Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Flash Forward - A jövő emlékei 1X17 - The Garden of Forking Paths

2010. május 13. 11:43 - barnslig

Tudom, az enterek, ráadásul iszonyú hosszú lett, nem tudom, mi ütött belém. Kitartás. Észrevettétek már, hogy a főcímes rettenet közepébe mindig belevadásznak egy jelenetet? Az elsőben Mark csuklóját mutatták a karkötővel, a másodikban a fehér sakkbábut, a harmadikban repülő varjakat, a negyedikben Mark egy képre mutat a tábláján, aztán volt a Janis-féle véres ébresztőóra, kék csontvázkéz egy ajtón, a "nem ma" feliratú töltényhüvely, egy pikk ász, Keiko karján tetoválás, Simcoe segítségkérése a szórólapon, az égő biblia, a sokfejű hidra, Mike mellkasán a boldog születésnapot felirat, csontvázon nyaklánc, rúzs, a múltkori igen érdekes: két fotó Demetriről, köztük, hogy március 15-én meghal és a kép alsó sarkában: karnevál. A mostanin Mark fut felénk nagyon gyorsan. Demetri lihegve izzadó arcát látjuk, ahogy elvakítja egy piros fénynyaláb, mögötte hatalmas fekete tábla, rajta fényképek, dátumok és mindenféle szavak - ezt láttuk az előző rész főcím-képében. Ahogy távolodik a kamera, kiderül, hogy a piros fény nem más, mint egy lézerpötty Mark fegyvere fölé szerelve, ami egy különös szerkezetben mutat Dem mellkasára. Március 15., végre elérkeztünk az egyik fő szál végére.

Charliemaci, aki lehet, hogy nagykorában pompomlány lesz, egyelőre az FBI-nál ül és izgatott ügynökök sora előtt vall arról, mi történt azon a karneváli padon, de a legtöbb kérdésre nem tud felelni. Mark igazi gennyapához híven (hiszen emlékszünk, Simcoe a jóapa) még pakolja rá a súlyokat azzal, hogy tudatosítja a lányában, milyen fontos lenne, hogy elmondjon mindent, mert azzal segíthetne megtalálni Szomorú Szamurájt. Wedeck ügyesebben ragadja magához a szót és becsukatja Charlieval a szemét, hogy mesélje el, mit lát és a legelső amire emlékszik, hogy a férfi tudta a nevét, de ő nem tudta, ki ő. Frost azt hazudja (vagy nem is olyan nagy hazugság ez?), hogy az apjával dolgozik. Charlie a vattacukrába kapaszkodva válaszolgat Frostnak és dr. Seussról értekeznek. (Aki nem ismeri, kezdje megismerni, mert remek író. Övé a Grincs és Horton karaktere is, de ne csak filmet nézzetek, hanem könyvet is, megéri.) Frost kedvence az Egy hal, két hal, piros hal, kék hal, de Charlie szerint az kicsiknek való. Még odaad a lánynak egy képet, azzal, hogy nagyon fontos, hogy odaadja az apjának, aztán elmegy. A kép ott fekszik az asztalon, Ingres Oidipusz és a szfinx című festménye, hátulján üzenet: ha Demetrit akarják, akkor délben legyen Mark a Union állomás várótermében.

Mivel gondolom nincs mindenkinek naprakész infója Szophoklészből: a festmény arról a sztoriról szól, amikor Oidipusz vándorlásai során Thébába ér, ahol a szfinx azt hitte, neki mindent szabad és tizedelte az embereket. Oidipusz viszont jól felelt a találós kérdésére: Reggel négy lábon mászik, délben két lábon jár, este meg hármon botorkál. Mi az? A szfinx eltakarodott - leugrott egy szikláról szégyenében, ő meg megkapta a fél várost és az özvegy királynét. A helyes válasz egyébként ember, aki csecsemőként kúszik, felnőttként jár, öregként botra támaszkodik. Olivia kifelé menet egy büdös szót nem szól a múltkori enyelgéséről Lloyde-dal, maradnak a biztonságos mezőkön és amíg Wedeck némi zöld jellybeanst töm Charlie kezébe, Mark újra megpróbálja doktornénit arra terelni, hogy pszichológushoz vigyék a gyereket. Olivia szerint nem terápiára van szüksége a lányuknak, hanem stabilitásra (hogy ne költözz el, te szemét!), biztonságra (hogy ne vele üzengessenek neked mindenféle őrültek, te szemét!) és védelemre (hogy ne kelljen azt hinnie, tényleg meghalsz, te szemét!).

Miközben Mark és a fél iroda a Union állomásra igyekszik teljes felszerelésben, Zoey Aldához siet, hogy kiverje belőle azt, amit tud, azt, amiért elvállalta a védelmét. Terroristabarbie adja a szokásos tenyérbemászó karaktert és kijelenti, csak akkor hajlandó elmondani bármit is, ha Zoey szervez neki mára egy meghallgatást. Nem akar várni addig, amíg a kérvényükre érkezik egy dátum, ő ma akar odaállni egy bíró elé. Szépfiú az állomásra tartva még komplett elemzést ad le, hogy Frost miért Oidipusz-képet küldött, de ez nem segít Demetri izzadásán, akinek már csak hat órája van a visszaszámláló szerint. Persze amennyiben levenné az érzékelőkkel teleaggatott székről a kis karját, lerövidítheti ezt a hat órát, mert a szerkezet azonnal reagál és már húzná is meg a ravaszt - úgyhogy Dem visszakushad. Ugrunk egyet az időben, csak hogy kicsit összébb érjenek a szálak. Fél évvel ezelőtt egy brutálisan büntető kabátban Alda sétál egy öltönyös mellett, aki egy nehezen kezelhető zseniről tájékoztatja barbiet, akit ha úgy alakul, előfordulhat, hogy meg kell ölnie. Öltönyös (Hellinger a becses neve) ismerős úgy mellesleg, ő hozott Simcoenak frissítőt és szabadította ki a bilincsből a pincében, egyszóval Flossoval áll kapcsolatban.

Egy elhagyatott gyárépületbe sétálnak, ahol Dyson Frost mellett többezer fekete és fehér dominó ácsorog. Hellinger úgy mutatja be Frostot, mint aki a Raven River kísérletnél segédkezett. És az vajon mi? Október hatodikáról esik néhány szó, ami azt illeti, Frost kifejezetten számol azzal, hogy aznap Simcoe és Simon megtalálják a sötét anyagot. Ezen kívül elkészítette az első QED-t, vagyis az első alpha-gyűrűt, Hellinger és Alda megfogdossák, de Frost elég feszült egész végig és végül megmutatja, miért: lejátsza a percekkel ezelőtt készült felvételt, ahol Öltönyös mellékesen utal Frost kiiktatására és Gibbons biztosítja őket, hogy amikor eljönne az a pillanat, ő már rég sok lépéssel előttük fog már járni. Kifelé menet Alda rákérdez a dominókra és miközben Frost magyaráz, meglöki az elsőt, egy fehéret, ami a menekülési útvonalát mutatja. Dőlnek a fehér dominók a feketék között, most valahol a végén tarthatunk a történetben. Az eleje a nyolcvanas években történt a Raven Rivernél - mondja Szamurájnak, azok a kezdő lépések az elágazó ösvényeken, ami Demetri háta mögött van. Több ezer kitekintést hoztak létre, húsz percre, vagy húsz évre küldték előre a tudatukat, de minden alkalommal egy másik jövőt láttak. A legtöbb jövőben viszont Frost nem éli túl a mai napot és hiába tudjuk mindezt, nekem kitágul a pupillám. Nem is tudom, mi érhette a castingosokat, az írókat és egyéb döntéshozókat: ezután a monológja után egyenesen imádom Frost karakterét.

