Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x05 - The Lighthouse

2010. május 04. 20:52 - sixx

A bevezetőből ítélve hippis-Dzsekkes epizódot kapunk, némi Klerrel meg ZombiSzájiddal. AlterLost, Dzsekk haza a futásból, macskamosdás, és hoppácsak, a tükörben meglátja a vakbélműtét helyét, amit a szigeten Juliska végzett el ugyebár. A muterrel telefonozás közben megbeszélik, hogy a vakbélműtétre hét vagy nyolc éves korában került sor, de erre Dzsekk nem emlékszik, viszont elkésik a suliból, ahol a fia már várja. Mert van neki olyan is ebben a Lostban. A gyerek még hasonlít is rá, ügyes casting, komolyan.

A szigeten Yoko és Dzsekk a templomban kokettálnak, Yoko rájött, hogy Katinka, Szójer és Dzsin nem fog visszamenni a hippitáborba, Woodstock is so over, dude. Hörli és Májlsz amőbáznak, illetve az amcsi tic-tac-toe nevű idióta verziót kenik 3x3 négyezeten, aki itt veszít, az nagyon-nagyon hülye. A játéknak Hörli éhsége vet véget, bemegy hát valami flamóért a templomba, viszont hamburger helyett Jákóbot talál aki elgondolkodva kavargatja éppen a véres-habos vizet a mödansziéban. Hörli kezd ideges lenni ettől a halottlátástól, attól meg pláne, hogy Jákób egy hosszú listát írat vele, mert valaki jön a szigetre. Bayer Zsolt selyemzsinórral? Semjén Zsolt egy VASÁRNAP A SZIGET ZÁRVA táblával?

AlterLost, Dzsekk permanensen durcás fejű fia leszarja, hogy apu fatert akar játszani, és nem kommunikál, ezért nincs nekem gyerekem, ilyenkor olyat kapna, a fal adná a másikat, rühellem a tiszteletlenséget és a látványos haragszomrádot, BASSZAMEG. Telefon, a muter az, Dzsekknek mennie kell végrendeletet keresni, a gyerek továbbra is leszarja. Az anyja picsáját, azt. A templomban ZombiSzájidot úgy nézik a hippik, mintha ő lenne a Sátán maga, és ha hinni lehet Yokónak, akkor az is, ugye. Dzsekk kipakol, hát tégedet baszod a Lázár-trükk után konkrétan meg akartak mérgezni egy helyes kis szürke pirulával. Merhogy meg vagy fertőződve, hiszen szoktál kádban aludni (szevasz, Jenő bátyám!)

Ugrunk Klerre, aki vagy két epizóddal ezelőtt lőtt le egy hippit, és rettentő állapotban bír lenni, a haja mint egy böszme nagy szénakazal és hótt kosz. Azért attól, hogy valaki meggárgyult a gyereke elvesztésébe', még fürdeni szerintem lehet, de lehet én vagyok a kispolgár. Dzsin elég szarul van, Rousseau vagy Kler szanszét hagyott medvecsapdáinak egyike majdnem lenyeste a lábát bokából, én is kibírnám röhögés nélkül. Hörli a karjára felvésett utasításoknak megfelelően halad tova a templomban, hiába kockáztam ki, egy szót nem bírok elolvasni a szövegből, fuck you, Damon.

Hörli hieroglifákat kajtat a falon, majd amikor rálelne arra, ami neki kell, előkerül Yoko, és lebassza, hogy mit keres ott. Jákób megjelenik, és közli Hörlivel, hogy ő itten egy Jelölt, és azt tesz, amit akar, így küldje el a halál faszára Yokót, aki japánul kb. annyit válaszol, hogy átkozza a napot, amikor beengedte ezeket a félnótásokat a templomba. Jákób is lecseszi Hörlit, mert a keresgéléshez Dzsekket is magával kellett volna vinnie, mire Hörli keserűen felkacag, hogy na ja, majd pont azt a fafejű barmot, aki meggyőződésből rárobbantotta Szójer nőjére az egész Dharma-hóbelevancot, MERT A FEJÉBE VETTE, HOGY AZ ÚGY JÓ LESZ, majd pont azt tudom én csak úgy ide-oda rángatni.

Hörli ezt követően kimegy az udvarra csak lazán, és átmegy titkosügynök módba. Dzsekk-kel konspirálna feltűnés nélkül, ami nagyon vicces: elmondja neki hogy Jákób elvezette egy titkos alagúthoz, amin keresztül most azonnal le kell lépni, menjünk. Dzsekk persze beint, de Hörli erre egy olyan mondattal válaszol, ami Dzsekk faterja mondott, illetve az ellenkezőjét annak idején, még amikor kisgyerek volt, és a fater dolgozószobájában nézte, ahogy az leissza magát jóféle whiskeyből. (You don't have what it takes - mondta a fater annak idején, és nem, nem néztem utána, ILYEN KURVA JÓ A MEMÓRIÁM.)

Ettől Dzsekk torkán akad az alma, amit éppen majszol, és idegbeteg lesz, hol ez a Jákób, azonnal vigyél el hozzá, mert beszélni akarok vele. Hát az nem fog menni, mondja Hörli, mert ő olyan, mint Obi Van Kenobi, halott, csak néha megjelenik. Dzsin Kler sátrában tér magához, a lába szét van menve, a nő lakhelye pont olyan, mint Rousseasu barlangja volt, csak itt még van egy patkánykoponya is egy helyes kis bölcsőben. Kler egy ádört vegzál éppen, és azt akarja kiszedni belőle egy baszott nagy fejszével a kezében, hogy hol rejtegetik a hippik Áront. Dzsin kezdi érteni, egészen pontosan mi a baj az egykoron nagyon dögös szőkenővel. Egyedül vagy őrült itten, kérdezi. Nem, vannak nekem barátaim mondja az, kösz. Az ádör szerint Kler kinyírja majd mindkettőjüket, sanszos.

Dzsekk és Hörli a meseerdőben mászkál, és rálelnek a patakparton mosakodó Katinkára (ugye, Kler?) aki nem akar visszamenni a templomba az istennek se', hanem a partra készül, Klerhez. Oda ne menjél, mondja Dzsekk, mert Kler nincs ott, meg eleve, elragadta a setét oldal, kivetkőzött önmagából. Na persze, ha valaki látta eddig a Lostot, akkor nagyon jól tudja, hogy Katinkát sem lehet meggyőzni semmiről, így ő balra el, mi meg ugrunk Dzsekk muterjának a házára, ahol a fiával együtt a fater végrendeletét keresik. A muter iszik, és Davidről kérdez, hogy van az a kölyök? Lelkizünk, kit érdekel. Megvan a végrendelet is, amiben Kler neve is feltűnik, nahát. És ha már Kler, vissza a szigetre, a rezidens lökött nő a baltát élezi, mert majd azzal nyírja ki az ádört, aki viszont nagyon be van szarva, és szeretné, hogy Dzsin kiszabadítsa.

Nem így lesz, Kler tisztogatja az elég gusztustalan nyílt sebet Dzsin lábán, és elkezdi varrni is, miközben a kaladjairól mesél. Kiderül, hogy az ádörök elrabolták Áront, ő meg azóta menekül. Ja, és ezt onnan tudja, mármint a gyerekrablást, hogy a faterja, és a barátja mondta, akit nem nevez meg, de van egy sejtésem. Kler jól elleste a sebészszakmát a fatertól, Dzsin lába tiszta jó megint, akár táncolhatna is. Hörli és Dzsekk továbbra is a meseerdőben bolyong, mi van veled meg Kate-tel? Semmi, nem jött össze a dolog, ennyi. Pedig fasza apa lennél, mondja Hörli, na persze, feleli Dzsekk, kurva szar apa lennék. Közben elértek a barlangig, az oridzsinál barlangig, Ádám és Éva csontvázával és Dzsekk faterjénak a koporsójával.

Az AlterLostban Dzsekk pizzával állít haza, meg Dr. Pepperrel, yeah, mi más kellene a kölyöknek? Az meg sehol persze, Dzsekk így sörözik, és szomorú zene hangjai mellett telefonoz a gyerekének, aki kikapcsolta a készüléket, így csak az üzenetrögzítő jelentkezik. Dzsekk ettől nem ijed meg, hanem elmegy a neje (exneje?) házához, hátha ott van a kölyök, de nincs, viszont a szobája nagyon rendetlen, hiába van benne egy halom kotta, meg egy zongora. Mert a gyerek zenészember, Chopin-poszterekkel a falon, és egy üzenettel a rögzítőjén: koncertje lesz ma este. Dzsekk elindul rohanva, mert most majd pótolja, hogy milyen szarfater volt eddig.

Kezd már az agyamra menni a Hörli-Dzsekk kettős kóborlása, vajon kire akadnak majd rá menet közben? Hörli szeretné tudni, miért jött vissza Dzsekk, mert ő ugye azért, mert Jákób mondta neki a taxiban. Dzsekk azért jött, mert eltört benne valami, és azt hitte, a sziget majd meggyógyítja. Hát, ez szopás. És végre valahára leérnek a partra, ahol egy eddig nem látott építmény fogad minket - a címben említett világítótorony. Szép. Dzsekk nem érti, hogy az istenben ne látták eddig, én sem, senki sem. Kler közben kihallgat, aminek az a vége, hogy kiderül: az ádörök ugyanazt tették vele, amit Szájiddal, megszurkálták, megbillogozták, aztán meg valahogy elmenekült.

És amikor emeli a fejszét, hogy pontot tegyen dolog végére, Dzsin közbeszól, hogy Katinka vitte el a gyereket, amikor lelépett a szigetről. Na, egy halálos ítélet ezzel alá is lett írva, bravó, fiam. Kler kissé megzakkan, és ezt így hogy? Az én fiamat csak úgy elvitte? Mert csak? Ja, mert te elmentél a meseerdőbe a halott apáddal, azér. Az ádör megszólal - a legrosszabbkor persze - és mondja, hogy ő akkor menne is, ha nem baj, de baj, mert Kler fordulásból a gyomrába vágja az immáron éles célszerszámot. És sóhajt egyet nagyon fáradtan. A parton a világítótorony az, aminek gondoljuk, van neki ajtaja, zárva. Dzsekk berúgja, mert ő már csak ilyen macsó.

Dzsekk az AlterLostban elmegy a gyereket meghallgatni, és az valóban jól keni, mármint a zongorista, aki helyette játszik. És kivel fut össze a doki a folyosón? Yokóval, aki szintén a gyerekét hozta ide, és nagyon megdicséri Dávidot, hogy milyen fasza. Yoko nagyon furán néz ki öltönyben. A beszélgetés során kiderül, hogy ez itt valamiféle meghallgatás, aminek a nyertese bejut egy elit zeneiskolába. A szigeten közben hőseink felérnek a toronyba, ami egy rettenetesen odavetített háttér elé épített díszlet, benne pár, vízszintesen lefektetett réztárcsával, amivel Hörlinek valami dolga van, a karján most jól látható a 108-as szám.

Hörli teker, Dzsekk figyel, és szívbajt kap, mert a korongon levű tükörben meglátja a házat, ahol felnőtt, és rájön, hogy ez a gyökér Jákób már régóta figyeli. Aztán lepillant a korongra, ahol nevek sorakoznak szépen sorban, van, ami kihúzva, van ami nem - például az övé. A 23-as szám mellett persze, mire 23 fokra tekeri a cuccot, Hörli tiltakozása ellenére, és a tükörben ismét meglátja a házat. Na, Hörli, hol van Jákób? Mert én most szeretném kitekerni a nyakát, ha halott, ha nem. De ha nem jön elő, akkor majd jól kibaszok vele, mondja Dzsekk és összetöri a tükröket. Mert ettől minden annyira fasza lesz.

Az AlterLostban Dávid és Dzsekk kibékül a zeneakadémia előtt, a büszke apa gratulál, és elkezd ember módjára viselkedni, Dávid meg úgy, mint egy normális gyerek. Na, ez nem érdekes, ugorgyunk vissza a szigetre, ahol Dzsekk csak ül, és meredten nézi a tengert, Hörli meg Jákóbbal beszélget. Hát, Dzsekk szíjjeltörte a tükrödet, ember, jól kibaszunk az érkezővel. Nem baj, mondja Jákób, jó ez így. Ez a fehér ruhás nyikhaj azt akarta, hogy Dzsekk ideges legyen, és ő csak toszigálja egy irányba, arrafelé, amerre mennie kell. A lényeg, hogy Dzsekknek és Hörlinek le kellett lépnie a templomból, mert a gonosz arrafelé tart.

Kler visszajött az erdőből, ahová lenyugodni ment, és nem hiszi el a történetet amit Dzsin mondott neki. Dzsin meg is erősíti ebben, mert be van szarva - Áron a templomban van, láttam. Majd én beviszlek. És megjön ÁlLokkbácsi, akit Dzsin John néven üdvözöl, Kler meg rászól, hogy ne butáskodjon már, ez nem John, hanem az ő barátja. Mondtam én.

Címkék: lost
42 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

YessicaHard 2010.05.04. 22:42:14

Azért a világítótornyot megmagyarázhatták volna kicsit jobban is. A "miért nem láttuk ezt eddig? mert nem kerestük" válasz kissé felzaklatott.

cyd 2010.05.04. 22:55:22

@YessicaHard: Jó Neked, hogy csak ennyi zaklatott fel 5 évad plusz 5 részből :)
Én lassan azt se értem, amit kérdésként megfogalmazok, de rohadjak meg hogy végignézem, majd ugyanolyan hülyén fogok bambulni a képernyőre az utolsó keresztül-kasul beúszó Lost feliratra, mint mindig.
Egyébként Linust meg pofánverhetné már valaki, csak a rend kedvéért, olyan rég volt.

YessicaHard 2010.05.04. 23:29:14

cyd
Nemcsak ez zaklatott fel ebben az évadban, hanem sok minden más is, amit most nem részleteznék. Folyamatos aggodalom van bennem, hogy mely kérdésekre kapunk választ és melyekre nem. Ráadásul stresszel, hogy tudom ez az utolsó évad. De nyugtasson meg valaki, hogy nem lesz mozifilm plusz folytatásként!

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2010.05.05. 07:12:12

@YessicaHard: nem fognak sok kérdést megválaszolni, vagy ha igen, igen kapkodva. Én érzem, már szeretnék elzárni a sorozatot mielébb, ezért menetik a szereplőket ide-oda, cél nélkül, időhúzás..

Pierr Kardán 2010.05.05. 07:56:51

Nem nézem a Lost-ot vagy 3 éve, de úgy látom, hogy nem vesztettem semmit...

Llew 2010.05.05. 09:38:40

"Woodstock is so over, dude" :D
Kler kicsit fárasztó, de azért elfér, bár tényleg fürödhetne.
sixx tudom, hogy ki vagy a fanboyokkal, de az öreg szakálas nevét úgy írják, hogy Obi-Wan

@Pierr Kardán: kurva sokat vesztettél, csak nem tudsz róla. viszont akkor mi a francnak írogatsz egy Lost poszthoz?

Flankerr 2010.05.05. 10:46:31

@Sigismundus: Rengeteg kérdést megválaszoltak, és meg is fognak, kb a következő részektől innentől gyúrtak rá erre.. persze fel is tesznek újakat, de jóval kevesebbet, mint pl. az 5. évadban.

~Moi~ 2010.05.05. 11:30:11

Ajj annyira kíváncsi vagyok, h ki lehet a gyerek anyja! :)

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.05.05. 11:50:45

No, ebből sem láttam eddig egy részt sem, de valószínű, hogy nem is fogok....

2010.05.05. 11:58:20

Faszgeci Dzsekk, mi a szarért kellett széttörni a tükröket? Idióta. Egyre jobban rühellem ezt a karaktert (mondjuk, sohasem kedveltem).
A világítótorony egy nagyon faja kis rejtély/válasz lehetőség lehetett volna. Kár érte. :( Die Jack!!!

Llew 2010.05.05. 12:25:06

Tudom, hogy baromság a trollokat etetni, de mondjátok már meg, hogy ha valaki nem nézi, nem szereti, vagy rég abba hagyta a sorozat nézését az mi a bánatos lófütykösért ír kommentet egy azzal foglalkozó poszthoz? Kint van főoldalon akkor muszáj? Ez egy új kényszerbetegség? Egy matyóhímzéssel vagy fluxukondenzátor tuningolással foglalkozó blogra is beírjátok, hogy az nem érdekel titeket?

cyd 2010.05.05. 19:32:20

Az vajon hány embernek szúrt szemet, hogy 108-hoz kellet volna állítani a tükröket.
Na vajon hány percig tartott egy-egy ciklus a bunkerben két világmegmentés között?
Annyira őrültek az írók, hogy az valami félelmetes :)

Aragorn831109 2010.05.05. 22:43:24

@Llew: Annyira utálják a LOST-ot és annak rajongóit, hogy muszáj nekik minden létező helyen oltani a sorozatot.
Nem tehetnek róla szegénykék. Csak szánni tudom őket.

Robinzon Kurzor 2010.05.06. 00:21:32

Lehet, hogy csak a szinkron lett elcseszve, de valami kicsit zavaros.

Amikor Dzsekk az anyjánál a végrendeletet keresi és közben a fiúról (David) beszélgetnek, akkor a nagymutter valami olyat mond, hogy David nagyon zaklatott volt a temetésen.

Milyen temetésen?
Dzsekk faterjának lett volna temetése, amin az érintett nem képviseltette magát, mert éppen világkörüli úton volt, vagy mi ez?

Llew 2010.05.06. 01:15:11

@Robinzon Kurzor: Nem volt elcseszve semmi, valóban azt mondja. Mivel a repülőtéri csóka sem tudta megmondani, hogy hol a holtest, így teljesen bizonytalan, hogy mikor kerül elő, ha egyáltalán... A temetés meg már meg volt szervezve, így nyilván megtartották. Az úgy is az élőknek szól, nekik meg fura lett volna azt mondani, hogy bizonytalan időre elnapoljuk.

Gabba 2010.05.06. 05:16:39

Ez a világítótorony engem is zavar. Már többször bejárták oda-vissza a szigetet, azért csak észrevették volna, ha korábban is ott van.
Nekem már nem hiányoznak újabb kérdések, nyomassák inkább a válaszokat a korábbiakra.

Llew 2010.05.06. 10:18:26

@Gabba: a Templomról sem tudtak

Voyoshka 2010.05.06. 10:25:07

Kedves rajongótársak!
Közönség-segítséget kérek, de a lehurrogást kérem tessék mellőzni.

Hellyel-közzel megvannak az események, de úgy a 2. vége / 3. évad eleje körül nálam egy súlyos űr tátong: nem viller, hogy akkor Kler hova lett. És most csak azért csavarodott be, mermá sokideje egyedül van? Vagy már akkor is zakkant volt, amikor kicsit kiírták?
Tudom, hogy van az axn-en valami timeline-figyelő, de inkább tőletek várnám a választ!

A számokról kiderült már valami? Mer' nekem csak az tűnik fel, hogy a barlangban is (egyik előző rész valamelyike) a még életben lévő szereplők melletti számok nagy százalékú fedést mutattak az eredeti "lottó"számokkal, meg most is itt a tükör-mozgató fogaskeréken...

Előre is köszi!!!

@sixx : teccett a "vasárnap zárva a sziget" beékelésed!!!

sixx · http://comment.blog.hu 2010.05.06. 10:28:18

@Voyoshka: Kler elment a faterral a meseerdőbe, ennyit tudunk róla, kész. a fater meg valszeg a füstszörny volt. a számok meg jóhogy azok a számok.

Voyoshka 2010.05.06. 10:55:14

@sixx: OK, hogy "naná, hogy pont azok a számok", de erről még nem derült ki, hogy miért pont ezek a számok vezetnek végig a sorozaton. Vagy igen?

sixx · http://comment.blog.hu 2010.05.06. 11:04:09

@Voyoshka: nem, de nem is fog. "jacob had a thing for numbers." ez a magyarázat, attól tartok.

Voyoshka 2010.05.06. 11:21:22

@sixx: :(

más: tényleg fenn vagy valahol a mega-izé kapcsán valami videoban? az egyik ilyen post-ot kommentelők egy csomó helyen írnak így rólad..

sixx · http://comment.blog.hu 2010.05.06. 11:27:06

@Voyoshka: a magellánban kérdeztek. én meg válaszoltam, de nem tom, fent van-e.

Robinzon Kurzor 2010.05.06. 12:35:23

@Llew: Ha jól értem, akkor ez nem derült ki, csak te erre tippelsz.
Persze simán lehet, hogy így volt, csak nekem furcsa egy temetés halott nélkül ... na mindegy, ez maradjon a legnagyobb megválaszolatlan kérdés a végére!

Llew 2010.05.06. 12:43:40

@Robinzon Kurzor: minden elhangzott, kivéve a "nyilván megtartották". Azt meg ugyan nem mondták ki, de elég nyilvánvaló volt.

shred 2010.05.06. 14:04:59

Az nekem vicces, hogy Kler lett a második Rousseau.

gatanegra 2010.05.07. 14:03:38

a vakbél a másik oldalon van. mindegy.

sixx · http://comment.blog.hu 2010.05.07. 14:05:19

@gatanegra: nem hiszem, hogy ekkora bakit elkövettek volna a készítők, nem lehet, hogy te tévedsz?

Nyugodt Nyugdíjas · http://nyugodtnyugdijas.blog.hu/ 2010.05.07. 20:14:10

Az AXN-nen lesz nyári szünet, vagy leadják egyben, ami hátravan?

YessicaHard 2010.05.07. 22:33:29

A vakbél a jobb oldalon van. Ha tükör, ha nem, Jacknek önmagához képest a bal oldalán van a seb.
?????

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.05.08. 19:45:22

Nem világos számomra az üzenetrögzítő működése: Dzekk ugye felhívja a fiát, hogy ne mászkáljon sehová. Aztán odamegy, megnyomja a gombot, és egy aznapi üzenetet hall, a zongoratanárnőtől, majd közvetlenül után a saját hangját még "jó régről", és jó messziről Ausztráliából, amikor meghat az apja. Akkor kérdés: milyen sorrendben játssza a rögzítő a felvételeket, ha nem adja be a legújabbat (az övét), hanem csak egy korábbit, de rögtön utána jön egy sokkal régebbi (többnapos)...?

Begbie 2010.05.09. 12:14:51

@vadász2:
valszeg a mobilját hívta, ahol szintén van üzenetrögzítő.

A vonalas telefon üzenetrögzítőjén meg meghallgatta a régi üzeneteket.

kerecsen2010 2010.05.10. 21:07:44

@Aragorn831109: Persze, mindenki utálja, aki nem éri fel ésszel. Látom a környezetemben. De Mo-n általában van egy jelentős réteg, aki mindent utál, ami sikeres (ld. Avatart fikázók, akik amúgy sose látták) - de ez már messzire vezet.

kerecsen2010 2010.05.10. 21:14:27

sixx: Én láttalak a Magellánban:)

Maximus2 2010.05.11. 15:31:03

@sixx: Szia Sixx, hol a tegnapi rész hv-ja?

Voyoshka 2010.05.11. 16:11:09

@Maximus2: csatlakozom az előttem szólóhoz.... :(

Lost9 2010.05.11. 21:38:26

Sixx, tegnap egész végig azon kacarásztam, hogy ma milyen jól fogok szórakozni a beszámolódon. Egész egyszerűen a tegnapi rész adta magát ehhez....
Erre ma szabin vagy... Esetleg holnap?:)

sixx · http://comment.blog.hu 2010.05.11. 21:49:27

jó munkához idő kell, készül a cucc.

forexfelix 2010.05.24. 15:04:49

SIXX ez durva volt, kétszer kaptam röhögőgörcsöt, most meg kénytelen leszek elolvasni az egészet, remélem ezt a színvonalat tartod. :) Az anyagot tarts meg, mert jó vagy tőle :)
süti beállítások módosítása