Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x20 - The Inner Sense II. (Évadzáró)

2010. május 15. 10:00 - missparker

Az epizód elején gyors ismétlés az előzményekről, majd Jarod FBI-ügynök szerkóban Sydney-nek telefonál. Panaszkodik a de ja vu érzésre, érzi, hogy járt már Raines erdei házikójában. Mi történhetett ott vele? Miss beleszól a társalgásba, Jarod, te hazudsz, erre pedig emlékezned kell. Elmondják neki, hogy van felvételük a látogatásról. Miss tovább hisztizik, Jarodnak akkor titkokat mesélt az anyja, terhes volt, közös testvérük van, hogy lehet mindez? És hol van most az a gyerek? Sydney pszichiáterkedik, Jarod, a tudatalattid rekeszti ki azokat az emlékeket. Jarod bűntudatot érez, ezt enyhítendő, ő is megoszt pár titkot: a közös testvérük Ethan, egy projekten dolgozik, a 7677-en, bombát gyárt. Tehát Miss, keresd a 7677 projektinfókat, és meglesz Ethan. Ő sem tétlenkedik tovább, Ethan felvételeit nézi, FBI-osként lecsapott a feladatra, hogy megkeresse. Pont mint Kyle esetében. Pörögnek az események, az FBI-irodára hoztak egy kisstílű lőszerkereskedőt, neve Jed Sidel, Jarod hozatta be, megy is kihallgatni.

Házi bombagyárosok közvetítője a kis görény, ismeri Ethant. De nem a barátja, fél tőle, 'az egy őrült', hangokkal beszélget. Jarod beígér egy életfogytot, bizarrul fenyegetőzik, 'azt mondják, a zuhany nagy hecc ott', erre áradni kezd az infó: Ethan bevásárolt rendesen. C4, Semtex, digitális detonátorok. Jed csak közvetítő volt, nem tudja, ki szállította le az anyagot, csak a találkozó helyszínét árulja el.

Zoe a piros Ford kabrióval indul útnak a nagyijától, Cox gonosz mosollyal figyeli.

Broots még egy percnyi felvételt vadászott össze a sérült diszkekről. Catherine az erdei lakban a gyerek Jarodra bíz egy titkot. Nem volt biztos benne, hogy sokáig fog élni, ezért Jarodot kérte meg, hogy mondja el a lányának, hogy ... és itt kihúzta a kamera zsinórját. Miss a haját tépi, ez nem lehet igaz, az anyja utolsó titka, és nincs róla semmi? Az infó csak Jarod fejében maradt meg. De ugye ő nem emlékszik... Sydney megfejtése: Raines. Ő képes lehetett kitörölni Jarod fejéből ezt a részletet. Miss tovább erősködik, neki pedig kell az a titok, legfeljebb egy dinnyekéssel szedi ki Jarod koponyájából. Terve szerint Rainest kell követni, abból csak kisül valami. Már aznap este nekilátnak, Raines éjszaka egy épületbe megy, Miss pedig Sam gólemmel és fegyverrel követi.

Jarod elmegy a Jed által megadott raktárba, Ethan valóban ott van, Semtexről tárgyal. Jarod sajnos nem tud közbelépni, mert megjelenik Raines. Legalább a beszélgetést ki tudja hallgatni. Ethannak a bombatámadással a Triumvirátus bizalmát kell elnyernie, után jöhet a Központba, ahol majd nagy dolgokat csinálnak együtt. Végre elnyikorog a vénember, Jarod pedig előlép, és Ethan lelkére próbál beszélni. Ethan megint hangokat hall, azt mondják, bízzon Jarodban, de már a hangokban sem bízik. E pillanatban nagy robajjal megjelenik Miss, Jarod ráordít Ethanra, 'fuss'. Fut, de viszi a bombát is. Miss pedig Jarodot kergeti, sikerrel, mert most el is kapja. Jarod kissé meglepődik, amikor Miss házában találja magát.

Miss nem kispályázik, tudja, hogy Jarod a pisztolyát nem veszi komolyan, de talán a pillangókést igen.

Sydney a körmét rágja ezt látván, de Miss ajánlata ellenállhatatlan Jarod számára: mondja el, amit Catherine megosztott vele, és futni hagyja. Megmutatják neki a felvételt az erdei lakból, szegény Jarod csodálkozik rendesen. Ő maga mondja, hogy bármit vállal, de ez az emlék kell neki is. Sydney hipnózist alkalmaz, Miss a háttérből figyel. Jarod hipnózisban pontosan idézi Catherine szavait. A rábízott titok, amit át kellett adnia Missnek, Ethanról szólt, Catherine már akkor így nevezte, mikor még várandós volt vele. Honnan tudta, hogy fiú lesz? A belső érzéke súgta. A legtöbb embernél ez úgy jelenik meg, mint egy szorítás a gyomrában. De Catherine hangokat hallott maga körül, a belső érzéke hangjait. Figyelmeztették őt a készülő dolgokra, áldottként tekint magára ezzel a képességgel. És ez a lányában is megvan. De nem úgy, mint Ethanban lesz. Ő majd különlegesebb lesz mindannyiuknál. Sydney itt összevonja a szemöldökét, mit művelt Raines? Jarod folytatja. Rákérdezett Catherine-nél miért kell neki ezt tudnia? Mert Ethan az ő testvére is.

Ezt a terhességet Catherine nem akarta. Egy kisebb műtét miatt altatásba került, ekkor történt a mesterséges megtermékenyítés is. Az Őrnagy spermájával. Catherine elmondása szerint Parker-apu [és nem Raines] egy olyan gyereket akart létrehozni, aki a Jarod-féle kaméleon-tudás mellett hordozza Catherine különös érzékét is. Tudta, hogy Ethant fel fogják használni a céljaikra, mint Jarodot. Raines arra is bizonyítékokat mutatott Catherine-nek, hogy Parker-apu meg akarja őt ölni a baba születése után [jól emlékszünk, volt már hasonló eset?]. Jarod újabb logikus kérdést tett fel Catherine-nek, miért bízik Rainesben? Mert ő is bízott benne, és most segít, hogy megmenekítsék ezt a meg sem született gyereket Parker-apu elől. [Catherine, nem voltál egy lángész] Amiért viszont Jaroddal akart beszélni az az, hogy a hangok szerint nem hagyja el élve ezt a házat. Jarod különleges, ő biztos nem felejti el az üzenetét. Azt üzente, hogy a lánya fejezze be a tervét. Hogy bízzon a belső érzékében. Újabb titkok: Catherine ismerte Jarod anyját is. Majd Ethan segít megtalálni őt, és Jarod újra egyesíti a családot. Jarod tényleg különleges: a hipnózisból egyedül jön vissza, és emlékszik mindenre, amit elmondott.

Ethan eközben veszettül programoz, majd élesíti a bombáját.

Központ, Lyle megkapja az infót, Cox terve sikerült Zoe-val. Egy levelet is kap, melyben Rainest utasítják a bomba élesítésére a Triumvirátustól. Ugyanezt a levelet Broots is elfogta, és tudja is, hogy nem ő az egyetlen. A végén még Lyle akaratán kívül jófiúvá válik. Broots megszerezte a 7677 projekt-aktát is, ha a projekt lezárul, Raines lesz a Központ vezetője. Puccsot tervez a vén hullaimitátor. Az üldözőtrió pedig Jaroddal kiegészülve tervezheti az ellenpuccsot. Megtárgyalják, hogy Ethan teljesen Raines hatása alatt áll, ezen fordítani kellene. Hogyan? Miss nem egy szavatartó lányka, ötlet híján most épp fegyvert fog Jarodra, de nem látja, hogy ettől nem lesz beljebb. Jarod a lelkére beszél, fejezd be anyád munkáját. De mi van, ha Anyu még él? Jarod elveszti a türelmét, egy mozdulattal szerzi meg Miss fegyverét. Ráfogja Missre, 'bízz a belső érzékedben'. És visszaadja a fegyverét!!! [Itt mindenki megőrült ma] Sydney hallgat, mint hal a szatyorban, Jarod pedig indul. Miss szorongatja a fegyverét, hiába.

Jarod rávágja az ajtót, elsétál, gondolván Miss egyedül is tudja magát sajnálni, ehhez nem kell egy zseni társnak. A zseninek dolga van, Ethant kell megmentenie.

Raines pedig Lyle karmai közé sétált [már dörzsölöm a tenyerem, ez de jó lesz!]. Szépfiú az orra alá dörgöli az elfogott levelet, pont olyan furán őrült tekintettel néz rá, mint az ázsiai lánykákra szokott.

Egyezkedés jön: Lyle is a Központot akarja vezetni, társként Raines mellett. Minden mehet Raines terve szerint, de csak azért, mert ő, Lyle olyan nagylelkű, hogy nem mondja el Parker-apunak, hogy Raines ellopta a fiát. Rainesnek nincs választása, áll az üzlet. Telefonál Ethannak, mehet a bomba. Ethan egy telefonfülkében fogadja a hívást, az utasítások végighallgatása közben írogat a falra. 'Kri-kra-békaláb, libák mennek mezítláb, hol van anyu és apu' Raines hörög Szépfiúnak, mostmár akkor sem tudnák megállítani Ethant, ha akarnák, ugye elégedett? Naná. Sőt, Parker-apu is az, most ront be az irodába pár gólemet is hoz. Lyle tökéletes csapdát állított. Mostantól valóban ő a főnök, de Raines nem kell neki. Az Ethan-projekt indítását nem tudta volna megoldani, de Rainest palira véve sikerült. Parker-apu is hagyja, hogy Ethan 7677 projektje végigmenjen. Rainesre bilincs kerül, irány a Központ fogdája. Még próbálkozik Parker-apunál, túl sok siker van már mögöttük, hogy így legyen vége. Apu szemét, ahogy kell, 'ki mondta, hogy számomra is vége?'

Zoe vidáman énekelve autózik, egy füstölgő autó állja útját. Segíteni akar, de ez is csapda, persze hogy Cox.

Jarod visszatért a zárdába, Emilyhez, az Őrnagy alszik, a kishúga ébredezik. Végre beszélhetnek. Együtt lesz a család! Jarod szerint Ethan sem őrült, csak különleges, de majd ő segít neki ezzel együtt élni. Addig is, 'Aludj, húgocskám!'

Broots és Sydney Miss irodájában egy lemezt bámulva gondolkodnak, mit is kéne ezzel kezdeni. Miss összeszedte magát, megérkezik, nem kérdés, hogy látni akarja a felvételt. Sydney hellyel kínálja, legalább ülve nézze. A felvételen Raines világra segíti Ethant. Catherine megkapta a babát, a nővér kiment, egyedül maradtak. Catherine elmondta a babának vagy a kamerának - ki tudja - hogy szerette volna felnevelni őt, de nem fogja tudni. De van egy bátyja és egy nővére, aki majd segíti őt. Elbúcsúzik tőle. A felvételen Raines és a nővér belépett a szobába, Broots itt kikapcsolná a mozit, Miss nem hagyja. Sydney feje eltorzul, a film folytatódik. Raines a feladatát végzi. Catherine könyörög, vigyázzanak a babára. Lövések. Miss fegyelmezetten nézi az anyja kivégzésének képeit. A  nővér átadja Rainesnek a babát, megkapja a parancsot: Catherine testét hamvasszák el. A nővér természetesnek veszi, mintha csak kávét kértek volna tőle. Miss sírni kezd, Broots kiveszi a lemezt a gépből. Ennyi volt a titok, Miss már mindent tud. Nincs miért ásni, küzdeni többé. Feláll, a szekrényhez lép, kiveszi a fegyverét. Elhatározza, hogy megvédi az öccsét Rainestől.

Broots Sydney mellett ugrál, csináljon valamit, beszéljen Miss-szel. Nincs semmi, amit mondhatna neki. Ettől próbálta óvni kislánykora óta.

Jarod a raktárban rátalál Ethan számítógépére, az öcsi ugyan szétlőtte, de azért helyre lehetett állítani. Benne a program, lássuk mit írt a srác. Megvan, hová viszi a bombát! 7677: ez egy metrószerelvény száma. A Washingtoni Földalatti. A metró a szállítóeszköz, az egyik állomás fölött van a Nemzeti Hotel, az a célpont. Több száz külföldi diplomata lakik most ott, békekonferencia van. A metró egy óra múlva hagyja el az állomást. Haladni kéne. Indulna is az Őrnaggyal rögvest, de videóhívás érkezik. Lyle és Cox. Bemutatják a sikoltozó Zoe-t, az életének az az ára, hogy Jarod feladja magát. A helyszín egy bizonyos Rosing Farm, egy óra múlva. Na vajon hogyan oldja meg, hogy egyszerre két helyen legyen? Az eseményeket a Központban folytatjuk, alagsori szint, a fegyveres és elvadult kedélyű Miss megérkezett Raines cellájához.

Nem átkozódik, Raines-szel kapcsolatos első élményét idézi fel. Miss kb. 6-7 éves lehetett, Raines a Központ folyosóján bagózott. Letérdelt elé, és az arcába fújta a füstöt. És még most is füstöt okád. Miss először a 7677 részleteiről akar tudni, és meggyőző erővel kérdez. Túlvilági tekintet, biztos kézzel fogott fegyver. És Raines válaszol, most is ő van fölényben, ő tud gonosz lenni. Elmondja a metrószerelvényt, békekonferenciát. Ethan fogja vezetni a szerelvényt. Nem éli túl. Nem mentheted meg az öcséd, Miss. Miss még egy kérdést tesz fel: mi volt az anyja befejezetlen munkája, a terve, amit neki kell befejezni? Raines most őszintén csodálkozik: Akkor maga sem találta meg? Mit? Állítólag Catherine hagyott egy lemezt, amin elmondja, mi a terve. Az egyetlen terhelő bizonyíték Raines ellen, amit nem tudott elpusztítani, mert nem találta meg. De egy ember még mindig van, aki mindent tud, a teljes igazságot. Miss rákérdez, ugyan ki? Lövés dördül, Raines elvágódik. Parker-apu lép elő a háttérből, kilőtte Rainest Miss elől. Nehogy a kislánya váljon gyilkossá egy ilyen miatt. Miss felveti, hogy ugye az is lehet, hogy az igazságtól 'kímélte meg', és nem a vértől. Az egyetlen jó ebben a jelenetben, hogy Raines végre kimúlt.

A Rosing Farmnál, Lyle, Cox és rengeteg gólem vár Jarodra, már csak 20 perce van. Biztosak benne, hogy eljön. És valóban, jön egy álarcos, az egyik gólemet le is csapja a kertben. Aztán a másikat. Hangtalanul dolgozik, profin. Majd fára, tetőre mászik, észrevétlenül bejut a házba. Fentről füstbombát dob le, Zoe mellé ereszkedik le egy kötélen. Gólemeket csapkod le, esetleg lő és halálosat, nem szívbajos. Kiszabadítja Zoe-t, futás. Beülnek egy kocsiba, leveszi a maszkot: az Őrnagy volt az akcióhős. Ezt Cox és Lyle is konstatálja, miközben próbálnak némi friss levegőhöz jutni, nagy köhécselve.

A metrószerelvényen Ethan ügyködik, még 8 perc van hátra. Jarod megérkezett az indulási állomásra, kap egy telefont, Zoe az, minden rendben vele. Koncentrálhat Ethanra. Az utolsó pillanatban ugrik az üres szerelvényre, ami automata navigációra állítva indul. 5 perc, 44 másodperc. Irány a vezetőfülke. Ethannal kezdődik a 'bízz bennem' szöveg. Beszél neki a különlegességéről, a belső érzékről. Hogy testvérek. Ethan a hangokat említi, az egyik hang egy nő, ő említette a bátyját. [Basszus, ez emlékszik arra, mint mondott neki az anyja a születése után pár perccel...] Jarod tovább beszél, ez a hang az anyád. Nem engedték, hogy ismerje, de mégis vele volt mindig. Ethan szerint Raines az ő vezetője. Nem öcsi, ő kihasznál. Sok ember fog meghalni emiatt. Koncentrálj anyu hangjára. Ethan énekelni kezdi a gyerekdalt, Jarod csatlakozik. [Nem azért, nincs jobb dolgotok?] Jarod érdeklődik a bomba felől. Ethan szerint nem lehet hatástalanítani, Jarod szerint dehogynem, ő tudja, elvégre 3 tűzszerész alakulatnál, két katonai műszaki egységnél szolgált. Ethan ötlete, hogy inkább menjenek egy elhagyott karbantartó állomás felé, az évek óta zárva van, kisebb kárt okoz majd a bomba. De már látja ennek az ötletnek a korlátját is, a programja szerint nem lehet eltéríteni. Jarod megemlíti, hogy rakétamérnök is volt. Az eltérítés sikerül, még 1 perc, 57 másodperc a robbanásig. Rohanás a vonat végébe. Erre szembejön velük Miss, fegyverrel és megállíthatatlanul. Jarod vázolja a helyzetet, egy esélyük van: ha a vonat kicsit lelassul a váltónál, akkor kiugranak. De robbanás, az lesz. Gyors bemutatás, ez itt az öcséd, Miss. Ethan tátott szájjal nézi Misst, olyan a hangja, mint anyué. Jarod is beszél hozzá, nos Miss, talán te is hallod azt a hangot. Bízz benne. Beindult a fékezés a vonaton. Van 20 másodpercük kiugrani. Ethan fejébe éles fájdalom hasít, összecsuklik. A testvérei cipelik a vonat végéhez.

Ugrás. Robbanás. Tűzvihar a metróalagútban. Vége főcím.

Címkék: a kaméleon
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.05.15. 10:10:36

Ne mááááár!!! Már megint így ír véget egy évad, mint a - talán - 2. ???? ÁÁÁÁÁ! Basszus, nagyon várom már, hogy jöjjön a folytatás.

mizrolist 2010.05.15. 10:48:00

Nincs folytatás, ezzel volt vége a sorozatnak.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.05.15. 11:16:35

@mizrolist: valóban, viszont csináltak két mozifilmet, azt tekintik 5. évadnak.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.05.15. 11:38:56

@missparker: nekem nem tetszettek a mozifilmek. Főleg a másodiknál volt olyan érzésem, hogy előhúztak egy meglévő forgatókönyvet a raktárból és ráigazították a szereplőkre, hozzáírtak pár jelenetet, ami összeköti az előzményekkel, de különben nagyon elüt az egész sorozattól.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.05.15. 11:41:21

@Orso-borso: Én meg még nem láttam őket. De most a hogyvolt miatt látnom kell :)

Zsukka 2010.05.15. 20:08:30

Köszi Miss a hogyvoltot!
A két mozifilm szerintem elsőre jó, mert imádod, és akarsz belőle még még, aztán másodszor már nem annyira, mert a hiányérzet továbbra is megmarad.....

Pityuerez 2010.05.15. 21:59:35

Egyetértek az előttem szólóval Mind a kettő izgalmas, érdekes, de nincsen olyan kifejezetten vége!

Elloth 2010.05.16. 01:17:49

Basszus, ez az egyik legdurvább sorozatzáró, főleg mert nem derül ki, hogy mi lesz velük. Ami jó volt benne az az, hogy Raines végre kihörögte a lelkét. Amit Catherine-nel csináltak viszont durva. Komolyan beteg társaság volt a Központ.

Zsukka 2010.05.16. 08:29:03

@Elloth: Biztos? A Központban mindig vannak meglepetések.....

Is 2010.05.18. 15:35:26

És a mozifilmeknek is lesz hogyvoltjuk?

mizrolist 2010.05.19. 23:26:34

Egyébként holnap 19:25-kor a film+-on vetítik az első filmet, és a jövő csütörtökön a másodikat.

Pissta 2010.06.13. 15:55:55

Mondjuk, mért pont ne így ért volna véget a sorozat?
Ezt már megszokhattuk volna!
Kár, hogy kilőtték Mr. Raines-t, sokkal szimpatikusabb volt, mint Parker apu.
süti beállítások módosítása