Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 5x19 - Állatkísérletek

2010. május 04. 09:34 - Hoppancs

Lelkes állatvédők törnek be egy kísérleti laborba, eleresztik a fogva tartott élőlények nagy részét, majd mikor egy humán egyedbe botlanak, aki kifogásolni merészeli tevékenységüket, széttörnek a fején egy üveget. A jelenetet egy szerencsétlen külsejű, egészségügyi gallért viselő eb nézi szomorkásan. Az Eppes-lakban vidám kártyaparti zajlik, Don és Charlie épp befut a sörrel, mikor Larryvel közlik a rossz hírt telefonon. A laborban leütött férfi ugyanis Nelson Horowitz volt, az egyetem biológia professzora, és támadói nem elégedtek meg némi testi sértéssel, hanem meg is ölték, és felgallérozva egy ketrecbe helyezték. Nem túl szép hulláját dr.Lorna Ludlow mutatja meg Charlie-éknak, ők pedig nem vidulnak fel a látványtól.

Ügynökeink kiderítik, hogy ugyanazzal a módszerrel bénították meg a tudóst, amivel ő szokta a patkányokat, és valószínűleg csak azután halt meg, hogy otthagyták a ketrecben. Charlie az első sokk elmúltával rögtön akcióba lendül, és felajánlja Donnak, hogy valami szupertitkos megfigyelő programmal „lehallgatja” a szélsőséges kutyusmentők találkahelyéül szolgáló honlapot, hogy infókat szerezzen. David és Liz közben hagyományos módszerrel nyomoznak, az egyik helyi állatjogi aktivistát kérdezgetve. A fickó tagadja, hogy közük lenne bármilyen erőszakos megmozduláshoz, és azt állítja, az elkövetők amatőr szélsőségesek lehettek. David meggyőző tekintete végül rábírja, hogy elárulja, hol lógnak az említett egyedek. Nikki és Liz fel is keresi a megjelölt internet kávézót, ahol mindenbe szójatejet raknak, mert nem használnak semmi állati eredetű adalékot. Blöeee…

Még Nikkiék laptopoznak, Larry teknősös tó mellett beszélget Lornával, aki szintén rajta van radikálisék listáján. A nő maga sem barátja az állatkínzásnak, sőt, ő maga nem is kísérletezget velük, de úgy véli, az emberek megmentése érdekében néha muszáj zaklatni az egérkéket. Amita felfedezi a neten az egyik elkövető által készített videót, amin az illető átszellemülten hirdeti a csoport eszméit, és felfedezhető rajta Horowitz érkezése is, ami megzavarta a felvételt. Charlie már továbbítja is az új fejlemény hírét a többieknek, de a telefonálását furcsa zajok zavarják meg. Az ablakon kitekintve a zsenipár egy rakás majomszerűen ugrándozó, állatok jogait hangoztató fiatalt lát, majd miután lemennek az udvarra, hogy kiderítsék, mi történik, egy nagy robbanás rázza meg az egyik labort.

Nikki egy szőke gyereket hallgat ki, aki cseppet emlékeztet a videón látott maszkos alakra, de mindent tagad. A labor felgyújtásáról sem tud, szerinte az előző napi csődület csak egy kis móka volt, amin egy fórumos felhívás alapján vett részt. Charlie elmondja, hogy az akció nyilvánvalóan elterelés volt, és a szervezője abból a bizonyos kávézóból küldte a toborzó üzenetét. Okosék villámgyorsan rájönnek, hogy a szellemi szerző két különböző nicknéven is szerepelt a fórumon, és az egyik alapján rátalálnak Josh Skinnerre, akinek csak a mamája van otthon, mikor Lizék bekopognak hozzá. Az asszony biztosítja az ügynököket, hogy Josh jó fiú, csak sajna skizofrén, és nem szedi a gyógyszereit. Mellesleg megmutatja az édi kutyust, amit gyermeke előző nap vitt haza azzal a szándékkal, hogy majd elengedi. Liz nagyot néz, pedig ő nem is tudja, hogy ez a blöki volt a Horowitz elleni erőszak szemtanúja.

David és Liz meglepi Josht az egyetemen, a fiú viszont nincs túl jól elmegyógyászatilag, úgyhogy nem csupán menekül, de még lövöldözni is kezd, és túszul ejt egy arra járó boldogtalan szemüveges figurát. Társával és túszával együtt bezárkózik egy laborba, amit Lorna a szomszéd szobából redőnyön keresztül figyel, majd hívja Larryt, hogy tájékoztassa az általa látottakról. Josh közben egyre dilisebb, nem hajlandó az általa meglőtt Sharad Varma professzor állapotáról nyilatkozni, és gyilkosnak nevezi az őt puhítani igyekvő Davidet. Amúgy egy kamerát szeretne, amivel rögzítheti, és megmutathatja a világnak, milyen kegyetlenül bánnak itt az állatkákkal.

Josh fejében egyre több a hang, és újra Varmára fogja a pisztolyát, aki hiába próbálta jobb belátásra bírni. Lorna nem bírja tovább, és bemegy a laborba, hogy segítsen kollégájának, amin a bolond fiú érthetően meglepődik. Közli a nővel, hogy meg fogja kínozni, ahogy Horowitzot is, mire Lorna felvilágosítja, hogy a professzor meghalt. Ez egy pillanatra mintha megrendítené Josht, de hamar visszatér az eredeti témához, kijelentve, hogy Horowitz megérdemelte a sorsát, és ugyanez a helyzet Lornával is. Don és Nikki rövid vitát folytat a túsztárgyalási módszerekről, ami után előbbi igen gondterhelten néz maga elé. Hamarosan úgy dönt, beviszi Joshnak a kamerát Nikki kíséretében, ami meg is történik, azzal a fura eredménnyel, hogy a zavart fiú egy Sarah nevű lányt ismer fel az ügynöknőben.

Don nem szívesen, de távozik, Josh pedig „Sarahval” beszélget. A nő kéri, hogy tegye le fegyvert, közben már Liz is a labor felé tart sötét helyeken kúszva-mászva. A Lornát szorongató Josh Varmát vallatja a kamera előtt, miközben egyre kevésbé bízik „Sarahban”. Lorna is sorra kerül, de nem hajlandó bevallani, hogy állatokat kínoz, ezért Josh kis híján lelövi. Charlie javaslatára beengednek egy kutyát a szobába, mivel Josh szerint az állatok szinte istenek, így biztos, hogy felé fordul majd a figyelme. Így is történik, a srác azonnal kibillen az eb láttán, és könnyen lefegyverzik. Don letolja Nikkit, amiért önkényesen Sarahnak tettette magát, ami utólag rossz döntésnek bizonyult. De minden jó, ha vége jó, Eppes-éknél zajlik az élet. Charlie megveri Alant sakkban, Larry bevallja, hogy bejön neki Lorna, a csajok pedig elmennek együtt teniszezni.

Címkék: gyilkos számok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása