Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x08-2x09 - Mexikói kaland, Vallatás

2010. május 04. 16:17 - Hoppancs

Riley és John még mindig együtt lógnak, ami nem használ az amúgy is alaposan próbára tett anya-fiú kapcsolatnak, sok dacos és rosszalló pillantást eredményezve. Riley egyik látogatása után a mama újabb állásfoglalást tesz közzé, miszerint John jobban tenné, ha még azelőtt megszabadulna a lánytól, mielőtt annak egy komolyabb akció során leszakadna a feje. Durcás Johnny elvonul, Cameron pedig felajánlja Sarahnak, hogy összes lélekgyógyászati tudását bevetve beszél a gyerek fejével. Be is megy a fiúhoz pofátlanul szexi ruházatban, majd mellé heveredve kifejti, mennyire hülyén viselkedik. Persze megérti, hogy magányos és az élete egy nagy rakás trutyi, de ez van, ezt kell szeretni. John látszólag beletörődik a nagy igazságba, Cameron meg jelenti Sarahnak, hogy sikerrel járt. A kis naiv…

Ezek után a baba Derek fegyverraktára felé veszi az irányt, Sarah pedig tovább folytatná a fúrás-faragást, ha Cromartie be nem rontana köszönés nélkül, és fel nem hurcolná John szobájába. Ott aztán mindketten rácsodálkoznak a nagy ürességre, ami fogadja őket, Cromartie meg is állapítja, hogy Sarah sem tudja, hol a fia. Cameron eközben kiosztja Dereket, amiért nem tölt elég időt a családdal, majd megcsördül utóbbi telefonja John segélyhívásával. Cameron megpróbálja felhívni a fiút, de csak némi spanyol hablatyolást hall. Hát ez meg hogy? Bizony, ahogy sejtettük, Johnny nem emésztette meg olyan könnyen a műnővérrel való beszélgetést, és közvetlenül utána lelépett, hogy Mexikóba szökjön Rileyval. Kamaszok…

A lány, aki imádja a Sarah-témát, közli Johnnal, hogy reméli, nem azért utaznak, hogy bosszút álljanak anyun. „Ugyan, ugyan!”, hárít a hőspalánta, majd elárulja, hogy a nászutas lakosztályt vette ki. Meg is érkeznek a kis faluba, ahol a nép a Dia de Los Muertost ünnepli, így az ijesztő jelmezes alakokat kerülgetve kell lelkizniük. A szállodában John elmeséli, hogy régen itt lakott Sarahval a parton, Riley pedig bevallja, hogy nehezen kötődik az emberekhez. Szeretne többet hallani fiúja gyerekkoráról, de az megunja a témát, és inkább jól érezné magát. Riley erre felcsattan, nem tetszik neki, hogy John titkolózik, de aztán megenyhül. Lemennek az étterembe romantikus vacsorára, és épp elmerülnének a társalgásban, mikor egy pasas lekapja őket. Pénzt kérne az elkészült fotóért, de John inkább azért fizetne, hogy kitörölje.

A férfi felismeri, John spanyolul tagad, de a fotós nem nyugszik. Félrevonulnak, és röpke beszélgetésük során kiderül, hogy mindent tud Connorékról. (Talán a sok mexikói település közül nem pont ide kellett volna jönni…) Jön a kötelező „megmondalakarendőröknekhanemfizetsz”, aminek Riley vet véget, biztos mozdulattal elkobozva a fényképezőt. Dulakodás következik, majd menekülés, de sajnos a hatóság is jelen van, és Johnékat beviszik. A rendőrök azt javasolják, a kis Connor hívja oda a szüleit, és akkor elengedik. John le is adja a vészjelet Dereknek, majd Sarahnak is, utóbbitól azonban váratlan reakciót kap. A mama hangja szól aggodalmasan a telefonba, érdeklődik, merre jár a kis kölke. John azt hiszi, rosszul hall, megint riasztani próbál, de „Sarah” tovább szövegel. Ajaj…

A fiút beviszik a fogdába, közölve, hogy utánanéznek az Interpolnál is, ezalatt Saraht Cromartie szorongatja. A fiatalok kicsit trükköznek, Riley szól az őrnek, hogy John zaklatja, majd ahogy nyílik a cella ajtaja, elrohannak. John nyomatékosan kéri a lányt, hogy ő csak fusson, ne törődjön vele. Cromartie és Sarah nem jönnek ki jól egymással, a terminátor azt fejtegeti a megkötözött nőnek, hogy Cameron hibákat követett el, biztos megsérült a chipje. Persze Sarah még nála is ügyetlenebb volt az egyszerű kis humán agyával. A nő kiugrik a kocsiból, mire Cromartie maradék jó modorát is elvesztve bevágja a csomagtartóba. Odabent Sarah egy kólás doboz segítségével próbál szabadulni, ami során jól fel is sérti kezét, majd kintről lövöldözés és spanyol duma hangjai hallatszanak. A meglepett nőt végül Ellison ügynök és John szabadítja ki a csomagtartóból. Node hogy került oda Ellison?

A búsképű lovag egy ottani kolléga hívására érkezett Mexikóba, aki hiába bizonygatta, hogy ez a John Connor nem lehet ugyanaz, akit Ellison keres - mivel annak már 24 évesnek, vagy halottnak kéne lennie - az FBI-os nem nyugodott, és látni akarta. A férfit a rendőrőrsön találja Cromartie támadása, ami komoly káoszt okoz. Riley, Ellison és John végül együtt rohannak a terminátor kocsijához, amibe gyorsan bepattanva egy időre lerázzák a lövöldöző rémet. Később megállnak, kiszabadítják Saraht és gyalog mennek tovább. A kis csapat megpihen egy hotelben, ahol Sarah kicsit bizalmatlankodik Ellisonnal (pedig nem is sejti, hogy Weaver csókosa), John pedig hazaküldi Rileyt, ígérve, hogy később mindent megmagyaráz. Sarah telefonál Dereknek, aki elmondja, hogy már ő is a börtönnél van Cameronnal.

A szűzmáriás szatyorral érkező Cromartie bizony csúnya lövöldözést rendezett, és nincs idő a sérülteknek segíteni, menni kell Johnék után. A haldoklók oldják meg maguknak. Visszatérünk Cromartiehoz, aki felfedezi a templom felé tartó Ellisont, és drámai gitárzene kíséretében követi. Ellison letérdel imádkozni, Cromartie mögé kerül, majd Sarah és Derek tüzelni kezdenek rá két oldalról. Desperadós hangulatú harc kezdődik, melynek csúcspontján bevonul Cameron egy igen tekintélyes fegyverrel, és szétlövi Cromartie fejét. Miután John is eresztett belé egy golyót, a robot chipjét kikapják, a testet pedig elássák. Sarah azt javasolja Ellisonnak, terjessze el megint, hogy ő halott, az ügynök azonban tudni szeretné, neki vajon mi a valódi szerepe ebben az egészben. Sarah nem tud segíteni, viszont elkéri Cromartie chipjét és szétveri, miközben idegösszeroppanást kap. John megszánja őrjöngő anyját, és kicsit megölelgeti, Ellison közben elsétál.

Sarah a hazaúton rémálmodik, saját magát és Cameront látja háromágú kaktuszt locsolni, ami aztán fémszörnnyé változva elragadja Johnt. Miután felriadt, rosszul is lesz, a csapatnak meg kell állnia, amíg jól kihányja magát. Cameronnak erre a helyzetre is van poénja, ártatlanul érdeklődik, nem terhes-e véletlenül Sarah, ugyanis a reggeli rókázás azt szokta jelenteni. Miután a ramatyul kinéző Sarah eltávolított egy felborult teknőst az autó alól, mennek is tovább, hogy otthonosabb körülmények között ápolhassák a beteg asszonyt. Utóbbi azonban Cameron hányás utáni csodaszere sem nyugtatja meg, azonnal vissza akar menni Mexikóba, hogy rendesen beolvasszák Cromartiet. Dereket közben Jesse riasztja, fogott ugyanis egy Charles Fischer nevű fickót, akit állítólag a gépek küldtek vissza a jövőből.

Cameron próbálja élvezni az újabb utazást, de John elrontja a kedvét, közölve, hogy ugyan már, ti úgysem éreztek semmit. A robotlány szerint téved. Jesse keménykedik Fischerrel, aki azt állítja, ő Paul Stewart nevű egyszerű órakereskedő, és nem éri, mi baja vele a nőnek. Derek egyelőre nem tudja, mit gondoljon, de mindenekelőtt egyre gorombuló csaját kell leállítania, nehogy szétszedje a pasast, mielőtt kiderül az igazság. Jesse szerint csak idő kérdése és Fischer vallani fog, Derek pedig arra inti, addig ne ölje meg, amíg nem biztos a dolgában. Sarah otthon pihengetne, ha nem gyötörnék továbbra is bizarr látomások Cromartieról és a teknősökről, Cameronék pedig már ismét Mexikóban járnak, ahol nagy meglepetésükre nem találják a gépembert ott, ahol elásták. Mivel rajtuk kívül csak Ellison tudott a temetésről, bizony gyanússá válik, hogy az ő keze van a dologban.

Derek humánusabb módszert választ Fischer(?) kikérdezésére, és még sajtburgert is visz neki, hátha attól megered a nyelve. Falatozás közben az órásmester elmond pár dolgot magáról, amit Derek hisz is, meg nem is, majd arról győzködi a férfit, hogy a nője zizi, és egész biztos összetéveszti valakivel. Derek felfedez a karján egy börtöntetkót (óra, mutatók nélkül), amiről úgy tudja, az életfogytiglani büntetést jelképezi, úgyhogy hamar véget is vet a kedélyes burkolásnak, és visszakötözi. Bizonytalanságában Cameronhoz fordul segítségért, aki azt állítja, sosem látta a férfit, akinek a képét Derek átküldte neki.

Sarah felkeresi Shermant, akit legutóbb szó nélkül ott hagytak, és azonnal beszélni akar vele a rémálmairól. A doki megszánja, és behívja annak ellenére, hogy nincs időpontja. Cameron és John Ellison házát figyelik, közben a robotlány arról érdeklődik, mit is csinált Sarah a bajbajutott teknőccel. Megbeszélik, hogy az emberek többféleképpen kezelhetik az efféle szituációkat, a teknős biztonságba helyezésétől a rajta való csúnya átgázolásig. Cameron próbálja megérteni, hogy is megy ez, majd John kérdésére közli, hogy ő sem nyírná ki az állatkát, mert nem kegyetlenségre programozták. Hamarosan megjön az ügynök, akit Cameron azonnal elkezd dobálni, majd fojtogatni, hiába csillapítja John. A fiú elhiszi, hogy Ellison nem tudja, hova tűnt a géptest, Cameron nem olyan biztos ebben. Végül engedelmeskedik és elengedi a férfi nyakát, sőt, még meg is fordítja, hátha úgy jobban lesz.

Derek legnagyobb meglepetésére Jesse újabb fogollyal állít haza, egy Charlie Fischer nevű fiatalemberrel, akinek pont ugyanolyan hatalmas anyajegye van a vállán, mint a gyanúsított öregúrnak. Jesse kínzást javasol, amit Derek végre is hajt, Charlie körmeit tépkedve. Az idősebb rab erre bevallja, hogy ő valóban Charles Fischer, és jutalmul küldték vissza, amiért minden tudást átadott a gépeknek, amit a börtönben összeszedett. Az ítélet napját ugyanis azért úszta meg élve, mert épp a hűvösön csücsült, aztán választhatott, hogy segít, vagy meghal. Sherman közli Sarahval, hogy nem tudja megfejteni az álmait, ha semmit nem hajlandó elárulni magáról, vagy a családjáról. Úgy véli, a gyerekekkel kapcsolatos a konfliktus, ami ezeket okozza, de bővebben csak akkor fejtheti ki, ha a nő őszinte lesz hozzá. Tehát semmikor.

Jesse elmondja Dereknek, hogy azért olyan pipa Fischerre, mert az úgy tanította a gépeket az emberi viselkedésre, meg arra, hogy hogyan tudnak információt kiszedni a humánokból, hogy előttük kínozta a népet, többek között Dereket is. A férfi valahogy elfelejtette mindezt, de hisz a barátnőjének, úgyhogy neki is ront Fischernek. Végül úgy dönt, annak fiatal verzióját öli meg, de Jesse módosítja a tervet és az öreget puffantja le. John hazaér a rossz hírrel, miszerint Cromartie teste eltűnt, Sarah pedig biztos benne, hogy mindez összefüggésben van a három pontról szóló lidérces álmaival. Derekék elengedték ifjabb Fischert abban a reményben, hogy talán mégsem válik belőle szörnyeteg, majd Jesse tovább feszegeti, hogy miért nem emlékszik barátja a „múltban” átélt traumára.

Derek lehetségesnek tartja, hogy az nem is történt meg vele, csak Jesse a jövőnek egy olyan verziójából jött, ahol mégis. He? Charliet lekapcsolja az FBI, mert állítólag illetéktelenül belépett valami számítógépes rendszerbe, persze mi tudjuk, hogy az idősb verzió volt az. Sajna Charlie ezzel a magyarázattal hiába állna elő, úgyhogy dutyiba kerül. Ellison elviszi Weavernek Cromartiet, és előadja, milyen nagy történelmi felelősség terheli kettejüket, hogy kiderítsék, hogyan működnek ezek a gépek, és megállítsák őket. Hát persze, persze, mosolyog sejtelmesen Weaver. Sarah a feliratokkal teli falon megtalálja a három pöttyöt a Greenway név mellett.

Címkék: terminátor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása