/vagy természetesen is nagy csöcsök lettek volna a mérvadók a válogatás során, és az is érthetetlen, hogy került ide Ami, Eliza és Parvati, két korábbi évad tökéletesen jellegtelen három versenyzője.

A szokásos bemutatás most kicsit másképp történt, eőször bejöttek a fanok, akik között van egy akkora pali, mint egy háromemeletes ház, de amikor megszólal a lelkem, máris látszik, hogy túl sok esze nem lesz ehhez a játékhoz, szerintem nem éri meg a két törzs összeolvadását. A többiek elsőre elég szürkék, talán a Kathleen nevű idősebb nő lóg ki minden szempontból, egyrészt nem tud viselkedni ilyen közösségben (beszól a láthatóan meleg versenyzőtársnak, és rácsodálkozik egy másik csaj irdatlan szilkoncsöcseire - ez egy olyan játékban, ahol a kapcsolatok, szövetségek az első perctől fogva a legfontosabbak, öngyilkosság), másrészt a kora miatt is mindenképpen ki fogják szavazni.

A régi kedvencek bevonulása színpadias és tartogat egy (mindenki számára ismert) csavart is: itt van az a John Dalton, aki annak idején képes volt a csillagot is lehazudni az égről annak érdekében, hogy bentmaradjon a játékban - többek között  azt is eljátszotta, hogy meghalt a nagyanyja, amivel minden idők leggyűlöltebb versenyzője lett, számomra kissé érthetetlenül, hiszen ez a játék pont erről szól. Hazudj, csalj, vágj át mindenkit, csak rajta ne kapjanak a végéig. A versenyzőkkel majd menet közben megismerkedünk, ha valakit érdekel a teljes lista, itt böngésszen. Probst első utasítása: ússzanak át a szomszéd szigetre, ott van két csónak, benne térkép, lehet menni táborhelyet keresni. Ja, és van még két immunity idol, ami csak az első tribal councilig lesz jó, tessék igyekezni.

Az már az első perctől világos, hogy az ilyen versenyhelyzetekben a favoritoknál Ozzy fogja vinni a prímet, aki sorban nyerte az immunity versenyeket saját évadában, a fanok közül pedig egy izgága fiatalember indult el elsőnek úgy a túlpartnak, mintha az élete függne tőle, Eriknek hívják, és olyan hülyegyerek frizurája van, mint a Napoleon Dynamite főszereplőjének. Köcsög, nem szeretjük, ráadásul pofázik, hogy ő oszt milyen faszagyerek, majd jól megmutatja, meg hasonlók. Ozzy úgy gondolja, hogy ez most kemény lesz, de ő örül, hogy itt lehet. Jól meghízott, mióta utoljára láttuk. A szigetre szépen lasan átér mindenki, és kissé érthetetlenül azonnal a dzsungelben keresik az idolokat, csak Daltonnak van annyi esze, hogy megnézze a csónakokat is - ott vigyorog mind a kettő, egyik a fanoknak, másik a favoritoknak.

És itt lép a képbe Yau-Man, az azóta intézménnyé vált öreg fószer, aki nem erős, de nagyon okos, ért a túléléshez, és tud az emberekkel is bánni - sajnos meg is bízik benük, ami legutóbb a vesztét okozta (kapd be, Dreamz!), de remélhetőleg másodjára már nem követ el akkora ótvaros nagy hülyeséget, mint múltkor. Yau kiszúrja, hogy Dalton a favoritok hajójáról vette le az idolt, és azonnal a saját csónakjuk felé indul - Dalton rájön a hibájára, és szinte egyszerre érnek oda, de Yau erősebbnek bizonyul, Dalton meg panaszkodik, hogy jaj, most engem bántottak. Kit érdekel. És ezzel még nincs vége, mert Yau a másik idol hollétére pont annak a nőnek hívja fel a figyelmét, akit a másik stáb azonnal ki szerezne szavazni, ez az ember félelmetesen ért ehhez a játékhoz. Irány a két táborhely, lehet evezni.

A fanok megérkeznek, és ahelyett, hogy az állítólag betéve ismert 15 évad tapasztalatait felhasználva kacsalábon forgó menedéket rittyentenének maguknak, építenek egy szart, és közben már megy a tapogatózás, látható, hogy a hülyeségeket beszélő nő a perifériára szorul a kora miatt, de az idol miatt egy fiatal fog először hullani, muhaha. Ja, igen, mi NEM a fanoknak drukkolunk. A vágás során egyértelmű, hogy a lényeg a csöcs és a dagadó izom, a Hulkra hajazó tűzoltó felkarja és Tracy gigantikus másodlagos nemi jellege többet van képernyőn, mint az egyébként érdekesnek tűnő Mikey B, aki szerintünk simán benne lesz a zsűriben (azaz eljut a végső 10-ig).

A favoritok, akik ebben a részben kb, 70-30%-kos arányban vannak a képernyőn, nem vesztegetik az időt, egyszerre építenek menedéket, szereznek ennivalót és kezdenek el egymás ellen szervezkedni, Yau ráadásul még tüzet is gyújt a szemüvegével, a palit nem lehet nem szeretni. A producerek álma is megvalósul amikor két jócsaj (Parvati, a fogkrémreklám, és Amanda, a favoritok melle) vagy belső késztetés hatására, vagy a sorozat készítői unszolására rátapad a két erős emberre, azaz James-re és Ozzy-ra, eszem megáll. Az ilyen, "showmance"-nak nevezett románcok ugyanis amellett, hogy gusztustalanul megrendezettnek tűnnek, a versenyzőknek sem jönnek túl jól, mert ilyenkor a többiek (10 főből mondjuk 6) azonnal nekiesnek legalább egynek a szerelmesek közül, hogy gyengítsék a többieket. Ez azért is fura, mert Probst fülig bele van zúgva James-be és Ozzy-ba is, ha tehetné, odaadna mind a kettőnek egy-egymilliót.

Az első nap végére kialakul egy stabil szerelmes négyes, és egy másik is Ami, Eliza, Jonathan (az egyik nagy közönségkedvenc, pedig gerince neki sem sok van) és Yau-Man részvételével, Dalton és Cirie, a játék történetének egyik leghaszontalanabb, de legszerethetőbb versenyzője pedig a mérleg nyelve lehet. A szerelmesek Elizát akarják kiszavazni, míg a másik kvartett Ozzyt nézte ki, habár Jonathan szerint Parvati veszélyesebb, igaza is van mellesleg, pusztuljon a szigetről, van eyecandy bőven. Persze kell még legalább egy fő a szavazattöbbséghez, és valami érthetetlen oknál fogva mind a két négyes Daltont akarja maga mellé, az embert, aki az anyját eladná két forintért. Dalton persze mind a két csoportnak megígéri, hogy vele szavaz, ebben semmi újdonság nincs.

Az immunity versengés előtt fogadni mertem volna, hogy agyonvágják a favoritokat, mégpedig azért, mert a dramaturgia is ezt kivánta (csak nekem tűnt fel, hogy kurva lassan csináltak mindent???), ebből lesz ún, "good television", és lám, esélyük nem volt megnyerni egy alapvetően primitív szart, amiben először egy kocsi négy kerekét kellett összerakni (két darabból!), majd ezt elhúzni egy kicsit, át mindenféle akadályon, és a kerekeket egy iszonyú primitív puzzle-ba behelyezni. A favoritok buktak, de majd a következő részben magukhoz térnek, és helyre áll a rend. Az mindenestre vicces volt, mekkorát koppant Eliza feje az egyik fán, az ilyen kis gyöngyszemeknek lehet örülni néha.

A táborba visszaérve kezdődött a "kivel basszunk ki ma este" játék, de hamar félbe is szakadt, mert Dalton, eddig megismert önmagával meghasonlottan elkezdett sírni, hogy a csaja terhes, és neki hiányzik, meg minden, és legjobb lenne, ha hazamenne, vaddöfak? Jonny Fairplay, mi van veled? Ami persze rákapott a dologra menten, ha haza akar menni, hát rajta, majd kiszavazzuk, oszt jónapot. Nem kötelező itt lenni. A tribal council is ennek jegyéban zajlott, és másodjára megnézve bevállalom, hogy erről Probst semmit nem tudott, sőt. Az, hogy a műsor történetének egyik legvitatottabb alakja ilyen pálforduláson menjen át, teljesen kizökkentette a nyugalmából, amikor Dalton tulajdonképpen megkért mindenkit, hogy szavazzanak rá, azt hittem, infarktust kap. A szavazás egyértelmű volt, Fairplay lelépett, mehet tovébb a verkli. Jövő héten dugás is lesz, tippem szerint James csempészi be a lompost Parvatinak.

Címkék: survivor
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.Tomi 2008.02.10. 02:44:26

Fúú. Tök jó. Survivor hogyvolt. Még szeretni is fogom, mert én is a favoritoknak drukkolok. A fanok nem szimpik.

Nagyon sajnálom, hogy Jon az elején feladta, pedig eljuthatott volna nagyon sokáig. Mindenki vitte volna őt a végére, hiszen közutálatnak örvend és így ellene lehet nyerni. (ezt asszem Jonathan ki is mondta a részben)

Jemélem James-t hamar kirakják. Már a China-ban se szerettem, de itt még gázabb. Ez a Pavartival való nyomulás annyira megrendezettnek tűnik. China-ban nem csinált ilyeneket, ahogy Amanda sem és lám ő meg Ozzy-val nyomul.

Most hogy Fairplay lelépett nem is tudom kinek szurkoljak. (és még Rob&Amber sincs. muhaha:)))) Mindegy. Biztos jó évad lesz és remélem a fanok koppannak. :))

envagyok 2008.02.10. 13:25:36

Sziasztok! Hol adták a Survivort, hogy hogyvolt készül belőle? Nézném, csak nem tudom hol :(
Köszi!

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.10. 14:15:52

cbs :) nam adják itthon, új kezdeményezés.

envagyok 2008.02.10. 17:06:17

Kár :( Na mindegy, ahogy néztem, jövő héttől kezdenek egyet az AXN-en, majd azt nézem :)
Köszi az infót!

WUTM 2008.02.10. 19:04:42

nem Ozzy-ék hemperegnek az előzetesben? végülis mindegy, én akkor is Ozzy-nak drukkolok, megérdemelné, hogy nyerjen, ha már a múltkor egy szavazattal kapott ki... kíváncsi vagyok, hogy a lúzerek (James, Yau-man, sőt még Jonathan is ide sorolható) tanultak-e a hibáikból. érdekes, hogy Cerie-t egyik szövetség sem környékezte meg, ez szerintem hiba.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.02.11. 01:04:30

Hehe, csak így tovább, sixx... Amazing Race nincs tervben? :-)

kacagomikulas 2008.02.11. 07:27:18

még mindig ideges leszek ha dreamz szóba kerül, szóval gyerünk yau-man! Azt észrevettétek hogy Parvati valamilyen oknál fogva nem tudja csukva tartani a száját. Lehet munkahelyi ártalom...

Midaga 2008.02.11. 07:29:58

Johnny feladta, nemár. Túltaktikázta, túlszerepelte, vagy akármi, azt úgymaradt. Hozták volna Shane-t helyette.
Vanuatu kimaradhatott valahogy, ha Ami, a leszbikusok királynője, és a fejberúgnivaló fejű Eliza jellegtelen neked. Parvati meg helyből bemutatta milyen jó a szocializálódásban, nem? Akkormeg.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.11. 08:10:40

nem maradt ki, Ami ott sem volt egy nagy vasziszdasz, hallgasd meg a kommentárt a dvd-n: azért lett belőle kvázi villain, mert nem volt az évadban, és úgy vágták. az, hogy valaki sokat pofázik (Eliza) attól még nem jellegzetes, legalábbis nekem. ha már Vanuatu, és nő, akkor Twila. de ha lehet, akkor ne vanuatu. poverty meg csak a csöccsel tud bent maradni, nekem ez kevés. szívesebben láttam volna shane-t, courntey-t, vagy mondjuk boo-t.

Midaga 2008.02.11. 08:45:21

Jó, de ad1 minden jellegzetes női survivorra öt jellegzetes férfi jut, számbelileg viszont egyenlően oszlanak a nemek. A három nő helyett, ugye te is két csókát írtál, szóval annyira azért nem nagy a választék. ad2 Eliza volt nekem az egyik legidegesítőbb all-time, csak a pofáraesés miatt is jó hogy itt lehet, kell a levesbe. Ami egyszerűen csak szimpatikus. ad3 a következő részből a dugás az egyetlen momentum amit kiemeltél, ergo nem is kérdés hogy a showmance szükséges minusz, és mutass még valakit aki Parvatihoz hasonlóan gombnyomásra rámászik az első szembejövő hímre.

ddan 2008.02.14. 02:34:23

rupertnel jobb nem nagyon akad sztem...
pedig az eredetiben amiben nyomta mar annyira erofolenyben volt, h sorra hozta maganak mindig a vedettseget, h mar esku orultem mikor marha nehezen a randa oreg cserkeszcsajnak sikerult elernie h kiszavazzak :D

de csak azert h a survivor all-starsban visszaterjen es mindent vigyen, es jol bebuntessen mindenkit!

rupert 4 prezident! :D

sixx · http://comment.blog.hu 2008.02.14. 14:17:31

Rupert sztem egy köcsög volt, ezt a játékot legjobban az Amber-Rob-Brian vonulat képviselői nyomják. remélem Jonathan megnyeri az évadot.

nadivereb 2010.05.16. 18:05:35

"Ami, Eliza és Parvati, két korábbi évad tökéletesen jellegtelen három versenyzője."
Parvatiról vicces ezt olvasni, különösen a jelenlegi évad tükrében:)

deltaTheEnd 2011.10.06. 22:30:47

most töltögetem le egyesével a szezonokat, mert csúnyán rászoktam :(

na de hogy miért írok: az a challange annyira azért nem volt egyszerű, a kerekek 3 részből álltak és a heroes jobb első kerék oldalra hordott. aztán ugye a puzzle se olyan könnyű mivel 12 különböző formájúnak megtalálni a helyét az több mint száz lehetséges kimenetel.
süti beállítások módosítása