Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Férjem védelmében 1x07 - Tévhit

2010. május 06. 13:43 - marcilu

Szolgálati közlemény: Ez a kedvenc részem, az elfogultságot tessék elnézni. Köszönöm.

Úgy fest, a marhára luxuskategóriás ügyvédi irodát is elérte a válság, mert Diane és Will épp pénzügyi megbeszélést tartanak, meglehetősen borús hangulatban. A leskelődő ügyvédjelöltek pedig beletrafálnak, mikor a létszámleépítés rémét látják elsuhanni (képzavar, bocs). Aliciában ezért az ütő is megáll, mikor a megbeszélésről kilépve Will azonnal behívja őt az irodájába.

Szerencsére nem azt közli vele, hogy kaszálták a sorozatot, hanem kiemelt fontosságú ügyet bíz rá: Jonas Stern, a harmadik tulajdonostárs lányát kell védenie egy perben. Egyelőre nem tudjuk, mit követett el, de tekintve, hogy voltak már zűrös ügyei, nem árt felkészülni a legrosszabbra. Annának van már saját ügyvédje, de apuka ragaszkodik hozzá, hogy az ő alkalmazottai közül is dolgozzon egy az ügyben. Ha elrontja, legalább ki lehet rúgni. Leépítés rulez...

Zack és kispajtása otthon az apuról készült lesifotókat elemzik. Művészetórára lehet írni belőle egy jó kis beadandót „A tipikus paparazzifotó ismérvei” címmel. Persze nem erről van szó, inkább megpróbálják megkeresni a képen látható lányt a neten. Ja, akkor informatikalecke lesz belőle! „Hogyan találjunk meg egy kurvát fénykép alapján az interneten?” Ez már felsőfokú tananyag!

A&K megérkezik Anna Loeb lakhelyére, de vadóc fruska helyett egy igencsak ortodox zsidó feleséget találnak. Meglepődésük gyönyörű. Anna elmeséli, hogy egy nő elesett a házuk előtt, és ezért 1,2 millió dolláros kártérítést követel tőlük. Férje, Isaac (naná, mi más is lehetne a neve...) előbb udvariasan elzavarja hőseinket, majd a Florrick névtől megrészegülve mégis elkezdi beavatni őket az esetbe. Peter munkássága jön most jól nekik, ő ugyanis a lakóközösség nagy jótevője volt aktív korában.

Ebben a pillanatban érkezik a női nézők sóhajtásaitól kísérve ő, a sármos, flegma, zseniális zugügyvéd, a legfőbb ok, amiért ez az epizód oly kedves nekem. Azért mellesleg érdemes odafigyelni arra is, amit mond: A felperes a lakóközösség területén kifeszített, és éppen Annáék házáról leesett szombati zsinórban botlott meg, és törte össze magát. Anna és férje az előzetes kihallgatások során pedig elismerték, hogy tudták, hogy a zsinór leesett, de nem szerelték vissza, mert szombat volt. A visszaszerelés, de még a szerelő felhívása is olyan munkának minősült volna, ami tiltott ezen a napon. Pont.

Alicia a felperes vallomását nézi videón, hiteles, megható, ennyit érdemes tudni róla. Alicia is inkább felkerekedik, és meglátogatja a zugügyvédet zugirodájában. Mr. Ryan Alprin alapvetően prostik és drogosok ügyvédje, és most arra készül, hogy az első alkotmány-kiegészítésre hivatkozva elérje, hogy ejtsék a vádat. A Loeb házaspár azért nem hibáztatható a balesetért, mert vallásuk törvényeit követve nem volt választási lehetőségük.

Közben megtudjuk azt is, hogy Alprin mélységesen megveti Willt, meg az egész cégét. Egy kártérítési ügyben voltak ellenfelek, ahol Will a nagy játékgyárosokkal volt, Alprin pedig a játéktól ólommérgezett kisgyerek családjával. Dühe érthető, mert Will módszere elég aljas volt, halasztgatott, papírokba temette őket, míg a károsult kisfiú meghalt. A gyógykezelésre így már nem kellett kártérítést fizetni...

Zack, ki tudja, hány pornóoldal átnyálazása után, megtalálja A lányt. Ellopja a nagyanyja hitelkártyáját, és felhívja. Persze a vonal túlsó végén nem a képen látható maca van, de mire ez kiderül, Jackie pont(!) belehallgat a beszélgetésbe.

Az ügyvédek vitáznak a bíró előtt, ha jól értem, azon, hogy esküdtszék előtt tárgyalják-e az ügyet. Mi azt akarjuk, hogy így legyen, és így is lesz. Remek! Első tanú, az emberke, aki felszerelte a drótot, azt vallja, hogy javasolta Loeb-éknek, hogy félévente hívják ki őt, és nézessék meg vele a drót rögzítését. Egyszer sem hívták. Az esküdtek pedig sajnálják a felperest. Nem biztos, hogy érdemes, mert első körben épp a vallomást tevő szerelőt perelte be hanyagságért, ugyanezen balesetért. A pasas pedig alkut kötött vele, hogy tanúskodik Loeb-ék ellen, ha megúszhatja.... Ejnye-bejnye.

Most pedig jöhet a menetrend szerinti mélypont. Anna vallomása, mely során kiderül, hogy többször is telefonált a mobilján szombaton (ami tevékenység épp szükséges lett volna a zsinór megjavíttatásához), a vallási tilalom ellenére. Mélypont ez az ügy szempontjából is, de leginkább Anna és Isaac házasságának az.

Alicia és Alprin közben egyre jobban megértik egymást, remek csipkelődős pillanataik vannak, a lázadó idealista és az érett realista tipikus villongásai ezek. Ryan indiszkrét kérdéseket tesz fel a hűtlenférj-megértőfeleség témakörben. Később aztán még messzebb merészkedék, érdeklődése Alicia számára is egyértelmű. Le is hűti gyorsan a lelkesedését, habár látszik rajta, hogy "csak" a körülmények vannak ellenére, nem a pasas.

Kalinda a térfigyelő kamerák feltérképezése során azt vette észre, hogy a kamerákkal telepakolt környéken épp azon a 2 m2-en sikerült a felperesnek elesnie, amelyről nem készült felvétel. Szélhámosság-gyanús. A szélhámossághoz viszont pontosan ismernie kellett a kamerák látószögét. Kalinda meg is látogatja a biztonsági szolgálatot (vagy mit), aztán később majd kisül ebből valami.

Will érzékeny lelkéről tesz tanúbizonyságot (/irónia alert), mikor a leépítésektől kiakadva meglengeti Diane előtt annak lehetőségét, hogy szabaduljanak meg harmadiktárs-Sterntől, mert úgyis túl sokba kerül. Diane szerint azonban hatalmi szempontok motiválják. Whatever.

Alprin a bíróságon odadugja a kisujját Alicia kisujjához! Te jó ég! Micsoda fertő! Mellesleg aztán a biztonsági szolgálat emberéről kiderül, hogy ismeri a felperest, a baleset előtt pedig alkalma volt meggyengíteni a szombati zsinórt, hogy az leessen. A fickó tagad, de a lebukás így is egyértelmű. Eközben Kalinda kihívja Aliciát a tárgyalóteremből, mert épp most készül megtudni, hogy Ryan Alprin nem ügyvéd. Járt jogi egyetemre, de sosem tette le a szakvizsgát, nem kamarai tag.

NE! NE MÁR! Túl szép volt, hogy igaz legyen. Így viszont kőkemény bűncselekmény, hogy praktizál, akárcsak az, ha Alicia ezzel tisztában van. Az ügy érdekében még megadja neki az esélyt, hogy befejezze a tárgyalást (amit mellesleg megnyer), de rögtön ultimátumot is ad neki, miszerint vagy feladja magát, vagy ő teszi meg helyette.

Alprin inkább felszívódik. Este még hagy egy üzenetet Alicia hangpostáján, de ez az őrült nőszemély nem hallgatja végig. Az üzenetben odáig jut, hogy elmondja, hibázott, és megpróbálja helyre hozni.

Aliciának még hátravan a nehéz nap után egy nehéz beszélgetés Zack-el, aki „bevallja”, hogy egy szexvonalat hívott fel előző este. Anyjának azonban remek ösztönei vannak, mert látszik rajta, hogy nem hiszi el. Más választ pedig nem kap. Szegény.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bnemeth 2010.05.06. 16:24:39

marcilu: Teljesen egyetértek Veled, az "ál" ügyvéd valóban jóképű volt. :) Kezdem megkedvelni a sorozatot, és köszi a hv-t is, a fent említett ok miatt, nekem nem volt egyáltalán elfogult. Meg persze a képeket külön köszönöm. :)

sulyokit 2010.05.06. 19:12:34

Még a végén ezt a sorozatot is elkezdem nézni. :)

Nagyon jók a hogyvoltok, köszönöm őket.

órarugógerincű felpattanó 2010.05.06. 23:11:04

Nem rossz a sorozat, én is nézem.

marcilu 2010.05.07. 12:36:39

Az első 3 kommentelőnek köszönöm! :)
sulyokit: Meglepő dolgot fogok mondani - érdemes nézni is, sokkal jobb, mint leírva.

hex.kelly 2010.05.07. 20:52:41

Ó basszus, milyen szép példány ez a pacák, és én lemaradtam róla.... Marcilu, köszi a hv-ot és a képeket is!
Fel fog még bukkanni szerinted ez a figura később?

marcilu 2010.05.07. 22:46:47

@hex.kelly:
Mondjuk úgy, hogy én csalódnék, ha megjelenne. Lehetne kitalálni olyan sztorit, amivel elfogadható lenne a visszatérése, de szerintem nem arra akarják vinni a főszálat, hogy Aliciát összehozzák valami random pasassal. (Ez persze nem esik egybe azzal, amit én szeretnék.)
süti beállítások módosítása