Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x18 - Corn Man

2010. május 01. 10:00 - missparker

Jarod egy ószeres nénit zaklat, nagyon meg akarja érteni, hogyan is megy az a biznisz, amikor mások személyes tárgyait olcsón megveszi, aztán drágán megint másoknak eladja. Egy fickó nagy örömmel ront be a boltba, talált egy digitális kamerát, de tuti! Valami hülye biztos családi videót vett fel, de beejtette folyóba. A fickó kap 20 dollárt érte, kicsit szomorú, 100-at akart. Jarod újra érdeklődik, mi az a családi videó? Tejóég. Megveszi a kamerát, és már érti az üzletet is, a néne 100 dolcsiért adta el neki. Otthon rendbeteszi a kamerát, megnézi a felvételt. Egy anya és a lánya csónakos kirándulása egy Slade nevű vidéken. Buli, régi helyek, nagy anya-lánya beszélgetések.

Egyszer csak eldőlt a kamera, az anya segélykiáltásai hallatszanak a felvételen. A lány rohan segíteni, az anyját a földön találja összeverve, csak annyit mond neki, meneküljön, mert 'visszajön'. Egy férfihang hallatszik, majd a lány elesik és sikoltozni kezd. Jarod újabb ügyet talált magának. Már autóban ülve végignézi a teljes filmet. Leigh, a lány, Nancy, az anya útját követi. Szerencsére a filmről jól beazonosíthatók a helyszínek.

Miss eközben újabb üzenetet mutathat kollégáinak, Jarod video-maillel szórakoztatja. Az üzenet szerint Ednának bujkálnia kell, mert szerető férje, Raines egy rakat gólemmel keresteti. Edna Jarodon keresztül üzeni, hogy nem számít, mi lesz, Miss csak ásson tovább. Ráadásul a titkait Jaroddal sem hajlandó megosztani, egyszóval Miss, siess.

Jarod füstölgő kocsi mellett szentségel az út szélén, kis idő múlva megérkezik a helyi seriff, elvontatja a benzinkúthoz, műhelyhez. Ez a műhely volt a felvételen. A kocsi öreg, az alkatrészt még JR műhelyének is rendelnie kell. Jarod itt ragad legalább egy napra. Egy fura alak a műhely lépcsőjén csuhébabát készít, a Kukoricaemberrel riogatja, átok ül a Slade-be érkező idegeneken. Jarod kocsija is ezért döglött be. Jarod nem izgul, nyilván nem mondhatja, hogy a kocsija hűtője a saját maga által gyártott mini robbanóanyagtól mondta be az unalmast. Newt, a riogató tovább mesél: az átok akkor kezdődött, mikor egy idegen bukkant fel az öreg Koomer házánál. Az az idegen feldarabolta az egész családot, szétszórta őket a kukoricamalom körül. Ajaj, a kiránduló nők is a malom felé tartottak a felvétel szerint. A Kukoricaember lelke nem talál békére, látni lehet, ahogy megvilágítja éjjelente az eget [ez már tiszta X-akták]. Nem bocsát meg az idegeneknek. Jarod a nőkről érdeklődik JR-nál, igen, jártak itt, féklámpa kellett nekik. JR testvére, a helyettes seriff is befut egy tankolásra, persze a rádión már hallott az idegenről. A városka egyetlen motelját ajánlja szállásnak, és ő is Kukoricaemberezik egyet. Sok lesz ez már a fájdalmasan racionális Jarodnak, inkább dob egy hátraarcot.

Elgyalogol a motelba. Nancyék is itt szálltak meg a felvétel szerint, Leigh gúnyolódott a motelos Raymonddal azon, hogy van elnöki lakosztály. De Jarod hiába érdeklődik róluk, Raymond mégsem emlékszik rájuk, gyanús. Kaméleonunk a 14-es szobát kéri, mert az a szerencseszáma - valójában, mert Nancyék is itt laktak. Alig tűnik el a lépcsőfordulóban, a motelos rögvest telefonál, 'valaki érdeklődik róluk, még a szobaszámot is tudta'. Jarod megint a felvételt nézi, Leigh kapott egy csuhébabát Newt-tól, mesélt neki az átokról. A lány félt a szobában, valaki őt bámulta kintről, a vén fa mellől. A fa tövében van egy cigarettacsikk, ki is dohányzik itt? Az öreg seriff biztosan, ráadásul távolról figyeli Jarodot a kutatómunka közben. Jarod egy régi kísérletére emlékszik: éles feladat volt, egy 15 éves kisvárosi lányt meggyilkoltak a szobájában. Jarod már nem volt kisgyerek, kb. 16 lehetett, ilyen felvételt még nem láttunk.