Igen érdekes, hogy azokban a jövőképekben, amikben Frost meghal, 78%-ban Demetri öli meg, de az is változik, hogy miért. Miért nem ez az igazán fontos kérdés? Miért nem így próbálja megakadályozni Dyson, hogy Dem megölje: a lehetséges okokat kizárni, amiért meg akarná ölni? Túl sok lehetőség van? Túl nehéz lenne? Mindenesetre azt választotta megoldásnak, hogy inkább ő - illetve egy általa épített gép lövi le Szamurájt, ha lelövi: fontosnak tartja, hogy ezzel a választással megadta az esélyt mindkettőjüknek a túlélésre. A fennmaradó 22% pedig piszkálhatja a csőrünket, mert hiába Demetri könyörgő hangja, Gibbons lelép, hogy találkozzon Markkal. Dél múlt egy perccel és Mark idegesen téblábol fel-alá a pályaudvaron, körülötte kamerák és FBI-osok tömege. Ki lesz az, aki hírt ad Frostról? 12.03, nagydarab faszi közeledik Mark felé, Janis a kisbuszban, Mark a helyszínen izgul rá, de simán elsétál, hogy egy fél pillanattal később egy Supermanes hátizsákkal a hátán odaballagjon hozzá egy fekete kissrác és átadja Marknak a pakkot, aztán elsétál az 50 dollárával, amit attól a fura fickótól kapott, akitől a zsákot is, amiben egy azonnal megcsördülő mobil és egy polaroid van Demről, a hátoldalán meg egy szám: 423.

Hogy Frost bebiztosítsa magát, Mark egy szót nem szólhat, csak amit Gibbons a szájába ad: Figueroa és Pico - ezzel nagy számú ügynököt küld az adott utcasarokra, miközben ők a közelében nem lesznek. Frost azt is elmondja mit akar és miért így: fel szeretné világosítani Szépfiút a következő kitekintés időpontjáról és okáról, de mivel szakított a munkáltatóival (Öltönyös? Flosso? Ki a fene mozgatja a szálakat?) és nem épp kellemes hangulatban váltak el, azok mindent megtesznek majd, hogy Frost ne kerüljön az FBI kezére, hogy ott aztán mindent elmondhasson. Mark azt mondja, ők megvédhetik - és tényleg ez lenne a logikus, az FBI-nak minden valószínűség szerint több lehetősége van, mint Szépfiúnak egyedül arra, hogy egyrészt ne tudódjon ki, hogy Frost náluk van, másrészt hogy ha ki is tudódik, megvédjék. De Gibbons majd felrobban, amikor Mark megszólal és újra megtiltja neki, Demetri halálával fenyegetve őt, ami egyébként igen valószínű, hogy egyébként is bekövetkezik: 4 óra és 23 perc múlva. És ezzel elkezdődik a Nagy Rohanás.

Férfivécében megszabadul telefontól, fegyvertől. Leszakít egy szellőzőpanelt, felszedi az ott elrejtett kölcsönzős kocsi kártyáját, lecsúszik, felmászik, lerohan, kirohan, autóba pattan a kártyával és felveszi a kocsiban csörgő telefont, hogy Frost azon mondja el a továbbiakat és az utána futó Janis és kollégái szeme előtt rálép a gázra. Mark mentőakciója közben Zoey sem hagyja annyiban a dolgot és behazudnak egy vakbélgyula-gyanút, így bíró elé áll Alda. Hogy minek kellett ez neki, azt a tárgyalóterem felé sétálva elkezdjük sejteni, ahogy összeakad a szemük egy ablakmosóval, az nem flörtre utal. Zoeyt a nyilvánvalóan komolytalan tárgyalás miatt figyelmezteti a bírónő, a kérvényt a kivizsgálásra visszautasítja és már épp könnycseppek gurulnának le cuki kis alma arcán, de Terroristabarbie megnyugtatja - neki csak idáig kellett jutnia, nem kell a kivizsgálás és elárulja az egyetlen dolgot, amit tud Demről és amivel eddig sakkban tudta tartani Zoeyt: a kitekintésében azt mondták, Dem holtteste a hetes épületben volt. Zoey összetörik, mi a fenét kezdjen ezzel az infóval, de sok elmélkedésre nincs ideje, visszafelé sétálva az ablak berobban, Alda ugrik és szökik, hát ezért kellett a meghallgatás.

Doktornénit is bevonják a keresésbe, de Vreede egészen furcsa ügyben kéri a segítségét: a Mark fegyverével mellkason lőtt hajléktalan személyes tárgyai között volt egy mobil, abban pedig egy októberben küldött üzenet, Olivia számára. "Mark ivott a kitekintésében." - amivel Szépfiú Aaront és Wedecket gyanúsította. Doktornéni vonakodva, de elmegy megnézni a hullát, hátha ismeri, de egyáltalán nem rémlik neki, viszont elcsacsog egy kicsit a patológussal az elhunyt limbikus rendszerében talált furcsaságról: hatalmas a hippokampusza, az emlékezésért felelős rész. Ebből egy különös autisztikus betegségre tippel doktornéni és a patológus is: savant-szindróma. (Ez egyelőre nem egy tudományosan elfogadott szindróma, de maga a jelenség létezik: hihetetlen memória jellemzi. Ha valakit bővebben érdekel a dolog, egy 80-ban született savant magyar lány ír blogot, nem linkelem, keressétek meg.) Olivia váltig állítja, hogy köze nincs a fickóhoz, de Vreede nem engedi kibújni a dolog alól. Az idő telik, két óra, tizenhét perc és tizenhárom másodperc múlva a gép beindul és mellkason lövi Demetrit a hajléktalan halálát is okozó pisztoly, Mark vadul gyorshajtva közeledik az Antelope völgybe, aztán rohan a Tehachapi hegység felé, mindent pontosan Frost utasításai szerint.

Mire Mark odaér a megbeszélt helyre, már csak egy óra, harmincegy perc és huszonegy másodperc maradt, de ez nem a huszonnégy a fenébe is. Mondanom se kell, hogy mit neki rohanás, Markon egy izzadtságcsepp sincs, csak aggódva néz körül a cserjésekbe, hogy aztán egy domb mögül előbukkanjon Frost egy válltáskával és egy pisztollyal. Szépfiú nem várja meg, amíg Gibbons magától adna ki annál több infót, hogy "a munkatársaim már rég meg akarták magát ölni" és "ha azt hiszi, azzal, hogy elkapták a téglát, levan a gond, semmit nem tud" és ahelyett hogy az utasítására megbilincselné magát, kortyol egyet az üvegéből és szembeköpi benzinnel Frostot. A feszültség nő, Zoey az FBI-nál, Mark a hegyek között tombol, miközben Frost őrjöng, mert ennek nem így kellett volna történnie, nem Marknak kéne ráfognia a fegyvert és próbálja elmondani az információkat, de Szépfiúnak üres az agya és süket a füle arra, amit nem kristálytisztán fogalmaznak meg neki - erősen csodálkozunk, ugye, hogy ő volt az, aki rájött a sakkpartis telefonszámra, amikor a Charilenak adott képről semmit nem tudott kideríteni?!

Frost elsüt még egy érdekes gondolatot arról, hogy Markot az a nő fogja végül megmenteni, akit minden nap lát és még egy fontos dololról szót akar ejteni, de ekkor észreveszi a fekete motort az úton, csillan a távcső a puskán és Terroristabarbie mellkason lövi Frostot, Markot kegyesen életben hagyja- még mára és belemotorozik a szélesvászonba. Szépfiú még mindig nem érti meg, hogy sokkal fontosabb és lényegesebb infókat kellett volna ma megtudnia Frosttól, mint hogy hol van Demetri és simán hagyja meghalni az Embert, aki Olyan Sokat Tudott. Aztán meglátja a válltáskát, amiben képeket talál egy igen régi búvárruhába bújt emberről, a szomáliai torony rajzát és Frost bérautójának kártyáját. Negyvenhárom perc és egy kevés másodperc, ennyi maradt, hogy megtalálják Demetrit, aki nincs a csomagtartóban, ahogy Mark reménykedik, van viszont GPS, mentett címekkel, ahol előzőleg járt Gibbons. Ott figyel egy Ingres utca, Ingres, mint a szfinxes festő, padlógáz. Közben Vreede és Olivia felkeresi dr. Ebbinget, aki savant-specialista és kiderül, hogy a hajléktalannál talált telefonkönyv az ő tulajdona. A hulla képét nem ismeri fel és arról sincs ötlete, ki lophatta el a telefonkönyvét. Csak nekem van olyan érzésem, hogy a doktorúr valamiről hazudik, de orbitális módon?

