Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x09 - A kilencek átka

2010. május 14. 14:00 - leeann

Melinda és Jim egy klubban vannak, ahol egy rockzenekar játszik. Jim jól érzi magát, Mel viszont unja az egészet. Jimnek ismerősnek tűnik a pincér, és amikor a banda a színpadra hívja egy kis gitározásra, Jimnek beugrik, hogy egy néhány éve feloszlott helyi banda gitárosa volt. A pincér fiú egy gitárvirtuóz, de hamarosan Melinda szédelegni kezd, és egy idősebb szellem ember azt mondja, hogy „a tizedik”, majd Brandon, a gitáros is bajba kerül a színpadon. Melinda nem érti, hogy egy ilyen tehetséges fiú miért pincér, és miért nem rocksztár. Valószínűleg egy szellem nem engedi, hogy gitározzon. Megérkezett a mai rejtélyünk.

Amíg Jim elmegy a kocsiért, addig Melinda összefut a gitáros fiúval, aki nem túl közlékeny, de megemlít egy átkot, ami a régi zenekarával függ össze. Másnap Melinda egy törött pianínót szerez be, amit ha megjavíttatnak, akkor eladható lesz. Úgy tűnik, ez ma egy zenés rész lesz, mert hamarosan Jim ugrik be a boltba és elmondja, hogy rátalált a zenekarra a neten. Az énekesük meghalt egy repülőgépbalesetben az első cd-jük megjelenése előtt, sőt az egyik tag elmondta egy interjúban, hogy amióta az énekesük meghalt, a zenekar képtelen együtt játszani egy ismeretlen átok miatt. Melinda szerint nem átok sújtja a zenekart, hanem Jared, az énekes szelleme lesz az.

Jim azt is megtudja, hogy a basszusgitáros hol dolgozik most, úgyhogy Melinda nála kezdi a nyomozást. A basszusgitáros több dvd-t is megmutat Melnek, aki az ominózus este óta mindenhol a 10-es számot látja, amit a szellem is mondott, úgyhogy irány a Rockland egyetem és Payne prof. Melinda megtudja, hogy ami miatt nem tud játszani a banda, az az infrahang. Ez egy olyan frekvencia, amin a szellemek beszélnek hozzánk, és ha eszköz is találkozik vele, azt fülsiketítő sípolásnak halljuk. A védekezés a hang ellen az alsó G lehet, de a 10-es számról egyelőre nincs semmi konkrét.

Közben Melinda megtudja, hogy a pianínó javítása 500 dolcsi lenne, ezért és egy beszélgetés miatt felhívja Brandont, aki ért hozzá, hisz klasszikus zenét tanult hosszú évekig. A zongorát megjavítja a fiú, és Mel arra kéri, hogy játsszon rajta valamit, hátha a zenéje előcsal valakit a sötétből. Ahogy az sejthető volt, jön az infrahang, majd megjelenik az öregember, aki arra kéri Melt, hogy játszassa le Brandonnal a tizediket. Ekkor felerősödik az infrahang, és a zongorának kirepül az egyik billentyűje. Kicsit később Brandon visszarakja és Mel rákérdez a tizedikre. Brandonnak fogalma sincs, mi az a tizedik, és egész életében csak egy tanára volt, az apja.

Melinda megint az egyetemen kutakodik, a tizediket keresi. Brandon apja roppant elhivatott tanár volt, és szimfóniákat is írt, amiknek a kottáit Mel megtalálja a könyvtárban. A papa 9 szimfóniát írt, a tizediket nem tudta befejezni, mert meghalt. Miközben Melinda a zenei könyvtárban kutakodik Brandon apja után, az öreg meglátogatja őt és azt szorgalmazza, hogy a fia játsszon. Az öreg próbál valamit jelezni Melnek, de a látó egyelőre nem érti, mit. Mel jelenleg oda jut el, hogy az öreg akar valamit a tizedik szimfóniával, de mikor ezt Payne profnak is elmondja, ő azonnal egy másik magyarázatot talál a komolyzene és a 10-es szám összefüggésében.

A prof mesél Melnek a kilencedik átkáról, ami a híres zeneszerzőket sújtotta, de mivel az együttes neve bíbor galamb volt, mesél ezt-azt a galambról is, mint szimbólumról. Azt mondja, hogy akinek a háza közelében galamb hal meg, abban a házban haláleset következik be. Azonnal Mel agyába ötlik a fehér galamb, ami az ablakának repült az előző évad vége felé. Melinda a kapott információkkal elmegy Brandonhoz, aki gúnyolódva fogadja Mel „látom apád szellemét” vallomását. A meggyőzés után Mel azt mondja, hogy az apja valószínűleg akkor tud majd csak átkelni, ha a fia befejezi a 10. szimfóniáját.

Miközben Mel Brandont győzködi, Delia a fiával próbál zöldágra vergődni. Hamarosan itt lesz a Delia halott férjének szülinapja és Ned nem igazán szeretné megünnepelni a napot. Az üzletbe hamarosan megérkezik Mel és Brandon, hisz az antik zongora pont megfelel a komponáláshoz. Delia és Ned úgyis hazafelé indul, így nem zavarja őket semmi, és Brandon apja elő is merészkedik a zenebonára. Mel a szokásos módon próbál segíteni a zenész fiúnak és az apjának, de arról fogalma sincs, hogy Ned visszajött a boltba és mindent lát. Brandon játszik és az apja mosolyogva követi, de a bolt hamarosan rázkódni kezd, a papa eltűnik és jön a fülsiketítő zaj.

Brandon lenyomja az alsó G-t és a hívó szóra megjelenik a rumliért felelős Jared. Melinda próbál összepakolni, de ha Jarednek ilyen a belépője, akkor teljesen felesleges a rendrakás. Jared azért követi Brandont, hogy „megvédje”, de ez nem túl hihető, viszont a zenész fiúnak van egy emléke arról, amit Jared említett. Jared azt mondja, hogy Brandon apja tette tönkre a fiú játékát a színpadon. Abból kiindulva, hogy Brandon apja igen zsarnok módon próbálta rávenni a fiát a zenetanulásra, akár igaz is lehet, de Mel nem hisz neki, valahogy kételkedik Jared jóságában. Amikor a látó hazafelé megy, Delia hívja, hogy eltűnt a fia, de Ned nem tűnt el, hanem Melt várja a bolt előtt, és tudja a titkot is.

Melinda azonnal leszögezi, hogy Delia nem tudhat róla, de Ned nem árulkodni akar, hanem megtalálni az apját. Mel nem zárkózik el a dologtól, de egyelőre nem látta Charlie-t, ami valószínűleg annak a jele, hogy a férfi rendben átkelt. Este Melnél megjelenik Brandon apja, aki elmondja, hogy nem az ő tizedikét kell befejeznie a fiának, hanem a sajátját. Mel megnézi a cd-t, amin kilenc dal van, úgyhogy azonnal elrohan megérdeklődni a 10. dal sorsát. Kiderül, hogy nem vették fel, és nem tudják, mi lett a sorsa, talán Jared barátnője tudhatja.

A lány tudja, hisz a 10. dalt róla írta Brandon, csakhogy ő Jared barátnője volt, így ez kissé érzékenyen érintette az énekest. Az is kiderül, hogy Jared annyira nem akarta a dalt a lemezre, hogy emiatt utazott el a stúdióba, de már nem ért oda. A temetés után Brandon a dal összes felvételét megsemmisítette, de a lánynak van egy példány belőle. Miközben Melinda emberről emberre rohangál, Jim megoldja a Banks család lelki gondjait. Egyrészt meghallgatja Deliát a férjéről, másrészt örök barátságot köt Neddel, aki természetesen megőrzi Mel titkát. Melinda később beszél Brandon apjával, és kiderül, hogy nem az öreg a bajkeverő, hanem az énekes.

Az énekes hamarosan tönkre is vágja a demo utolsó példányát, és esze ágában sincs átlépni a fénybe. Később Brandon zenével szembeszáll Jareddel és kibékül az apjával, aminek már éppen itt volt az ideje. Másnap este Brandon már a bandával lép fel, és elénekli a 10. dalt, ami közben az apja átlép, a lány pedig, aki csak titokban szerette a tehetséges édes zenész fiút, megjelenik a fellépésen és imádattal hallgatja a neki írt dalt. Az este végén Mel vált pár szót Jareddel, aki nem akar átkelni és azt mondja, hogy a sötét oldal még mindig kíváncsi Melre. Attól, hogy Romano eltűnt egy ideje, még nem szűnt meg a rossz oldal, és újra valami gonosz dolgon törik a fejüket.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2010.05.16. 11:50:23

Three Day Grace és kicsit nyálas ám jó Running Away
Ez az abszolute kedvenc részem.
Kösz a hv.-t
süti beállítások módosítása