Sydney instruálta: válj az áldozattá. Tedd, amit ő tett. Érezd, amit ő érzett. Jarod Nancyék útját járja, közben a felvétel részletei járnak a fejében, szinte transzba esve halad az úton, miközben nagyon is józan, minden pillanatról tudomása van.

Pont azt látja, pont ott jár, ahol a két nő járt. A Koomer-patak. A segélykiáltások, Leigh menekülése. A magas fa, aminek Leigh nekiment. A nyomok vezetik: letört gallyak, vérfoltok, végül Nancy tárcáját is megtalálja. Aztán elakad, mint abban a bizonyos feladatban. Nem látja tovább az utat. Sydney hangját hallja, 'rá kell jönnöd, a család számít rád'. Folytatja, előkerül Leigh csuhébabája. Newt hangja hallatszik, 'eljön a Kukoricaember'. Aztán vége lesz az őrületnek, JR műhelyében járunk, kész a kocsi. Newt Jarodnak is ad egy csuhébabát, aki már távozna is, de érkezik az öreg seriff, a nevét kérdezi, most sem tudja meg. Tovább érdeklődik, nincs munkája, családja? Jarod pofátlan, 'a kettő közt vagyok', talán már van ötlete az ügy megoldására. Jó kis szócsata, a seriff azt mondja, igenis dolgozzon, a tétlenség az ördögnek kedvez. Jarod fenyegetően hangzó válasza úgy szól, 'Nem tervezem, hogy tétlen leszek', majd elhúz. Newt és az öreg seriff összesúgnak, 'reméljük a Kukoricaember nem kapja el'. [Én a helyükbe inkább a kukoricás pacákért aggódnék, nem Jarodért.]

Broots küzdött egy keveset Jarod videójával, a helyszíne New York, Harlem. Figyelni kell Jarod szavaira is, mert már megint a sorok közt beszél, mint szokott. 'Edna haza akar jönni, de nem tud' 'Megváltás lesz neki, ha beszélhet veled, Miss'. Végre Missnek beugrik: A Megváltás Háza egy harlemi rehabilitációs központ, Catherine sokat jótékonykodott ott.

Jarod pedig Nancy címére érkezett, ha már a tárcájában megtalálta az igazolványát. Tragikus arccal becsönget, a férj van otthon, öö, baj van a lányával és a feleségével. Férj csodálkozik, de hát mi baj lenne, most beszélt velük. Most Jarod álla esik le. Viszont mivel nem tudhatja, hogy a férj hazudik, vagy megvezetik, ő inkább hazudik egyet: Nancyék beletolattak Jarod autójába, adtak betétlapot, de elkeveredett, megadná a biztosító nevét. Ez a mese nem volt jól kidolgozva, így kap egy biztosítónevet, és az orrára vágódik az ajtó. Nem jutott be, nem tudott meg semmit, de legalább újabb gyanús momentum került a sztoriba. A gyanúja be is igazolódik rögvest, a nyitott ablakon még hallja, amint a jó férjember telefonál: 'valaki volt itt, felőlük kérdezett'. Gonosz nézés repül.

Ha már a biztosító neve megvan, utánajár a családnak. Hm, életbiztosítás, hirtelen halál esetén 4 millió jár az életben maradt házastársnak. A lány halála esetén a szülőknek. Emberük 8 millát szeretne kaszálni?

Missék megérkeztek Harlembe, Edna valóban a Megváltás Házában van, de a recepciós szerint az elmúlt fél órában már kereste valaki. Miss kivont fegyverrel ront a szobába.

Elkésett. Raines épp letakarja beteg felesége holttestét. Túladagolás. Mentegetőzik az elmúlt 30 évben azért tartotta Ednát elzárva, hogy megvédje. Sydney nekiesik, soha nem védett senkit, csak saját magát.

Jarod beront a Slade-i seriffhez, de épp csörög a telefon, az öreg nem ér rá vele foglalkozni. Kent hívja a JR műhelyből, a bátyját keresi, Jarod is látja a telefon kijelzőjén. Végre Jarod is szóhoz jutna, lobogtatja a kamerát, talált valamit, megint csörög a seriff telefonja. ...Öö, most nem tudok beszélni, öö... A kijelzőn Ted Wright neve. Nancy férje. Még a seriff hebeg, Jarod körbenéz az irodában: közös fénykép egy vadászatról: Ted, Raymond és a seriff. Taktikát kéne váltani. Így tesz, gyorsan lelép, kint meg Newt figyeli. [Utoljára gyerekkoromban, a Knight Riderben utáltam ennyire a kisvárosos népek viselkedési kliséit]. Jarod autózik az országúton, egy puskacső veszi célba. Kilövik a kerekét, a kocsi szakadékba zuhan. A kocsiból a seriff és Nancy férje halássza ki, nem éppen jóindulatból. A Raymonddal kiegészült rosszarc-csapat a motelbe viszi, hogy majd ők jól kivallatják, kinek dolgozik.

Még az is lehet, hogy félreértés az egész, mert ők meg Jarodot vádolják azzal, hogy elrabolta a lányt és Nancyt. Jarod végignézeti velük a felvételt. Aztán előkap egy igazolványt, Jarod Wilson, szövetségi marsall. A trió meghunyászkodik, végre ők is színt vallanak. Tedet, a férjet felhívta négy napja egy fickó, hogy félmilliót kér értük. A rabló fenyegetőzött, ne merjen a hatóságokhoz fordulni, így a középiskolai társait kereste fel, a seriffet és Raymondot. 4 napja nem jutott sehová a kutyaütő bagázs, rájukfért már egy zseni.

Központ, Sydney mesél, Edna nem az a típus volt, aki végez magával. Még egyszer megnézik Jarod videóját. 'Áss tovább'

A kutyaütők várják a rabló hívását. Jarod a laptopját buherálja, csörög végre a telefon. Látjuk a rabló lábait, ocsmány kígyóbőr cipője van, viszont Nancy és Leigh életben van!

Ted beszélhet Nancyvel, jól vannak, 'csak kicsit felőrlődtek'. A túszejtő éjfélre kérte egy útszéli kukába a pénzt, Ted ki is helyezi. Figyelik a helyszínt, ki jön vajon a cuccért? Jön egy motoros, hallatszik egy lövés, Raymond bajban van! Megtalálják, lábon lőtték. Namost a motoros elölről jött, a golyó meg hátulról. Ezek legalább ketten vannak!

Broots Missnek hisztizik, nem, soha többé! Mit nem? Raines irodájából jön, kutakodott kicsit. Edna egyik üzenete ott landolt, 'G/14/6'. Miss lesápad. Ez Parker-anyu sírja! G szekció, 14. sor, 6-os parcella. 'Áss tovább' - mondta Jarod a videón. Missben súlyos elhatározás születik meg. Indul Broots-cal a Központ kertjébe, kiásni az anyja sírját. [Ez még nekem is durva.]

Ted nyavalyog, mostmár tutira megölték a feleségét és a lányát. Jarod újranézi a felvételt, a nyavalygás nem visz előre. Közben beugrik neki a kísérlet. Ott sem látta semmi értelmét a bizonyítékoknak, ahogy most sem. Sydney instrukcióját hallja a fejében, 'lásd, amit ő lát'. A válasz előtte van: a felvételen Leigh napszemüvegében tükröződik a rabló arca. Adams, a helyettes seriff! A testvére, Kent a JR műhelyből lehet a társa. Jó, de hol lehetnek? Megint Jarod jön rá a válaszra, Nancy azt mondta, 'felőrlődtek'. A malom!

Miss és Broots megérkeztek a temetőbe. Broots halálra vált, ő sokat tett már Missért, de ez a legszörnyűbb. És hogy ez nem helyes. Miss elszánt, Jarod sok állatságot megtett már vele, ide nem hozná, ha nem lenne itt valami. Reméljük, Miss nem értette félre az üzenetet. Nekilát ásni.

A megkötözött Nancy és Leigh közben megpróbálják kioldozni magukat, Kent, az autószerelő figyel rájuk, de szerencsére nem eléggé. Adams érkezik, el kell tűnniük, Ted értesítette a seriffet (és Jarodról még nem is tud). Kent kap egy fegyvert, intézze el a két nőt. Nancy most támad rájuk. Nyilván nincs esélye két erős férfival szemben, de a lány el tud rohanni, Adams utána. Kent Nancy-t őrzi, rázza a pisztolyt rá veszettül. Jarod most érkezik, jól fejbevágja, Kent talajt fog. Ted Nancyvel foglalkozik, Jarod indul az erdőbe Leigh és Adams után. Haladnia kéne, mert Adams már épp készül a patakba fojtani a lányt. Érkezik, bunyózik, KO-val nyer.

Hajnalodik a Központ sírkertjében, Missék elértek a koporsóhoz.

Eddig semmi. Ki kell nyitni a koporsót. Broots érvelne, ezt ne, ezt végképp ne. Fogadja el, hogy Jarod átvágta, Catherine pedig nyugodjon békében. Miss elszánt, nem, ő akar békében nyugodni, gyakorlatilag már Catherine sem érdekli, csak a titok. Mostanra olyan szociopatává vált, mint Jarod. Várakozással néz le a sírba, nem elborzadva.

Nyílik a koporsó, Miss mégis elfordítja a fejét, nem mer odanézni. Broots résnyire nyitja a koporsót, belenéz, uramistenezik. Megvan a titok. Miss még mindig nem néz oda, mit találtál? A koporsó üres, Catherine nincs itt. Miss kiejti a kezéből a lámpát, sokkot kap, térdre esik. 'Akkor hol a fenében van?'

Minden, amit az anyjáról gondolt, összeomlott. Nem halt meg, elhagyta őt, talán él valahol. Úgy temették el, ahogy Ednát: alibiből. Azonnali telefon Jarodnak: 'csak egyszer kérdezem meg: honnan tudtad, hogy nem lesz ott?' Jarod nem tudta, Edna ismert minden titkot. Jarod vigasztalja, az anyja bármit tett, azért tehette, hogy őt védje. Ne okolja semmiért. Éles kontrasztnak megkapjuk az anyjára emlékező, békésen virágot szedő Misst. Igen, ez ugyanaz a nő, aki képes volt kiásni a saját anyja sírját.

'Keress tovább, Miss Parker.' Hát Jarod, ez jó ötlet. E döbbenettel zárunk, jövő hétre majd feldolgozzuk vhogy.

Címkék: a kaméleon
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.05.01. 12:28:51

Nagyon jó lett mint mindig nagyon köszönöm szépen.

Galádriel 2010.05.02. 14:30:01

Köszi, már nagyon vártam

kekhalal21 2010.05.04. 16:09:31

Bocsi hogy ide írok de nem tudom most éppen hogy hová kell meg van a vörös hajú nő hogy ki volt az előző részben 1 évad 21 részben játszott szerintem ö volt Hanna aki meg szervezte a találkozott Jarold anyával és kis húgával ha nem tévedek.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.05.04. 21:26:38

@kekhalal21: Tévedsz :) Harriet Tashmanra gondolsz, de ő szőke volt, és Catherine zárdabeli csoporttársa, akivel együtt nőtt fel. A vörös hajú nő a képen ugye egyfelől Raines felesége, másfelől - ahogy az epizód is utalt rá - az ötödik évadban kihozták volna, hogy Jarod anyjának testvére.

kekhalal21 2010.05.05. 15:02:38

Igen arra gondoltam pont de azért köszi hogy meg írtad ez nagyon fura.Honna tudod hogy van 5 évad?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.05.05. 21:37:11

@kekhalal21: Nincs ötödik évad, azt írták le pár helyen, hogy ha lett volna, mi lett volna. A két nagyfilm lett helyette, már csak arra volt pénz.

Pissta 2010.05.15. 12:48:34

"4 napja nem jutott sehová a kutyaütő bagázs, rájuk fért már egy zseni."
Ez tetszett! ;)
Végre megtudtam ki az a nő, köszönöm missparker! :)

Zsukka 2010.05.15. 20:11:09

@missparker: Hol találtál erre infókat???
Ezek nekem is kellenek :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.05.16. 15:44:38

@Zsukka: Mindenfajta fan-oldalakat olvastam, de ugye lassan 10 éves lesz az utolsó rész is, így egyre inkább fogynak :(

Zsukka 2010.05.16. 21:21:17

@missparker: Hát igen, a remény lassan de biztosan tovaszáll, hogy valaha folytatják a sorozatot.... Pedig zseniális volt :(
süti beállítások módosítása