Négy és fél perc, ennyi maradt hátra a visszaszámlálásból, mikor Mark megérkezik a raktárépületekhez. A GPS szerint megérkezett úticéljához, de mivel térerő nincs, Szépfiúnak ötlete se akad, hol keresse pontosabban Szamurájt. Futkorászik jobbra-balra Demetri nevét ismételgetve, közben Janis is próbálja bemérni őt. (Vajon tényleg próbálja, vagy esetleg direkt lassítja a folyamatot? Ha tényleg próbálja, akkor azért, mert szeretné, hogy élve találják meg Demet, vagy mert szeretné, ha Frostnak nem lenne esélye beszélni Markkal?) Aztán mégiscsak akad térerő, Szépfiú megkapja az infót a hetes épületről, Janis pedig a műholdképek alapján beazonosítja Marknak, melyik is a hetes, mert a számok az épületek tetején vannak. Szépfiú kilövi a lakatot, kivágja az ajtót és meglátja Demetrit a székben, mögötte a tábla, előtte a fegyver. Két perc, ennyi maradt, de Frost valóban megadta az összes választ Charlienak. Egy hal, két hal, piros hal, kék hal. Harminc másodperc, Mark leakasztja a piros drótot, aztán a kéket és a fegyvert felfelé mozgatva próbálja a lézert Szamuráj testéről elvinni. A piros pötty végigmegy a torkán, az állán, az orrán és a homlokán, aztán elsül a pisztoly, háromszor.

A golyók pontosan Dem mellkasába fúródnak, a fekete táblára ragasztott fénykép mellkasára, az igazi Szamuráj meg izzadva fújtat, túlélte. Sok idejük se vidulni, se a jövő térképe előtt bámulni nincs, mert az elágazó ösvények kertjét elönti a víz, amint Dem leugrik az érzékelős székről, a kréta és a fotók is lecsorognak a táblán. Amíg Zoey és Szamuráj egymást ölelgetik a kommandósok és FBI-osok gyűrűjében, Mark megosztja Wedeckkel és Janisszel, hogy a legtávolabbi dátum, amit a táblán látott 2016. december 12. volt és mellette csak annyi állt: vége. Olivia pedig egy kávét inna Vreededel, de amint rendelne, egy fura fickó lép a háta mögé és kimondja helyette a rendelését: kis szója latte, hab nélkül, extra adag, fél cukorral és fél édesítővel. Gabriel a mellkason lőtt hajléktalan barátja, mert ha az nem is él, technikailag azért még barátok és azért mondta el doktornéni helyett ő a rendelést, mert már rengetegszer hallotta, ahogy kimondja, ebben a sorban, a mai napon, mindig pontosan ugyanúgy. Doktornéni kicsit csodálkozik, de nem nagyon törődik a dologgal, Vreede annál baljósabban néz, Gabriel pedig hergeli magát, valamit el akar mondani, valamit el akar mesélni, csak nem jön ki belőle. A Raven River kísérlet, ennyi jön ki belőle, kitekintés, ájulás, Vreede ebben a pillanatban dönt és be akarja vinni kihallgatni. Gabriel viszont menekülőre fogja és miközben majdnem feldönt egy széket, még visszakiállt: "A dominók ledőlnek, Olivia!"

Címkék: flashforward
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.Erika 2010.05.13. 13:09:16

Húúú! Örülök, hogy Szomorú Szamuráj megmenekült. Komolyan hittem, hogy a készítők "elengednek" egy fontos szereplőt. Én inkább Oliviát engedném, nagyon idegesítő. Köszi a HV-t, klassz volt.

timii95 (törölt) · http://www.the-mentalist.mlap.hu 2010.05.13. 15:01:45

huh szerintem ez volt eddig a legjobb rész. :D komolyan mondom, a végén már nem tudtam, hogy most mi lesz. mert eddig azt beszélték belénk, hogy március 15-én Demetri meghal. satöbbi. és most mégsem. persze örülök, mert szerintem Dem jófej. :D
amúgy ha 2016 december 12. a ,,mindennek a vége", akkor valószínűleg addig folytatódik a sorozat. vagy nem? (kérlek, barnslig, bírd ki addig..! imádom a hogyvoltjaidat - főleg, hogy érződik bennük, hogy nem vagy oda a flashforwardért. XD)
amúgy a végén kávés jelenetet nem nagyon értem..

Savafan 2010.05.13. 15:43:49

nem láttam előrébb a sorozatot, de 15-nek még nem volt vége. napsütés volt amikor Szamurájt kimentették és Olivia és napfényes időben kért kávét. tehát még 15-e van. ami nem jelentiazt, hogy be is következik az előre látott dolog. de ha Demetri túléli, akkor szinte mindent meg lehet változtatni a jövőképből. ha pedig így van, akkor sok előre látott dologból semmi sem lesz (lehet):)
se alkoholizálás, se Simco kufirc, se afganisztáni lánytalálás, stb.
majd most lesz érdekes, ha kiderül az esetleges kufirc Szamuráj és Téglanéni közt:) Zoey kikaparja a szemit neki:))

timii95 (törölt) · http://www.the-mentalist.mlap.hu 2010.05.13. 17:12:59

most nem azért de én úgy emlékszem, mikor Mark kiszállt abból a kártyás kocsiból, még ivott az üvegéből. később viszont annak az üvegnek a tartalmával - ami ugye benzin volt - köpte pofán Frostot. és hát ha Mark tényleg ivott a kocsiból kiszállás után, az nem lehetett víz, csak benzin. fura dolog. ha nem így volt, szóljatok ám, csak bennem ez valahogy megmaradt. :D

barnslig 2010.05.14. 10:01:01

@B.Erika, érdekes, én sokkal jobban sajnálom, hogy frost meghalt, mintha demetrit végül mégis lelőtték volna. persze, szamuráj cuki, meg ismerjük 17 rész óta és izgulunk, hogy mi lesz, na de maga a karakter.. hát nem pótolhatatlan. ehhez képest frost egy kurva izgalmas ember, egyrészt azért, amit tud (mert részt vett benne), másrészt mert szerintem isteni jól játszotta ezt az őrült tudóst némi beszédhibával.

@Savafan, naja. én is röhögtem, amikor mindenki megnyugodott és ölelkeztek, mert messze még az éjfél. az is minimum vicces volt, hogy az fbi-nál wedeck, janis és zoey milyen elbaszott idegesek voltak, pedig ők akkor még nem is tudták, hogy mennyi van hátra dem életéből, simán gondolhatták volna, hogy a nap végéig van idő.
egyébként ha belegondolsz, voltak már olyan döntések és pillanatok, amik azt jelentették, hogy az egész elmehet egy teljesen másik irányba, mint amit láttak - a legfontosabb talán al öngyilkossága volt. szerintem érdekes kérdés, hogy ha egy szál nem úgy alakul, ahogy azt előre látták, az mennyi befolyással van a többi szálra. tehát: az, hogy dem nem halt meg, van-e hatással például arra, hogy olivia fog-e ágyban fetrengeni simcoeval?

@timii95, kíváncsi vagyok, hogy ez a 2016 hogy fog beépülni. nem tudom, most épp mit mondanak, berendelik-e a második évadot, de ha igen, az talán azt jelenti, hogy a sorozat idővonala gyorsabb lesz, mint a miénk. különben nincs esély, hogy én 2016ig írjam :D a kávés jelenetre lesz némi magyarázat a következő részben, most írom a hv-t, szerintem az egy fokkal még jobb rész, mint ez.
a benzint most megnézem újra, hogy hogy is volt az üvegben, ha kitaláltam, leírom :)

barnslig 2010.05.14. 10:07:26

@timii95, nah: mark kiszáll a kocsiból, benyúl a zsebébe, előhúz egy üveget és NEM iszik bele, pillanatokra úgy tűnik, mintha letekerné a kupakot, de akkor jön egy vágás és már fut is az üveggel a kezében.

Relik 2010.05.14. 11:50:06

De hogy mért nem lehetett azt a falat lefényképezni egy telefonnal, mielőtt Demetri felkel a székből, mikor még beszélnek is róla, hogy félnek valami hasonlótól...

barnslig 2010.05.14. 12:04:26

@Relik, biztos nem találtak hozzá olyan kúl zenét, mint a duplarészben, amikor mark a háta mögül fotózgatja a mozaik-falat :D

Relik 2010.05.14. 12:18:53

@barnslig: Pedig még azt is bevállaltam volna ehelyett a brainfuck helyett. :)

barnslig 2010.05.14. 14:22:41

no, ha jól értem, még nem teljesen hivatalos, de tegnap délután az abc elkaszálta a sorozatot, nem lesz második évad. van még öt rész, aztán ennyivolt, úgy nézzétek.

kecsegugu 2010.05.14. 14:44:59

barnslig, miért nem tetszett Alda Herczog kabátja? Szerintem piszok jól nézett ki, elfogadnám :-)

Vajon a készítők számoltak a kaszával és lezárták rendesen a sztorit?

barnslig 2010.05.14. 14:57:11

@kecsegugu, kurva jó az a kabát, de nem egy "csütörtök délután leugrom a játszótérre a kölyökkel" stílus :)
elvileg két utolsó részt forgattak, az egyik egy hatalmas wtf-ban végződik, ezt szánták arra, ha berendelik. és van egy másik, de én nem reménykedem semmi rendkívüliben.

kecsegugu 2010.05.14. 15:07:11

OFF
Én mentem már a gyerekkel fehér kabátban és fehér cipőben a parkba, és ő pont akkor találta ki, hogy végre bemerészkedik a játszótérre, azon belül is a homokozóba :-)
OFF
Alda sem játszani ment benne, de mondjuk kár lett volna érte, ha véres lesz a gyiloktól!

Én azért megnéznék egy második évadot is, (naivan) gondolom tanultak a hibákból és azt már jobbra csinálnák. Na mindegy, de azért kár, mert a LOST-nak is vége :-(

barnslig 2010.05.14. 15:22:13

@kecsegugu, tudják ezek, mikor mit kell.. :D

hát, nekem marad a v (ezt adja magyar csatorna?), house, tbbt, dexter. a lost fájó hiány lesz, az ff annyira nem..

kecsegugu 2010.05.14. 15:36:08

tbbt az a big bang theory? azt most fogom elkezdeni :-)
na jó, nem offolom szét a topicot, a következő résznél találkozunk, mert ehhez a részhez sajna már nem nagyon van mit írni...

timii95 (törölt) · http://www.the-mentalist.mlap.hu 2010.05.14. 16:28:02

@barnslig: köszi :))
amúgy egész jó volt az utóbbi néhány rész. sajnálom, hogy nem lesz második évad. azzal a fallal kapcsolatban pedig csak annyi, hogy a fényképeket nem mosta le a víz, szóval azzal is tudnának valamit kezdeni - szerintem.

barnslig 2010.05.14. 21:15:18

@kecsegugu, igen, big bang. angolul nézed majd?

@timii95, megnéztem, kábé 30 fotó van a fekete táblán, szétszórva. ha abból vki vmit elindul.. na az csak mark benford lehet :D
süti beállítások módosítása