Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sogun 1x10

2010. május 14. 12:00 - Sigismundus

Blackthorne a tiltás után, elég búval-bélelten bolyong a folyosókon. Szobájában meglepetés, Fudzsiko van itt, teával mosolyogva. Kellemes a meglepetés, Andzsin új szemmel kezdi nézni a nőt, belekezd a szótárral csajozásba.

Kéri hogy mutassa meg a lábait, a seb gyönyörűen begyógyult, nem győz ámulni az angol. További kérdésekre csak érthetetlen zokogás a válasz, mivel a szótárat katolikus papok írták, akik nem otthonosak a japán női nyelvben.

Marikoval is találkozhat, hiszen kell tolmácsolni a 200 szamuráj kiválasztásához. Ha már hajó, az angol megemlíti, ha tengerre kerül, akkor nagyban tudja befolyásolni a jezsuiták szükségleteit, és a katolikus daimjók pártválasztását. Kéri a nőt hogy ezt továbbítsa Toranagának. Mariko tiltakozik, egyrészt soha nem ártana az egyháznak, másrészt késő mindez, Osaka az ők utolsó útja.

A hűbéreskiválogatáson Jabu segédkezik, mert Toranaga nem ér rá. Megemlíti hogy első körben csupa ronin meg vako. (ronin= hullámember, gazdátlan szamuráj. Többnyire cseppet sem romantikus okból, hanem bűnözés miatt lettek kitaszítva. A XVII. századig zsoldosként vagy rablóként, onnantól városi bűnözőként éltek. Manapság azokat a növekvő számú dühös fiatalokat nevezik így akik többször és hiába próbálkoztak egyetemre bejutni, vagy jó állásba kerülni. A vakok kalózok, miattuk állította le Kína a kereskedelmet) Aki Andzsinnak nem tetszik, nem gond, fejét levágják.. Erre persze Andzsin mindenkit elfogad, kezdődik az ünnepélyes eskütétel. Vérrel aláírva, kardot a hűbérúr adja átt, ahogy kell. Közéjük került valahogy a kiugrott szerzetes, ex-József, azaz Uraga is. Érdekes egy helyzet, mert Mariko és Jabu is azt tanácsolják, ne fogadja el ezt az embert. Andzsin naná hogy elfogadja, de szigorúan megígérteti vele hogy nem lesz áruló.

Ezután Mariko kis társalgást folytat Gjoko szamával. Kiku madámjával. A mamaszan elárulja neki hogy az egyik katolikus régens Onosi meg akarja öletni a másik katolikust, Toranaga régi barátját, Kijamát.. Az ok, Onosi halálos beteg, de ha Toranaga és Kijama is halott, akkor fia örököl mindent, Isido beleegyezésével. A hír forrása pedig nem más mint József/Uraga, aki korábban Onosi nagyúr gyóntatója volt. Majd miután hitét megtagadta, Gjoko egyik szolgálójával vesztette el szüzességét Jokoszében. És a párna utáni boldogságban (ahogy férfiaknak szokásuk világszerte) eldicsekedett milyen fontos titkok tudója is ő… Mariko persze nem akar hinni neki, gyanús a sztori, meg undorító a hitehagyott. De Gjoko erősködik, cserébe egy kihallgatást kér Toranagától csak. És hajlandó megesküdni a nagyúr előtt hogy az Andzsin és Toda úrnő nem követett el házasságtörést…. Mariko innen már tudja hogy egy ilyen tisztes asszony szerény kérését muszáj lesz közvetítenie..

Jabu időközben jó kedvre derült. Omi apja, ugyanis, aki kis családi hírszerzésüket vezeti, megörvendezteti néhány hírrel. Ismert hogy Toranaga örököse családostól Zatakinál van túszként/vendégként. De az már nem annyira hogy előtte Buntaro többször is járt Zatakinál titokban…. Világos mint a Felkelő Nap, ezek ketten megegyeztek, lesz háború, Kyoto felé szabad az út.. Ráadásul az Andzsin is szabadon lesz engedve a tengeren hajóval és emberekkel, hadd főjön a keresztények feje… Másik jó hír, hogy vetélytárs-szomszédja Ikava Dzsikkju házába sikerült bejutatni egy olyan szakácsot aki kissé bizonytalan kézzel távolítja el a fugu-hal mérgező máját… Harmadik jó hír, a muskétásezred Anjiróban állomásozó izui tisztjeit mind sikerült bevonni a Szilvafa-tervbe. Mely szerint végszükségben, akár a döntő csata közben is, váratlanul átállnának Isido oldalára, ha úgy hozza a helyzet. Jabu örül, és elhatározza hogy mindentől megvédi az Andzsint, aki még fontosabb most…

A kikötőben az Erasmuson egy csomó japán, meg a rémült hollandok. Blackthorne közli, a gálya vontatja vissza őket, társai vitatkoznának. A navigátor erre türelmetlen lesz, hozzászokott az azonnali ugráltatáshoz. Még inkább megrémülnek a cimborák, amikor megjelenik Jabu is. Nekik még ott maradt abba a történet hogy egyiküket megfőzte elevenen. Az hogy időközben Blackthorne-al szövetségesek, az nekik kimaradt.

A rakpartról Alvito és Mihály nézik a hajót, megátkoznak mindenkit aki rajt utazik, kivéve az ő emberüket. Majd irány az épülő jedói katedrális. Még csak pár fal az egész, elvégre a földrengések országában, mocsaras talajra nehéz kőtemplomot építeni, Szent Péternek is csak sziklára sikerült. Itt Mariko várja, gyónni szeretne. De gyónás előtt elárulja neki a Kijama-Onosi titkot, Alvito komolyan veszi, hisz ő is tudja, ki volt Onosi gyóntatója… Cserébe Mariko az Andzsin életét kéri, nehogy egy fanatikus keresztény megölje őt, bár tudja, hogy a hajójával nagy veszélyt jelentenek az egyházra.. Alvito ezt is végighallgatja, de hogy mit gondol erről, megtartja magának, hisz megesküdött mindenre Toranaga előtt.

Anjiroba érve Uragának sikerült igen hasznossá tennie magát Andzsin szan előtt. A faluban elvégeztet egy szertartást, kiderítendő, van-e katolikus ügynök az új szamurájok közt. Elővesz egy szentképet, rátapos, és mindenkinek követnie kell őt. (ez a fumie, létező sőt gyakori hivatalos vizsgálati eljárás volt) A harmadik ember inkább kardot ránt, de azonnal levágják. Blackthorne ezután utasítja a hollandokat is, akik bár nyakas protestánsok, elég kelletlen tapossák meg a képet. Még rosszabb lesz a kedvük, mikor a navigátor közli, innen csak Vinck és Uraga megy vele, meg Jabuval. A hajót a muskétásezred őrzi majd. A terv ugyanis, elhajóznak egészen Nagaszakiig, ami ugyebár full-európai kikötő, sokféle népséggel. Itt fog toborozni képzett európai tengerészeket Blackthorne, ha kell portugálokat is, hiszen a Fekete Hajó nagy zsákmánynak ígérkezik. Szamurájai ugyanis hűségesek, meg remek fejlevágók, de egy kötelet legfeljebb valakinek a nyakán tudnának megszorítani, árbócon nem..

Osakában Rodriguesnek Ferriera hozza a rossz hírt, az Ingeles a vízen van, ördögökácsolta hajójával. A cél is világos Nagaszakiban akar toborozni. A két portugál majdnem egymásnak esik a közös ellenség jegyében, a kapitány szemére veti navigátorának, kétszer is elszalasztotta kedvező alkalmat. Rodrigues beismer, és azonnal horgonyt húznak. Irány Nagaszaki, kis rendet tenni, pár embert lecsukni.

A gálya némi késéssel érkezik Osakába egy vihart kerültek el. Blackthorne mesél az itt történtekről, Vinck azon mélázik, nem jó nekik ez az ország, amint lehet húzzanak el innen. Jabu közben a rakparton tárgyal egy előkelő hivatalnokkal, akiben Uraga felismeri Ogaki herceget, a császári udvarnak a Régenstanács mellé küldött követét. Izu ura morcosan jön vissza és közli hogy Andzsint, mint hatamotot meghívták holnap délre, Ocsiba úrnő születésnapjára… Nagy-nagy megtiszteltetés ez, de a daimjo arcán látszik hogy ő is hasonló nagy kegyben részesült, mégsem örül. Hogy miért azt Uraga deríti ki. Kiment a partra kémkedni egyet, a kastély körül látta Mariko és Josinaka érkezését, de a legfőbb hír, Ogaki azért van itt, mert a Császár személyesen jön Osakába, Toranaga sehogy nem tudja elkerülni az ideutat…. Blackthorne nem izgul, végső esetben az Erasmussal lépne meg, a japán azonban beszél a karma megváltoztathatatlanságáról, és neki lesz igaza. Nyilak zúdulnak a fedélzetre, egy beleáll Uragába, és vége..

Reggel Vinckre bízza a gályát, Istenre a lelkét és megindul a Várba. Hosszas kanyargás utána fogadóterem, tömve Japán előkelőségeivel, köztük Jabu, Mariko és Kiri is. Nem kis feltűnést kelt itt Andzsin szan, bár kimono és kard tökéletesen áll rajta. Középen pedig Isido ül, és egy igen vonzó nő, ő Ocsiba, aki körül minden forog jelenleg. Az Andzsin japánságát csodák csodája, megértik, készült a szótárból, de bonyolultabb dolgokra már Marikot kell hívni.

Ekkor az angol lép egy merészet. Közli hogy hazájában az a szokás, a születésnapját ünneplő nőnek adnak ajándékot. És ő is ezt teszi, egy szál virágot nyújt átt Ocsibának. Az összes japán le van nyűgözve e gáláns gesztustól, az ünnepelt főként, az Andzsin nagyot lépett előre. Isido az egyetlen akinek nem tetszik, így gyorsan tesz egy bunkó megjegyzést a barbárról. Meglepetés, Andzsin tökéletesen érti a sértést, és kikéri magának, ő szamuráj és hatamoto, nem barbár. Isido hangosan elkezd röhögni, de csak azért hogy zavarát oldja, ugyanis az egész teremnyi előkelőség előtt égett be megint bunkóságával.

Aztán Mariko játszmája jön. Magyaráz valamit Isidonak és Ocsibának, szó esik benne Kiriről Szazukoról, és Toranagáról, mindkét hallgatója a fejét rázza és dühösen néz. Az egész terem dermedten hallgat, csak Andzsin nem érti mi van. Végül Mariko meghajol, megfordul és kimegy, Kiri, Jabu és Andzsin követik csak. Izu ura igen idegesen vitázik Marikoval, aki sajnálkozva csak bólogat. Majd miután kettesben maradtak, elmagyarázza a dolgot.

Azt a parancsot kapta Toranagától, hogy holnap vigye ki Osakából Kirit és Szazukot, hogy hamarabb találkozhassanak félúton urukkal. Aztán persze visszajönnének valamennyien, mire jön a Császár. Na most hivatalosan ez nincs megtiltva, de Isido nem engedheti hogy a legértékesebb túszok, akik vendégeknek vannak nevezve, ki-be járkáljanak szabadon… Hiszen ezt a példát követné sok más daimjo is, és akkor nem sok támogatása lenne Osakának… Úgyhogy azt válaszolták Marikonak, illetlenség lenne előbb elhagynia Osakát, mire ő kijelentette, ebben az esetben szepukut kénytelen elkövetni holnap délben…

 
Címkék: sogun
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása