Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x16 - A radar képén kívül

2010. május 12. 14:30 - the black ball

Bújtassunk más köntösbe egy régi cold opent: a CSK-1 fut, lő, rosszarcú banda fut utánuk, lő, Daniel tárcsáz, de a kapu és a tárcsázó hirtelen eltűnik egy asgard sugár által. A helyükön villámgyorsan kinő a fű, Mitchell meg olyat klisézik, hogy le se írom. Ugorjunk vissza 8 órát az időben. A bázison egy kukoricaszerű növényt figyelünk, amit kassának hívnak. A cucc nagyon addiktív, a CSK-3 egyik tagja még most is kaparja a falat érte, de csak azért, mert még nem evett Mitchell nagymamájának kukoricás kenyeréből. Megegyezünk, hogy ez nem az Oráj műve, de azért kivizsgáljuk. Reynolds szerzett egy kapucímet, Landry csak annyit kér, hogy ne keltsünk feltűnést.

Ennek örömére Mitchell becsörtet egy kassamezőre, ahol szól egy parasztnak, hogy hívja a főnökét, megvesszük az összes termést. Sam szól, hogy ennyit arról, hogy radar alatt tevékenykedünk, amire Leonardo da Teal’c annyit reagál, hogy „ezen a világon nincs is ilyen készülék”. Nagy a stressz, Mitchell szerint ő bármikor lenyomná Danielt drogdílerkedésből, Carter meg le lesz Mary Poppinsozva. Mitchell egy szekér szénán pihenve vár Worrelre, aki itt a góré, nem mellesleg a Lucian Szövetség tagja. Worrel kiküld pár kiégett motorost, hogy leellenőrizzék a környéket, aztán tárgyalunk. Mitchell 7 bolygó koalícióját képviseli, úgy 30 millió kassazabálóval a felszínen, szóval ekkora igény biztos felkelti a nagyfőnökök figyelmét.

Worrelét is, úgyhogy Mitchellre már szegeződnek is a fegyverek. Valahogy kiszabadul, és máris a rész eleji mókánál járunk. Mivel kapu nincs, megadjuk magunkat. Warrel örvend, hogy a CSK-1 akadt a horogra, Mitchell láthatóan még nem szerepel a csillagközi baseballkártyákon. Warrel szerint mi loptuk el a kaput, ami Daniel szerint marhaság, hiszen előbb átmentek volna rajta, ha ez a céljuk. A fickó szerint rossz volt az időzítésük, szóval kaput vissza, vagy kínzás lesz. Teal’c szerint akárki is vitte el a kaput, már messze jár, és a felettesei inkább Worrelt fogják megkínozni, ha kiderül. Odahaza CSK-1 hiánya van mindenkinek, de nem sikerül tárcsázni, így Landry szól az új Daedalus-osztályú hajónk, az Odüsszeia kapitányának, Paul Emersonnak.

Megdumálják, hogy igen, azért lett ugyanolyan a hajó, hogy felhasználhassák a Daedalus-jeleneteket, meg amúgy is, azt még nem sikerült felrobbantani. A múltkori dologból tanulva most már beültetett jeladó van a csapatokban, egy napon belül elér oda a hajó. A tok’rák szóltak (még élnek?), hogy valaki csillagkapukat lopkod asgard sugárral, úgyhogy Landry is beszáll az ügybe: ellátogat Nerushoz az 51-es körzetbe. Nerus persze nem éri be egy Happy Meal menüvel, de cserébe megerősíti Landry gyanúját, miszerint Baál kosárkájában vannak a kapuk. Hamar eltelik az egy nap, Worrel parancsot kap a csapat kivégzésére, de ekkor felsugározza őket az Odüsszeia – ülő helyzetből állóba. Miket tud.

Ki tudja, hány fogás és a rácsok bepácolása után Nerus elmondja, hogy Baálnak volt egy B-terve arra az esetre, ha a jaffák sikerrel járnának a lázadással. Addig tanulmányozták a kapurendszert, amíg Nerus megtalálta annak a módját, hogy hogyan szakítson le kapukat a hálózatról, vagyis a többi kapu számára láthatatlanná válnak, nem lehet őket tárcsázni. Tehát Baál a saját kis kapurendszerét igyekszik felépíteni. Landry megkérdi, hogy hol, amit Nerus csakis a szabadságáért hajlandó elmondani. Ja és jobb, ha tudják: jelenleg teljesen jóllakott. Ugrunk a Lucian Szövetséghez, ahol a Netan nevű góré jól lecseszi Worrelt, amiért volt olyan hülye azt feltételezni, hogy a CSK-1 direkt csapdába ejtené magát egy bolygón.

Na de ne foglalkozzon a Földdel, majd a kémek megteszik, inkább szerezze vissza a kaput a valódi tolvajtól, vagy bummafejbe. Landry elfogadja Nerus ajánlatát, kapunk is koordinátákat, de a tábornok szerint úgyis átverés. Persze nem engedtük csak úgy el a kukacot, beleraktunk egy jeladót az egyik búcsúsüteménybe. Természetesen visszament Baálhoz, már küldjük is a helyzetét az Odüsszeiának. Baál először is fegyvert fog Nerusra az Orájos botlása miatt, de hajlandó visszafogadni, ha segít bolygókat találni az új birodalomhoz. Nerus lökné az önsajnálatot, de ekkor elhalad előttük pár Baál klón, szóval mégis rászánja magát a melóra. Carter a tervet magyarázza: átmegyünk Baál hajójára, megjelöljük a kapukat és a tárcsázókat, aztán kijövünk. Hiba a tervben 1: Baál észreveszi a hajónkat. Hiba a tervben 2: a pajzsokon nem hatol át az asgard sugár.

Megoldás: Dr. Lee programozott egy vírust, amit feltöltöttünk Nerus elkobzott cuccaira, így amikor csatlakoztatja valamelyiket, megbénul a hajó. Így is lészen, a CSK-1 pedig átmegy, és Landry angyalai pózban érkeznek, Baál meg lebaktat Nerushoz, és végre kinyírja azt az idiótát. Haladjunk tovább a tervben, hibák kiküszöbölve, jöhetnek a nem várt incidensek. Nem várt incidens 1: a jaffák felfedeznek minket, és kedvük támad odaözönleni. Nem várt incidens 2: megjelenik a Lucian Szövetség három ha’takkal, és elkezdik lőni a védtelen hajót. Carter végez a jeladókkal, az Odüsszeia sugároz, de – nem várt incidens 3: Baálék visszaszerezték a pajzsot.

Mitchellnek jól esne egy kiút a hajóról, amit Carter szállít is neki, elvégre tele van a hajó csillagkapukkal, csak vissza kell kapcsolni egyet a hálózatra. Emerson a Lucian hajókat kezdi lőni, amik visszalőnek. Baál hajója ismét elveszíti a pajzsot, az Odüsszeia átsugároz mindent, kivéve a CSK-1-et és az egyik kaput. Ezalatt Baál hajója megadja magát, rajta legalább 4 Baál klónnal, szóval Emerson lelép. Odahaza megérkezünk a kapun át, Mitchell örül, hogy nekik van a legkirályabb melójuk, ééééééés vége.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása