Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x17 - A csapás

2010. május 13. 16:00 - Llew

A CSK-1 éppen egy új küldetésre indul, miközben arról beszélgetnek, hogy végre szereztek pár pontot az Ori elleni meccsen azzal, hogy a hírnökjárvány ellenszerét több bolygóra is eljuttatták. Annyira belefeledkeztek a dumálásba, hogy a fegyvereiket a raktárban hagyták, így azokat most két apród nyújtja át nekik az indítócsarnokban, de aztán Landry tábornok az utolsó pillanatban lekapcsoltatja előttük a kaput, mondván más feladatot kaptak. Az NFB küldöttségét kell pesztrálniuk egy földönkívüli kiránduláson. Mindenki húzza a száját, de nincs mese, muszáj lesz jópofizniuk. Ez a hátránya, hogy a szupercsapatban vannak.

A politikus bagázst Mr. Woolsey vezeti, aki melldöngetve mutatja be a CSK-1-et, mintha a legjobb haverok lennének. A kínai csaj és Daniel rögtön egymásra is izgulnak. Felmondják a másik önéletrajzát, kínaiul dicsérik egymás angol, illetve mandarin nyelvtudását, majd Mitchellen kezdenek poénkodni, hogy aztán mindketten tátsák a szájukat, mikor erre Cam szintén kínaiul reagál. Woolseynak van egy kis Star Trekkes transzporterfóbiája a kapu kapcsán, de aztán mind egyben megérkeznek a Gamma-bázisra.

Ez egy olyan bolygón van, aminek a légköre miatt nem lehet transzprotálni a felszínéről, nehogy valaki megint megpróbálja lenyúlni a kaput. A bázis egy kutatóközpont, ahol bogaras tudósok feltehetően a hírnökök által terjesztett űrbogarakat, érdekes űrzöldségeket, meg mágneses akármicsodákat tanulmányoznak. Daniel jól elvan, hisz neki kinéz egy újabb strigula, ellenben Mitchell nagyon unja a dolgot, Teal’c pedig a másik kettő vitáját. Az egyik bogaras doki lelép ebédelni, a másik meg kíváncsiságból megkínálja egy kis hússal a növényevő dögöket, amire azok azonnal rárabolnak, szemben a bedobott levéllel.

A tudományos túra után eljön az ideje, hogy az NFB küldöttek megtekintsék minden bázis legfontosabb létesítményét, a kantint. Itt úgy tűnik nincs színes zselé, így Teal’c a többi kajából fogyaszt ipari mennyiségben, Daniel meg az első alkalmat kihasználva nyomul a kínai nőnél. Ms. Shen csalódott, mert még mindig nem kaptak se lézerágyút, se űrhajót, se semmit, Daniel viszont nem érti mire számított az USA hadseregétől. A bogarak egy falat sült hústól annyira megszaporodtak, hogy kinyomják a tárolótartályuk ajtaját. A dokik kitakarítják őket az elszívó rendszerrel, de egyikük ingujjába így is jut egy, ami megharapja.

Emberünk később aztán pont a távozni készülő NFB küldöttség orra előtt lesz rosszul. Kiderül, hogy a bogarak valójában húsevők, eddig csak kényszerből voltak vegetáriánus koszton. Mikor a parancsnok hazaküldené a bedobozolt beteget, a többieket meg itt tartaná karanténban, Woolseyból előtör a szokásos fenyegetőző idióta, de hamar befogja, mikor a doki testéből özönleni kezdenek a bogarak. Öt perc pihenő azonban elég neki, hogy ismét seggfej legyen, mert kijelenti, hogy csak a CSK-1 kíséretében hajlandó a felszínre menni, amíg a parancsnok megoldja a rovarirtást a bázison. Az persze már nem tetszik neki, mikor az erdőben kell sétálgatni.

A sétából aztán hamar futás, meg sikítozás lesz, miután a földből előmászó bogarak megeszik az egyik erre a célra velük tartó katonát. Bemenekülnek egy barlangba, aztán a földet lőve elriasztják a bogarakat, mondván azok ultrahanggal tájékozódnak, így nem szeretik a zajt. Zseniális. Mivel Mitchellék nem érkeztek haza, Landryék áttárcsáznak és a mozgásérzékelők adataiból számukra is kiderül, hogy mi a helyzet. Dr. Lee töri a fejét a megoldáson, közben gyerekkori bogárfóbiás történetével traktálja a tábornokot. Addig is, amíg elő nem áll valamivel, megy az Odüsszeia, hogy lekematoxozza az egész bolygót.

Daniel a mindig beváló csokis trökkjével próbálkozik tovább a kínai nőnél, aki elmondja, hogy országa nagyon eltökélt abban, hogy kirángassák a csillagkaput az amerikai hadsereg felügyelete alól. Mitchell közben nem éri el rádión a Gamma-bázist, a megmaradt katonának pedig egy bogár mászkál a bőre alatt. Reggelre el is tűnik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egész éjszaka ő volt őrségben, ami azért pofátlan dolog Mitchelléktől. Cartert hátrahagyják Woolseyék pesztrálására, ők meg elindulnak megkeresni a srácot, de mire megtalálják, már belőle is bogárkeltető lett.

Daniel megy vissza a barlanghoz, ők meg a bázisra egy F-302-essért, de a támaszponton működésbe lép az önmegsemmisítő. Így aztán az oda úton még önmagát az optimizmus elven példájának bemutató Teal’c már sokkal kevésbé lelkes, mikor visszafelé Mitchell a legutóbb rosszul elsült költözés ötletét hozza szóba. A beszélgetést aztán be is rekesztik miután majdnem elkapják őket a bogarak. Eközben a francia küldött neki áll hisztizni Carternek, Woolseynak meg az a legnagyobb baja, hogy az alezredes nem lelkesíti őket eléggé.

A visszaérkező Mitchell viszont mindenkit megnyugtat, hogy az Odüsszeia már biztosan úton van, szóval nyugi, vacsorára akár otthon is lehetnek. Részben igaz, tekintve, hogy a hajó azért jön, hogy ideggázzal permetezze le a bolygót, jegyzi meg Carter. Ráadásul, ha akarnák, se tudnák őket kisugározni, hisz az epizód elején nem véletlenül mesélt a légkör zavaró hatásáról. Irány a kutató állomás, ahova eredetileg is indultak, és majd onnan hívják a hajót. A francia csávó útközben nyavajog, hogy elfáradt, de mikor Mitchell hátrahagyná egy pisztollyal, egész gyorsan erőre kap.

A cél előtt nem sokkal a kínai csaj dob egy bokaficamos bukfencet, amitől rögtön el is felejt csöndben maradni, a bogarak meg már jönnek is. Woolsey úgy fut, mint Forrest a járógépben, Mitchellék meg csúnyán halomra lövik az avart. Carter rádiózik, de a baromi idegesítő francia csávó annyira siránkozik neki, hogy végül Woolsey ugatja le, hogy kussoljon. A tuningolt rádió keltette vibráció vonzza a bogarakat, ők meg lassan kifogynak a lőszerből, ezért C4-et puffogtatnak a homokban, de a bogarak már így is a lábuk előtt kúsznak, mikor az Odüsszeia felsugározza őket. A parancsnokságon a történtek hatására meglepően normális emberré változó Woolsey tájékoztatja a tábornokot és a csapatot, hogy az NFB nem hibáztat senkit, sőt nemhivatalosan meg is dicsérték őket. Végül is csak egy bázis, meg pár tíz ember lett oda, nem történt semmi, a CSK-1 el is megy filmet nézni.

Címkék: csillagkapu
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

catshannon 2010.05.14. 00:23:20

Ez a hogyvolt:DDD meg ez a rész:DD már Daniel nyomulásánál hangosan röhögtem:D
(apróságok: kemotoxozza; csokis trükkje; F-302-esért)

kla 2010.05.14. 11:33:00

" a bogarak már így is a lábuk előtt kúsznak, mikor az Odüsszeia felsugározza őket."

Várjunk, hogy tudják hirtelen felsugározni őket, ha zavaró a légkör? Mondjuk a részbe ez belefér. :D

Llew 2010.05.14. 14:50:34

@kla: a rádió vibrációnak biztos ez volt a másik mellékhatása
Meg már különben is szorította őket a műsoridő, hogy más megoldást találjanak ki.:D

the black ball 2010.05.15. 12:58:27

"aminek a légköre miatt nem lehet transzprotálni a felszínéről"

Hogy ne lehetne. Carter csak annyit mondott, hogy nehéz belőni a dolgokat az ionoszféra miatt. Szóval olyan, mintha pecáznál az űrből - vagy lesz kapás, vagy nem.

De az életjeleket így is tudja venni a hajó, ezért mentek a kutatóállomáshoz rádiózni. Az Odüsszeia így felvitte a sok kis életjellel körülvett nagy életjeleket.

Vagy valami hasonló. :]

Llew 2010.05.15. 13:07:47

oké, lehet nem voltam elég pontos, de a barlangban meg pont azt mondta, hogy még ha nem lenne a zavarás akkor se sokra mennének, mert nem tudná kivenni az életjeleiket a bogarak tömegében Szóval nem erőltették meg magukat a forgatókönyv írók.:)
süti beállítások módosítása