Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x06 - Sundown

2010. május 11. 22:56 - sixx

Késve ugyan, de törve nem, itt vagyunk a hétfői Lost hogyvóttal, kösz a türelmet. Nos, az AlterLostban Szájidnak nincs csaja, illetve ha van is neki, az nem Nágyja, mert ő itt a sógornője, két helyes gyermek anyja, és reménytelenül szerelmes Szájidba,. Az meg viszont, még kis képet is őrizget a tarisznyájában róla, meg visz neki virágot, még a kiskölykök is azonnal leveszik, hogy anyu vízszintes tangót nyomna apu tesójával, csak Szájid bátyja nem, ez asszem általában így szokott lenni, egyes angol drámaíróknál meg véres tragédiába torkollani, meglátjuk. A tesó pucerájos, de gyanús telefonhívásokat kap, és idegeskedik, közben Nágyja meg Szájid meg a legrosszabb Júlia-regényekre hajazó jelenetben rebegteti a pillákat, jézusom.

A szigeten ZombiSzájid sokkal idegesebb, mint az AlterLostban, és Yokót faggatja a templomban, amiben ugye már alig van olyan szereplő, akinek a sorsa akár csak egy morzsányit is érdekelné a népet (na jó, Májlsz még itt van), hogy akkor egészen pontosan miért is tetszett engemet így megkínozni: Yoko elmagyarázza. hogy mert az ember lelke az olyan, mint egy mérleg meg annak két karja, egyik oldal a sötét, másik a világos (az egész sorozaton áthúzódó, a lényeget az ember fejébe kalapáccsal beleverő szimbolika újabb darabja, csókolom, ÉRTJÜK), és hát ZombiSzájidban a setítsíg uralkodik. És ezért meg kéne neki halni, minél hamarabb, ha lehet. Yoko mindezt totál nyugodtan mondja el, majd nekimegy ZombiSzájidnak, és verekednek egy isteneset, aminek a végén Yoko kinyírhatná Száddám egykori udvari kínzómkesterét, de nem, csak elzavarja a vérbe.

Kler és kis barátja, ÁlLokkbácsi az erdő szélén beszélgetnek, mert Kler (érthetően) nem nagyon akar bemenni a templomba, ahol csupa olyan ember van, akiknek a haverjait ipari mennyiségben hentelte eddig baltával. ÁlLokkbácsi kissé türelmetlen, faszombamár, ennyit kérek egyszer az életben, erre hisztizel, ha én bemehetnék, mennék, de nem tudok, hamuval hintették meg körbe a falakat, úgy meg nem megy. Hja, kérem, szar lehet geci füstszörnynek lenni. Kler bevállalja a dolgot, egy feltétellel: kell neki Áron. Jóvanjóvan, megkapod, mondja ÁlLokkbácsi, és azt is megígéri, hogy csak azokat bántja majd, akik nem hallgatnak rá.

Az AlterLostban Szájidot hajnal fél 3-kor veri fel a tesó, bajban vagyok Szájid, képzejjed. Nahát, nem is hittük volna az ideges hangú telefonozás után. A tesó a második puceráj megnyitásához pénzt kért kölcsön, és nem a banktól (nem mellesleg a mostani állapotokat elnézve annyira ez nem is szar húzás) hanem egy uzsorástól, aki viszont a tőke visszafizetését követően állandó, havi fix kamatot követel az ügyfélen, ellenkező esetben lenyúzza a talpáról a bőrt és megeteti vele, vagy valami hasonló. És most azt akarja, hogy Szájid ismét vegye fel a vérfoltos kínzóköpenyt, és beszélje rá az uzsorást, hogy ugyan, ne baszlassa már. És ami a leggecibb: meg is zsarolja érzelmileg Nágyjával, gyerekekkel, házelvesztéssel, földönfutósággal. Szájid egyelőre beint, én már nem az az embör vagyok.

A templomban a frissen lekaratézott ZombiSzajid annyira elszégyelli magát, hogy Yoko így leverte, hogy inkább elmenne a templomból jó messzire. Na jó, nem egészen, Yoko küldte el a halál faszára. Májlsz tudomásul veszi a dolgot, de azt azért még elárulja, hogy Yoko annyira nem szemétláda, mert eredetileg meg akarták menteni az életéát, csak hát a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve, oszt így sikerült, senki nem tökéletes, néha félremegy a mentés. Ja, és te, ZombiSzájid, te totál hulla voltál két órán át, és a kis Lázár-trükkel konkrétan a szívbajt hoztad Yokóra is.

Na, ebben a pillanatban jelenik meg Kler, a csapzott erdei tündér, hogy üzenetet hozzon Yokónak. ÁlLokkbácsi ugyanis látni akarja, és ha már a hamu miatt ő nem tud bejönni, ugye, akkor majd Yoko lesz szíves kifáradni. Ahogy azt Móricka elképzeli, mondja Yoko, menjen a faszom, kilépek a kapun, kinyír a rohadék menten. Klert ettől függetlenül valami gödörbe dobatja, és utasítja Lennont, hogy hozza elő neki Dzsekket meg Hörlit, ami nem fog menni olyan könnyen, hiszen leléptek mindketten. Yoko éktelen haragra gerjed, és japánul üvöltözik, aztán inkább int ZombiSzájidnak, gyere csak velem.

A kecóban aztán elmondja ZombiSzájidnak, hogy van ez az ember odakünn, aki éveken át csapdába ejtve kínlódott, de most Lokkbácsi jelmezben parádézik fel s alá, mintha csak az elkúrt pécsi főtéren lenne, gondtalanul, mert Jákób meghalt és így élheti világát. Ja, és ő Maga A Gonosz, a terve az, hogy mindenkit megöl a szigeten, így meg kell állítani. Beszélek én a fejével, mondja ZombiSzájid, nem, nem szabad, azt az egyet nem, mert szörnyű dolgok történnek, mondja Yoko, ha hagyod, hogy megszólaljon, akkor vége mindennek. Odamégy hozzá, oszt szíven szúrod, ennyi, annyit sem szólsz, hogy fapapucs, és akkor minden jóra fordul. ZombiSzájid erre kissé pikírten megjegyzi, hogy mióta ebben a kócerájban vagyok, vízbe fojtottak, megégettek, megvertek és meg akartak mérgezni. Miért is lennék a kifutófiúd? Mert aszontad, te jó ember vagy. Hm.

AlterLost, Szájid iskolába viszi a gyerekeket, illetve felteszi őket a sárga iskolabuszra, és rohan a kórházba, mert időközben a tesóját az uzsorás úgy megverte, mint szódás a lovát. Mindenki aggódalmas képet vág, csak Szájid nem, ő menne bosszút állni, de Nágyja lebeszéli a dologról, menj haza, várd meg a gyerekeket, és ne ölj meg senkit. Vissza a szigetre, ZombiSzájid megy ÁlLokkbácsit keresni, az erdőben Katinkával találkozik, aki lassan erdőkerülőnek is állhatna itten, és úton van vissza a templomba. Májlsz odabent pasziánszozik, és megemlíti, hogy Kler visszajött, és ugyan hótt hülye, de jól néz ki. Katinka is jól fest, sőt, igazán akkor néz ki igazén faszán, amikor ilyen dizájnosan csapzott és zsíros a haja. Kler visszatérése kissé felzaklatja.

ZombiSzájidnak egy pillanat elég volt ahhoz, hogy elkúrja Yoko kis tervét, a füstként megérkező, majd ÁlLokkbácsivá váló Gonosz ugyanis köszönt neki, ahoj, Szájid, mondta, és innentől kezdve tökmindegy volt, hogy az iraki izomból szíven döfte, baszhatjuk. Meg is sértődött rettenetesen, milyen dolog már ez, Szájid? Hát, Yoko mondta, rebegi ZombiSzájid, és közben majd lefossa a bokáját. Aszonták, te vagy Maga A Gonosz! Yoko mondta, mi? Muhaha, az a rohadék, azért küldött téged, mert azt hitte, egyből megöllek. És ez nem az első ilyen mocskos kis trükkje, ott van menten a Beatles felbomlása, vagy az a híres meztelen fotó, emlékszel? Szégyelld el magad, Szájid, mondja, jó nagy marha vagy. De tudod mit, vigyél el egy üzenetet Yokónak, és megkapsz bármit, amit akarsz. Nágyját is. De hát az meghalt, sose látom. Biztos vagy te ebben?

Az AlterLostban Szájid megtette, amit Nágyja kért, és nem ment át Jason Bourne-ba, hanem babysitterkedett. A tesó magánál van, megműtötték, majd rendbejön. Szájid megint felajánlja a pézt, van az nekem sok, adok. Nem kell, mondja Nágyja, inkább arra felelj, miért kell nekem egy pucerájossal élnem, amikor veled is lehetnék? Miért taszítottál el magadtól? És mivel kened a hajad, hogy ilyen rettentő göndör állandóan? Mert Szájid, kérem szépen, vezekel, nem érdemli meg Nágyját. Na, jó nagy marha vagy te, fiam. A templomba visszatérve ZombiSzájid kihirdeti az igét: van egy ember a meseerdőben, és azt üzeni, hogy Jákób halott, így nem kell itt szívni a templomban, lehet elmenni a szigetről, de ehhez csatlakozni kell hozzá odakünn. Aki naplementéig nem teszi ezt meg, az meghal.

A templom egyik folyosóján Katinka megfingatja Lennont, hol van az őrült nő, akinek madárfészek formájú parókája van? Megmutatják neki, ott a gödörben. Oszt tényleg, egy kút mélyén gubbaszt szerencsétlen, eszem megáll. Katinka meg elmondja neki, hogy Áron nem az ádöröknél van, hanem otthon Los Angelesben, és három éves, és jól van, én meg visszajöttem ide érted, hogy te neveljed tovább. Na, Kler ezt kibírja röhögés nélkül. A hippik nagy többsége úgy van vele, hogy eleget szívtak ebben a romos templomban, és meghalni meg pláne nem fognak a halott Jákób üdvéért, így inkább lelépnek. ZombiSzájid meg megy visszaadni a tőrt Yokónak, akinek így első látásra nem túl fényes jövőt jósolok a templomgazda bizniszben.

AlterLost, Szájid menne a gyerekekért a suliba, mire megáll egy fekete autó, mint Pelikán elvtárs viskója előtt szokott volt, és elviszi egy éttrerem konyhájába, ahol nem más fogadja, mint Keamy, a hajó zsoldosvezére, aki kinyírta Alexet. Itt sem kevésbé pszichopata, de elköveti azt a hibát, hogy a tipikus rosszember dumát nyomatja, a frászt akarja Szájidra hozni egy kissé Tarantinós monológgal, de hiába, mert az elveszi a pisztolyt az egyik samesztől és a legnagyobb lelki nyugalommal lelő mindenkit a konyhában. Szájid nagggyon kemény. A hullák mellett állva motozást hall, kinyitja az egyik hűtökamrát, és ki van benne egy székhez kötözve, kipeckelt szájjal? Dzsin. WTF???

A templomba belépve ZombiSzájid a lábát a patakban mosó Yokóra lel, és elmondja neki, hogy leszúrta az embert, de hiába. És tessék, ÁlLokkbácsi meg nem nyírta ki. Miért akartál te engem kinyíratni? Yoko erre elmeséli, hogy üzletember volt Oszakában, bankár, és ivott is, meg vezetett, és a fia az autóban, és meghalt, és nagyon szar. Ekkor kereste meg Jákób, és hozta ide a szigetre, cserébe viszont feltámasztotta a fiát. ZombiSzájidot sem hatotta meg a történet különösen, vagy nem szereti a japán bankárokat, mert fogja magát, és simán belefojtja a medencébe a japánt, és leszúrja a jajongva érkező kis barátnőjét, Lennont. A nap meg leszállt vala, és az Maga A Gonosz megérkezett az falak alá nagy dörgedelemmel.

A füstszörny tudja ám a dolgát, két perc alatt úgy leamortizálja a templomot, mint hülyegyerek a szomszéd petúniáit, kő kövön, ember emberen nem marad, mindenki meghal, jajistenem. Katinka elmegy Klert menteni, Májlsz meg a saját bőrét, a titkos átjárón át, amin egyszer csak megjelenik Ilana, akivel Májlsz még nem is találkozott eddig. Ilana a többiek után érdeklődik, de hát azok nincsenek itt, csak ZombiSzájid, akiért az Ilana mögött benyomuló Ben megy el. Sok sikert, Yoda. Katinkát majdnem elkapja a füst, de idejében beugrik Kler kútjába, és egy kézen lógva éli túl a dúlást. Ben elmegy ZombiSzájidért, de az nem megy vele, hanem őrült mosollyal nézegeti, ilyen ez a Dark Side, bébi. Ilana, Szán, Lapidus, Ben és Májlsz megtalál még egy titkos alagutat vagy mit, és elmenekül - az utolsó pillanatban persze.

Az utolsó jelenetben ZombiSzájid, Katinka és Kler csatlakozik a templom romjai előtt álló ÁlLokkbácsihoz, és elindulnak a meseerdőbe. Jó kis rész volt, na.

Címkék: lost
28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yeeger 2010.05.12. 00:12:07

Te Sixx,
A stílus miatt érdemes olvasni. :)

Viszont egy kérdés, neked nincs akkora parabola antennád, hogy a 6x13-t hogyvoltozd?
Nem adnak a hivatalba? Vagy hogy van ez?

Llew 2010.05.12. 00:27:31

"ennyit kérek egyszer az életben, erre hisztizel" = "én örömet akarok neked szerezni, te meg rám zúdítod a problémáidat" :D
"elkúrt pécsi főtéren lenne" - na, na, na
Emmerson már azért a pofáért egyedül megérdemelné az Emmy-t, amit Szájid válaszára vág.

Llew 2010.05.12. 00:29:41

@Yeeger: már mé' hogyvoltozná a 13-at mikor az még odébb van a sorban?

Yeeger 2010.05.12. 01:51:56

@Llew: Akkor várunk rendíthetetlenül. :)

Gabba 2010.05.12. 05:42:32

He-he, Yoko megkapta a magáét a Beatles feloszlatásáért :)

Ezt a "mindenki meg fog halni a szigeten"-t évadonként legalább egyszer elmondta valaki - hát mostanra már tényleg nem túl sokan maradtak.

2010.05.12. 08:33:52

Én csak azt nem értettem, Kler és Katinka hogy a francba jöttek ki a gödörből? :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.05.12. 08:34:42

@Yeeger: Hol vagyunk még attól... Ezt a részt adták tegnap, a saját szememmel láttam! ;-)

@Llew: Igen az a pofa nagyon nagy volt: "Jó, hát akkor én én mennék is..." ;-)
Viszont arról lemaradtam, hogy végül beérte Ilonáékat? Ezt újra kell néznem.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.05.12. 08:35:24

@Dogla: A hágcsón, amin Katinka kapaszkodott... ;-)

Sierpe (törölt) 2010.05.12. 08:56:55

most, hogy a napokban néztem a második évadból részeket esett csak le, hogy a templomban ott volt Cindy meg a 2 gyerek kicsit idősebben

cicómicó 2010.05.12. 09:27:54

Egy élmény volt ez a poszt is, a hasonlataid szenzációsak. :))

Lost9 2010.05.12. 09:54:58

Megérte az időt, Sixx, köszönjük!:)

Savafan 2010.05.12. 12:31:38

király hv volt! a hasonlatok tényleg zseniálisak:)
a végén mikor elvonul a templom elöl a csipet csapat, az olyan volt mint a star warsban amikor elöl menetelt törpvödör és mögötte a sok rohamosztagos. itt is mint valami agymosott zombie figura:)
viszont, hogy ez a füstszörny csak előre lát, oldalra nem:) a kanyarokban és beugrásokban mindenki védve volt. amúgy most mitől mehetett be a füstszörny, eddig pedig nem? valamit mondtak, hogy Yoko tartotta távol eddig, de mivel kinyíródott, ez volt a megoldás?
Szájidnak szépen elborult az agya:))

egy kérdés, van még valaki akiről nem volt szó az alterlostban? Májlszra gyanakszom, de más nem ugrik be.

és a végén még Ben lesz a jófiú:)

MTi 2010.05.12. 13:17:23

Hát.. MrKimi nem játszott "túl" magát az alterban... gyorsan kinyírta Szájid :)

Flankerr 2010.05.12. 14:09:42

@Yeeger: Van neki nagyobb "parabolája" is, (comment.blog.hu/2010/04/21/lost_6x13_john_locke_egy_balek_volt) ahogy sokunknak, de a koncepció szándékos, a magyar vetítést követik a hogyvoltok, ahogy eddig is.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.05.12. 17:05:34

@Savafan: És mostantól majd az lesz a visszatérő záró mondat, hogy "Mennek!"? :-)

Jin?

Savafan 2010.05.12. 17:55:12

@vadász2: Jin most szerepelt. hogy miként került oda, az még kérdés, de legalább ott volt. és Szán nélkül:)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.05.12. 21:51:35

@Savafan: Azért mondom, mintha nekik még nem lett volna külön fleshaltjuk. Mert voltak ugyan a reptéren, de akkor nem csak az ő részük volt...

a katona fehérben 2010.05.13. 12:10:28

Asszem ezt az új, gyilokhippi Klert én is Lokkolnám.

-miu- 2010.05.13. 14:14:00

én azt nem értem, hogy Májlsz honnan ismerte Klert? mert azt mondta Kétnek, hogy ugyanolyan dögös, mint régen. ő nem is láthatta, akkor már régen el volt tűnve a Kler nem? vagy nem?

Savafan 2010.05.13. 16:44:22

@-miu-: de, szerintem is akkor már rég nem volt velük Kler, amikor a hajósok megérkeztek.
majd kiderül, vagy nem:)

Tipca 2010.05.13. 19:19:30

@-miu-: Én úgy emlékszem, hogy ők ketten találkoztak. Klerék akkoriban Ádörfalván éltek, mikor Miles a sufniban volt, kézigránáttal a szájában.

-miu- 2010.05.13. 19:20:54

@Tipca: tyűha, tényleg, köszi. :)

Ugyandehogy (törölt) 2010.05.24. 21:20:11

ez nekem kimaradt: miért nem lehet megölni az állockot, ha megszólal?

sixx · http://comment.blog.hu 2010.05.24. 21:23:14

@Babette: hát, mert ez a szabály. komolyan.

Robinzon Kurzor 2010.05.30. 13:00:00

Most akkor már nem is lesz többé hogyvót?

Azt nagyon sajnálnám ...

Voyoshka 2010.06.02. 13:33:16

@Robinzon Kurzor: egyelőre a legutóbbi Szolgálati Közleménynél (ember tervez, migrén végez) vagyunk, ott beszélgetünk a többiekkel.

Szegény Sixx mostmár 3mal van lemaradva, de az én reményem töretlen, hogy egyszercsak megkapjuk a képünkbe (és tényleg! :P ) türelmünk gyümölcsét.

Mind. Amp. 2010.08.18. 14:16:47

@sixx: vagy egyszerűen csak Yoko kamuszövege volt, hogy ÁlLokkbácsival kinyírassa Szájidot, akinek ugye ez lenne a legjobb.
süti beállítások módosítása