Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x15 - Ethon

2010. május 03. 09:00 - Llew

Danielnek telefonja van a Tegalusról. Jared Kane szeretne átjönni, mert sürgős beszélni valója lenne, a kaput meg engedély nélkül használja. Jöjjön. Mivel hónapok óta se képeslap, se üzenet nem jött a rand kormánytól, Danielék azt hitték, a maradék rakétáikkal kölcsönösen szétlőtték egymást a szomszédokkal. Még nem, viszont öt hónapja megtalálta őket egy hírnök, aki a mesekönyv mellett egy lézerágyús műholdat is beígért, ha áldott lesz az Ori. Mivel még nyomják a háborút, persze elfogadták, és 24 órája demonstráció gyanánt szét is durrantottak egy caledoniai bázist.

A Caledoniai Föderáció öt napot kapott a behódolásra, Jared meg azt szeretné, ha ezalatt a földiek leszednék a műholdat, mert szeretne véget vetni a vérontásnak. Ezért elhozta a kezdeti terveket, mert csak azokhoz fért hozzá. Ha az Ori már fel is fegyverezi a híveit az nem játék, Daniel szerint a tegalusi helyzet meg amúgy is az ő hibájuk, így benne vannak. Ő azonban lövöldözés előtt még megpróbálkozna egy felvilágosítással az Oriról. A műhold a tervek alapján elég fejletlen, hála a rand technológiának, a Prométheuszon meg jó kis asgard pajzs van, szóval a hiperűrből kiugrunk, lelőjük, legrosszabb esetben gyorsan eltűnünk jellegű terv, több mint elegendőnek ígérkezik.

Daniel eközben arról érdeklődik, hogy hiányzik-e Jared feleségének, de a helyzet az, hogy Leda belehalt a hírnökjárványba, mivel nem akarta eladnia a lelkét az Orinak a gyógyulásért cserébe. A rand kormány aztán tárgyalás helyett inkább bebörtönzi őket, ahonnan a Prométheusszal érkező Mitchellék sem tudják kisugározni, mert elvették a jeladóját (eddig ilyesmi érdekes módon nem kellett). Ezért a műhold lelövésével is vacillálnak, majd mikor döntenek, meglepődve látják, hogy annak pajzsa van, és a rakétáik semmit sem érnek.

A műhold viszont – miután Nadal elnök elveti a figyelmezető lövés ötletét – simán átlövi az asgard pajzsot, és mozgásképtelenné teszi a Prométheuszt. Mitchell és Teal’c kirepül egy rajnyi F-302-essel, de azok is teljesen hatástalanok, a második lövés pedig végképp betesz a Prométheusznak. Carter nem tudja időben összedrótozni a hajtóművet, így Pendergast ezredes meglobogtatja a fehér zászlót, Mitchell meg a műhold és a hajó közé viszi a raját, hátha egyikük felfogja a következő lövést. Danieléket is a vezérlőbe rendelik, de Nadal elnök egy korlátolt hülye és nem hiszi el, hogy semmi közük a caledoniai kémekhez.

Mivel nem kap választ a megadási ajánlatra, Carter meg nincs kész, Pendergast elrendeli Mitchellék visszavonulását és a hajó elhagyását. Ő sugározza le az utolsó csapatot, így még a fedélzeten van, mikor a harmadik lövés kettévágja, majd felrobbantja a Prométheuszt. Danielt eléggé megviselik a történtek, de azért megpróbálja meggyőzni az észérvekre fogékonynak tűnő Pernaux parancsnokot arról, hogy nem az Ori az egyetlen lehetőségük. Carter a caledoniai főparancsnokságon borul Mitchellék nyakába, ahol kiderül, hogy Pendergast mellett a legénység egyharmada nem éltet túl az összecsapást.

Caledonia kész a végsőkig harcolni, ráadásul a Jared által szállítottaknál frissebb terveik vannak a műholdról. Bár még így is sok a kérdés, az biztos, hogy a felszínről irányítják, és csak veszély észlelése esetén aktiválják a nagy energiaigény miatt. Vagyis a Prométheusz vesztét az okozta, hogy nem tartották magukat a jövünk-lövünk-megyünk tervhez. Carter szerint elég, ha csak megzavarják az irányítást a rand bázis és a műhold között, akkor máris sebezhető. Erre pont elegendő egy kisebb elektromágneses impulzus, amit az F-302-esek tehetetlenségi csillapítója generál felrobbanáskor, és amiről az Antarktiszi csata utólagos elemzése során szereztek tudomást. Egy radarzavaróval rászerelik egy caledoniai rakétára és kész is a titkos fegyver.

Jared magát hibáztatja a Prométheusz pusztulása miatt, Daniel viszont bízik benne, hogy vannak túlélők, és inkább lefoglalná magát azzal, hogy az eredeti terveket folytatva meggyőzik Pernaux parancsnokot. Jared megkérdi, hogy ugye sose adj fel, mire Daniel azt feleli, hogy csak ha meghalt, de néha még akkor se. Carterék kilövik a rakétát, amiről a kémek miatt Nadal elnök is értesül. Pernaux szerencsére nem engedi, hogy azonnal bevesse a műholdat, így csak áttelefonál caledoniába, hogy mi történt, Chaska miniszterelnök asszony meg véletlen indításra hivatkozva kidumálja magukat.

A rakéta éppen időben csapódik be, hogy megakadályozz a pajzs aktiválását Mitchellék közeledése miatt. Nadalék erre persze előszedik Danielt, akinek az a hülye ötlete támad, hogy a békés megoldás ígéretére tárgyal a pilótával. Ha elállnak a támadástól, a Rand Protektorátus átadja a csillagkaput Caledoniának, hogy azok, akik elutasítják az Eredetet, elhagyhassák a bolygót. A beszélgetésbe Carter és Chaska miniszterelnök asszony is bekapcsolódik, utóbbi pedig, bár nem szívesen, de jobb megoldás híján elfogadja az ajánlatot.

Mitchellék megszakítják a támadást, a Rand bázison azonban helyreáll az energia ellátás és az elnök elrendeli a caledoniai parancsnokság támadását. Habzó szájjal és elborult aggyal ordítozza, hogy ez az Ori akarata, mire a tiltakozó Pernaux fogja magát és lelövi, két tétovázó katona erre viszont őt sorozza meg. Utolsó erejével és Jared támogatásával azonban még visszavonja a támadási parancsot. A Földre visszatérve Mitchell személyesen kézbesítette a tábornok részvét levelét Pendergast családjának, hogy aztán Danieltől megtudja, az ezredes halála teljesen értelmetlen volt. Ugyanis miután ismét megszakadt a kommunikáció a rand kormánnyal, az Atlantiszról hazatartó Daedalus tett egy kitérőt a Tegalus felé, ahol a két országnak csak sikerült totálisan elpusztítania egymást.

Címkék: csillagkapu
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2010.05.03. 22:09:02

"Mitchell meg a műhold és a hajó közé viszi a raját, hátha egyikük felfogja a következő lövést"
Jah, mert véletlenül sem látta, hogy mindenen átmegy a cucc.

De legalább nem lesz több 6. évados Prométheusz-jelenet. :]

Llew 2010.05.03. 22:35:17

"De legalább nem lesz több 6. évados Prométheusz-jelenet. :]"
Á, úgy gondolkoztam, hogy ezt beírom a hogyvoltba.:)

Legokocka 2010.05.04. 11:00:00

én nagyon szomorú lettem, hogy a műhold leszedte a Prométheuszt....bár a műhold semmi az Ori-anyahajókhoz képest...:(

Llew 2010.05.04. 13:39:38

ne spoilerez itt az olvasóknak:D

gibzin 2010.05.16. 21:03:35

Bűncselekmény volt kihagyni annak megemlítését, hogy most láttuk utoljára az ebben az évadban a legtöbbször mutatott Prométeusz + bolygó képet. :)
süti beállítások módosítása